Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- پس از انتشار گزارش تسنیم درباره عدم بهره‌مندی مردم دوشان سنندج از آب آشامیدنی آبفای کردستان عملا آب پاکی بر روی دست مردم ریخته و تأمین اعتبار ۱۱۰میلیارد تومان برای حل مشکل بی‌آبی را خارج از اختیارات اعلام کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، خبرنگار تسنیم روز گذشته 14 شهریورماه جاری در گزارشی با عنوان «روایت تسنیم از محرومیت در «دوشان» سنندج/ اینجا مردم آب آشامیدنی ندارند + تصاویر» به پیگیری و انعکاس مطالبات ساکنان این روستا پرداخت که بلافاصله واکنش عجیب شرکت آبفا کردستان را به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت آب و فاضلاب استان کردستان با اشاره به گلایه‌مندی شهروندان در برخی نقاط شهرک دوشان سنندج اظهار کرده که جمعیت این شهرک در آغاز 500 تا 700 خانوار بوده و امکانات و زیرساخت‌ها در همه بخش‌ها برای این میزان جمعیت ایجاد شده بود اما در حال حاضر جمیعت دوشان به بیش از 7 هزار خانوار افزایش یافته و عمده دلیل این مسئله «ساخت و سازهای بی‌رویه و غیرمجاز» در این روستا است و این موضوع موجب بروز مشکل شدید در حوزه خدمات‌رسانی به‌ویژه در بخش آب شده است.

مسئولان متولی این حوزه مدعی‌ اند که در این نقاط ابتدا ساخت و ساز غیرمجاز  بدون اخذ استعلام برای امکان تامین آب انجام می‌شود و پس از آن انتظار دریافت خدمات وجود دارد که این مسئله آبفا را با چالش جدی روبه‌رو کرده و این در حالی‌ست که منابع تامین آب دوشان از محل اجرای خط انتقال به طول 2 کیلومتر و نیز ظرفیت چاه‌ها موجود است.

مردم روستای دوشان سنندج در حالی در این روزهای کرونایی از آب آشامیدنی محروم‌ند که به اذعان شرکت آب و فاضلاب استان کردستان، برای تامین آب مورد نیاز فعلی دوشان (با فرض ثابت ماندن جمعیت) بالغ بر 110 میلیارد تومان برای احداث خط انتقال و مخزن 5 هزارمترمکعبی مورد نیاز است که در حال حاضر چنین اعتباری در اختیار شرکت آبفا قرار ندارد کما اینکه تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن کم‌آبی و نواسانات آب انجام داده و می‌دهد!

«قطع انشعابات غیرمجاز، حفر و تجهیز بک حلقه چاه همراه با خط انتقال، 5 کیلومتر اصلاح شبکه آب، تقویت آب از خط انتقال موجود در بلوار ساحلی، جداسازی محدوده جاده ساحلی از زون فیض‌آباد و استفاده از مخزن سنگ سیاه با هدف افزایش آبرسانی» در کوتاه مدت؛ «اجرای خط انتقال از جاده ساحلی به طول 5 کیلومتر و اجرای خطوط اصلی شبکه توزیع آب به طول 5 کیلومتر» در حوزه میان مدت؛ «اجرای خط انتقال کمربندی بهشت‌محمدی به طول 8.5 کیلومتر، تکمیل مخزن توس نوذر، اجرای خط انتقال 5 کیلومتر از جاده ساحلی به داخل شهرک دوشان، احداث مخزن 5 هزارمترمکعبی و استانداردسازی 2 هزار رشته انشعاب» در بخش بلندمدت جزو برنامه‌های در دستور کار شرکت آبفا کردستان برای افزایش توان تامین آب در دوشان بوده، اما چه زمانی عملی و رنگ واقعیت به خود بگیرد، اعلام نشد!

شرکت آب و فاضلاب استان کردستان در حالی از زیر بار مسئولیت تأمین آب برای ساکنان دوشان سنندج شانه خالی کرده و ساخت‌وسازهای غیرمجاز را بهانه کرده که واکنش تند مردم این روستا را در پی داشته و آنان می‌گویند: "دوشان" روستایی بوده که بر پشت بام خانه‌های آن، تانکرهای آب روز به روز فراوانتر از گذشته می‌رویند، رویشی که حاصل تمهیدات مسئولانی است که توپ را در زمین دیگران می‌اندازند.

روایت تسنیم از محرومیت در «دوشان» سنندج/ اینجا مردم آب آشامیدنی ندارند + تصاویرسفرنامه تسنیم به قلب محرومیت کردستان ــ 3| حکایت نابرابری در 5کیلومتری سنندج؛ امکانات اولیه تنها مطالبه ساکنان "دوشان" است + فیلمپیگیری مشکلات "دوشان" سنندج و تداوم گلایه اهالی روستا/ مسئولان برنامه‌ای برای تسریع در رسیدگی ندارند

مردم روستای دوشان سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کردند که با هیچ استدلال و منطقی نمی‌توان قطعی طولانی مدت آب آشامیدنی 13 هزار انسان را به اعتبار و زیرساختی گره زد که تا امروز برای آن، چاره‌ای اندیشیده نشده است؛ جای سؤال است که قطع آب این مردم چه کمکی به تامین اعتبار می‌کند نکته قابل تامل اینجاست که زیرساخت و ترمیم آن پروسه‌ای دراز مدت و دلسوز طلب است و قطعا اگر این مدیران حتی یک کتاب در مورد مدیریت بحران یا مدیریت شهری مطالعه کرده باشند خوب می دانند که با تیغ نمی‌شود زخم را التیام بخشید. و مهمتر اینکه چرا در فصل بهار این زیرساخت‌ها مشکلی ندارند؟! لابد مسئولان دلیل را کم آبی می‌خوانند! اگر آبفای شهرستان سنندج مسئولیت و مدیریت آب دوشان را برعهده گرفته و بابت حق امتیاز از مردم دوشان پول دریافت کرده است پس هر دوشانی به اندازه  سایر مردم سنندج حق استفاده از آب و خدمات آبفا را دارد.

مورد مطالبه این است که اگر محلات سنندج نیم ساعت قطعی آب داشته باشند آنگاه مدیران آبفا اجازه دارند پنج ساعت آب دوشان را قطع کنند. در حالی‌که در شهر سنندج هیچ قطعی آبی وجود ندارد و مسئولان، دوشان را سوپاپ اطمینانی برای لاپوشانی کم‌کاری خود قرار داده‌اند که با قطع آب دوشان در سایر محلات شهر اُفت فشاری احساس نشود.

مردم معترض به نبود آب در دوشان سنندج در حالی به اظهارات مسئولان شرکت آبفا که ساخت و ساز‌ها و انشعابات آب غیر مجاز را دلیل نبود آب خوانده‌اند، واکنش نشان داده که می‌گویند: مردم هیچ محله‌ای مسئول نظارت بر ساخت و ساز نیستند و اگر این مشکل واقعا وجود دارد باید از مسیر قانونی و با همکاری سایر نهادهای ذیربط از این ساخت و سازها جلوگیری کنید نه با قطع آب این مردم که بیشتر به یک تنبیه شباهت دارد، ساخت و ساز مجاز و غیر‌مجاز در تمام محلات شهر سنندج وجود دارد پس باید محلات دیگر نیز به این بهانه آب‌شان قطع شود؟ که نمی‌شود.

جوانان دوشان سنندج به خبرنگار تسنیم گفته‌اند که جای تأسف است که مسئولان قطع طولانی مدت آب آشامیدنی کودکان و سالخوردگان ساکن در دوشان را به ساخت و سازها گره می‌زنند و لابد انتظار دارند مردم چماق به دست بگیرند و سوار بر اسب بی‌تدبیری مسئولان به جنگ ساخت و ساز بروند!

مردم دوشان سنندج معتقدند که ایراد زیرساخت‌ها و کم آبی و ساخت و ساز را فقط می‌توان به دیواری تشبیه کرد که مسئولان آبفای سنندج کم‌کاری و بی‌تدبیری خود را در مورد قطعی و بحران آب در دوشان در پشت این دیوار قایم کرده و تاکنون مسئولان متولی کوچکترین قدمی در جهت رفع این بحران و حتی پیگیری توجیهات بی‌اساس خود برنداشته‌اند و این مردم کماکان در این گرما و بی‌آبی با لب‌های خشک و چشمان منتظر در کوچه‌ها با دبه‌های خالی از آب به جنگ  ویروس کرونا می‌روند،  امید است کرونا از دل‌سنگی مسئولان دلش بدرد بیاید و به مردم این روستا رحم کند.

شرکت آب و فاضلاب استان کردستان در حالی آب پاکی بر روی دست مردم دوشان سنندج ریخته و از سویی دلیل نبود آب را ساخت‌وساز غیرمجاز عنوان کرده و از سویی دیگر تأمین 110 میلیارد تومان اعتبار برای حل مشکل بی‌آبی غیرقابل امکان اعلام کرده که عملاً این مردم باید همچنان بدون آب زندگی کنند. باید منتظر ماند و دید که بألاخره چه کسی به داد این مردم خواهد رسید.

انتهای پیام/484/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت آب و فاضلاب استان کردستان اجرای خط انتقال آب آشامیدنی ساخت و ساز شرکت آبفا 5 کیلومتر تامین آب بی آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۱۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با «ساخت ایران» مشکل دارند!

صادرات، یکی از مولفه‌های مهم اقتصاد و صنعت هر کشوری محسوب می‌شود چرا که مزایای بسیار زیادی برای سازنده دارد. در ایران با اینکه بسیاری از کالا‌ها در سطح کیفی خوب تولید می‌شوند، اما به دلیل وجود تحریم‌ها ورود آن‌ها به بازار کشور‌ها به سختی انجام می‌شود. در این میان برخی کشور‌ها که خواهان کالای ایرانی هستند به دلیل تحریم‌ها تقاضا می‌کنند عبارت «ساخت ایران» از روی کالا حذف شود!

به گزارش دنیای اقتصاد، ششمین دوره نمایشگاه «اکسپو» تهران که محلی برای به تصویر کشیدن توانمندی‌های صادراتی کشور است از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد. پیش از آن، ستاد برگزاری این نمایشگاه اعلام کرده بود پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۳۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور دنیا در ششمین دوره این نمایشگاه شرکت کنند. انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران هم در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشت و غرفه این انجمن از سوی بازدیدکنندگان و همچنین مسوولان بلندپایه کشور مورد بازدید قرار گرفت و با جدیدترین تحولات این صنعت بزرگ در ایران آشنا شدند.

در حاشیه این نمایشگاه یکی از اعضای انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص فرصت‌هایی که این نمایشگاه برای تولیدکنندگان ایران و به خصوص صنعت لوازم خانگی به وجود می‌آورد و همچنین برخی از مسائل و مشکلات جاری تولیدکنندگان و صنعتگران کشور گفتگو کرد.

محمود قهاری ابتدا درخصوص شرایط و کیفیت نمایشگاه اکسپو۱۴۰۳ گفت: خوشبختانه امسال و در مقایسه با سال‌های گذشته شاهد استقبال چشمگیری از نمایشگاه بودیم. در همین زمینه دولت نیز سعی کرده بود این نمایشگاه تفاوت چشمگیری با ۵ دوره پیشین خود داشته باشد که در این خصوص نیز موفقیت‌هایی دیده شد.

وی در همین خصوص ادامه داد: تولیدکنندگان در ایران با مشکلات مختلفی روبه رو هستند، ولی این تیپ کار‌های اجرایی باعث دلگرم شدن صنعتگران کشور خواهد شد. همین که حضور تجار و بازدیدکنندگان خارجی از نمایشگاه امسال پررنگ شده بود نشان از بهبود نقش سازنده این نمایشگاه بوده است. خوشبختانه بسیاری از تولیدات در ایران در سطح جهانی مطرح است و ایجاد نمایشگاه‌هایی مانند اکسپو می‌تواند این تولیدات را بیشتر به دنیا معرفی کند.

موانع اصلی صادرات

مشاور عالی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص مهم‌ترین موانع صادرات کالا از ایران و به خصوص لوازم خانگی و همچنین انتظار تولیدکنندگان در این خصوص گفت: در حال حاضر با تمام مشکلات و موانعی که برای تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور وجود دارد، به برخی از کشور‌های همسایه صادرات انجام می‌شود، اما واقعیت این است که در حجم وسیع و مناسبی نیست. ما در حال حاضر نمی‌توانیم خودمان را در خصوص تولید و صادرات با کشور‌های آسیایی مانند ترکیه و چین مقایسه کنیم.

وی ادامه داد: با اینکه کالای لوازم خانگی ایرانی دارای کیفیت قابل قبولی است، اما در خصوص صادرات آن ما چند مشکل اساسی داریم. یکی اینکه به دلیل تحریم‌ها بسیاری از کشور‌ها از ترس عواقب آن حاضر نیستند با ایران تجارت کنند و بنابراین فروش کالای لوازم خانگی ما بسیار مشکل است. به همین دلیل متاسفانه بسیاری از کشور‌های هدف صادراتی از ما درخواست می‌کنند که عبارت «ساخت ایران» را از کالا‌های خود حذف کنیم!

محمود قهاری با تشریح بیشتر این موضوع اضافه کرد: بنابراین ترس از عواقب تحریم‌ها و همچنین برخی اخبار منفی علیه ایران باعث شده که آن‌ها چنین درخواستی را داشته باشند. در چنین شرایطی نیاز به دیپلماسی قدرتمند در حوزه روابط بین‌الملل داریم که وزارت امورخارجه باید بیشتر از قبل در مورد آن تلاش کند. البته اتاق بازرگانی نیز با رایزنی‌های خود تلاش کرده در خصوص این موضوع کمک حال تولیدکنندگان و صادرکنندگان باشد، اما به نظر می‌رسد برای افزایش حجم صادرات، دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف باید راهکار‌های مناسبی در نظر گرفته و فعال‌تر عمل کنند.

وی گفت: از سوی دیگر ایجاد و در نظر گرفتن تسهیلات مناسب برای صادرات نیز تاثیر‌گذار خواهد بود. البته تاجر و صادرکننده ایرانی نیز باید خیالش بابت برگشت پول راحت باشد. در این خصوص نیز باید برای استفاده تجار از سیستم‌های بانکی بین‌المللی و دسترسی به آن تلاش شود تا پول فروش صادرات کالا به آسانی وارد کشور شود. البته باید در نظر داشت که برخی از مشکلات داخلی است و سیاستگذار باید در خصوص کاهش آن قدم‌هایی بردارد. به عنوان مثال تخصیص ارز به تولیدکنندگان در سال‌های اخیر به صورت قطره‌چکانی بوده که تبدیل به یکی از معضلات بزرگ شده است. چرا که تولیدکننده با این شرایط نمی‌تواند مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کند و به این صورت در تولید و سپس تهیه کالا برای بازار‌های داخلی یا صادرات محصول، شکاف بزرگی ایجاد خواهد شد.

آیا رایزن‌های اقتصادی وزارت امورخارجه برای بهبود شرایط صادراتی کشور و به خصوص لوازم خانگی کمکی داشته‌اند؟ عضو هیات‌مدیره انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در پاسخ به این سوال، گفت: حقیقتا اینکه این رایزن‌ها برای این مهم تلاشی داشته یا نداشته‌اند مشخص نیست، اما ما تا به حال شاهد هیچ‌گونه تاثیر مثبتی از این محل نبودیم. ولی به نظر می‌آید اگر وزارتخانه‌های صمت، اقتصاد یا امورخارجه بتوانند در خصوص ایجاد یا استحکام بخشی به روابط تجاری با دیگر کشور‌ها اقدامات عملی داشته باشند تا صادرات تسهیل شود، کمک بزرگی به افزایش حجم صادرات خواهد شد.

وی در همین خصوص ادامه داد: البته تجار ایرانی مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور را نیز دارند، اما این در قیاس با سایر موانع در پله بعدی قرار می‌گیرد. در حال حاضر کسانی که مواد اولیه وارد کشور می‌کنند مشمول استفاده از ارز صادراتی هستند. ولی برخی شرکت‌ها هم هستند که برای برگشت ارز باید طبق رقم ارز نیمایی عمل کنند که آن‌ها نیز به دلیل همخوانی نداشتن ارقام و حساب‌ها با یکدیگر، درگیر مشکلاتی می‌شوند.

برزخ تولیدکنندگان لوازم خانگی

محمود قهاری تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران را در شرایط برزخ توصیف کرد و گفت: تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران در حال حاضر در شرایط خاصی قرار دارند. شاهد افزایش قیمت مواد اولیه تولید شده در داخل کشور هستیم که این اتفاق باعث افزایش قیمت کالای نهایی خواهد شد. اما با این حال تولیدکنندگان لوازم خانگی اجازه افزایش قیمت را ندارند و برخی از این کالا‌ها مانند یخچال، لباسشویی، تلویزیون و دیگر لوازم بزرگ مشمول قیمت‌گذاری دستوری هستند.

اما از سوی دیگر موضوع دیگری که وجود دارد این است که بازار هم فعلا کشش افزایش قیمت را ندارد. به این ترتیب تولیدکنندگان لوازم‌خانگی که با تورم تولید نیز مواجه هستند با شرایط متفاوتی روبه رو می‌شوند و امیدواریم مسوولان و سیاستگذاران، راهکار مناسبی برای این مشکل پیدا کنند.

مشاور عالی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در پایان گفت: با توجه به مشکلات مطرح شده، عمده تولیدکنندگان اعلام می‌کنند درگیر ضرر و زیان‌های مالی هستند؛ بنابراین راه‌حلی که به ذهن آن‌ها می‌رسد این است که افزایش قیمت دهند. البته در حالی که قدرت خرید مصرف‌کننده نیز سقوط کرده، افزایش قیمت نیز می‌تواند باعث افزایش رکود بازار‌ها شود که مجموع این اتفاق‌ها به زیان تولیدکننده، توزیع‌کننده و در نهایت مصرف‌کننده خواهد بود.

راهکار‌های گره‌گشا

موضوعاتی مانند وضعیت بازار‌های صادراتی، رکود بازار‌های داخلی، افزایش قیمت مواد اولیه تولید و ورود کالای قاچاق به بازارها، از مهم‌ترین مشکلات و دغدغه‌های تولیدکنندگان و فعالان این صنعت هستند. آن‌ها معتقد هستند اگر قرار نیست افزایش قیمت انجام شود، دولت باید به شکل‌های مختلف حمایت‌های خود را از تولیدکننده افزایش دهد. این حمایت‌ها می‌تواند با مدل‌های متنوع مانند ارائه تسهیلات کافی، تخصیص ارز مناسب برای تهیه مواد اولیه یا حتی ارائه تسهیلات یا بن‌کارت‌های تشویقی به خریداران در راستای بهبود بازار باشد.

اگر چه بخش زیادی از کاهش حجم صادرات به وجود تحریم‌ها مربوط می‌شود، اما کارشناس این صنعت در این گفتگو بیان کرد، برای بهبود این وضعیت راهکار‌هایی نیز وجود دارد. در خصوص دسترسی تولیدکننده به مواد اولیه ارزان‌قیمت نیز حاکمیت از سال‌ها پیش بورس‌کالا را در نظر گرفته که با گذشت این سال‌ها بسیاری از تولیدکنندگان معتقد هستند سازوکار فعلی بورس‌کالا با اینکه کمک‌هایی در این خصوص داشته اما، با وجود برخی بی‌عدالتی‌ها در مورد میزان بالاتر فروش کالا و مواد اولیه به برخی شرکت‌های خاص، شرکت‌های دیگر با کمبود این مواد مواجه شده و مجبور می‌شوند بخشی از این مواد را از بازار آزاد تهیه کنند بنابراین هزینه‌های تولیدآن‌ها افزایش یافته و توجیه اقتصادی تولید برای آن‌ها کمرنگ خواهد شد؛ بنابراین راهکار موثر این خواهد بود که دولت نظارت بیشتری بر روی بورس‌کالا انجام دهد تا هر شرکت بر اساس میزان تولید خود از مواد اولیه با نرخ دولتی استفاده کند.

موضوع مهم بعدی در خصوص لوازم خانگی، تداوم ورود کالای قاچاق آن است که باعث ایجاد ضرر و زیان مالی برای تولیدکننده داخلی می‌شود. به عقیده بسیاری از کارشناسان، با وجود مبارزه‌هایی که برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق انجام شده همچنان شاهد ورود آن به کشور هستیم، یکی از بهترین راهکار‌ها افزایش کیفیت کالای لوازم خانگی تولید ملی است که باعث اطمینان خریدار شده و بنابراین به فکر خرید کالای قاچاق خارجی نخواهد بود.

مرحله بعد نیز جمع‌آوری این کالا‌ها از سطح بازار و نظارت بیشتر روی مرز‌های آبی و خاکی کشور است تا با کاهش این پدیده، شاهد شکوفایی بیشتر تولید و اشتغال در کشور باشیم و مصرف‌کننده نیز با خیال راحت اقدام به خرید کالای مورد نیاز خود کند.

دیگر خبرها

  • راهکار دولت برای پایان بلاتکلیفی ۳۲ ساله مالکان هفت‌آسیاب
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار
  • بهره‌برداری از ۴۰۶ پروژه عمرانی در روستا‌های کرمانشاه
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • نامه‌ای که دردسرساز شده است؛ باشگاه استقلال به دنبال گرفتن امضا از بازیکنان در تعطیلات
  • مشکل تامین برق روستای سیل زده«تختان» دهلران حل شد
  • مسدود شدن راه پنج روستا در دیشموک بر اثر بارش‌ باران
  • خط انتقال مخزن و ایستگاه روستا‌های پمپاز مجتمع ارسی متصل شد
  • پاکی هوا ارمغان وزش باد‌های بهاری