Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: خراسان شمالی از جمله استان‌های محروم به شمار می‌آید که این محرومیت در حوزه‌های مختلفی دیده می‌شود؛ یکی از این حوزه‌ها آموزش و پرورش است که کل استان، خصوصاً شهرستان بجنورد از نظر شاخص‌هایی مانند سرانه فضای آموزشی وضعیت مطلوبی ندارد.

اما مهم‌تر از فضای آموزشی، داشتن معلم کافی و با تجربه برای دانش آموزان است؛ موضوعی که طبق گفته مسئولان استان با کمبود مواجهیم و این امر یقیناً تأثیرات بسیار منفی در روند تدریس خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی مودی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در تیر ماه سال جاری در شورای آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار کرد: با وجود اینکه در سال جاری نسبت به سال گذشته استخدام کادر آموزشی در استان افزایش یافت، ولی همچنان با کمبود معلم برای مقاطع مختلف تحصیلی مواجه ایم.

خراسان شمالی با سیل بازنشستگی معلمان رو به رو است

یکی از مسیرهای مهم و بنیادی برای رفع این کمبودها دانشگاه فرهنگیان است؛ مجموعه‌ای که به صورت تخصصی اقدام به تربیت معلم کرده و می‌تواند آینده دانش آموزان را تضمین کند. یقیناً بی توجهی به دانشگاه فرهنگیان باعث می‌شود مدارس، روی به سمت معلمان حق‌التدریس و بدون هیچ گونه تجربه بیاورند که این مسئله آسیب زاست.

خراسان شمالی در عین حال که اکنون با کمبود معلم رو به رو است، با سیل بازنشستگی معلمان نیز دست به گریبان بوده و این مشکلات حوزه آموزش و پرورش را دو چندان می‌کند. طبق برآوردها سالانه در این استان ۹۰۰ تا هزار و ۱۰۰ نیروی آموزش و پرورش بازنشسته می‌شوند که باید جایگزین آن‌ها به صورت فوری به مجموعه تزریق شود.

اسماعیل محمد دوست، مدیر منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش استان خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هزار و ۷۱۴ نفر از فرهنگیان خراسان شمالی تا پایان سال جاری به سن بازنشستگی خواهند رسید که ۵۶ درصد آنها برای بازنشسته شدن تقاضای خود را ارسال کرده‌اند.

وی افزود: ۵۵ درصد این تعداد آقا و مابقی خانم هستند که حدود ۴۰۰ نفر از آنان در حوزه بجنورد مشغول به فعالیت‌اند.

در چنین شرایط بحرانی، دانشگاه فرهنگیان استان باید نقش خود را ایفا کند؛ دانشگاهی که می‌تواند نیروهایی متخصص تحویل آموزش و پرورش دهد؛ اما اکنون وضعیت چگونه است؟

آمار متناقض مسئولان در خصوص جذب دانشجو معلم

محمدعلی نظری، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی طی هفته‌ی گذشته در خصوص جذب دانشجو معلم، اظهار کرد: ۲۵۳ دانشجو معلم دختر و پسر در این مرکز آموزش عالی برای سال تحصیلی جاری پذیرش شدند که از این تعداد ۱۸۳ نفر پسر و ۷۰ نفر هم دختر هستند.

اما حسین توکلی، معاون توسعه و مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی دقیقاً روز بعد اظهارات رئیس دانشگاه، گفت: ۳۲۶ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان استان برای سال تحصیلی جاری جذب می‌شوند که از این تعداد ۱۱۹ نفر پسر و ۲۰۷ نفر هم دختر هستند.

ماجرا از این نیز فراتر می‌رود و روز گذشته، محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی در حاشیه بازدید از دانشگاه فرهنگیان استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان از سهمیه ۵۰۰ نفری اختصاص یافته برای جذب دانشجو، به دلیل کمبود زیر ساخت توانسته تنها ۷۰ نفر را جذب کند.

فرای اینکه به علت کمبود فضای تحصیلی و خوابگاهی یک ظرفیت اساسی برای پرورش معلم نابود شده است، ارائه چنین آمار متناقضی شدیداً جای سوال به وجود می‌آورد.

کمبود فضا عامل اصلی عدم جذب دانشجو

رئیس دانشگاه فرهنگیان روز گذشته در جلسه بررسی مشکلات این مجموعه در خصوص کمبودها اظهار کرد: به علت کمبود اعضای هیأت علمی در دانشگاه و کمبود فضای خوابگاهی، آموزشی و سایر فضاها نسبت به سایر مراکز فرهنگیان در کشور دانشجو کمتر پذیرش داریم این در حالی است که بیش از این سهمیه وجود دارد.

نظری گفت: این واحد دانشگاهی بر اساس نیاز آموزش و پرورش استان خراسان شمالی و درخواست آنان دانشجو معلم جذب می‌کند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی با بیان اینکه کمبود امکانات و فضای آموزشی مانع جذب دانشجو معلم در این استان شده است اظهار داشت: اگر فضای آموزشی موجود باشد تا ۷۰۰ نفر از فرزندان این استان در این دانشگاه جذب خواهند شد.

استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه بیان داشت: در یک برنامه زمانبندی شده محل فعلی دانشگاه کوثر تخلیه و در اختیار پردیس خواهران دانشگاه فرهنگیان استان قرار خواهد گرفت تا فضای خوابگاهی و آموزشی مجزا شود.

شجاعی افزود: همچنین زمینی به مساحت چهار هکتار در تخته ارکان به پردیس خواهران دانشگاه فرهنگیان اختصاص می‌یابد که به دلیل ملی بودن پروژه باید اعتبارات آن از سطوح ملی پیگیری و جذب گردد.

کمبود شدید امکانات دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی فرصت جذب حداقل ۵۰۰ دانشجو معلم را از بین برده است؛ با توجه به شرایط فعلی یقیناً تا چند سال آینده نیز این روند ادامه دارد و دانشگاه توان پذیرش بیشتر دانشجو را نخواهد داشت.

این مسئله مستقیماً به ضعف و ترک فعل مدیران فعلی و گذشته باز می‌گردد چرا که هیچ گونه پیش بینی در خصوص بازنشسته شدن معلمان را نکرده‌اند و از سوی دیگر امکاناتی برای افزایش جذب دانشجو فراهم نشده است.

در چنین شرایطی باید هر چه سریع‌تر کاستی‌ها رفع شده تا در آینده‌ای بسیار نزدیک استان با بحران کمبود معلم مواجه نشود؛ در صورت فعالیت لاک پشتی برای رفع کاستی‌های این دانشگاه، یقیناً بیش از ۱۸۰ هزار دانش‌آموز استان ضربات سنگین آموزشی خواهند خورد.

کد خبر 5296282

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه فرهنگیان دانشگاه بجنورد آموزش و پرورش خراسان شمالی معلم ویروس کرونا بوشهر واکسن کرونا آمار کرونا شیوع کرونا هفته دولت خطبه های نماز جمعه سیستان و بلوچستان اردبیل گرگان آتش سوزی تالاب انزلی کرمانشاه دولت سیزدهم دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی دانشگاه فرهنگیان استان دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی آموزش و پرورش رئیس دانشگاه دانشجو معلم فضای آموزشی جذب دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، محمد قویدل در نشست خبری برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم افزود: این شمار، معلمان آزمون‌های استخدامی جدید و خروجی دانشگاه فرهنگیان هستند.

وی گفت: سیصد تن از این معلم‌های جدید در شهرستان بشاگرد و جزایر استان جذب می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان افزود: در زمینه تامین فضای آموزشی نیز پارسال ۸۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان به بهره برداری رسید و تا پایان امسال نیز ۵۰۰ کلاس دیگر در استان ساخته می‌شود.

قویدل افزود: هرمزگان اکنون حدود ۳۰۰ مدرسه فرسوده نیازمند نوسازی یا مقاوم سازی دارد.

وی گفت: شمار هنرستان‌های جوار صنعت نیز در هرمزگان اکنون به ۲۹ مدرسه رسیده است که در این زمینه استان پیشتاز است.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان افزود: در دور دوم سفر هیات دولت به هرمزگان دوهزار میلیارد تومان اعتبار به آموزش و پرورش اختصاص یافت که نسبت به سفر قبلی، افزایش چهار برابری داشت.

قویدل درباره برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم هم گفت: امسال سه هزار و ۷۰۰ برنامه مختلف بزرگداشت مقام معلم در استان برگزار می‌شود.

وی افزود: نواختن زنگ سپاس در همه مدارس استان فردا یازدهم اردیبهشت ماه، حضور در گلزار شهدا، دیدار با خانواده معظم شاهد و ایثارگر فرهنگیان و حضور ۹ معلم برتر استان در دیدار با رهبر معظم انقلاب از مهمترین برنامه‌های بزرگداشت مقام معلم است.

بیشتر بخوانید؛ تمدید مهلت نام نویسی در آزمون استخدامی معلمان در هرمزگان

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: هرمزگان ۴۳۰ هزار دانش آموز و بیش از ۲۹ هزار فرهنگی دارد که در سه هزار و پانصد مدرسه مشغول آموزش هستند.

دیگر خبرها

  •  جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • خراسان رضوی، رتبه دوم کشور در جذب نخبگان به دانشگاه فرهنگیان
  • یادواره‌ای به نام شهدای دانشجو معلم در لرستان
  • اجرای طرح هویتی در خیابان معلم
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰ هزار دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰۰۰۰ دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • بورسیه شدن دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها برای آموزش و پرورش
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود