Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@11:50:52 GMT

تدابیر دو شهر موفق جهان برای مقاوم‌سازی در مقابل سیل

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۷۰۲۲

تدابیر دو شهر موفق جهان برای مقاوم‌سازی در مقابل سیل

وقوع پی در پی سیل در نقاط مختلف دنیا حاکی است که شهرها نباید تنها برای پیشرفت‌های اقتصادی یا اجتماعی طراحی شود، بلکه پایداری و مقاومت آن‌ها در مقابل حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله نیز از اهمیتی به مراتب بالاتر برخوردار است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، امروزه وقوع سیل یکی از بحران‌های جدی کره خاکی به شمار می‌رود که به طور مکرر در نقاط مختلف دنیا و به دلایل مختلف نظیر تغییرات اقلیمی در حال اتفاق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، توجه بیشتر مدیران برای طراحی شهرهایی مقاوم در مقابل این رویداد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و حتی ارائه استراتژی‌های کارآمد برای به حداقل رساندن وقوع آن باید جز اولویت‌های اهداف مدیریتی قرار گیرد. برنامه‌ریزان باید آگاه باشند که وقوع سیل و حتی سایر رویدادهای طبیعی غیرقابل گریز است با این حال، می‌توان از طریق طراحی بهتر شهرها، اثرات منفی این حوادث را به حداقل رساند.

در ادامه به شرح استراتژی‌هایی پرداخته می‌شود که مدیران روتردام در هلند و نیواورلئان در ایالت لوئیزیانای آمریکا برای مقاوم‌سازی شهرهای خود در مقابل سیل به کار گرفته و به پیامدهای مثبت آن دست یافته‌اند.

پیوند دوباره با آب در روتردام

مدیران هلند از سال ۲۰۰۱ تا به امروز، پیوسته در حال تلاش برای ایجاد شهری دلتایی بوده و تلاش کرده‌اند یک بار دیگر، همچون گذشته شهر و آب را با هم پیوند دهند. در این راستا طرح‌های زیادی برای بررسی مسئله وقوع سیل و دیگر اثرات جزایر گرمایی ارائه شده است که بعضی از آن‌ها بسیار بلندپروازانه به نظر می‌رسد حال آنکه پیاده‌سازی سایرین تنها مستلزم کمی خلاقیت است. در واقع، تاکنون ایده‌های زیادی برای مقابله با وقوع سیل مطرح شده که بعضی از آن‌ها در مقیاس بزرگ است و سراسر شهر را پوشش می‌دهد، اما بعضی دیگر نیز توسط مردم و جوامع محلی قابل پیاده‌سازی است.

مدیران روتردام از این جنبه به توافق نظر رسیده‌اند که تنها اعمال اقدامات استراتژیک برای کنترل وقوع سیل یا مقاوم‌سازی شهر در مقابل آن کافی نیست بلکه فرهنگ مردمی نیز باید تغییرات چشمگیری را متحمل شود تا جوامع را از جدیت بحران آب و هوا آگاه سازد. در واقع، هدف روتردامی‌ها ایجاد شهری زیست‌پذیرتر برای همه است که در آن انسجام اجتماعی به عنوان مولفه‌ای بسیار مهم برای اتخاذ اقدامات پایدارسازی شهری در رأس برنامه‌های مدیریت قرار می‌گیرد.

مقامات محلی روتردام در نظر دارند مدیریت آب و اقلیم را در تمام جنبه‌های طراحی شهری و پروژه‌ها، خواه در مقیاس کوچک یا بزرگ پیاده کنند. طرح‌های آن‌ها شامل رویکردهای متعددی است که ایجاد میادین آبی به عنوان فضاهایی سر باز برای ذخیره آب به هنگام بارش شدید باران از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. این فضاها در روزهای خشک و بدون آب نیز کارایی مفید و خاص خود را خواهد داشت و می‌تواند به عنوان زمین‌های بازی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

البته پیش از این نیز اقدام مشابهی در سیدنی استرالیا اجرا شده بود به این صورت که مکان‌هایی شبیه به زمین‌های بازی در پارک ویکتوریا به وجود آمده است که در سطح پایین‌تری از سایر نقاط پارک قرار دارد و آب‌های اضافی روی سطح زمین را به سمت خود هدایت می‌کند و از جریان یافتن آن در کوچه و خیابان‌ها و در نتیجه وقوع سیل جلوگیری به عمل می‌آورد.

پیاده‌سازی استراتژی‌های جدید در نیواورلئان پس از توفند کاترینا

در سال ۲۰۰۵، یکی از فاجعه‌انگیزترین بلایای طبیعی تاریخ ایالات متحده آمریکا تحت عنوان توفند کاترینا به وقوع پیوست که بخش عظیمی از کرانه‌های آمریکایی خلیج مکزیک از سمت نیواورلئان را در نوردید و به ویرانی کشاند. از آن زمان به بعد، مسئله طراحی شهری از اهمیت به مراتب بیشتری در میان برنامه‌ریزان برخوردار شد به طوری که از آن زمان، تمام پروژه‌ها و توسعه‌های شهری بر مبنای پیشگیری از وقوع سیل به اجرا در آمده است.

به عنوان مثال در منطقه Lakeview خیابان‌ها از نو طراحی شد و تمام محیط اطراف آن را فضاهای سبز گسترده در بر گرفت که امروزه نقش خیلی مهمی در جذب آب باران به خود ایفا می‌کند. از زمان بازطراحی این مکان‌های عمومی، دیگر نشانه‌ای از جمع شدن آب باران به چشم نخورده است چرا که زمین‌های نفوذپذیر و شیب‌دار فضاهای سبز پیرامون به طور پیوسته آب را به اعماق خود جذب می‌کند.

از سوی دیگر، مدیران نیواورلئان به ایجاد باغ‌های طوفانی متعدد در سراسر شهر به ویژه در مناطق سیل‌خیز پرداخته‌اند که این فضاهای سبز نیز نقش جذب آب باران به خود و پیشگیری از جریان یافتن آن در محیط‌های شهری را به عهده دارد.

کد خبر 518985

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان روتردام خیابان های نیواورلئان سیل راهکارهای مقابله با سیل وقوع سیل طراحی شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وقوع سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۷۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است

جلسه‌ای به منظور هم اندیشی و هم افزایی برای جلوگیری از وقوع تخلفات ساختمانی و ایجاد توسعه شهری مطلوب با حضور معاونین دادستان مرکز چهارمحال و بختیاری، اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار شهرکرد، نظام مهندسی استان و ... برگزار شد.

محمدحسین واحدیان در این جلسه گفت: با توجه به اینکه یکی از دغدغه‌های شهروندان که از لحاظ اصول شهرسازی در هر شهری تاثیرگذار است، بحث رسیدگی به شکایات مرتبط با ساخت و ساز‌های غیرمجاز و پیشگیری از وقوع تخلفات در شهر است که اگر مدیریت و ساماندهی نشود می‌تواند عواقب نامطلوبی برای شهروندان و شهر داشته باشد.

وی افزود: برای اینکه نظامی در شکل گیری شهر ایجاد شود ضوابطی در حوزه طرح تفضیلی شهرسازی تدوین می‌شود و با همکاری کمیسیون ماده ۵ برای کل شهر و بعضاٌ برای پهنه‌هایی از شهر تصمیماتی گرفته شد که درصورت تایید و تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی در تهران اجرایی می‌گردد.

بیشتر بخوانید

برخورد بدون تعارف مدیریت شهری شهرکرد با تخلفات ساختمانی

شهردار شهرکرد اضافه کرد: شهرداری شهرکرد از سال گذشته تاکنون از ارسال لایحه به صورت موردی در کمیسیون ماده ۵ خودداری نموده و سعی بر این است ضوابط برای عموم مردم برقرار باشد.

واحدیان، ضمن نظارت واحد اجراییات در بدو وقوع تخلفات ساختمانی، بر نظارت دقیق و اهتمام ناظرین نظام مهندسی تاکید کرد.

وی ضمن قدردانی از همکاری و حمایت دستگاه قضایی و حضور به موقع در محل تخلف اظهار داشت: دستگاه قضایی با متخلفین ساخت و ساز غیر مجاز برخورد جدی می‌نماید.

واحدیان تاکید کرد: سامانه ۱۳۷ شهرداری آماده دریافت گزارشات مردمی در خصوص هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز و تصرفات غیر قانونی است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • مطالبات برجای مانده حوزه شهری حاجی‌آباد نیازمند تدابیر شوراها است
  • ارائه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • مقاوم سازی ۳۵۰ هزار واحد نهضت ملی روستایی درکشور
  • وضعیت مقاوم‌سازی ۱۳ شهرستان کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری
  • مقاوم سازی پنج هزار واحد آذربایجان‌غربی به برنامه بنیاد مسکن اضافه شد
  • دیدار رئیس بنیاد مسکن کشور با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی