Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@13:35:35 GMT

بقای وزیر خارجه انگلیس به مویی بند شد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۲۵۳۳

بقای وزیر خارجه انگلیس به مویی بند شد

قانون‌گذاران انگلیس که پس از برگزاری نشست دو ساعته و نفس‌گیر با وزیر امور خارجه این کشور از پاسخ‌های او درباره مدیریت بحران افغانستان قانع نشده‌اند و خواستار تحقیق کامل در زمینه سیاست خارجی دولت درباره مسائل مربوط به کابل شده‌اند.

«تام توگندهات» که پیش‌تر در ارتش انگلیس در افغانستان خدمت کرده و اینک ریاست کمیته بانفوذ امور خارجی مجلس را برعهده دارد می‌گوید که سقوط کابل برای ملت افغانستان و اعتبار کشورهایی که (با خروج از افغانستان) زمینه آن را فراهم کردند یک فاجعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه خروج سراسیمه انگلیس از افغانستان، این کشور را دچار بحران انسانی و حقوق بشری کرده است افزود که با وجود پاسخ‌های وزیر امور خارجه همچنان «سووالات بزرگی» در این زمینه باقی‌مانده است. این مقام انگلیسی ابراز امیدواری کرد که با انجام تحقیقات کامل ابعاد عملکرد دولت روشن شود.

«دومنیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس که این روزها ناامیدانه می‌کوشد تا قربانی سیاسی فاجعه افغانستان نباشد، حتی به قیمت از دست رفتن اعتبار سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس نیز برای بقای خود می‌جنگد.

راب هفته پیش در برابر کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس که به مدت دو ساعت بی‌رحمانه این سیاستمدار محافظه کار را تحت فشار قرار داد، تصریح کرد که ارزیابی اطلاعاتی دولت «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس و همچنین متحدان ناتو (کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی)، سقوط کابل به دست طالبان را در سال جاری میلادی رد می‌کرد.

به گفته وی، ارزیابی اطلاعاتی کمیته مشترک اطلاعات و ارتش انگلیس این بود که با خروج نیروها در اواخر ماه اوت، محتمل ترین فرض، وخاومت تدریجی اوضاع افغانستان باشد، اما سقوط کابل در سال جاری پیش بینی نشده بود.

انگلیس مانند آمریکا نتوانست پیش بینی کند دولت افغانستان با این سرعت سقوط خواهد کرد و لذا برای آشفتگی بعد از تصرف پایتخت به دست طالبان در روز ۱۵ اوت به اندازه کافی آماده نشده بود.

وزیر خارجه انگلیس گفت هرچند قصد طالبان برای در دست گرفتن قدرت امری واضح بود، اما غرب ارزیابی اشتباهی درباره ظرفیت طالبان برای انجام هرچه سریع‌تر این کار داشت.

راب در حالی که آخرین تلاش‌هایش را برای فرار از سوالات کمیته پارلمانی می‌کرد، توضیح قانع کننده‌ای نداشت تا روشن کند چرا با شروع بحران در افغانستان، تعطیلات خود را رها نکرد؛ او گفته است که به فکر استعفا نیست.

این سیاستمدار انگلیسی که گفته می‌شود هنگام سقوط کابل در سفر تفریحی به‌سر می‌برد، به دلیل سوء مدیریت اوضاع افغانستان تحت فشار افکار عمومی است./ایرنا

منبع: فردا

کلیدواژه: وزیر خارجه انگلیس سقوط کابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۲۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای کامرون درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس

وزیر امور خارجه انگلیس که برای شرکت در نشست‌ ویژه مجمع جهانی اقتصاد به ریاض سفر کرده است ادعا کرد که به حماس طرح آتش‌بس ۴۰ روزه در برابر آزادی گروگان‌های (اسرای) اسرائیلی پیشنهاد شده است.

به گزارش مشرق از منابع خبری انگلیس، دیوید کامرون با بیان این ادعا که پیشنهاد مطرح شده «سخاوتمندانه» است، گفت: «امیدوارم حماس این پیشنهاد را بپذیرد.»

وی اضافه کرد: «صادقانه بگویم، تمام فشارها و همه چشم ها در جهان امروز باید معطوف به حماس باشد و به آن‌ها بگوید این پیشنهاد را بپذیرید.»

وزیر امور خارجه انگلیس همچنین ادعا کرد که تحقق راه حل موسوم به دو دولتی تنها راه تضمین امنیت پایدار در منطقه است.

وی با بیان اینکه «حماس طرفدار راه حل دو دولتی نیست و فقط به راه‌حل بدون اسرائیل فکر می‌کند» در اظهاراتی مداخله جویانه خواستار خروج رهبران حماس و کسانی شد که در عملیات هفتم اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) مشارکت داشتند.

وزیر امور خارجه انگلیس در عین حال از هفت دهه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین چشم‌پوشی و ادعا کرد که پذیرش راه حل دو دولتی در سایه عملیات طوفان الاقصی برای تل‌آویو دشوار است.

وی گفت: این کار سیاستمداران است که استدلال کنند امنیت منطقه با تحقق راه‌حل دو دولتی، بهتر تضمین خواهد شد.

وزیر امور خارجه انگلیس همچنین با تکرار مواضع جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی عنوان کرد تا زمانی که همه گروگان‌ها (اسرای اسرائیلی) آزاد نشوند، درگیری‌ها نیز پایان نخواهد یافت.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. بر اساس گزارش‌ها، تاکنون افزون بر ۳۴ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۷ هزار نفر دیگر مجروح شده‌اند.

دیگر خبرها

  • دست‌کم گرفته‌ شده همچون آلبرتو جیلاردینو؛ بقای جنوا در سری آ به راحتی تضمین شد
  • وزیر خارجه انگلیس: ایران منطقه را بی ثبات می کند
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر امور خارجه انگلیس درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس
  • اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره توافق آتش بس در غزه
  • ادعای کامرون درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس
  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • جنجال سفر‌های هوایی لوکس دیوید کامرون
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند