Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل دادگستری استان ضمن حضور در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان طی نشست اختصاصی با معاون و کارشناسان این مجموعه بر ضرورت ارتقاء سطح دانش حقوقی مردم به منظور ایمن سازی و واکسینه کردن جوامع هدف در برابر فشارها و آسیب ها و خسارت های احتمالی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، حجت الإسلام والمسلمین جعفری تصریح کرد: متأسفانه جهل و ناآگاهی ریشه شکل گیری بسیاری از آسیب های اجتماعی است و برای ایفای نقش پیشگیرانه و بازدارنده باید آموزش های حقوقی و قضایی در راستای  بالا بردن سطح دانش و معلومات عمومی و همچنین ارائه هشدارها و تذکرات لازم در جوامع هدف همواره در اولویت اقدام و عمل قرار گیرد تا بتوان  بنحو مؤثری از آسیب های سنگین اجتماعی جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نقش مدیریتی دستگاه قضایی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم، تحقق اهداف پیشگیرانه را منوط به مشارکت همه جانبه تمامی قوا و بخش های حاکمیتی دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه در حوزه پیشگیری از وقوع جرم آنگونه که بایسته و شایسته باشد عمل عزم جدی و راسخ و راهبرد مشترک وجود ندارد و بعضا با نگاه حداقلی مانند رویکردهایی که در بخش هایی مانند بهداشت و درمان  وجود دارد به این مسأله نگریسته می شود و قطعا  این نوع نگرش با نواقص و کمبودهای جدی مواجه است و لازم است اولا این نگاه بنحو دقیق اصلاح و تکمیل شود و ثانیا پس از رفع کاستی ها بطور متوازن به تمامی بخش ها تسری یابد.

وی با انتقاد از عدم وجود قوانین جامع در خصوص پیشگیری از وقوع جرم از عملکرد دستگاه های اجرایی انتقاد و عنوان کرد:متأسفانه به لحاظ اجرایی نیز کار شایسته و قابل توجهی در حوزه پیشگیری که  بتواند خود ما را قانع کند انجام نشده لذا  عزم جدی تر و اقدامات اساسی تری را می طلبد تا این حوزه به شکل قابل قبولی ساماندهی شود.

رئیس کل دادگستری استان عدم وجود زیرساخت های لازم را یکی از موانع مهم عدم تحقق سازوکاری پیشگیرانه برشمرد و بیان کرد:کارهای دم دستی و روبنایی آنگونه که برخی دستگاه ها به آن عمل می کنند راه چاره و تسهیل کننده  مسیرهای تحقق اهداف پیشگیرانه و راه حل صیانت از جامعه در برابر آسیب ها نیست بلکه لازم است هم در حوزه قانونگذاری متناسب با نیازهای جامعه اصلاحاتی اعمال و قوانین دقیق و شفاف وضع شود و هم در حوزه اجرایی اقدامات بنیادین و  راهبردی صورت پذیرد تا  بتوانیم به نتایج مطلوب برسیم.

حجت الإسلام والمسلمین جعفری اجرای دقیق سیاست های جنایی مشارکتی را بهترین سازوکار برای حصول موفقیت در حوزه پیشگیری از وقوع جرم توصیف و عنوان کرد:دستگاه قضایی می تواند با مدیریت جریان پیشگیری ظرفیت ها و قابلیت های دیگر دستگاه ها و نهادها را در محدوده دارایی های مادی و معنوی دیگر قوا بکر گیرد و از طرفی در بعد سرکوب برخی جرائم خشن نیز نقشی راهگشا و بازدارنده ایفاء نماید.

وی با تأکید بر  ضرورت از بین بردن زمینه های تولید جرم و بسترهای شکل گیری آن  در جامعه افزود: بسته به شرایط و مقتضیات برخورد قاطع و سرکوب برخی جرائم خاص و خشن نیز می تواند با ایجاد  بازدارندگی لازم از تحقق و شکل گیری آسیب های اجتماعی پیشگیری کند.

جعفری با تأکید بر روحیه جهادی و تفکر انقلابی بعنوان راه حل برون رفت از مشکلات کشور ابراز امیدواری کرد:با مدیریت انقلابی و حفظ وحدت، انسجام، همدلی و برقراری موجبات همکاری و تعامل به ویژه در مناسبات با دولت جدید بتوانیم با جلب مشارکت مجلس و دولت  فصل جدید  و نوینی را از تحول مثبت و سازنده در حوزه پیشگیری رقم بزنیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی ناآگاهی واکسینه ایمن سازی جهل پیشگیری از وقوع جرم حوزه پیشگیری شکل گیری آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۰۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ضرورت کاهش آمار طلاق و فروپاشی خانواده، کارگروه ویژه طلاق در دادسرا با محوریت شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان راور تشکیل شد.

مجتبی استوارزاده گفت: علت ورود دادستانی به موضوع طلاق این است که آسیب‌های اجتماعی به عنوان بستری برای فروپاشی خانواده و وقوع جرایم می‌باشد و در بیان مصادیق می‌توان به اعتیاد، سرقت و مفاسد اخلاقی اشاره کرد که با افزایش آمار طلاق ارتباط مستقیمی دارد.

استوار زاده ادامه داد: همه دستگاه‌های متولی باید آسیب‌های طلاق را جدی بگیرند و در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خانواده خصوصا" طلاق" اهتمام جدی داشته باشند.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور، افزود: یکی از موضوعاتی که در کاهش طلاق مؤثر است، آموزش و مشاوره قبل از ازدواج و طلاق برای جامعه است، مشاوره و برگزاری کلاس‌های آن می‌تواند برای افزایش سطح آگاهی جوانان مفید و مؤثر باشد.

این مقام قضایی با بیان اینکه طلاق آسیبی است که زمینه آسیب‌ها و جرم‌های دیگر را فراهم می‌کند، توضیح داد: بخشی از آسیب‌های اجتماعی همچون زنان و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، کودکان خیابانی، سرقت و اعتیاد از طلاق نشأت می‌گیرد.

وی مشاوره پیش از ازدواج برای پیشگیری از طلاق را لازم و ضروری دانست و با اشاره به افزایش آمار طلاق گفت: بسیاری از مشکلات زناشویی که منجر به طلاق و از هم پاشیدن خانواده می‌شود، عدم شناخت زوجین و مشاوره قبل از ازدواج می‌باشد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور، تداوم انتقال و آموزش مهارت‌های زندگی به جوانان را بسیار مهم عنوان و تصریح کرد: در این زمینه هر قدر آموزش‌ها و مهارت‌ها بیشتر باشد به همان میزان زوجین از فنون زندگی و مهارت‌های آن اطلاع کسب کرده و با آگاهی و بصیرت بیشتر عمل خواهند کرد.

گفتنی است کارگروه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان راور با موضوع پیشگیری از طلاق و مشاوره قبل از ازدواج و طلاق، با حضور دادستان عمومی و انقلاب، قاضی مشاور خانواده، رئیس اداره بهزیستی، رئیس و کارشناس اداره ورزش و جوانان، مسئول اورژانس اجتماعی و مدیر مرکز تخصصی مشاوره‌ی ازدواج و خانواده‌ی ثمین در محل دفتر دادستانی این شهرستان تشکیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • هشدار مشاور قالیباف در واکنش به گشت ارشاد: «وقوع واقعه برنامه ریزی شده کف خیابان»
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • تفاهم نامه ارائه خدمات رونشناختی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کارگران امضا شد
  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد