Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@03:46:58 GMT

۱۰ قسمت از سریال «سلمان فارسی» آماده پخش شد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۷۶۰۶

۱۰ قسمت از سریال «سلمان فارسی» آماده پخش شد

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، شاه آبادی  معاون سیما پس از بازدید از پشت صحنه سریال سلمان فارسی در یادداشتی نوشت: این سریال، فرصتی برای بازنمایی تاریخ کهن سرزمین‌مان به ویژه در پیوند با تاریخ اسلام و همچنین بازتولید فرهنگ و آیین اصیل و انسانی‌مان برای نسل‌های آینده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل یادداشت دکتر شاه آبادی معاون سیما بدین شرح است:

پس از یک دهه وقفه، خوشبختانه در دوره اخیر ریاست محترم سازمان صداوسیما، گره از کار ساخت دو پروژه الف ویژه که سال‌ها گرفتار مشکلات و موانعی بودند باز شد و کلید خوردند.

در این میان، «سلمان فارسی» پس از پشت سر گذاشتن مرحله پیش تولید، مطابق زمان بندی صورت گرفته، به خوبی پیش رفته و کاروان سلمان علی رغم محدودیت‌های کرونا همچنان در حال طی کردن مسیر تولید است.

تاکنون مطابق برنامه ریزی‌ها ۲۵ درصد از کار تصویربرداری این سریال انجام شده است که در واقع حدود ۱۰ قسمت (مربوط به قسمت‌های میانی) را در بر می‌گیرد. بازدید اخیر ریاست سازمان از این پروژه در شهرستان جلفای استان اذربایجان شرقی که در واقع سومین دیدار دکتر علی عسکری از عظیم‌ترین سریال تلویزیونی ایران نیز می‌شود، حکایت از عزم ریاست رسانه ملی در به ثمر نشستن این آرزوی دیرینه است.

بسته به زمان آماده شدن دکورها، اوضاع محیطی و جوی و نهایی شدن موضوعات گوناگونی مثل استقرار عوامل و. مقصد بعدی کاروان سلمان فارسی لوکیشن‌های مختلفی مانند آبسرد دماوند، شاهرود، جهرم یا شهرک سینمایی نور خواهد بود.

این سریال علاوه بر نمایش یکی از فراز‌های مهم در پیوند تاریخ اسلام و ایران، از تنوع لوکیشن بی نظیری برخوردار بوده و تعداد قابل توجهی از بازیگران از سراسر کشور و همچنین دیگر کشور‌ها نظیر یونان، مراکش، تونس و ارمنستان را به خودش معطوف کرده است. در این پروژه ۲۰هزار نفر برای بازیگری، اعلام آمادگی کردند (در پاسخ به فراخوان گروه) و با ۶ هزار نفر از آن‌ها گفتگو شده و تاکنون حدود۱۵۰۰ نفر بازیگر و هنرور مقابل دوربین رفته اند.

علاوه بر این باید به فعالیت بیش از ۲۴ کارگاه در مسیر تولید این سریال اشاره کرد. بهره گیری از همه ظرفیت‌های داخلی، مزیت درخور توجه سریال عظیم «سلمان فارسی» است.

سریال سلمان فارسی، جایگاهی ویژه در تولیدات رسانه ملی و معاونت سیما دارد؛ پس از تجربیات پربار و موفقیت آمیز صداوسیما در به ثمر رساندن آثار فاخر تاریخی-مذهبی، به ویژه محصولاتی، چون «امام علی (ع)»، «ولایت عشق»، «یوسف پیامبر» و «مختارنامه»، می‌توان و باید مجموعه «سلمان فارسی» را اوج و قله این نوع آثار دانست. درواقع، این سریال اثری پیشرو در عرصه جهانی خواهد بود و می‌تواند تراز سریال‌سازی در کشورمان را متحول کند و الگویی برای سایر تولیدات سیما باشد. به بیانی دیگر، این سریال خواهد توانست عیار تولیدات سیما در این ژانر را بالاتر ببرد و موجب جهش در محصولات تلویزیونی ایران در داخل و خارج از کشور خواهد شد.

علاوه بر این، با توجه به تحولات روز دنیا و اتفاقاتی که در حوزه رسانه و به ویژه تولید سریال رخ می‌دهد، ما باید حرف‌هایی تازه در این عرصه داشته باشیم که «سلمان فارسی» پاسخگوی این نیاز است. به همین دلیل نیز معاونت سیما با تمام توان و به کار گیری همه امکانات و فراهم نمودن تمامی لوازم و الزامات کاری می‌کند که حرکت کاروان سلمان متوقف نشود.

یکی از ویژگی‌های ممتاز «سلمان فارسی» این است که روند پیش تولید و تولید این سریال، قابلیت نگاهی آکادمیک را دارد و می‌توان آن را به صورت دانشگاهی و کارگاهی به دانشجویان حوزه نمایش آموزش داد.

«سلمان فارسی» یک الگوی کم نظیر در تولید محصول دراماتیک و نمایشی است و تجربه گرانسنگ تولید این سریال نباید فقط محدود به خود آن بماند. بلکه روش‌ها و تکنیک‌های خلق این اثر فاخر باید به نسل‌های آینده نیز منتقل شود تا شاهد تولید آثاری از این دست در آینده نیز باشیم.

داود میرباقری، کارگردان «سلمان فارسی» هم از مفاخر جمهوری اسلامی ایران است. ایشان با ساخت آثار شاخص و ماندگاری مانند سریال‌های امام علی (ع) و مختارنامه امتحانشان را پس داده اند و سازمان و معاونت سیما به او و گروهش به عنوان سرمایه‌ای ارزشمند نگاه می‌کند. از هم اکنون می‌توان به ملت ایران مژده داد که به لطف خدا، بار دیگر اثری فاخر، ارزشمند، چشم نواز و شگفت انگیز را از این کارگردان خواهند دید.

نگاه ما به سریال «سلمان فارسی» نگاهی فرامرزی‌است. این سریال فقط محدود به داخل کشور و مردم عزیزمان نیست، بلکه طوری طراحی و خلق می‌شود که مطابق با استاندارد‌های روز سریال سازی در جهان باشد و بتواند مخاطب خارجی با هر ملیتی و مذهب و فرهنگی را مجذوب خودش سازد؛ بنابراین «سلمان فارسی» یک سریال بزرگ بین المللی و بین الادیانی خواهد بود و از هم اکنون به بازار‌های جهانی و مخاطبان میلیاردی می‌اندیشیم.

ساخت سریال‌های فاخر درجه الف ویژه میراث معنوی غیر ملموس سازمان هست. این گونه سریال‌ها فراتر از یک اثر نمایشی و سرگرم کننده، فرصتی برای بازنمایی تاریخ کهن سرزمین‌مان به ویژه در پیوند با تاریخ اسلام و همچنین بازتولید فرهنگ و آیین اصیل و انسانی‌مان برای نسل‌های آینده است. پس باید چنین آثاری را به مثابه سند ملی فرهنگی پاس داشت.

معاونت سیما به مردم عزیز ایران این نوید را می‌دهد که ان‌شاءالله این اثر بزرگ و جاویدان تاریخی - مذهبی در انتظار آنهاست.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلمان فارسی رسانه ملی سلمان فارسی معاونت سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۷۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک

جدیدترین سریال تلویزیون با محوریت هوافضا قرار بود از ۱۵ اردیبهشت پخش خود را آغاز کند اما با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» بدقولی کنداکتوری دوباره رقم خورد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش که یک بدقولی کنداکتوری درباره برنامه «هفت» رقم خورد و باعث شد این برنامه تلویزیونی با یک هفته تأخیر روی آنتن برود به این معضل پرداخته شد. 

عوامل و دست‌اندرکاران «هفت» در توضیح پخش نشدنِ این برنامه تلویزیونی، مشکل فنی را عامل پخش نشدن اعلام کردند. چرا که مدیریت کنداکتور تلویزیون مقوله‌ای است که از هر جهت اهمیت دارد، روزی برای چینش ترکیب پخش سریال‌ها و برنامه‌ها این مدیریت ضرورت دارد و روزی هم برای جلوگیری از بدقولی کنداکتوری، این مدیریت لازم است، البته این بدقولی‌ها مسبوق به سابقه بوده که بارها سریال بدقولی‌های تلویزیون را برای پخش سریال و برنامه حتی حضور مجری‌ای خاص اتفاق افتاده است.

حالا این معضل گریبان یک سریال تلویزیونی را گرفته است.  در سطح گسترده‌ای اعلام شد سریال «رخنه» جدیدترین مجموعه تلویزیونی به کارگردانی علی غفاری از شنبه 15 اردیبهشت‌‌ماه روی آنتن می‌رود اما در عینِ آرامش و بدون هیچ عذرخواهی از مخاطبان، با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» در 16 و 17 اردیبهشت‌ماه پخش سریال به سه‌شنبه 18 فروردین‌ماه موکول شد. این انتقاد وجود دارد که مدیران و دست‌اندرکاران امر پخش در بسیاری از موارد چه حال و گذشته این بی‌تفاوتی به مخاطب را داشته‌اند.

به طورمثال واقعاً مدیران امر در شبکه یک نمی‌دانستند قرار است دو قسمت پشت صحنه سریال «نون‌خ» پخش کنند و این سریال در روز سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه پخش خود را آغاز می‌کند که این تاریخ را در تبلیغات خودشان به مخاطبان اعلام کنند نه روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه!

ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون

اگر به گذشته هم برگردیم این رفتار تلویزیون مسبوق به سابقه است؛ روزی سریالی به‌نام «دودکش2» که علی‌رغم پخش گسترده اخبار رسانه‌ای‌اش در همین شبکه یک سیما، روی آنتن نرفت و بحث مراحل پست پروداکشن را عنوان کردند، یا بارها سریال‌هایی که از شبکه سه سیما پخش می‌شد عوامل آن به پخش نامنظم قسمت‌هایشان اشاره می‌کردند که آخرین آن به سریال «بیست‌کویید» برمی‌گردد، یا زمانی که مجموعه کلبه عموپورنگ پخش می‌شد این اعتراضات را نسبت به پخش نامنظم این مجموعه نمایشی داشتند. 

یا «رعد و برق» بهروز افخمی که از شبکه پنج سیما به شبکه یک آمد؛ چند سال پیش در ماه رمضان قسمت اول آن روی آنتن رفت و بقیه را به‌دلیل مشکلات تدوین و مراحل فنی سریال به زمانی دیگر موکول کردند. این سریال بالأخره با تمام نقاط ضعف خودش روی آنتن رفت اما تبدیل به مصداقی بارز برای بدقولی کنداکتور تلویزیون شد.

به‌نظر می‌رسد تلویزیون کنار مدیریت درست کنداکتوری برای چینش سریال‌ها و برنامه‌ها به رسیدن به یک کنداکتور منظم و جلوگیری از بدقولی در پخش نیاز مبرم دارد. علی‌رغم اینکه شاید این نکته را هم بتوان درنظر گرفت که مشکلات فنی باعث شده باشد یک برنامه و یا سریالی در موعد مقرر اعلام‌شده روی آنتن نرود اما توجه به زمان مخاطب از هر نکته‌ و توجیه قابل‌قبولی هم مهمتر است.

گفتنی است،  سریال «رخنه» اولین همکاری مشترک وزارت دفاع- سازمان حفاظت اطلاعات با سازمان صدا و سیما  برگرفته از خنثی سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در سازمان هوافضای وزارت دفاع و صنایع دفاعی و موشکی این وزارتخانه است. این سریال در 30 قسمت تولید شده مربوط به یکی از دانشمندان کشورمان است که بر روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان رو به رو می‌شود. البته آن‌طور که دست‌اندرکاران سریال گفته‌اند داستان سریال از تنوع گونه‌های (ژانرهای) متنوع برخوردار است و حوزه‌های امنیتی، علمی و خانوادگی را دربرمی‌گیرد.

این سریال علاوه بر پرداختن به ظرفیت های موجود در مراکز علمی و فناوری کشور در حوزه دفاعی به ویژه در صنعت هوافضا و تلاش دانشمندان و نخبگان کشورمان در حوزه پدافندی و دفاعی جمهوری اسلامی، مخاطرات و تهدیداتی را که این افراد در این مسیر با آن مواجه هستند به تصویر درآورده است. در این سریال بازیگرانی همچون نادر فلاح، رامتین خداپناهی، امیرحسین صدیق، خسرو شهراز، بهرام ابراهیمی، مریم کاویانی، نیلوفر شهیدی، حدیث نیکرو، سپیده خداوردی، علیرضا جلالی تبار، ایوب آقاخانی، علیرضا مهران و علیرام نورایی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

کارگردانی سریال «رخنه» را در ابتدا علی غفاری برعهده داشته است و پس از وی، حمیدرضا لوافی کار این مجموعه را ادامه داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازیگر «نون خ»: چند بار تا مرز خفگی رفتم
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • ساخت ادامه سریال‌های موفق در دستور کار است
  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • هفته‌ای پر از مستند‌های جذاب در شبکه افق
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • سلمان؛ روایت درست تاریخ
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ