Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@11:02:12 GMT

وزرای خارجه و دفاع آمریکا جداگانه عازم خلیج فارس شدند

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۴۶۹۷

وزرای خارجه و دفاع آمریکا جداگانه عازم خلیج فارس شدند

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از الجزیره، «آنتونی بلینکن» و «لوید آستین» وزرای خارجه و دفاع ایالات متحده شامگاه یکشنبه به وقت محلی عازم سفری جداگانه به خلیج فارس شدند.

این دو مقام آمریکایی قرار است در این سفرهای جداگانه با سران کشورهای متحد و شریک آمریکا پیرامون ظهور مجدد تهدیدها از جانب افغانستان بحث و گفتگو کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر گزارش الجزیره، هدف اصلی از این سفرها اطمینان دهی دوباره به متحدان واشنگتن در این خصوص است که تصمیم «جو بایدن» برای پایان دادن جنگ بیست ساله در افغانستان و تمرکز بیشتر بر چالش‌های امنیتی همچون چین و روسیه به معنای رهاسازی متحدان و شرکای خود در منطقه خاورمیانه نیست.

از سوی دیگر، بلینکن قرار است در مسیر سفر خود به قطر در کشور اروپایی آلمان نیز توقفی داشته باشد تا با اتباع افغانی خارج شده از افغانستان در پایگاه هوایی رامشتاین دیدن کند. وی همچنین در آلمان در یک نشست مجازی با حضور همتایان خود از بیست کشور جهان شرکت می‌کند.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که بلینکن قرار است «مراتب قدردانی ایالات متحده را بابت مشارکت ارزشمند آلمان در افغانستان ظرف بیست سال گذشته و همچنین همکاری برلین در عملیات‌های ترانزیت و انتقال افراد به خارج از افغانستان به دولت آلمان اعلام نماید».

از سوی دیگر، وزیر دفاع آمریکا نیز قرار است که سفر خود را با ابراز مراتب قدردانی ایالات متحده از مقامات قطر بابت همکاری آنها در جریان خروج مفتضحانه نیروهای آمریکا از فرودگاه کابل آغاز کند.

لوید آستین با اعلام سفر خود به خلیج فارس گفت که متمرکز ماندن بر تهدیدهای تروریستی به معنای اقدام‌های حداکثری علیه «هرگونه تهدید نسبت به مردم آمریکا از سوی هر مکان [جغرافیایی] است»، حتی اگر ایالات متحده تمرکز خود را بر چالش‌های راهبردی از جانب چین قرار دهد.

آستین همچنین در یک توقف در بحرین قصد دارد با تکاوران دریایی که هفته‌ها در فرودگاه کابل در حال اجرای عملیات خارج کردن اتباع افغانی و آمریکایی از خاک افغانستان بودند، گفتگو کند. گفتنی است که در انفجار یک بمب انتحاری در فرودگاه کابل در روز ۲۶ آگوست، هفت تن از تکاوران دریایی آمریکا کشته و ۱۵ تن دیگر زخمی شدند.

فرمانده پنتاگون همچنین قرار است از کویت و عربستان سعودی دیدن کرده و با سران این کشورها گفتگو کند.

گفتنی است، با توجه به حضور چند دهه‌ای نیروهای متجاوز آمریکا در منطقه خلیج فارس از جمله استقرار مقر فرماندهی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به رغم آنکه چین را اولویت امنیتی واشنگتن خوانده و مدعی رویارویی با چالش‌های راهبردی از جانب روسیه است، در مورد پایان احتمالی حضور نیروهای آمریکا در منطقه خلیج فارس تاکنون هیچ صحبتی نکرده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم سید حسن فیروزآبادی انسیه خزعلی پنجشیر آمریکا بلینکن آستین خلیج فارس افغانستان محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم سید حسن فیروزآبادی انسیه خزعلی پنجشیر ایالات متحده خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۴۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع پیام صادر کرد

به گزارش تابناک، دهم اردیبهشت ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه از خود گذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس گیری جزیره هرمز از نیرو‌های متجاوز پرتغالی است.

در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است. تمدنی که بر شالوده فرهنگ، هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین سند حقوقی در جهان باشد.

این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است؛ بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی، باستان شناسی و مردم شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری ۶۰۰۰ ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

خلیج فارس این پهنه آبی تمدن ساز، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی به زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تاکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

در واقع از قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند صد سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ حکایت دارد.

کرانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متاثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متاثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته و ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و به جهان عرضه کنند.

آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان خواران و دست نشاندگان آن‌ها بر این منطقه متمرکز شده بود شاهد مجاهد‌ت‌ها و پایمردی‌های رزمندگان نیرو‌های مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

ایران بزرگترین و مهمترین کشوری به شمار میرود که همواره نقش مهمی را در تعاملات و مناسبات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود در این میان راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

دیگر خبرها

  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • نشست وزرای دفاع ناتو برای ادامه حمایت از اوکراین برگزار می‌شود
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • وزیر دفاع پیام صادر کرد
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند