Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@03:25:39 GMT

دستاوردهای دانش بنیان مرکز تحقیقات پزشکی قانونی

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۹۱۲۰

دستاوردهای دانش بنیان مرکز تحقیقات پزشکی قانونی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه، دوم شهریورماه جاری از دستاوردهای دانش بنیان مرکز تحقیقات پزشکی قانونی رونمایی و تقدیر نمودند.

معرفی دو دستاورد مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به نام، کیت تعیین هویت ژنتیک بر اساس STR Typing و دستگاه هموژنایزر:

کیت تعیین هویت ژنتیک

کیت IG_۱۷PLEX DRT Amplification PCR Kit از نواحی مختلف ژنوم انسان برای بررسی تفاوت‌های افراد در جمعیت استفاده می‌کند تا بتواند با دقت بسیار بالایی افراد را در جمعیت بر اساس ویژگی‌های منحصر به فرد هر شخص در آن نواحی از یکدیگر تمیز دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کیت در تعیین هویت ژنتیکی انسان، بررسی رابطه‌ی پدربودگی (ابوت) و خویشاوندی و همچنین در پایگاه داده‌های ژنتیکی کاربردهای فراوانی دارد.

ویژگی‌های کیت تعیین هویت ژنتیک تولید شده:

۱- استفاده از تکنولوژی PCR مستقیم بر روی کارتهای نگهدارنده DNA و استاندارد بین المللی (همچون کارت Whatman ® FTA ®) (این ویژگی علاوه بر قابلیت انجام PCR مستقیم بر روی خون تازه، بزاق و ادرار می‌باشد)

۲- دارای ۱۷ جایگاه کروموزومی مورد توافق بین المللی

۳-و اجد دو جایگاه کروموزومی برای تعیین جنسیت به منظور شناسایی افراد مذکر دارای حذف کروموزومی و یا جهش در لوکوس آمیلوژنین

۴-و اجد تمامی ملزومات STR Typing برای انجام فرایند الکتروفورز موئینه شامل ماتریکس استاندارد و سایز استاندارد فلئورسنت

۵- استفاده از تکنولوژی PCR سریع با مدت زمان ۴۰ دقیقه برای انجام واکنش PCR چندگانه (این مدت زمان برای کیت مشابه خارجی بیش از یک ساعت است)

۶- بهره مندی از آللیک لدر کامل (با بیش از ۲۴۷ قطعه) جهت پوشش حداکثری تنوعات ژنتیکی در جمعیت‌های مختلف انسانی (این مورد در رابطه با کیت معادل خارجی ۲۰۵ قطعه است)

۷- انطباق کامل نتایج در مطالعه انطباق سنجی گسترده با نتایج کیت معادل خارجی بر روی بیش از ۷۰۰ نفر از هفت استان کشور

۸- حساسیت بسیار بالا برای انجام واکنش PCR در نمونه‌های تخریب شده و مقادیر ناچیز DNA (حدود ۷۰ پیکوگرم)

۹- قیمت پایین‌تر این کیت نسبت به نمونه‌های خارجی

کاربرد عمده این کیت در مراکز زیر می‌باشد:

۱. آزمایشگاه‌های ژنتیک قانونی در سازمان پزشکی قانونی کشور

۲. بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایرانیان

۳. مرکز تعیین هویت ناجا

۴. مرکز تعیین هویت ژنتیکی شهدای گمنام

۵. آزمایشگاه‌های ژنتیک در سراسر کشور

۱. دستگاه" هموژنایزر" چیست؟

به منظور استخراج و شناسایی داروها و سموم در سم‌شناسی قانونی، هموژناسیون صحیح نمونه‌های بیولوژیک و غیربیولوژیک یکی از مهم‌ترین اقدامات می‌باشد. در هموژناسیون، بافت‌های انسانی بریده شده، سلول‌های آن شکسته شده و محتویات آن‌ها برای استخراج و شناسایی با دستگاه‌های شناساگر ِ (High-Tech) آماده می‌شوند. جدیدترین متد هموژناسیون مکانیکال، روش روتور استاتور می‌باشد که در این حالت تیغه برنده در پوشش استاتور مخفی بوده و از جهت ایمنی و کیفیت هموژناسیون قابل مقایسه با متدهای تیغه‌ای نمی‌باشد. در این حالت علاوه بر هموژناسیون مکانیکال، پدیده کاویتاسیون نیز همانند روش اولتراسونیک به کیفیت هموژناسیون می‌افزاید.

در نتایج ارزیابی این دستگاه، به کیفیت برتر آن در مقایسه با دستگاه‌های مشابه خارجی، مثل ظاهر فیزیکی ذرات هموژن شده، اندازه ذرات، مقایسه نتایج تزریقی به دستگاه‌های آنالیز ِ HPLC و GC/MASS، ایمنی دستگاه و طراحی ویژه روتور استاتور آن، اشاره گردید. این دستگاه، پس از گذراندن مراحل ارزیابی و اعمال تغییرات اصلاحی، اکنون در آزمایشگاه سم‌شناسی کهریزک تهران بکار گرفته شده است. کیبورد آن به دو زبان فارسی و انگلیسی طراحی شده و تمامی عملیات، تحت کنترل یک پردازنده مرکزی می‌باشد. علاوه بر داشتن ویژگی‌های قبلی، دارای برنامه هموژناسیون اتوماتیک، دستی و شستشو بوده و به منظور سهولت، تغییرات مطلوبی نیز در شیوه کالیبراسیون، کوپلینگ روتور به موتور، ظرف نمونه و همچنین قابلیت تنظیم کورس حرکتیِ درجای استاتور، به سیستم اضافه شده است. دستگاه داخلی نسبت به نمونه خارجی از قیمت پایین‌تری برخوردار است. با ساخت هموژنایزر اتوماتیک، ضمن جلوگیری از خروج ارز و قطع وابستگی به شرکت‌های چندملیتی، امکان صادرات نیز وجود دارد.

ویژگی‌های دستگاه ساخته شده داخلی:

دور موتور سه برابری نسبت به نمونه‌های مشابه

حرکت رفت و برگشتی روتور در داخل ظرف نمونه در زمان کار

استفاده از پدیده کاویتاسیون علاوه بر هموژناسیون مکانیکال

کیفیت بالای هموژناسیون

سرعت بالا

ایمنی بالای اپراتور

جلوگیری از انتشار آیروسل در هنگام کارکرد

دارای پردازنده مرکزی

کاربری آسان

دارای قابلیت‌های کاری اتوماتیک و دستی

اعلام خطاهای سیستمی و راهنمایی اپراتور برای رفع خطا

دارای برنامه شستشو

قابلیت کالیبراسیون دستگاه توسط اپراتور

امکان تعیین زمان، دور موتور، شتاب شیب افزایشی یا کاهشی دور و سرعت حرکت محور عمودی روتور استاتور

دارای سطوح دسترسی کاربری، کالیبراسیون و تنظیمات ویژه

استفاده از سنسورهای نوری برای افزایش ایمنی

انجام هموژناسیون با دور بالا در درازمدت و بدون مشکل گرم شدن موتور

کوپلینگ راحت روتور به موتور

کاربرد عمده دستگاه در مراکز زیر می‌باشد:

آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی

آزمایشگاه‌های تحقیقاتی

آزمایشگاه‌های دانشگاهی

کارخانجات رنگ

صنایع غذایی

صنایع داروسازی

صنایع آرایشی بهداشتی

صنایع دفاعی

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5296659

منبع: مهر

کلیدواژه: پزشکی قانونی غلامحسین محسنی اژه ای شرکت دانش بنیان کسب و کار معرفی کتاب گروه خودروسازی سایپا خرید آنلاین گروه صنعتی ایران خودرو پلاستیک بازار سرمایه سرمایه گذاری ایران خودرو راهسازی بانک تجارت تولید خودرو بسته بندی کتاب صوتی تعیین هویت ژنتیک پزشکی قانونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۹۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در این مدت ۷۰ تخت ویژه آی سی یو با تجهیزات کامل، ۲۲ دستگاه آزمایشگاهی پیشرفته، ۳۱ دستگاه شاخص تشخیصی از جمله سه دستگاه ام ار آی برای قاین، فردوس و طبس، ۵۶۴ تخت بیمارستانی، دستگاه سی تی اسکن آنژیو (برای مرکز فوق تخصص قلب بیرجند) و یک دستگاه سی تی اسکن دیگر برای بیماران سرطانی و قلب و عروق با کمک دولت تأمین شده است.

موسوی میرزایی افزود: در دولت سیزدهم همچنین ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی تکمیل شده و علاوه بر طرح‌های توسعه بیمارستان‌های بشرویه، درمیان و سرایان، برای قاین، نهبندان، زیرکوه و طبس هم پروژه فعال است.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۲۱ نفر دستیار تخصصی پزشک در هشت رشته دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مشغول به تحصیلند گفت: هم اکنون ۶۵ کد رشته در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند فعال است و علاوه بر آن ۲۱۱ دانشجوی تحصیلات تکمیلی هم در رشته‌های مختلف از جمله مغز و اعصاب، جراحی اعصاب، بیماری‌های داخلی، قلب، رادیولوژی، جراحی عمومی و ... در حال تحصیلند تا به جمع جامعه‌ی پزشکی بپیوندند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: ۴۳ مرکز سلامت شهری، ۶۱ مرکز سلامت روستایی، ۷۱ پایگاه بهداشتی، ۳۲۶ خانه بهداشت، ۸۵ پایگاه اورژانس جاده‌ای و ۲ پایگاه امداد هوایی در خراسان جنوبی خدمات بهداشتی ارائه می‌کنند.

وی گفت: افزایش کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در بخش خصوصی و دولتی مهمترین هدفگذاری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند است که هم اکنون حدود ۹ هزار پرسنل دانشگاه، برای تحقق این هدف تلاش می‌کنند.

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • ساخت دستگاه ديتالاگر درون‌چاهی قابل حمل با همکاری دانش‌بنیان‌ها
  • ساخت دستگاه ديتالاگر درون چاهی قابل حمل با همکاری دانش‌بنیان‌ها
  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام گرفتن از زالو
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام از زالو