Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، هر سال به تعداد تاکسی و اتوبوس‌های فرسوده خرم‌آباد افزوده می‌شود این موضوع علاوه بر نارضایتی مردم و کاهش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی آلودگی هوا را نیز به دنبال دارد.

با اینکه مسوولان و متولیان از نوسازی و بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی می‌گویند اما همچنان شاهد تردد تاکسی‌ها و اتوبوس‌های فرسوده در سطح شهر هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه بعید است امسال هم مدارس و دانشگاه‌ها حداقل برای نیم فصل تحصیلی اول باز شوند، با این حال با فرا رسیدن مهرماه جنب و جوش شهروندان برای انجام کارهای اداری باعث می‌شود تا ترددهای شهری در نخستین ماه پاییز افزایش پیدا کند.

بنابراین نوسازی و بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی امری ضروری است، هرچند شهرداری پول ندارد اما نمی‌شود دست روی دست گذاشت، فرسودگی 90 درصد ناوگان اتوبوسرانی و حدود 60 درصد ناوگان تاکسیرانی امری نیست که به سادگی از آن عبورکرد.

به نظر می‌رسد با رفع برخی نواقص و انجام تعمیرات یا به عبارتی اورهال کردن بخشی از فرسودگی ناوگان را برطرف کرد و خدمات بهتری به مسافران داد.

فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی افزایش ترافیک و آلودگی هوا را به دنبال دارد، زیرا فرسودگی وسائط نقلیه عمومی سبب می‌شود مسافران رغبتی برای استفاده از ناوگان حمل و عمومی نداشته باشند و به استفاده واز خودروهای شخصی روی بیاورند.

 

کرونا فرصتی برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی

رییس شورای اسلامی شهر خرم‌آباد با اشاره به اینکه 2420 دستگاه تاکسی و 130 اتوبوس جوابگوی جمعیت شهر نیست، می‌گوید: علاوه بر اینکه تعداد تاکسی و اتوبوس‌های شهر برای جابجایی مسافران کافی نیست اما مشکل اصلی فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی است.

رضا بیرانوند می‌افزاید: کرونا باعث شده مردم کمتر از اتوبوس استفاده کنند بنابراین فرصت مناسبی است تا ناوگان اتوبوسرانی نوسازی و بازسازی شوند.

وی با بیان اینکه فرسودگی حدود شصت درصد از ناوگان تاکسیرانی زیبنده خرم‌آباد نیست، عنوان می‌کند: از طرف دیگر فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از تاکسی و اتوبوس آلودگی هوا را به دنبال دارد بنابراین نوسازی ناوگان حمل و نقل باید در دستورکار قراربگیرد.

رییس شورای اسلامی شهرخرم‌آباد در خصوص نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهر می‌گوید: اقداماتی صورت گرفته اما کافی نیست، واگذاری تاکسی‌های نو به صورت نقدی و توسط ایران خودرو انجام شد اما واقعیت این است که جایگزینی مدت زمان زیادی طول می‌کشد، از طرفی راننده‌گان پس اندازی ندارد که بخواهد اقدام به تعویض خودرو خود کند.

نوسازی ناوگان اولویت شورای ششم

بیرانوند عنوان می‌کند: اعضا شورای شهر به دنبال این هستند که با انعقاد تفاهم نامه یا مصوبه رانندگان بتوانند اقساطی خودروهای فرسوده خود را جایگزین کنند، سازمان حمل و نقل، بار و مسافر شهرداری خرم‌آباد باید فعالیت خود را در این زمینه شروع کند.

وی می‌گوید: برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی باید وام کم بهره در نظر گرفته شود تا رانندگان رغبتی برای جایگزینی نداشته باشند، بنابراین باید از طریق توافقات انجام شده منابع مالی مورد نیاز تامین تا نوسازی تاکسی‌های فرسوده شهر به سرعت انجام شود. 

رییس شورای اسلامی شهر خرم‌آباد با بیان اینکه یکی از اولویت‌های شورای شهر ششم است، تاکید می‌کند: مدیریت شهری در دوره جدید فعالیت خود مشکل اتوبوس و تاکسی‌های فرسوده را دارد و به دنبال برنامه‌ی برای تعمیرات اساسی ناوگان‌های فرسوده است. 

 

فرسودگی نود درصد از اتوبوس‌های خرم‌آباد

مدیرعامل سازمان حمل و نقل، بار و مسافر شهرداری خرم‌آباد هم با اشاره به اینکه  2420 دستگاه تاکسی پلاک ت و حدود 122 اتوبوس دستگاه اتوبوس فعال هستند، می‌گوید: علاوه بر این حدود هزار تاکسی موقت که توسط شرکت بخش خصوصی ساماندهی شدند و همچنین آژانس کار جابجایی مسافران را در سطح شهر انجام می‌دهند.

مسعود ارمغان می‌افزاید: نود درصد از ناوگان اتوبوسرانی خرم‌آباد فرسوده است، سال جاری با اعتبارات دولتی که حدود یک میلیارد تومان بود توانستیم ده دستگاه اتوبوس را بازسازی کنیم، با این اقدام بیست درصد از ناوگان اتوبوسرانی بازسازی می‌شود.

وی می‌گوید: با شیوع کرونا شهروندان کمتر از اتوبوس برای جابجایی استفاده می‌کنند و همین فرصتی شد تا تعدادی از اتوبوس‌ها را بازسازی کنیم، امیدواریم تا پایان سال بالای 75 درصد از ناوگان اتوبوسرانی را اورهال کنیم.

نوسازی تاکسی‌های فرسوده در دست بررسی

ارمغان در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ی برای  نوسازی تاکسی‌های فرسوده دارید، توضیح می‌دهد: با پیگیری سازمان حمل و نقل، بار و مسافر شهرداری  و اتحادیه تاکسیرانی کشور قرار است  به صورت اقساطی تاکسی‌های فرسوده را نوسازی کنیم، سال 99 به صورت نقدی بود و تسهیلاتی پرداخت نکردیم.

وی ادامه می‌دهد: قرار است اتحادیه تاکسیرانی کشور بر مبنای جمعیت شهرها تسهیلات را پرداخت کند، اما تاکنون خبر قطعی به دست ما نرسیده که اعلام کنیم، اما به جد پیگیر هسیتم تا بتوانیم تاکسی‌های فرسوده را نوسازی کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی فرسودگی ناوگان تاکسیرانی شهرداری خرم آباد رضا بیرانوند اتحادیه تاکسیرانی کشور ناوگان حمل و نقل عمومی ناوگان اتوبوسرانی ناوگان تاکسیرانی تاکسی های فرسوده فرسودگی ناوگان درصد از ناوگان نوسازی ناوگان خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۶۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها

مسعود شفیعی در تشریح مصوبات یکصد و نود و دومین جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور گفت: در این جلسه که با حضور اعضای شورای عالی در محل وزارت کشور تشکیل شد، موضوع مشخصات خودرو‌های برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی مورد بحث و بررسی قرار گفت و نهایتا تصمیمات لازم اتخاذ شد.

وی افزود: پیرو تصویر ضوابط وسایل نقلیه برقی برای خدمت در ناوگان تاکسی شهری در این جلسه بر اساس توجیهات ارائه شده توسط اتحادیه با عنایت به نبود تجربه‌ای قبلی از عملکرد خودرو‌های برقی و لزوم احتیاط در بهره‌برداری از آنها، اتحادیه حمل و نقل مسافری کشور با کمک پژوهشکده خودرو، سوخت و محیط زیست دانشگاه تهران ضمن بررسی مشخصات مصوب، پیشنهاداتی را مطرح کردند.

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور ادامه داد: در این پیشنهادات آمده خودرو‌های برقی معرفی شده باید شرایط اخذ شماره انتظامی برای خودرو‌های شخصی را داشته باشند. همچنین خودرو‌های برقی معرفی شده باید سایر الزامات مربوط به خودرو‌های مناسب احتراقی را درخصوص ناوگان تاکسی شهری احراز کنند و در بحث ضوابط پیشران خودرو، مشخصات ارائه شده ملاک عمل قرار گیرد.

تعیین سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها

وی تأکید کرد: احراز انطباق شرایط خودرو با ضوابط مصوب از طریق دبیرخانه شورای عالی ترافیک صورت خواهد پذیرفت. همچنین مقرر شد سقف تعداد ناوگان تاکسی برقی در هر شهر و تعداد پروانه صادره برای این نوع ناوگان مناسب با زیرساخت‌های ایجاد شده خصوصا تعداد ایستگاه‌ها و رابط شارژ که از سوی شهرداری‌های ذی‌ربط به دبیرخانه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور اعلام می‌شود، توسط این شورا تعیین خواهد شد. اعضای شورای عالی بر ضرورت ارائه کلیه خدمات پیشتیبانی این ناوگان توسط خودروسازان ذی‌ربط خصوصا باطری‌های به کار رفته حداقل به مدت ۱۰ سال از تاریخ واگذاری تأکید کردند.

مدیر کل دفتر حمل و نقل وزارت کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود درخصوص ممیزی ناوگان حمل‌ونقل دانش‌آموزی نیز گفت: بر اساس مواد «۸» و «۳۸» آیین‌نامه اجرایی حمل و نقل دانش‌آموزی، ضوابط و علائم ممیزی ناوگان حمل‌ونقل دانش‌آموزان مطابق بند دوم از مصوبه یکصد و چهل و ششمین جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور معتبر و ملاک عمل خواهد بود.

وی افزود: پیرو پیشنهادات دفتر ارزیابی‌های اقتصادی و مدیریت بهره‌وری حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی درخصوص هماهنگ‌سازی فرایندی هر چه بیشتر بین مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک با مطالعات جامع شهرسازی و بر اساس مباحث مطرح شده، مواردی به تصویب شورای عالی ترافیک کشور رسید. با عنایت به وجود ترس و پیچیدگی‌های فنی فرایندی در نحوه برقراری این هماهنگی جهت تحقق همزمانی انجام این دو نوع مطالعات؛ مقرر شد کمیته مشترکی با حضور نمایندگان شورای عالی معماری و شهرسازی شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به بررسی و ارائه راهکار‌های عملیاتی که بتواند ضمن توجه جدی به ملاحظات شهری در تصمیمات کمیسیون ماده پنج شورای عالی شهرسازی و معماری زمینه انجام همزمان مطالعات جامع و حمل‌ونقل شهری را با مطالعات جامع شهرسازی به صورت فرایندی تدوین و جهت پیاده‌سازی، پیشنهاد نمایند.

شفیعی تأکید کرد: با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در راستای تکمیل هر چه سریع‌تر پروژه منوریل قم، پس از ارائه گزارشی از ظرفیت فعلی پیشرفت این پروژه و مروری بر مصوبات قبلی شورای عالی ترافیک درخصوص شبکه ریلی شهر قم، مواردی درخصوص اقدامات مدیریت شهری قم در راستای تسریع در فعالیت‌سازی پروژه و همچنین زمینه‌سازی در تأمین واگن‌ها و مجوز‌های مربوطه از طرف سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سازمان برنامه و بودجه مورد تأکید قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ۴۵ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد فرسوده است
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • نوسازی ۷۲ هزار دستگاه ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • اهدای تسهیلات نوسازی به واحدهای فرسوده روستایی کرمانشاه
  • مجهز بودن ۹۷ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد به سیستم سرمایشی
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • از آغاز عملیات احداث خط ۱۱ تا نوسازی ۱۴۵۷ تاکسی
  • نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده نیازمند حمایت مستقیم استاندار است