Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم سالاری در گزارشی می آورد: متن بیانیه بدین شرح است: تحولات اخیر افغانستان را از این جهت که موجب خروج نیروهای آمریکایی از این کشور شد مثبت می توان ارزیابی کرد اما اگر خروج نیروهای آمریکایی با تداوم ثبات و امنیت در افغانستان همراه بود، موجب خشنودی بیشتر مردم افغانستان می شد.

خروج آمریکا از افغانستان پس از بیست سال و بازگشت همان گروهی به قدرت که آمریکایی ها برای سرکوب آنها به افغانستان رفته بودند اثبات کرد که دموکراسی و ثبات و امنیت پایدار، هیچگاه از طریق نیروهای خارج از یک کشور حاصل نمی شود و ایجاد دموکراسی و ارتقای فرهنگ سیاسی و اجتماعی بین همه اقشار جامعه، صرفا با پذیرش از بطن ملت امکانپذیر است که اگر اینگونه نباشد، شاهد دوام و ثبات آن نخواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی، وقتی حاکمیت نیز در مقابل طالبان عقب نشست، مردم نیز که شاهد فساد و ناتوانی حاکمان بوده اند، توان و انگیزهای برای مقابله با دشمنان نخواهند داشت و حاصل آن شکست باورها و رویاهایی بود که مردم افعانستان در دو دهه گذشته پیگیر آن بودند.

 در این میان، نیروهای احمد مسعود در پنجشیر چراغ مقاومت را روشن نگاه داشتند تا در شرایطی که طالبان، بدون مشاهده هیچ مقاومتی در مقابل خود، پیشروی خود و بازگشت به قدرت را حاصل پذیرش این گروه توسط ملت افغانستان وانمود میکنند، مقاومت پنجشیر، مهر باطلی بر ادعاهای طالبان بزند و نور امید را در دل آزادگان زنده کند. شاید توان نیروهای احمد مسعود برای مقابله با طالبان که کل افعانستان را به جز ولایت پنجشیر تسخیر کردهاند قابل مقایسه نباشد اما همین امیدی که در دل مردم افغانستان زنده شد همچون مقاومت احمدشاه مسعود در مقابل نیروهای متجاوز شوروی در تاریخ ثبت خواهد شد تا نشانه ای بر عدم حقانیت طالبان و حامیان آن باشد.

این مقاومت چنان بر طالبان و حامیانش گران آمد که به حمله و نسلکشی در پنجشیر روی آوردند و حامی اصلی طالبان یعنی پاکستان نیز به کمک آنها شتافت تا در تسخیر پنجشیر، به آنها یاری دهد تا لکه ننگ دیگری بر کارنامه دولت پاکستان در حمایت از تروریستها ثبت شود.  

دولت ایران نیز که همواره خود را یاور مظلومان میداند و هنوز زخم هایی که طالبان دو دهه پیش در کنسولگری ایران در مزار شریف بر عزیزان ما وارد کردند فراموش نکرده، متاسفانه در  برابر نسل کشی در پنجشیر بی تفاوت ایستاد.

هرچند از زمان آغاز تلاش طالبان برای قدرت گرفتن در افغانستان، تنها یک بار سخنگوی وزارت امور خارجه، حملات به پنجشیر را محکوم کرد ولی هیچگاه شاهد اعلام حمایت جمهوری اسلامی از مقاومت احمد مسعود نبودیم، اما در چنین شرایطی پذیرش دعوت طالبان برای حضور در مراسم معرفی دولت جدید افعانستان، نه تنها به معنای نادیده گرفتن خون شهدای ایران در حمله طالبان به کنسولگری کشورمان است، بلکه چشم بستن بر واقعیت های جامعه امروز افغانستان و به معنای فراموشی شعار حمایت از مقاومت مظلومانی همچون احمد مسعود و یارانش در دره پنجشیر است که چراغ مقاومت را روشن نگاه داشته اند.  

شکی نیست که افکار عمومی اکثریت مردم ایران و حتی اتباع افغان مقیم ایران و زنان و مردان همه ملتهای آزادیخواه قطعا به دنبال دولت فراگیر و برآمده از اکثریت مردم و طرفدار صلح و آرامش بودهاند و مخالف هر نوع خشونت هستند لذا دولت جدیدی که از سوی طالبان معرفی می شود به هیچ وجه نماینده تمام عقاید، مذاهب، قومیت ها و گروههای افغانستان نیست و حتی مورد رضایت افراد نسبتا مستقلی همچون حامد کرزای و عبدالله عبدالله برای مشارکت در ایجاد دولت جدید افغانستان نیز نخواهد بود به همین خاطر ما نباید شاهد تشکیل دولتی با نگرش ها و برداشت های افراطی از دین اسلام و نماینده یک فرقه خشونت طلب در مرزهای شرقی کشور باشیم.  

بی شک پذیرش دعوت طالبان توسط مقامات جمهوری اسلامی، نتیجه ای جز رسمیت بخشیدن به حکومت این فرقه تروریستی ندارد و در کارنامه مسئولان و تصمیم گیران  به ویژه در ابتدای روی کار آمدن دولت جدید ثبت خواهد شد.

منبع: روزنامه مردم سالاری برچسب‌ها حامد کرزای پاکستان افغانستان حزب مردمسالاری وزارت امور خارجه دولت ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حامد کرزای پاکستان افغانستان حامد کرزای پاکستان افغانستان حزب مردمسالاری وزارت امور خارجه دولت ایران احمد مسعود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۴۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان اظهار داشت برای دولت جو بایدن درباره چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه وجود داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت برای دولت بایدن درباره مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه، عدم اصرار بر مشروط بودن توافق و تاکید به عقب نشینی و مبارزه با تروریسم، خروج از توافق و سرانجام پذیرش مشروط توافقنامه دوحه، وجود داشت.

وی افزود رئیس جمهور بایدن گزینه خروج مشروط نیروها از افغانستان را انتخاب نکرد در حالی که گزینه پذیرش مشروط توافق دوحه را توصیه کرده بودم.

خلیلزاد ادامه داد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هم نظر من را توصیه کرده بود اما افراد دیگری در دولت واشنگتن با این استدلال که طالبان حملات‌ خود را علیه نظامیان آمریکایی از سر می‌گیرند از پذیرش توصیه ما خودداری کردند.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان خاطرنشان کرد نخستین گام‌ها به سوی گفتگو درباره توافق با طالبان در دولت اوباما برداشته شده بود.

خلیلزاد: آمریکا امید به پیروزی برابر طالبان را از دست داده بودموافقت «بلینکن» با ارائه اسناد بررسی خروج نظامی آمریکا از افغانستان به کنگره خلیلزاد: خروج نظامیان آمریکایی دلیل تشدید جنگ در افغانستان نیست

خلیلزاد اظهار داشت کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا روند کامل عقب‌نشینی نظامی در سال 2021 را هدایت می‌کردند و در ماه آگست که خروج مرگبار اتفاق افتاد، تصمیم مهم درباره تعامل با طالبان از سوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن گرفته می‌شد.

وی خاطرنشان کرد دولت اشرف غنی با اصل آزادی زندانیان مخالف نبود بلکه با تعداد زیاد آن مخالف بود.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان با اشاره به تاثیر خروج نظامی آمریکا تصریح کرد این روند تاثیر روانی داشت و بر موازنه قدرت برای دولت اشرف غنی تاثیر منفی گذاشت.

خلیلزاد درباره برنامه‌ریزی احتمالی وزارت خارجه آمریکا در افغانستان هم گفت که این وزارتخانه فاقد هرگونه برنامه‌ریزی بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مردم غزه مقاومت را از ایرانی ها آموخته‌اند
  • مردم غزه مقاومت را از مردم ایران آموخته‌اند
  • طالبان در پنجشیر جمع‌آوری موبایل‌های هوشمند را از سر گرفته‌اند
  • گروه طالبان در پنجشیر به جان مردم و موبایل‌‌های هوشمند افتادند!
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • طالبان در پنجشیر جمع‌آوری موبایل‌ های هوشمند را از سر گرفته‌اند
  • (ویدئو) ماجرای نجات یک پرنده هما در پنجشیر افغانستان
  • افغانستان نقطه اتصال منطقه است
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»