Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@22:20:23 GMT

پیک پنجم کرونا به پایان رسید؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۶۹۴۴

پیک پنجم کرونا به پایان رسید؟

مسعود یونسیان در پاسخ به این سوال که با توجه به نزولی شدن تدریجی آمار کرونا گمان می‌کنید، پایان پیک پنجم نزدیک باشد؟، گفت: طی چند هفته گذشته خوشبختانه آمارموارد بستری‌ها نزولی‌ها شده و این در حالی است که بر طبق آماری که از چند دانشگاه علوم پزشکی دریافت کردم، آمار مراجعه موارد سرپایی چندان نزولی نشده و احتمالا بخشی از کاهش موارد بستری هم ناشی از عدم مراجعه بیماران در تعطیلات تاسوعا و عاشورا بوده است چرا که بعد از آن مجددا یک مقدار با افزایش این آمار مواجه شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به اینکه دو شاخص است که می‌تواند در تعیین روند این اپیدمی به ما کمک کند که یکی تعداد موارد بستری است و با تاخیر بیشتری افزایش و یا کاهش پیدا می‌کند و دیگری تعداد موارد سرپایی و مراجعاتی است که افراد علامتدار انجام می‌دهند، ادامه داد: به نظر می‌رسد کاهش میزان بستری که در دو هفته اخیر داشتیم، چندان پایدار نبوده و متاسفانه در برخی از استان‌ها تعداد مراجعات موارد سرپایی افزایش پیدا کرده و از این رو ممکن است میزان بستری هم طی هفته آینده بالاد رود.

این اپیدمیولوژیست افزود: هنوز برای اینکه بگوییم این موج رو به پایان است، زود است و نباید خیلی به این موضوع خوشبین باشیم، البته امیدواریم چنین اتفاقی رخ دهد، اما حتی اگر احتمال کمی هم وجود داشته باشد که آمار کرونا مجددا افزایش پیدا کند، حتما باید بنا را بر آن بگذاریم و این احتمال حداقل به میزان کمی  وجود دارد و من تصور نمی‌کنم که کاهش تدریجی آمار پایان پیک پنجم باشد.

وی متذکر شد: البته ممکن است به احتمال بیشتر این موج به پایان نزدیک شده باشد، اما از آنجایی که ما می‌خواهیم جانب احتیاط را در نظر بگیریم، حتی باید به احتمال کم این موضوع که این پیک دوباره اوج بگیرد هم توجه کنیم و باید بدانیم که متاسفانه این احتمال کم هنوز وجود دارد.

چه اقداماتی وضعیت بحرانی سیستان را بهبود بخشید؟

این متخصص اپیدمیولوژی در پاسخ به این سوال که انجام چه اقداماتی وضعیت بحرانی سیستان را بهبود بخشید؟، توضیح داد: بخشی از علل این وقایع را می‌دانیم و بخشی دیگر را نمی‌دانیم برای مثال در استان مازندران در یکی از پیک‌ها آمار کرونا به شدت افزایش پیدا کرده بود و با وجود اینکه مسئولان بهداشت و درمان و کادر درمان استان نهایت تلاش خود را می‌کردند، اما موارد ابتلا و مرگ‌ومیر به طور غیرقابل مقایسه‌ای با افزایش همراه بود.

وی اضافه کرد: این در حالی است که در یکی دیگر از موج‌ها در حالی که آمار کرونا در تمام کشور رو به افزایش بود، با وجود اینکه مازندران استان مسافر خیزی است، آمارش رو به کاهش بود و ما بعد از اینکه علت این موضوع را از مسئولان بهداشت و درمان استان پرسیدیم، اظهار و اقرار آن‌ها این بود که ما همان تلاش را انجام دادیم و نمی‌دانیم چرا در گذشته ما را متهم می‌کردند و در حال حاضر ما را تشویق می‌کنند؟! و بنابراین باید بپذیریم که هنوز دانش بشر در مورد مسائلی کامل نیست به ویژه در کشور ما که تعداد تست‌هایی که گرفته می‌شود، اندک است و حداقل باید ۱۰ برابر مقدار فعلی شود.

این استاد اپیدمیولوژی ضمن اشاره به همچنین تعداد توالی یابی‌های ژنتیکی ما هم بسیار کم است و اصلا نمی‌دانیم که چه واریانت‌هایی در کشور ما در حال گردش هستند، اظهار کرد: به غیر از قسمت نادانسته مسئله‌ای که موجب بهبود سیستان‌وبلوچستان شد، این یود که واکسیناسیون نسبتا خوبی در این استان انجام شد و همچنین اقدامات مناسبی در جهت تشدید رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه من معتقد هستم که علت اصلی بهبود اوضاع سیستان‌وبلوچستان همان تغییرات و نوساتی است که در همه استان‌ها شاهد آن هستیم و طی آن خود به خود بیماری افزایش و کاهش پیدا می‌کند، گفت: با توجه به محدویت‌های اطلاعاتی که وجود دارد و متاسفانه و وزارت بهداشت داده‌ها را مگر آن‌هایی به که سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است، با محققان به اشتراک نمی‌گذارد، خیلی نمی‌توان در این خصوص اظهار نظر کرد و حتی محققان کشورهایی هم که به طور کامل به داده‌ها دسترسی دارند، بازهم درصدی از خطا در پیش‌بینی‌های خود دارند و ما که حداقل دسترسی را به داده‌ها داریم، طبیعی است که میزان خطای ما از کشورهای غربی بالاتر باشد.

۲۳۵۲۳۷

کد خبر 1552459

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا آمار کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۶۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان

بر اساس تازه‌ترین آمارها بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده اجباری و اختیاری جدید به آمار بیمه‌شدگان تامین اجتماعی افزوده شده که به زعم کارشناسان و تحلیلگران افزایش دستمزدها در دولت سیزدهم در این زمینه تاثیرگذار بوده است.

به گزارش ایسنا،‌ یکی از وظایف وزارت کار صرفنظر از اجرای سیاست‌های اشتغال، حمایت از نیروهای کار شاغل است و بر همین اساس بررسی وضعیت بیمه شدگان شاغل و سهم آنها از کل شاغلان ضروری است. در تعریف، بیمه شده به فردی گفته می‌شود که با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه، حق استفاده از مزایای مندرج در قانون سازمان بیمه‌گر را دارد.

بیمه شده اجباری، بیمه شده‌ای است که به دستور کارفرما یا نماینده او در محلی به نام کارگاه مشغول به کار و حق بیمه او واریز می‌شود و مزد و حقوق می‌گیرد که عمدتا اشتغال پایدار در قالب بیمه‌های اجباری است. اما در بیمه اختیاری، فرد با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می‌شود و موظف است حق بیمه خود را در زمان مقرر پرداخت کند که مشاغل آزاد و خویش‌فرما از زیر مجموعه‌های بیمه اختیاری به شمار می‌روند.

طبق گزارش‌ها طی دو سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده به نحوی که در سال ۱۴۰۲ نزدیک به یک میلیون نفر بیمه‌شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده و بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در ۷ ماهه اول سال گذشته ۵۵۰ هزار نفر کد بیمه اجباری و حرف و مشاغل جدید به ثبت رسیده است. افزایش آمار بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی بیانگر رونق حوزه تولید است.

طبق گزارش‌ها در طول ۲.۵ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده و بر اساس تازه‌ترین آمار بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده است.محمود کریمی بیرانوند - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار اواخر سال گذشته با تایید آمار بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی اعلام کرد: قطعا برایشان اشتغال ایجاد شده و مشخص است که کد بیمه جدید اجباری است یا حرف و مشاغل است.

یکی از سیاستهای اثرگذار و مثبت دولت سیزدهم افزایش حداقل دستمزد کارگران بود که موجب افزایش تعداد بیمه‌شدگان اجباری سازمان تامین اجتماعی شد. در سه سال دولت سیزدهم حداقل دستمزد کارگران ۱۷۰ درصد افزایش یافت و به طور میانگین سالانه ۴۰ درصد حداقل دستمزد کارگران رشد داشته است.

در آغاز دولت سیزدهم حداقل دستمزد ماهانه کارگران ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بود که با گذشته ۲.۵ سال به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید و حداقل دریافتی کارگران به بیش از ۱۱ میلیون تومان افزایش یافت. این امر بر ایجاد انگیزه کارگران شاغل در بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی اثرگذار بود و موجب بازگشت کارگران به خطوط تولید شد.

به اعتقاد کارشناسان با افزایش دستمزدها و ایجاد روحیه کار، آمار بیمه‌شدگان اجباری نیز افزایش پیدا کرده است. افزایش تعداد بیمه شدگان اجباری به این معناست که کارفرما نیروی کار را جذب و او را بیمه کرده است.

در همین راستا ناصر چمنی ـ کارشناس حوزه کار در گفت و گو با ایسنا، حقوق و دستمزد را در بالارفتن آمار اشتغال و بیمه شدگان تامین اجتماعی موثر دانست و گفت: افزایش حقوق باعث می‌شود تا افراد به کار ترغیب شوند و بیشتر کارگاه‌ها و واحدهایی که به دنبال کارگر هستند بتوانند نیرو جذب کنند.

وی ادامه داد: بخش اعظمی از کسانی که ساعت‌های متمادی در یک بنگاه یا واحد تولیدی مشغول کار هستند، وقتی حقوق و دستمزد ناچیزی دریافت می‌کنند دیگر تمایلی به کار در خط تولید نشان نمی‌دهند و عمدتا به سمت مشاغل غیررسمی،کاذب و ناپایدار می‌روند.

به گفته این کارشناس حوزه کار، این تصور وجود دارد که دستمزد پایین کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد لذا از طریق کار در مشاغل کاذب یا خدماتی نظیر تاکسی‌های اینترنتی به دنبال تامین هزینه‌های زندگی هستند. از این رو افزایش دستمزدها می‌تواند تاثیر بسزایی در آمار بیمه شدگان و اشتغال داشته باشد.

به گزارش ایسنا،‌ برابر ماده ۱۴۸ قانون کار، کارفرمایان کارگاه‌های مشمول این قانون مکلفند مطابق قانون تأمین اجتماعی نسبت به بیمه کارگران واحدهای خود اقدام کنند. جذب بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید در سازمان تامین اجتماعی نشان از رشد تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی و اهتمام دولت سیزدهم برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم جلوگیری از احداث ابنیه در مجاورت جاده‌های گیلان
  • نقاط حادثه خیز جاده‌های گیلان شناسایی و رفع شود
  • ویدیو/ ۵۰ هزار خودکشی در یک سال!
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!