Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا مهاجر روز شنبه در گفت ‎وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اهواز افزود: سرانه مصرف روغن خوراکی در ایران ۲۱ کیلوگرم در سال است در حالی که سرانه جهانی مصرف این ماده خوراکی ۱۲کیلوگرم است.
وی گفت: برای کاهش مصرف روغن خوراکی در کشور باید آموزش عمومی شکل گیرد و لازم است رسانه ها در این زمینه پیشقدم شوند تا مردم متقاعد شوند و مصرف روغن نباتی را کمتر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهاجر روند رو به افزایش مصرف روغن خوراکی را در کشور نگران کننده خواند و افزود: باید دستگاه های فرهنگی و رسانه ای کشور روی ضرورت کاهش مصرف روغن خوراکی برنامه ریزی کنند.

تامین ۵۰درصد روغن نباتی در کشور در افق ۱۴۰۴
مجری طرح کشت دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی گفت:بر اساس برنامه دولت جدید ، تا چهار سال آینده باید ۵۰درصد نیاز کشور به روغن نباتی در داخل تامین شود.
مهاجر رسیدن به این هدف مهم را مستلزم انجام سه کار اساسی دانست و گفت: نخست اینکه روغن نباتی از سبد کالاهای اساسی خارج شود ، قیمت آن آزاد و کارهای فرهنگی برای کاهش مصرف روغن انجام و به نتیجه برسد.
وی گفت: چنانچه هماهنگی و برنامه ریزی معطوف به این سه هدف شود و در کنار آن سطح زیرکشت دانه های روغنی نیز افزایش یاید تحقق تامین نیاز ۵۰ درصدی روغن نباتی در کشور امکان پذیر خواهد بود.  

۱.۵میلیون تن نیاز کشور به روغن خوراکی
مشاور وزیر جهادکشاورزی گفت: سالانه ۱.۵میلیون تن روغن نباتی در کشور مصرف می شود که باید این مصرف به ۱.۲ میلیون تن کاهش یابد.
وی با بیان اینکه تولید داخلی روغن نباتی تنها ۲۰۰هزار تن در سال است افزود:تا چهارسال آینده تولید روغن نباتی با توسعه کشت دانه های روغنی به خصوص کلزا ، کنجد و آفتابگردان به ۶۰۰هزار تن خواهد رسید که چنانچه مصرف نیز از۱.۵ میلیون تن در سال به ۱.۲میلیون تن کاهش یابد قادر خواهیم بود نیمی از روغن نباتی مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم.
مهاجر توسعه کشت دانه روغنی کلزا در سطح ۳۵۰هزار هکتار و استحصال ۲۵۰ تا ۳۰۰هزار تن روغن از این گیاه را در رسیدن به برنامه ۱۴۰۴ با افق تولید نیمی از نیاز کشور به روغن نباتی موثر دانست و افزود:باید سرانه مصرف روغن نباتی را از ۲۱کیلوگرم به ۱۵کیلوگرم کاهش دهیم.      
به گزارش ایرنا خوزستان قطب اصلی کشت و تولید دانه های روغنی به خصوص کلزا و کنجد است.
سطح زیرکشت دانه روغنی کلزا در خوزستان در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ حدود ۶۸هزار هکتار بود که قرار است در سال زراعی آینده این سطح به ۱۰۰هزار هکتار برسد.
سطج زیرکشت کنجد نیز ۱۵هزار هکتار برآورد شده که سال آینده با بکارگیری گونه جدید کنجد مقاوم به ریزش و کشت جایگزین برنج در استان ، به ۴۰هزار هکتار افزایش خواهد یافت.

برچسب‌ها کالاهای اساسی کشاورزی کلزا خوزستان روغن خوراکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کالاهای اساسی کشاورزی کلزا کالاهای اساسی کشاورزی کلزا خوزستان روغن خوراکی مصرف روغن خوراکی دانه های روغنی روغن نباتی نیاز کشور کشت دانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۵۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی

لیلا مودت کارشناس مسئول نباتات صنعتی جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: امسال سهمیه ابلاغی استان برای کشت دانه روغنی کلزا ۵ هزار هکتار بوده که تاکنون حدود ۴ هزار و ۳۵۰ هکتار آن در سطح این استان محقق شده است.

وی اضافه کرد: میزان کشت محصول کلزا امسال نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بیشتر است.

کارشناس مسئول نباتات صنعتی جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه دانه روغنی کاملینا از قابلیت بسیار خوبی برای کشت در مزارع دیم برخوردار است، ادامه داد: این محصول از جمله گیاهان دانه روغنی مقاوم به خشکی و سرما است که در برابر آفات و بیماری‌ها مقاومت قابل توجهی دارد.

مودت با اشاره به امکان کاشت و برداشت مکانیزه این محصول گفت: کاملینا می‌تواند محصول مناسبی در چرخه تناوب زراعی غلات دیم باشد و بازده و سودآوری مناسبی در این اراضی داشته باشد.

کلزا معمولا اواخر خرداد یا اوایل تیر در آذربایجان‌غربی برداشت می‌شود.

کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور می‌شود و ترویج آن طی سال‌های اخیر تدبیری از سوی مسئولان برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • کشف ۴ تن روغن‌نباتی قاچاق در الیگودرز
  • ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان کشف و ضبط شد
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در الیگودرز
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • افزایش یک و نیم برابری کشت دانه روغنی در پارس آباد
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی