Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@08:38:34 GMT

10 نکتۀ کوتاه که پزشکان رعایت کنند محترم‌ترند

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۵۹۶۶

عصرایران؛ احسان محمدی- قصد نوشتن در مورد پزشکان را نداشتم هم به خاطر اینکه دو سال است زیر فشار کرونا جان‌فشانی می‌کنند و هم اینکه جزو قشری هستند که عالمان شهر به حساب می‌آیند و بسیاری از آن‌ها احتمالاً نیازی به خواندن این نکات ندارند.

  اما چون در مورد «منشی‌ها» نوشتم و بازخوردهای زیادی رسید که برخی از این نکات به پزشک مرتبط است، این چند نکته را خطاب به پزشکانی می‌نویسم که همواره در پی ارتقای کیفیت خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1- محل کار شما را به عنوان «مطب آقای/ خانم دکتر...» می‌شناسیم. وقتی بیمار آن‌جا مراجعه می‌کند، اگر دیوارها را سیاه و دود گرفته، مطب را کم نور، دستشویی را قفل و نوبت‌دهی را بی‌نظم ببیند همه را به حساب شما می‌گذارد. به جزییات بیشتر دقت کنید. مراجعه‌کنندگان این احترام را متوجه می‌شوند.

2- منشی مطب امتداد و سایه شماست. میزان احترام و پرخاش‌گری، صبوری و تلخی و نحوه برخورد حضوری یا تلفنی او با بیماران نشان‌گر میزان اختیارات و آموزشی است که شما به او داده‌اید. این قشر تحت فشار و استرس‌اند. بیماران ممکن است پیش شما مطیع باشند اما اعتراض‌ها را به منشی می‌کنند. در پرداخت حقوق و افزایش مزایای این قشر کوتاهی نکنید.

3- هر وقت منشی می‌گوید دستگاه کارت‌خوان نداریم، ما نسبت به صداقت دکتر صاحب مطب بسیار بدبین می‌شویم. انتقام مشکلات شرکت‌های بیمه یا بیمارستان‌ها را از ما نگیرید. اگر این کار را برای فرار از مالیات می‌کنید حق ندارید به وضعیت خدمات شهرداری و آب و برق و ... اعتراض کنید. چون شما به عنوان یکی از پردرآمدترین صنوف حاضر به پرداخت مالیات نمی‌شوید اما رفتگر خیابان مالیات می‌دهد. 

4- وقتی بیمار وارد اتاق‌تان می‌شود محترمانه است که بلند شوید. بلند نمی‌شوید دست‌کم سرتان را بلند کنید و لبخند بزنید. تماس چشمی و احساس آرامش بیمار به هر دوی شما کمک می‌کند. 

5- تا بیمار شرح حالش را تمام نکرده است شروع به نوشتن نسخه نکنید. این کار شما در ذهن آلوده به شک ایرانی گمانه «هماهنگی با همکار داروخانه‌دار و آزمایشگاهی و ...» را جرقه می‌زند. بیمار بیش از هر چیزی توجه می‌خواهد و البته در این شرایط وحشتناک اقتصادی نگران هزینه‌ها. اگر بیمار نیاز به جراحی یا مراجعه مجدد دارد از منشی‌تان بخواهید ریز هزینه‌های احتمالی را دقیق برای او شرح دهد.

6- اول شنونده خوبی باشید بعد با صبوری پرسش کنید و سپس در حد چند کلمه شرایط بیمار را توضیح دهید. عنوان «ویزیت» دقیقاً یعنی همین. «دیدن و گفت و شنود متقابل». حق بیمار است که وضعیتش را بداند نه اینکه صرفاً یک نسخه کف دستش بگذارید که برود داروخانه. این لطف نیست. حق است.

7- بعضی از بیماران شما ممکن است سواد کافی نداشته باشند و خطای معاشرتی انجام دهند اما شما «دکتر» هستید و انتظار می‌رود جز تخصص در پزشکی، سواد اجتماعی برای درک بیماران را داشته باشید. می‌دانیم سرتان شلوغ است، چند جا کار و تدریس می‌کنید اما هر بیمار گمان می‌کند در این دنیا مهمترین انسان روی زمین است.

8- پزشکانی که زیرمیزی می‌گیرند، عمل جراحی غیرضروری تجویز می‌کنند و ... به نظر ما کاسب هستند و به دروغ وانمود می‌کنند به سوگندنامه بقراط وفادارند. هیچ حسی بدتر از این نیست که یک پزشک مثل کیف پول به آدم نگاه کند!

9- ما وقتی به مطب شما می‌آییم می‌دانیم با یک پزشک که سالها تحصیل کرده و به طبقه نخبه جامعه تعلق دارد روبرو هستیم اما شما از شغل و جایگاه بیمار خبر ندارید پس هرگز و تحت هیچ عنوانی تحقیرآمیز و از موضع بالا برخورد نکنید. بعضی از مراجعان شما سالها بیشتر از شما درس خوانده‌اند (و چه بسا در چند رشته)، اتاق و دفتر کارشان بزرگ‌تر از شماست و احتمالاً درآمد بیشتری دارند و البته که در درگاه پروردگار همه انسانیم و با هم برابر. 

10- ما به شما نیازمندیم و می‌دانیم بسیاری از دردهای ما و عزیزان‌مان را شما درمان می‌کنید. قدردان هستیم. وقتی کارتان را خوب و محترم انجام می‌دهید ما بهترین از هر وب‌سایت و تیزر تبلیغاتی شما را به دوستان و اطرافیان معرفی می‌کنیم. این یک رابطه برد-برد است.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۵۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟

نمایندگان در جلسه علنی (یکشنبه ۲۸ آبان سال گذشته) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه قانون برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی ماده ۲۹ این لایحه با ۱۲۷ رأی موافق، ۷۸ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

به گزارش «زی‌سان»، براساس بند الحاقی ماده ۲۹ لایحه یادشده؛ به منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق‌ها در انجام تکالیف محوله:

۱- بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی‌گردد.

۲- بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌گردد.

۳- بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می‌گردد.

۴- بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می‌گردد.

۵- بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌گردد.

تبصره ۱ – اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.

تبصره ۲ – اصلاحات فوق در قوانین صندوق‌های بازنشستگی به استثنای صندوق‌هایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره (۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال می‌گردد.

تبصره ۳ – ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.

تبصره ۴ – اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاه‌های ذی ربط میتوانند بدون نیاز زمان‌های مذکور در بند‌های (۲) الی (۵) تا سقف سن موضوع تبصره (۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.

تبصره ۵ – چنانچه دستگاه‌ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد میتوانند بدون لحاظ زمان‌های مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

تبصره ۶ – افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بند‌های (۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد.

همچنین با نظر محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، بند (خ) ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه مغایر با اصل ۸۵ قانون اساسی تشخیص داده شد و حذف گردید.

براساس بند (خ) حذف شده ماده ۲۹ لایحه مذکور؛ به منظور ایجاد نظام تأمین اجتماعی پایدار و تضمین حقوق بیمه شدگان جدید از ابتدای اجرای برنامه، نظام تأمین اجتماعی بیمه شدگان جدیدالورود بر اساس اصول ذیل توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان و دستگاه‌های ذیربط تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

تعیین شرط سن ۶۵ سال برای مرد و ۶۰ سال برای زن و سابقه بازنشستگی ۳۵ سال برای مرد و ۳۰ سال برای زن؛ مستخدمین موجود با رضایت کتبی خود نیز می‌توانند مشمول حکم این جزء قرار گیرند.

صدور احکام سال ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری با اعمال ضریب ۲۰ درصد افزایش

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری از صدور احکام افزایش ۲۰ درصدی سال ۱۴۰۳ بازنشستگان و وظیفه‌بگیران این صندوق پس از تصویب‌نامه هیات وزیران خبر داد.

رضا فیضی نژاد افزود: در اجرای تصویب نامه شماره ۳۰۳۴ در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ هیات وزیران، برای یک میلیون و ۷۳۵ هزار نفر بازنشسته و موظفان تحت پوشش این صندوق، احکام حقوق با ضریب ۲۰ درصد صادر شده است.

مطابق بند الحاقی ۱ ماده (۲۹) قانون برنامه هفتم توسعه: «به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۰درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد.

از اجرای ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه چه خبر؟

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم اجرای بند «یک» الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه توسط صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: لازمه اجرای متناسب سازی، به‌خصوص ماده ۲۹ قانون برنامه، «تهیه آیین نامه و تعیین ساز و کار اجرایی آن توسط سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه» و ابلاغ آن به صندوق بازنشستگی کشوری است.

معاون صندوق بازنشستگی کشوری یادآور شد: تهیه و تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه مربوط به اجرای متناسب‌سازی در برنامه هفتم توسعه، با محوریت سازمان اداری استخدامی و مشارکت سایر دستگاه‌های مرتبط در مرحله ویرایش نهایی است.

منبع: ایرنا

tags # بازنشستگان ، تامین اجتماعی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • ویدیو/ سربازهای اوکراینی، با اسلحه‌های شوروی راحت‌ترند تا تجهیزات غربی‌ها
  • مخالفت شدید هواداران میلان با لوپتگی؛ هشتگ اعتراضی ترند شد، کوروا سود هشدار داد
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ، ۴۰ میلیون واریز کنند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • عجیب‌ترین دستور در یک استان؛ منشی‌های خانم ممنوع شدند!