Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:29:45 GMT

اشتیاق بسیار گیلانی‌ها برای واکسیناسیون؛ واکسن معدود

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۹۰۷۶

اشتیاق بسیار گیلانی‌ها برای واکسیناسیون؛ واکسن معدود

به گزارش ایرنا، گیلان از جمله استان هایی بود که از ابتدای تزریق واکسیناسیون عمومی مکان، نیرو و امکانات لازم را برای انجام این کار مهم مهیا کرد، در ماه های اول به دلیل برخورداری از امکانات و استقبال مردم سهمیه بیشتری به این استان اختصاص داده شد و واکسن به راحتی بدون هر گونه مشکلی به مردم تزریق می شد.

اما طی یک ماه اخیر به ویژه طی ۲ هفته گذشته هر روز تعداد اندکی از اسامی مراکز تزریق واکسن کرونا اطلاع رسانی می شود، ضمن اینکه در این مراکز اولویت دوز دوم واکسن است و تزریق دوز اول در تعداد کمی از پایگاه ها انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طولانی شدن فاصله بین تزریق دوز اول و دوم مشکل دیگری سر راه واکسیناسیون کرونا در گیلان است. در زمان حاضر تعدادی از گیلانیها دوز اول واکسن به خصوص واکسن بومی برکت را دریافت کرده اند اما اکنون چند روزیست که زمان تزریق دوز دوم آنان گذشته است.

براساس آمارهای دریافتی هم اکنون ۴۴ هزار دوز واکسن برکت برای تزریق دوز دوم گیلانی‌ها نیاز است که گفته می شود چند روز آینده سهمیه ای از واکسن برکت وارد این استان می شود. این مشکل پیش از این نیز برای انواع دیگری واکسن ها وجود داشت که خوشبختانه طی روزهای اخیر مرتفع شده است.

استاندار گیلان نیز چندی پیش در جلسه ستاد کرونا استان گفت: باتوجه به ورود محموله‌ های جدید واکسن به کشور، باید برای اختصاص سهمیه بیشتر به گیلان تلاش و پیگیری مضاعف شود.

ارسالان زارع با تاکید بر ضرورت تلاش برای افزایش میزان دسترسی به واکسن افزود: اولویت تزریق واکسن با دوز دوم باشد تا در مدت مقرر، نگرانی برای مردم ایجاد نشود.

استانداری گیلان هشتم شهریور نیز در دیدار با احمد وحیدی وزیر کشور به آمادگی بخش خصوصی استان برای واردات واکسن اشاره کرد و اظهار داشت: پیرو تاکیدات رئیس جمهوری، بخش خصوصی فعال گیلان برای نقش آفرینی در واردات واکسن اعلام آمادگی کرده اند و ما نیز مذاکراتی با آنها داشته ایم.

 وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در گیلان در ارتباط با مدیریت و مقابله با کرونا گفت: گیلان به عنوان سالمندترین و به لحاظ تراکم جمعیتی پس از تهران و البرز، سومین استان متراکم کشور محسوب می شود که با استمرار خیز پنجم ویروس کرونا با سویه دلتا، در حال حاضر همچنان درگیر این بیماری است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز هفته گذشته در جلسه مطالبه گری گروه های جهادی استان گفته بود، معضل استان ما نیرو و مکان برای تزریق واکسن نیست، گیلان توانایی تزریق هشت هزار دوز واکسن کرونا را در هر ساعت دارد.

دکتر آبتین حیدرزاده افزود: آنچه که گیلان را در واکسیناسیون محدود کرده تعداد سهمیه واکسن است که با نیاز و ظرفیت واکسیناسیون استان همخوانی ندارد. 

گیلانیها؛ مشتاق تزریق واکسن

مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان روز سه شنبه با اشاره به استقبال و همکاری خوب مردم این استان برای تزریق واکسن کرونا به خبرنگار ایرنا گفت: استقبال مردم از تزریق واکسن بسیار بالاست که نشان از بازگست اعتماد عمومی به واکسیناسیون دارد.

دکتر حسن رخ شاد با تاکید بر اینکه مشکل مکان و نیرو در گیلان نداریم بلکه به ورود واکسن های بیشتری نیاز است تا جوابگوی استقبال مردم باشیم، افزود: اگر سهمیه بیشتری به این استان اختصاص دهند، ظرفیت تزریق روزانه ۵۰ هزار دوز واکسن کرونا در گیلان را داریم.

وی با قدردانی از تیم های تزریق واکسن در گیلان اظهار داشت: همکاری همه معاونت های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان و بیرون سازمانی برای واکسیناسیون مردم در این استان در خور تحسین است.

مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان با بیان اینکه توزیع واکسن علیه بیماری کووید ۱۹ بر اساس جمعیت هر استان انجام می شود، اضافه کرد: نیاز است تا با توجه به جمعیت بالای سالمندی در گیلان، سهمیه بیشتری واکسن به این استان اختصاص دهند.

ورود ۱۵۸ هزار دوز واکسن جدید به گیلان

رخ شاد با اشاره به دریافت یک میلیون و ۲۴۰ هزار دوز واکسن برای گیلان گفت: فقط روز گذشته ۱۵ شهریور ۱۵۸ هزار دوز واکسن وارد استان گیلان شد، ضمن اینکه حدود هشت روز واکسن وارد این استان نشده بود.

وی درباره وضعیت تزریق واکسن در گیلان گفت: هم اکنون ۴۰۰ هزار نفر "۵ . ۱۹درصد" از گروه های هدف هر ۲ دوز واکسن کرونا و ۶۵۵ هزار نفر "۳۲ درصد" دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان با اشاره به اینکه ورود محموله جدید واکسن به گیلان به واکسیناسیون در این استان شتاب بیشتری داده است، افزود: امیدواریم با برنامه ریزی جدید دولت و وزارت بهداشت این روند همچنان ادامه داشته باشد.

براساس آخرین آمار یکهزار و ۷۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های دولتی و خصوصی استان گیلان بستری هستند.

براساس تازه ترین ارزیابی نرم افزار ماسک باخروج هشت شهرستان از وضعیت قرمز شمار مناطق با رنگ بندی نارنجی کرونایی گیلان به ١٢ شهرستان افزایش یافت، اما چهار شهرستان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد و یک شهرستان نیز زرد است.

براساس آخرین ارزیابی نرم افزار ماسک، شهرستان های آستارا، سیاهکل، لاهیجان، رشت، خمام، رودبار، ماسال، تالش، رودسر، شفت، فومن و رضوانشهر در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند و لنگرود، آستانه اشرفیه، صومعه سرا و بندرانزلی قرمز "پرخطر کرونایی " هستند. 

تنها شهرستان املش در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.

برچسب‌ها رشت ویروس کرونا گیلان پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت ویروس کرونا گیلان رشت ویروس کرونا گیلان هزار دوز واکسن تزریق واکسن واکسن کرونا تزریق دوز دوز دوم دوز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۹۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید19 که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت های کم منجر شود.

به گزارش مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: محققان: نگران لخته خون ناشی از تزریق واکسن آسترازنکا نباشید واکسن آسترازنکا از چرخه تزریق خارج شد بزرگ‌ترین سازنده واکسن، تولید واکسن آسترازنکا را متوقف کرد

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟