Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@14:28:01 GMT

عوارض جانبی شایع واکسن‌های کرونا چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۳۳۶۴

عوارض جانبی شایع واکسن‌های کرونا چیست؟

پس از تزریق واکسن‌های کرونا ممکن است دچار عوارض جانبی شوید که معمولا خفیف هستند و به خودی خود برطرف می‌شوند.

به گزارش برنا؛ عوارض جانبی شایع که ممکن است در دستی که تزریق واکسن به آن انجام شده است، بروز کند که شامل درد، قرمزی و تورم است که برای تخفیف آن می‌توانید محل تزریق را با یک حوله پاک، مرطوب و سرد بپوشانید یا به اصطلاح «کمپرس سرد» انجام دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین با استفاده و حرکت دادن بازوی‌تان می‌توانید به کاهش تورم کمک کنید.

عوارض جانبی شایع عمومی واکسن‌های کرونا می‌تواند شامل خستگی، سردرد، درد عضلانی، لرز، تب و تهوع باشد. برای رفع درد و ناراحتی پس از واکسیناسیون می‌توانید از داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن، استامینوفن، آسپرین یا داروهای آنتی‌هیستامین استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که مصرف دارو پیش از واکسیناسیون به قصد پیشگیری از عوارض جانبی توصیه نمی‌شود.

اگر پس از واکسیناسیون تب کردید، مایعات کافی مصرف کنید و لباس‌های سبک بپوشید.

در اغلب موارد درد یا تب پس از واکسیناسیون نشانه‌ای طبیعی از این است که بدن شما دارد نسبت به واکسن واکنش ایمنی نشان می‌دهد. در عین حال توجه داشته باشید که دچار نشدن به عوارض جانبی به معنای بی‌اثر بودن واکسن نیست.

در این موارد پس از واکسیناسیون باید به پزشک مراجعه کنید:

- اگر قرمزی یا حساسیت محل تزریق پس از ۲۴ ساعت بدتر شود.

- اگر عوارض جانبی پس از چند روز برطرف نشود یا بدتر شود.

در موارد بسیار نادری ممکن است واکنش آلرژی شدید یا آنافیلاکسی به واکسن رخ دهد. بنابراین بهتر است پس از واکسیناسیون مدتی در مرکز واکسیناسیون به انتظار بمانید تا اگر احیانا چنین عارضه‌ای رخ داد، در همان جا درمان شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تورم واکسیناسیون دارو پزشک آلرژی درمان واکسن کرونا پس از واکسیناسیون عوارض جانبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۳۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین عوامل ایجاد سنگ کیسه صفرا

کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، سنگ های صفراوی رسوبات سخت شده مایع گوارشی به نام صفرا در کیسه صفرا هستند. همچنین اندازه آنها از کوچکی به اندازه یک دانه شن تا بزرگی به اندازه یک توپ گلف متغیر است.

دکتر «ایروینگ خورخه»، جراح عمومی مایو کلینیک در این باره می‌گوید: افرادی که درد و سایر علایم ناشی از سنگ‌های صفراوی را تجربه می‌کنند معمولاً نیاز به جراحی برداشتن کیسه صفرا دارند.

به گفته این متخصص، در این مواقع ممکن است درد شدید و ناگهانی در شکم یا کمردرد را تجربه کنید و حتی ممکن است حالت تهوع یا استفراغ داشته باشید.

دکتر خورخه می‌گوید: به طور معمول، علایم درد مرتبط با کیسه صفرا، درد همراه با وعده‌های غذایی است و معمولاً بعد از خوردن وعده‌های غذایی چرب رخ می‌دهد.

او می گوید دلایل متعددی وجود دارد که کیسه صفرا شما می تواند سنگ کیسه صفرا ایجاد کند. شایع ترین علت آن چیزی است که می خورید. رژیم غذایی سرشار از فیبر و کلسترول و چربی کم، خطر ابتلا را کاهش می دهد.

سنگ های صفراوی به دلیل عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد می شوند. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا می رود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل می شود. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. در صورت مشاهده علایمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید زیرا تاخیر در تشخیص می تواند منجر به عوارض دیگری شود.

دکتر خورخه می گوید: بومیان آمریکایی و جمعیت اسپانیایی تبار و همینطور زنان در خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. همچنین با افزایش سن، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستیم.

این متخصص اظهار کرد: وقتی سنگ کیسه صفرا داشته باشید، آنها خود به خود از بین نمی روند و درمان توصیه شده، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر خورخه می گوید: این عضوی از بدن است که مردم می توانند بدون آن زندگی کنند و هیچ عواقب طولانی مدتی ناشی از برداشتن آن نداشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • طرز تهیه دمنوش عناب ؛ خواص جوشانده عناب ؛ عوارض جانبی جوشانده عناب چیست؟
  • شایع‌ترین عوامل ایجاد سنگ کیسه صفرا
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند