Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@03:22:38 GMT

معماری محله «چهارباغ مشهد» احیا می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۱۹۶۸

معماری محله «چهارباغ مشهد» احیا می‌شود

مرجان فرهمند- همشهری آنلاین:

مشهد علاوه بر بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) زیبایی های طبیعی و ابنیه های تاریخی فراوانی دارد که هرکدام از آنها هویت تاریخی شهر را بازگو می کنند. در زمان های نه چندان دور محله چهارباغ مشهد، یکی از محلات قدیمی و تاریخی شهر بوده که در بین مردم به خصوص قدیمی‌ترها بسیار مشهور  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از دلایل شهرت این محله در بین مردم مشهد، وجود خانه های بزرگ با باغ هایی وسیعی بوده است که محل سکونت متمولین مشهد بوده است و بسیاری از اعیان نشین ها در این خانه ها سکونت داشتند.  متاسفانه به خاطر توسعه شهری و ساخت و سازهایی که در این منطقه انجام شد دیگر اثری از آن همه سرسبزی و طراوت و زیبایی دیده نمی شود و آن خانه های بزرگ و سرسبز جای خود را به برج ها و هتل های چند طقبه داده اند.

چهار باغ شیرین یادآور هویت تاریخی مشهد
مجموعه «چهار باغ شیرین» یکی از پروژه های هویتی مشهد است که به بازسازی و احیای هویت فراموش شده مشهد خواهد پرداخت و در ورودی شرق مشهد شاهد یکی از المان های تاریخی و هویتی مشهد خواهیم بود که قرار است جلوه ای از مشهد قدیم را با همان سبک و سیاق بازسازی کند.  

سید مرتضی شهابی مدیر پروژه چهارباغ شیرین مشهد می گوید: چهارباغ شیرین مشهد، اولین محله باغ مسکونی خودپایا در ایران است که تمام ملاحضات زیست محیطی در آن اعمال شده است و دقیقا به سبک معماری محله چهار باغ مشهد قدیم طراحی و احداث می گردد. پروژه چهارباغ شیرین مشهد در اراضی ۷۱۲ هکتاری کارخانه قند شیرین خراسان در شرق مشهد انجام خواهد شد.

در سال‌های اخیر ما شاهد رشد و توسعه مشهد در غرب آن هستیم که از لحاظ مسکونی و امکانات رفاهی پیشرفت قابل ملاحظه ای کرده است و از طرفی توسعه نامتوازن در شهر صورت گرفته است؛ این مطالب بخشی از صحبت های شهابی در خصوص توسعه نامتوازن مشهد است.

وی در ادامه بیان می کند: با تحقیقاتی که انجام دادیم متوجه شدیم که شرق مشهد از لحاظ آب، خاک و همچنین کیفیت هوا شرایط مناسبی را دارد، لذا تصمیم گرفتیم تا با سخات و احیای یکی از محلات قدیمی مشهد به سبک معماری مسهد قدیم، بتوانیم از ظرفیت ها و پتانسیل های شرق مشهد برای توسعه شهری استفاده کنیم.

مدیر پروژه چهرباغ شیرین مشهد با تاکید بر اینکه این پروژه حجم سرمایه گذاری بالایی را دارد، عنوان می کند: قرار است در ۵/۷ هکتار از اراضی این پروژه اقامتی ۱۸۵۰ واحدی را در متراژهای ۵۰ تا ۱۱۰ متری بسازیم که مقدمات احداث زیرساخت و توسعه فیزیکی آن آغاز شده است. البته مجوزهای لازم هم از کمیسیون ماده ۵ اخذ شده است.

شهابی می افزاید: ساخت این پروژه علاوه بر سرمایه گذاری حدود ۹۳ هکتار اراضی را به شهرداری مشهد واگذار کردیم که ۱۹ هکتار آن را به دانشکده علوم پزشکی برای ساخت بیمارستان ۶۶۰ تختخوابی شیرین هبه شده است. البته ۱۲ هکتار این مجموعه برای فضای تجهیزات شهری پیش بینی شده است و در نهایت ۴۵ هکتار برای فضای سبز تعریف شده است که از ویژگی های منحصر به فرد این مجموعه است. وی خاطرنشان می کند: آماده سازی زیساخت های این پروژه نزدیک به ۱۰ ماه طول خواهد کشید و منابع ساخت از فروش قطعات زمین انجام می گردد.

مدیر پروژه چهرباغ شیرین مشهد با اشاره به دسترسی های این پروژه می افزاید: این مجموعه در مکانی قرار دارد که با کمترین زمان ممکن امکان دسترسی به حرم مطهر رضوی و بزرگراه های مختلف فراهم است.

پروژه ای با ایده های معماری ایرانی 
چهارباغ سازی یکی از سبک های باغ سازی است و پروژه چهارباغ شیرین به صورت مفهومی قرار است باغ ایرانی باشد.

«سمانه نژادعلی» مدیر طراحی و آتلیه معماری این پروژه می گوید: ما با مطالعات وسیعی که در ارتباط با چهارباغ های استان پرداختیم به دوران تاریخی عهد تیموریان رسیدیم. این پروژه با طراحی معماری ایرانی و مسیر آب خواهد بود. در انتهای مسیر پیاده رو کوشک هشت بهشت است که این اثر تاریخی در دوران نادرشاه افشار احداث شده بود. تعریفی که برای کابری هشت بهشت شده است مجموعه ای از رستوران ها و سالن های چند منظوره با همان سبک معماری ایرانی طاحی شده است.

از دیگر امکانات این پروژه مجموعه ورزشی چوگان در شمال این مجموعه است که شامل ۵ هزار هکتار زمین سوارکاری، زمین های ورزشی و حمام ایرانی خواهد بود. در قسمت جنوبی این طرح مجموعه خدماتی با طراحی عمارت کلاه فرنگی انجام خواهد شد.

پروژه چهارباغ شیرین در اراضی شرکت صنعتی و کشاورزی قند شیرین در خروجی مشهد در حاشیه بزرگراه شهید شوشتری کیلومتر ۲ قرار دارد.

کد خبر 625151 برچسب‌ها مشهد معماری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مشهد معماری شیرین مشهد باغ شیرین شرق مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۱۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند

 



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی روز یکشنبه در نشست ستاد برگزاری رویداد آموزشی- تعاملی یکصدا ایران در مشهد که با حضور نمایندگانی از شهرداری مشهد، کانون های فرهنگی و هنری مساجد و دفتر تحول اجتماعی قرارگاه خراسان رضوی برگزار شد گفت: این مناطق شامل رسالت، التیمور، پور سینا، مهرآباد، دهرود و محله سیس‌آباد از حاشیه شهر مشهد است.

محمد حسین زاده با تأکید بر لزوم توجه ویژه به استعدادیابی و پرورش استعدادها در منطقه حاشیه نشین شهر افزود: سطح نابسامان اقتصاد در حاشیه شهرهای بزرگ، نمی تواند مؤید فقر اذهان خلاق و کاوشگر در آن منطقه باشد، چه بسا استعدادهای درخشانی که از همین حاشیه به مدارج بالا دست یافته اند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بسیاری از رویدادهای فرهنگی و هنری را می توان از این مناطق آغاز کرد تا شاید خروجی فعالیت های فرهنگی و هنری بتواند زمینه ایجاد شرایط لازم برای رشد اقتصادی را نیز فراهم آورد، چنانکه در منطقه «گلشهر» به همت ساکنان آن و توجه دستگاه های فرهنگی تاکنون رویدادهای فرهنگی و هنری مختلفی رقم زده شده که زمینه سایر فعالیتهای اقتصادی را فراهم آورده است.

حسین زاده افزود: مقطعی بودن برنامه ریزی ها برای آموزش و فعالیت های فرهنگی و هنری در حاشیه شهرها می تواند نتیجه معکوس داده و به آسیب زیان بارتری تبدیل شود.

او گفت: در رویداد یکصدا ایران برای نخستین بار در کشور به دنبال این هستیم که ارتباط بلندمدتی میان هنرمندان و تشکلهای مردم نهاد حاشیه شهر ایجاد کنیم، در این راستا دفاتر تسهیل گری و کانون های فرهنگی و هنری مساجد در محله ها باید با اطلاع رسانی پویا در مسیر ترغیب و تشویق نوجوانان و جوانان این مناطق به حضور در این رویداد اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: رویداد یکصدا ایران با محورهای موضوعی هویت و سبک زندگی اسلامی- ایرانی، امید آفرینی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، ایجاد شور اجتماعی و مشارکت های مردمی، تحکیم بنیان خانواده، همبستگی و انسجام اجتماعی در ۶ محله از محلات حاشیه شهر مشهد در اردیبهشت امسال برگزار خواهد شد.

 
 

دیگر خبرها

  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه ساماندهی می‌شود
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • چگونه شریف در محله تاریخی طرشت ستاره خاورمیانه شد؟
  • ساخت پایگاه سلامت در محله تاریخی کهنه‌دژ سمنان آغاز شد