Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@07:18:00 GMT

تامین امنیت در شهر نیازمند برنامه ریزی است

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۴۵۰۶

تامین امنیت در شهر نیازمند برنامه ریزی است

یک دکترای طراحی شهری گفت: تامین امنیت در شهر نیازمند برنامه ریزی در دو جنبه کالبدی و غیر کالبدی است و چنانچه این دو بعد همزمان با یکدیگر در تهیه برنامه‌های شهری مورد توجه قرار بگیرد، برنامه ریزی در این خصوص کارآمدتر خواهد بود.

سولماز حسینیون در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: به منظور سنجش میزان امنیت محیط‌های شهری هم ابعاد کالبدی و هم مسائل اجتماعی و اقتصادی باید مورد توجه قرار بگیرد تا برنامه ریزی دقیقی به منظور ارتقا امنیت فضاهای شهری در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: طراحی فضاهای شهری باید به گونه‌ای باشد که همه افراد در همه ساعات شبانه روز از حضور در آن احساس امنیت کنند و بدین منظور نیاز است اقداماتی نظیر نورپردازی، تعمیر مبلمان شهری و استقرار ایستگاه‌های موقت برای نظارت بر فعالیت‌ها در این فضاها مورد توجه قرار بگیرد.

این دکترای طراحی شهری افزود: نیاز است فضاهای شهری به نحوی طراحی شود که برای استفاده همه اقشار جامعه شهری مناسب باشد تا حضور پذیری خانواده‌ها که به نوعی تضمین کننده امنیت محیط است، بیشتر شود.

وی تاکید کرد: درکی که شهروندان نسبت به یک مکان شهری دارند هم به آن مکان هویت می‌بخشد و تضمین کننده کیفیت محیط شهری است و لذا گذشت زمان و حضور متداوم افراد در یک محیط شهری به افزایش امنیت آن محیط کمک می‌کند.

حسینیون تصریح کرد: به منظور بررسی امنیت یک فضای شهری و ارزیابی کارآمدی طرح‌های پیاده شده نیاز است اطلاعاتی در همه ابعاد جمع آوری و سپس تحلیل شود تا بتوان شرایط موجود یک مکان شهری را مشخص کرد و برنامه ریزی مدونی را در ابعاد کالبدی و اجتماعی به منظور انجام اصلاحات در نظر گرفت.

وی ادامه داد: بسیاری از فضاها در سطح شهر وجود دارد که به دلیل طراحی نامناسب یا وجود کاربری‌های ناسازگار با بافت، مستعد جرم خیزی، و نیازمند توجه و برنامه ریزی مدیران است.

یک دکترای طراحی شهری گفت: تغییر در نحوه طراحی و برنامه ریزی شهری تنها بخشی از اقدامات برای تأمین امنیت شهر و فضاهای شهری است و از آنجا که امنیت سایر مقوله‌های اجتماعی و اقتصادی را نیز شامل می‌شود، برنامه‌ریزی در این زمینه قطعاً باید گسترده‌تر باشد.

کد خبر 519583

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر شهرهاي ايران فضاهای شهری امنیت محیط شهری طرح شهری نورپردازی برنامه ریزی شهری نورپردازی شهر مناسب سازی محیط شهر هویت هویت شهر ناکارآمدی بافت شهری امنیت شهر روشنایی شهر و امنیت شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برنامه ریزی فضاهای شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۴۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است

به گزارش خبرنگار مهر، عقیل گنخکی ظهر چهارشنبه در چهارمین نشست مجمع سلامت شهرستان دیر، اظهار داشت: موضوع پسماند یکی از اولویت‌های حوزه سلامت شهرستان دیر بوده و مهم‌ترین چالش پیش روی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها استان نبود عزم و اراده همگانی در بین ذینفعان مختلف برای حل مسئله پسماند است.

رئیس اندیشکده سلامت شهرستان دیر با تشریح چالش‌های پیش‌روی پیاده‌سازی مدیریت یکپارچه پسماند شهری و روستایی در شهرستان دیر، افزود: علی‌رغم وجود پیامدهای مخرب زیست محیطی و آلودگی‌های ناشی از مدیریت ناکارآمد پسماند در شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرستان اما این مسئله هنوز به عنوان دغدغه همگانی شناخته نمی‌شود و به عنوان اولویت اصلی سلامت و محیط زیست شهرستان مطرح نیست.

وی با طرح پیشنهاد مدیریت یکپارچه پسماند شهرستان ادامه داد: با توجه به مشکلات پیش روی مدیریت شهری و روستایی شهرستان در حل مسئله از جمله کمبود منابع مالی، نبود زیرساخت‌های لازم و … راه حل ایده‌آل برای پیاده‌سازی مدیریت یک پارچه پسماند شهری و روستایی شهرستان دیر انجام مطالعات طرح جامع پسماند و در ادامه اجرای این طرح براساس تجمیع پسماندهای تولید شده شهری و روستایی شهرستان در یک سایت متمرکز است.
رئیس اندیشکده سلامت شهرستان دیر با اشاره به مزایای اجرای طرح متمرکز پسماند، گفت: از جمله مهم‌ترین مزایای این طرح جذب اعتبارات ملی قابل توجه و کاهش هزینه‌های مربوط بر اساس میزان شراکت شهرداری‌ها و دهیاری‌های مختلف و همچنین توان بازخوانی تجارت مربوطه هر چه زودتر زمینه اجرایی شدن این طرح را در شهرستان دیر فراهم نمود.

وی در تشریح وضعیت فعلی پسماند شهرستان دیر، گفت: براساس نتایج آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن و افزایش جمعیت در سال‌های اخیر در حال حاضر سرانه تولید پسماند روزانه هر نفر در شهرستان دیر به طور میانگین ۹۰۰ گرم در روز است که جمعاً بیش از ۶۵ تن پسماند در روز از شهرها و روستاهای شهرستان دیر دفع می‌شود.

گنخکی اضافه کرد: متأسفانه به دلیل پیاده نشدن مدیریت یکپارچه پسماند تنها کمتر از ۵ درصد از این مقدار بازیافت می‌شود که عمدتاً توسط افراد دوره‌گرد و گروه‌های غیررسمی انجام می‌شود و بیش از ۶۵ تن از پسماند تولید شده در سایت‌های دفن زباله بدون هرگونه دفن بهداشتی رهاسازی و یا سوزانده می‌شوند.

وی تصریح کرد: ارزش ریالی پسماند قابل بازیافت در شهرستان دیر به صورت روزانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است که سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از این درآمد نه تنها صفر است بلکه این سازمان به صورت روزانه به ازای دفع هر کیلوگرم پسماند شهری و روستایی بیش از ۱۵ هزار ریال هزینه پرداخت می‌کند.

کد خبر 6087639

دیگر خبرها

  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • جاده سیاخ دارنگون نیازمند رسیدگی فوری است
  • تولید و اجرای انواع پارتیشن اداری مدرن
  • ضرورت تامین روشنایی محله های بی دفاع شهری
  • تصویبِ تشکیل کمیته تخصصی خلاقیت و نوآوری شهری در کلانشهرها
  • حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد صفحه‌کلید/ طراحی رایج صفحه‌کلید به منظور گیر نکردن دکمه‌هایش است!