Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتظار قرآن‌پژوهان از دولت جدید در رفع خلأ ساماندهی ترجمه‌های قرآنبه گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی کوشا، مترجم، خادم‌القرآن، کارشناس باتجربه فن ترجمه قرآن و استاد حوزه علمیه قم در یادداشتی اختصاصی برای ایکنا، به انتظار قرآن‌پژوهان از دولت جدید به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت.

«بحمدلله در چهار دهه اخیر به برکت انقلاب اسلامی فعالیت‌های قرآنی و انجام برنامه‌های مختلف در این حوزه، رشد چشمگیری داشته و نمی‌توان کم و کیف فعالیت‌های قرآنی را در این سال‌ها انکار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لکن آنچه حائز اهمیت است انتظار جامعه قرآنی از مسئولان مربوط است و باید با تلاش فراوان و توکل به صاحب قرآن، مراقب روند رشد و عدم تنزل این فعالیت‌ها نیز باشیم.

با آمدن دولت تازه‌نفس جدید، سطح انتظارات مردم در راستای بهبود وضعیت اقتصادی و سامان یافتن امور اجتماعی و بسط و گسترش فرهنگ قرآنی و تزریق امید در جامعه بیشتر شده و ما قرآن‌پژوهان نیز به همان نسبت امیدواریم فعالیت‌های قرآنی، ترویج و تبلیغ موضوعات قرآنی و حفظ جایگاه این کتاب مقدس الهی بیش از پیش در این دولت، روند تکاملی بیشتری پیدا کند.

انتظار اهل قلم به ویژه قرآن‌پژوهان از وزیر جدید محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تحقق بخشیدن فعالیت‌های مطلوب در حوزه قرآن و عترت با استفاده از مدیران شایسته، کاردان، پرانرژی و جوان و باانگیزه خدمت صادقانه و انقلابی امکان‌پذیر است.

با تشکیل معاونت قرآن و عترت در یک دهه اخیر در وزارت ارشاد، انتظار می‌رود فعالیت‌های قرآنی نیز بهتر از پیش باشد. چرا که نگاه جامعه قرآنی به مسئولان جدید است. از آنجا که فعالیت‌های قرآنی در معاونت قرآن و عترت به عنوان یکی از دستگاه‌های متولی قرآنی، در کشور متمرکز شده، سطح انتظار بخش زیادی از جامعه قرآنی را نیز از این معاونت بالا برده است.

بنابراین لازمه محقق شدن اهداف و انتظارات جامعه قرآنی، تنها با استفاده از مدیران انگیزه‌مند و دارای تخصص در رشته کاری خود میسر خواهدبود. انتظار می‌رود توجه به قرآن و راه و روش آموزه‌های آن بسی فراتر از حد شعار باشد.

امروزه برای اهل تحقیق هنوز خلأ‌های فراوانی در مسئله قرآن‌پژوهی وجود دارد که سامان دادن ترجمه‌های قرآن و ارائه انواع ترجمه پنج‌گانه و نیز تهیه و تدارک واژه‌شناسی کاربردی قرآن یکی از آنهاست. توفیق وزیر جدید ارشاد در گرو انتخاب مدیران کاردان در همه مراکز استان‌ها به ویژه تهران برای سامان دادن به این پروژه بسیار مهم در دایره فعالیت‌های قرآنی است.

راه‌اندازی کلاس‌های تخصصی فن ترجمه برای نخبگان طلاب و دانشجویان علوم قرآنی در مرکز استان‌ها و استفاده از اساتید متبحر نیز شایسته است که یکی دیگر از برنامه‌های فعالیت‌های قرآنی باشد.

در حال حاضر ما شاهد رویش ترجمه‌های نسبتاً بهتری از قرآن کریم هستیم. در عین حال در ارائه ترجمه قرآن باید دقت‌ها و نظارت‌های بیشتری انجام شود.

تبلیغ و ترویج واقعی قرآن کریم برای نسل نو از طریق ترجمه‌هایی امکان‌پذیر است که همه موازین فن ترجمه در آنها به طور کامل رعایت شده باشد. به همین دلیل حمایت از ترجمه‌های فاخر قرآن کریم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گامی مهم در راستای ترویج فرهنگ قرآنی به شمار می‌رود و ما انتظار داریم از ترجمه های مطلوب در راستای تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی حمایت شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قرآن پژوه دولت جدید ترجمه فعالیت های قرآنی قرآن پژوهان جامعه قرآنی فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۵۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی کوشا بعدازظهر پنحشنبه همراه با فرماندار و شهردار سنندج و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از دارالتحفیظ امام جزری در مسجد جامع شهرک پردیس سنندج، تنها مدرسه تخصصی شبانه‌روزی حفظ قرآن در کردستان که تاکنون موفق به تربیت حفاظ قرآنی بسیاری در این استان شده است، بازدید کرد و ضمن دیدار با قاریان جوان و نوجوان این محفل معنوی و نورانی حاضر در این مرکز، پای گفت‌وگوی صمیمی آنان نشست.

استاندار کردستان در این دیدار با بیان اینکه تمسک به قرآن موجب سعادت و رستگاری انسان در دنیا و آخرت می‌شود اظهار کرد: با اهتمام و اراده جدی برای برپایی محافل قرآنی، زمینه جذب بیشتر جوانان را به فرهنگ علوم قرآنی فراهم می‌کنیم.

زارعی کوشا، دیدار با قاریان جوان و نوجوان قرآنی را موجب سعادت خواند و با اشاره به اینکه جامعه بشری در هر جای دنیا با مشکلات مختلفی مواجه و درگیر است، نسخه‌ای شفا بخش این آلام را تمسک به قرآن کریم و آیات الهی عنوان کرد.

وی حفظ قرآن را یکی از با فضیلت‌ترین و ارزشمندترین عمل برشمرد و به جوانان و نوجوانان این محفل قرآنی که عنایت پروردگار یکتا شامل حال آنان شده و به این سعادت دست یافته‌اند، تبریک و تهنیت گفت و آنان را منتخب و مصطفای الهی بیان کرد.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه به هر میزان جامعه به فرامین الهی نازل شده در قرآن کریم عمل کند به همان اندازه از دام شیاطین و دشمنان دین و دیانت دور خواهد شد، اضافه کرد: امید که از این شر و درگیری که از آغاز خلقت بین جنود رحمانی و جنود شیطانی به وجود آمده و تا ابدیت ادامه دارد خداوند یکتا تقدیر ما را در جنود رحمانی مقدر فرماید و همگان را عاقبت بخیر کند.

زارعی کوشا با اشاره به جایگاه والای قرآن کریم و نعمت هدایت کتاب الهی، تصریح کرد: انسان برای ادامه زندگی بایستی به منبع حیات، نور و انرژی آسمانی متصل شود.

وی بیان کرد: به برکت قرآنی بودن این نوجوانان، امیدوارم همه ما برنامه زندگی خود را بر اساس سبک قرآنی مدیریت کنیم و ما به عنوان پیرو، آن کتاب الهی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم تا انس با قرآن ما را از فتنه دشمنان دین و اسلام حفظ کند.

آشنایی با فعالیت‌های دارالتحفیظ امام جزری در سنندج

بر اساس این گزارش؛ دارالتحفیظ امام جزری مسجد جامع پردیس سنندج تنها مدرسه تخصصی شبانه‌روزی حفظ قرآن در استان کردستان است که تاکنون موفق به تربیت حفاظ قرآنی بسیاری در استان شده است.

که در حال حاضر ۳۰ قرآن‌پژوه به صورت شبانه روزی در این مرکز مشغول حفظ قرآن هستند و بعد از ۲ سال آموزش، مدرک معتبر حفظ قرآن به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

در حال حاضر آقایان از این خدمات بهره‌مندند و طی این چندسال از فعالیت خود ۹ حافظ کل را تقدیم جامعه قرآنی کرده است.

مرکز دارالتحفیظ امام جزری سنندج تمام خدمات خود را به قرآن‌پژوهان به صورت کاملاً رایگان ارائه می‌دهد و
در تلاش است تا در سال آتی با مساعدت و همراهی مردم، مسئولین و خیرین شعبه حفظ بانوان این مرکز را فعال خواهد کرد تا بتوان در این بخش نیز به جمعیت بانوان استان علاقمند به حفظ قرآن خدمات ارائه دهد.

این مرکز مکانی مجزا از مسجد است و مجوز ورود به این مرکز دارالتحفیظ برای فعالان قرآنی است که خود روخوانی، روانخوانی و تجوید قرآن را گذرانده باشند.

در حال حاضر چندین مربی حفظ برجسته و مجرب قرآنی استان به صورت شبانه روزی مشغول انجام آموزش حفظ قرآن به شرکت‌کنندگان در کلاس‌های این مرکز حفظ هستند.

علاقه‌مندان به حفظ قرآن که شرایط حضور در این دارالتحفیظ را نداشته باشند می‌توانند به صورت مجازی با این دارالتحفیظ در ارتباط باشند.

در مرکز حفظ قرآن سنندج، قرآن‌آموزانی از سطح استان و استان‌های همجوار شرکت کرده‌اند و به دلیل اینکه امکان تردد برای آنان فراهم نبود این مرکز به صورت شبانه روزی به آنان خدمات ارائه می‌دهد.

کد خبر 6088563

دیگر خبرها

  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • قرآن همه چیز ماست
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد