Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-01@07:59:46 GMT

زحل هسته‌ای سوپ مانند دارد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۱۹۸۰

زحل هسته‌ای سوپ مانند دارد

ایتنا - زحل همیشه در حالت زلزله است، ولی به شکلی پایدار. سطح این سیاره هر یک تا دو ساعت، مانند یک موج‌های کوچک روی یک دریاچه، حرکت می‌کند. هسته زحل (کیوان)، برخلاف آنچه زمانی دانشمندان تصور می‌کردند، یک توده متراکم سنگی نیست، بلکه آنگونه که از نتایج یک آنالیز جدید داده‌های دریافتی از فضاپیمای کاسینی(که به سرنوشت بدی دچار شد) برمی‌آید، بیشتر شبیه یک لجن سوپی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   
 
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلش‌گیر، با اینکه کاسینی در سال 2017 خیلی قبل از آنکه به هسته زحل برسد نابود شد، ولی تجزیه و تحلیل قرائت‌های آن از حلقه‌های متمایز این سیاره برای منجمان در دانشگاه Caltech این امکان را فراهم آورد که به نظریه‌ای متفاوت برسند. آنها، با بررسی حرکت‌های این حلقه‌ها توانستند به یک برون‌یابی از آنچه ممکن است درون خود زحل در حال وقوع باشد دست یابند.
 
جیم فولر، استادیار اخترفیزیک تئوریک دانشگاه کلتک و هم‌مولف این مطالعه تازه منتشر شده اینگونه توضیح می‌دهد: «ما از حلقه‌های زحل مانند یک زلزله‌نگار عظیم‌الجثه استفاده کردیم. این نخستین باری است که ما توانسته‌ایم یک بررسی لرزه‌نگاری را از ساختار این سیاره غول‌پیکر گازی انجام دهیم، و نتایج به دست آمده بسیار غیرمنتظره بودند.»
 
برخلاف این تصور که مرکز زحل از یک هسته نسبتا کوچک و متراکم سنگی ساخته شده است، به نظر می‌رسد که قلب این سیاره به مراتب بزرگ‌تر از آن چیزی باشد که قبلا تصور می‌شد.
در واقع، قطر هسته ممکن است 60 درصد از قطر این سیاره را شامل شود، و اصلا جامد نباشد. بلکه «یک سوپ مخلوط از یخ، سنگ و سیالات فلزی است.
 
این لجن، به شکلی قابل پیش‌بینی، به اندازه یک محیط سنگی مساعد نیست. بنا بر این محاسبات، چیزی در یخ و سنگ در هسته زحل حدود 17 برابر جرم هسته زمین است و سیال هیدروژن و هلیوم هم جرمی در حدود 38 برابر جرم زمین را آنجا به خود اختصاص داده است.
البته این ترکیب یکپارچه‌ای نیست، به طوری که منجمان حدس می‌زنند که لایه‌های متفاوت و پایداری بر اساس وزنشان شکل گرفته‌اند.  
 
کریستور مانکوویچ، محقق ارشد این دانشگاه، می‌گوید که: «زحل همیشه در حالت زلزله است، ولی به شکلی پایدار. سطح این سیاره هر یک تا دو ساعت، مانند یک موج‌های کوچک روی یک دریاچه، حرکت می‌کند. حلقه‌های زحل، مانند یک لرزه‌نگار، این اعوجاجات جاذبه‌ای را جذب می‌کنند، و ذرات حلقه‌ها شروع به تکان خوردن می‌کنند».
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: سیاره زحل فضا مانند یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۱۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب

شرکت ملی حفاری ایران فروردین‌ امسال هشت حلقه چاه نفت در گستره عملیاتی مناطق نفت‌خیز جنوب حفری کرد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی حفاری ایران، مسعود افشار، معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری گفت: از هشت حلقه چاه حفاری‌شده، هفت حلقه در گستره فعالیت شرکت‌های بهره‌بردار نفت و گاز تابع شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و یک حلقه در چارچوب اجرای پروژه‌های حفاری تکمیل و تحویل کارفرما شد.

وی با بیان اینکه در این مدت متراژ حفاری چاه‌های یادشده به ۸ هزار و ۵۹۸ متر رسید، بیان کرد: براساس برنامه‌های شرکت ملی نفت در اجرای طرح‌های توسعه‌ای با هدف نگهداشت و افزایش تولید نفت و گاز، در بازسازی و نوسازی دستگاه‌ها و تجهیزات حفاری در دست اجرا، از حداکثر ظرفیت‌های سازمان برای پیشبرد و تحقق برنامه‌های صنعت نفت در سال ۱۴۰۳ استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • عجیب‌ترین استادیوم فوتبال جهان بر روی صخره‌های سنگی (فیلم)
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ