Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:00:19 GMT

جهاد علمی معلمان در نقاط محروم فارس

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۵۷۴۸

جهاد علمی معلمان در نقاط محروم فارس

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کارشان برافروختن نور امید در دل‌هایی است که محرومیت را دوره و با باطن خداییشان نقشی از نوع‌دوستی را در دفتر زندگی محرمان ترسیم می‌کنند. جهادی‌ها را می گویم، همانهایی که هنوز عطر خوب انسانیت از فراخنای وجودشان به مشام می‌رسد.

همان خاکی پوشانی که با افتادگی و با مرام خاکی‌شان با حضور در مناطق محروم نور امید را در دل بازماندگان از تحصیل روشن می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامشان برگفته از تلاش است و لقب جهادی به خود گرفته اند کسانی که در هیاهوی لذت‌های کاذب دنیوی رنگ نباخته اند و و اوقات خوشی شأن را در کنار مردم رنج دیده سپری می‌کنند و با لبخند رضایت آنان جان می‌گیرند تا همچنان امید ببخشند.

در زمانه‌ای که آدم‌ها در ازدحام خیابان زندگی با مشغله‌های فراوان حتی خودشان را هم فراموش کرده اند، عده‌ای جوان مؤمن پای کار، تمام دغدغه ذهنیشان راهی شدن به مناطق محروم و دور افتاده است تا داشته‌های علمی شأن را بدون هیچ چشمداشتی و مشتاقانه به علاقمندان دانش و یادگیری عرضه کنند.

این از خود گذشتگی جهادگران نشان از درس نوع‌دوستی و اخلاص در عمل برای رضای خداست. خدمتی بزرگ که جهادی‌ها به آن افتخار می‌کنند.

اقدامات گروههای مختلف جهادی در استان فارس بسیار متنوع و چشمگیر است و هر گروه به طبع نیاز جامعه آستین همت بالا زده و برای کاهش آلام دردمندان تلاش می‌کنند.

یکی از این گروه جهادی که با شور دانش افزایی در استان پهناور فارس ردای خدمت بر تن کرده اند گروه جهادی شهید مسعود طاهری است.

این گروه جهادی وابسته به دانشگاه فرهنگیان فارس با تشکیل یک گروه از دانشجو معلمان خواهر و برادر این بار در شهرستان لامرد به صورت خودجوش و با همکاری آموزش و پرورش این شهرستان به سراغ دانش‌آموزانی رفتند که در یکی از روستاهای شهرستان لامرد زندگی می‌کنند.

با گذشت دو سال از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس آسیب‌های جبران ناپذیری به بدنه آموزش و پرورش وارد شده است. تعطیلی اجباری مدارس برای در امان ماندن دانش آموزان از این بیماری مهلک باعث کاهش کیفیت آموزشی و باز ماندن دانش آموزان مناطق محروم استان فارس از تحصیل شده است.

یکی از اهداف گروه جهادی شهید مسعود طاهری تحقق عدالت آموزشی و محرومیت زدایی از چهره روستاهاست که فعالیت خود را در این زمینه‌ها دنبال می‌کند.

این گروه جهادی تابستان امسال هم با حضور ۱۳ دانشجو معلم شهرستان لامرد با گذراندن چندین جلسه توانمندی در خصوص چگونگی تدریس و مباحث تربیتی در روستای ده شیخ از روستاهای این شهرستان در فاصله ۱۱ کیلومتری از شهر لامرد شروع به فعالیت کرده اند.

در همین رابطه مسئول گروه ۱۳ نفره دانشجو معلمان جهادگر شهرستان لامرد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سه هفته فعالیت جهادی، بیش از ۸۰ دانش آموز نیازمند آموزش از مدارس مختلف در این طرح با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با ظرفیت مناسب در هرکلاس، عقب ماندگی‌های درسی خود را دوره کردند.

سید عارف حقایقی افزود: در این دوره علاوه بر زمان آموزش حضوری، دانش آموزان باز مانده از تحصیل روستای ده شیخ از توابع شهرستان لامرد در منزل نیز بصورت مجازی وضعیت دانش آموزان رصد و ارتباط گیری با آنها ادامه داشته است.

این دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان فارس، مهم‌ترین هدف این گروه جهادی را تحقق عدالت آموزشی برای دانش آموزان نیازمند و عقب مانده از تحصیل و توانمندی دانشجومعلمان جهادگر در امر تدریس و کسب تجربه در فضای تدریس دانست.

وی با بیان اینکه این طرح در روستای دهشیخ لامرد با جمعیتی بالغ بر هزار نفر به تناسب آمارهای آموزشی، اداره آموزش و پرورش شهرستان لازم الاجرا شد، عنوان کرد: این طرح به مدت سه هفته (هر هفته چهار جلسه) و با توجه به گرمای شدید هوای منطقه لامرد از ساعات ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ صورت می‌گرفت زیرا به دلیل گرمای بیش از حد لامرد امکان آموزش و تدریس در شیفت عصر فراهم نبود.

حقایقی تاکید کرد: در این اردوی جهادی ۳۵ نفر دانش آموز دختر و ۴۸ دانش آموز پسر در هر شش پایه تحت پوشش آموزش‌های رایگان گروه جهادی شهید مسعود طاهری قرارگرفتند.

این سرپرست گروه جهادی دانشجو معلمان فارس در لامرد ادامه داد: علاوه بر استفاده از شش کلاس مدرسه از نمازخانه و یک اتاق دیگر هم برای آموزش استفاده می‌شد.

وی بیان داشت: این گروه جهادی متشکل از ۱۳ نفر (۸ نیروی برادر و ۵ نفر خواهر) دانشجو معلم بوده که روزانه مسافتی حدود ۲۲ کیلومتر (رفت و برگشت) را برای انجام این طرح طی می‌کردند.

حقایقی متذکر شد: بطور کلی دانش آموزان این منطقه (خود دهشیخ) از شرایط اقتصادی نسبتاً خوبی برخوردار بودند ولی از لحاظ سطح آموزشی طبق آمارهای که ما از اداره آموزش و پرورش گرفته بودیم در شرایط مناسبی نبودند.

این مسئول گروه جهادی دانشجو معلمان فارس با اذعان بر اینکه تعدادی از دانش آموزان این دوره صرفاً از یک مدرسه نبودند، یادآور شد: برای برگزاری این دوره آموزشی با رایزنی‌های متعدد با مدیران مدارس و انتشار فراخون این دوره جهادی دانش آموزان مدارس مختلف دهشیخ در این دوره شرکت کردند.

حقایقی این طرح را فرصتی مغتنم برای دانشجو معلمانی که قبل از فارغ‌التحصیلی، خود را در فضای چالشی تدریس و آموزش قرار داده اند را یک ارزیابی از آمادگی خود برای خدمت در سال‌های آینده دانست.

وی در ادامه از از صحنه‌های زیبا این تجربه جهادی سخن به میان آورد و گفت: ارتباط گیری خوب و صمیمی دانشجو معلمان با دانش آموزان و بی صبری و بی طاقتی آنها برای کلاس روز بعد خاطره دلنشینی است که اذهان دانشجو معلمان تشنه خدمت به یادگار خواهد ماند.

این دانشجو معلم بسیجی از دیگر برکات این دوره را چالش‌های مختلفی دانست که در امر تدریس دانشجو معلمان را با آنها روبرو و بعد از گذشت سه هفته تدریس، تجربه و تغییر نگاهی متفاوت در بحث تدریس را در آنان به وجود آورد.

حقایقی تعامل خوب اداره آموزش و پرورش لامرد و حوزه بسیج استان فارس با اهدای جوایز مختلف به دانش آموزان را عاملی مؤثر در ایجاد صمیمیت و تشویق آنان برای یادگیری بهتر مطرح کرد.

وی خواستار شرکت تمامی دانشجو معلمان در چنین فعالیت‌های جهادی شد و ابراز کرد: مشارکت در این دوره‌های آموزشی جهادی برای دانشجو معلمان فرصت مناسبی است تا قبل از فارغ‌التحصیلی و اشتغال با حوزه تدریس و چالش‌های آن آشنا شوند.

کد خبر 5297951

منبع: مهر

کلیدواژه: گروههای جهادی آموزش و پرورش فارس لامرد ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه اردبیل سیستان و بلوچستان گرگان شیوع کرونا کرمانشاه دولت سیزدهم آتش سوزی عکس استانها واکسیناسیون گروه جهادی شهرستان لامرد دانشجو معلمان آموزش و پرورش دانش آموزان دانشجو معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نشست فعالان جهادی و مردمی عرصه آبادانی و پیشرفت به همت دفتر مردمی‌سازی معاونت علمی و با حضور مدیران ۵۰ گروه‌ جهادی و مردمی برگزار شد. حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در امر مردمی سازی و مدیر برنامه ملی آبادیران در ابتدای این نشست به نقش آفرینی گروه‌های جهادی و مردمی در جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت.

وی ظرفیت عظیم گروه‌های جهادی و مردمی را در جهش تولید دارای اهمیت مضاعف دانست و اشاره کرد: این گروه ها با توجه به تعددشان و پوشش دهی مناسب مناطق کمتر برخوردار به عنوان حلقه های میانی می توانند نقش آفرینی جدی برای مشارکت مردم در تولید با توجه به ظرفیت های بومی داشته باشند.

شکری، همچنین به توانمندی های شرکت های دانش بنیان به عنوان پشتیبانی کننده در جهش تولید و ایجاد اشتغال پایدار تاکید و بیان کرد: تعامل دو گروه بزرگ مردمی یعنی شرکت های دانش بنیان و گروه های جهادی امر مهم و ضروری برای جهش تولید است.

مدیر برنامه ملی آبادیران همچنین «معرفی شرکت‌های دانش بنیان به گروه‌های جهادی و مردمی»، «تعامل با گروه‌های جهادی و مردمی و کمک به احصای ظرفیت‌های بومی» و «بسترسازی به همرسانی شرکت های دانش بنیان و گروه های مردمی» را نقش برنامه ملی آبادیران در جهش تولید با مشارکت مردم دانست.

وی در ادامه بر سهم و جایگاه گروه های جهادی در دومین دوره نمایشگاه ملی آبادیران متمرکز شد و گفت: در این نمایشگاه، دو طرف عرضه و تقاضا وجود دارد که طرف عرضه ظرفیت شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور و طرف تقاضا نیازمندی‌ها و ظرفیت مناطق کمتر برخوردار هدف گروه های جهادی و مردمی است.

از این رو، به گفته او، حضور گروه های جهادی و مردمی در نمایشگاه ملی آبادیران بستر مناسبی را برای اعلام و رفع نیاز مناطق کمتر برخوردار فراهم آورده است.

شکری در ادامه به شرایط ثبت‌نام و حضور گروه‌های جهادی در دومین نمایشگاه ملی آبادیران پرداخت و افزود: گروه‌های جهادی و مردمی به شرط احصاء و اعلام دقیق چالش‌ها و ظرفیت‌های دقیق مناطق کمتربرخوردار می‌توانند به صورت رایگان در نمایشگاه غرفه داشته باشند.

مدیر برنامه ملی آبادیران در پایان به نمونه هایی از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور اشاره کرد که از آن جمله می توان به تصفیه و سالم سازی آب شرب روستاها و مناطق کمتر برخوردار با دستگاه تصفیه آب پرتابل، الگوهای تدوین اسناد پیشرفت منطقه ای مبتنی بر ظرفیت گروه‌های جهادی و مردمی، ایجاد اشتغال پایدار و کوچک مقیاس و ایجاد اقامتگاه‌های سریع در بحران‌های طبیعی، ساخت سریع و ارزان سکونت‌گاه و ساخت مدارس مناطق روستایی اشاره کرد.

همچنین رضا غلامزاده، جانشین معاونت سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ضمن بیان اهمیت بهم‌رسانی گروه های جهادی و مردمی و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: ایجاد بستر مناسب و تخصصی که از ظرفیت و توانمندی گروه‌های جهادی و شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور به صورت همزمان آگاهی و اطلاع دارد در محقق شدن اهداف برنامه ملی آبادیران نقش اساسی ایفا می کند.

وی در پایان آمادگی خود را برای ارائه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های سازمان بسیج دانشجویی برای تسهیل و هموارسازی این مسیر اعلام کرد.

کد خبر 6094090 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • حضور دانشجو معلمان در اردوی جهادی زکات دانش اندوزی آنهاست
  • ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس
  • ۳هزار و ۳۸۳ سری جهیزیه به نوعروسان نیازمندان اهداء شد
  • اجرای ۱۰۲۵ عنوان برنامه خدمت‌رسانی در هفته بسیج سازندگی فارس
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 
  • جهاد دانشگاهی در کنار معلمان برای تربیت نسل‌های متخصص
  • با مشارکت ۱۰هزار گروه جهادی بیش از ۲۰هزار پروژه در مناطق محروم اجرایی خواهد شد
  • معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی نسل آینده کشور
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم
  • اعزام ۶۰ گروه جهادی به مناطق محروم استان بوشهر