Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:34:08 GMT

انتشار برنامه کاربردی تلفن همراه فرهنگ متوسط دهخدا

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۵۶۲۷

انتشار برنامه کاربردی تلفن همراه فرهنگ متوسط دهخدا

به گزارش ایرنا، این برنامه که در نخستین جشنواره دانشگاه تهران دیجیتال، در نشست دگرگونی دیجیتال در لغت‌نامه دهخدا و آموزش زبان فارسی در دهم شهریور ۱۴۰۰ رونمایی شده بود، در وبگاه مؤسسه به صورت رایگان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.
رئیس شورای تألیف مؤسسه دهخدا گفت: فرهنگ متوسط دهخدا کتابی است که در راستای تحقق خواسته علامه دهخدا تدوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثر به صورت فیزیکی در سال ۱۳۸۵ در دو جلد به چاپ رسید و هم اکنون به عنوان برنامه کاربردی برای سیستم عامل اندروید آماده شده است.

اکرم سلطانی اضافه کرد: این اثر فقط لغت به معنی اخص لغت‌نامه دهخدا را در بر دارد، بنابراین اعلام جغرافیایی، تاریخی، اطلاعات دایره المعارفی و شواهد حذف شده‌اند. همه متن تا آنجایی که امکان داشته ویرایش و مدخل‌هایی به آن اضافه شده است و دارای ویژگی‌هایی از قبیل فهرست عناوین، نشانه گذاری در متن، رنگی کردن متن، حاشیه نویسی بر متن، اشتراک گذاری متن انتخابی، پیمایش در متن از طریق فهرست عناوین و صفحه، دسترسی آسان به پاورقی‌ها، تنظیم نمایش اعراب کلمات، جستجوی لفظی در متن و فهرست کتب، دسترسی به تاریخچه جستجو، قابلیت تنظیم فهرست بر اساس عنوان کتاب، جلد و آخرین مطالعه است.
وی در پاسخ به سوال اینکه چرا لغت‌نامه کامل دهخدا در این اپلیکیشن منتشر نشده گفت: بر اساس نیاز متقاضیان بیشتر می‌خواستیم یک لغت‌نامه کم حجم آفلاین در دسترس مخاطبان قرار دهیم و البته هم‌اکنون لغت‌نامه کامل دهخدا بر روی وبگاه مؤسسه در دسترس همه علاقه‌مندان قرار دارد.
رئیس شورای تألیف مؤسسه دهخدا در جواب سوال اینکه اپلیکیشن‌ها و سایت‌هایی وجود دارند که لغت‌نامه دهخدا را منتشر کرده‌اند آیا مورد تأیید شما هستند گفت: خیر، ما به هیچ سایت و شرکتی مجوز استفاده از لغت‌نامه دهخدا را نداده‌ایم و بنابراین نه تنها مورد تأیید ما نیستند بلکه حتی پیگیری قانونی را برای استفاده‌های غیرمجاز حق خود می‌دانیم.

سلطانی در پاسخ سوال اینکه چه ایرادی دارد که همگان بتوانند لغت‌نامه را منتشر کنند گفت: نخست اینکه لغت‌نامه دهخدا از طرف علامه دهخدا تقدیم به مردم ایران شده و مؤسسه دهخدا طبق مصوبه مجلس شورای ملی در سال ۱۳۳۴ ناظر بر عرضه صحیح این لغت‌نامه است بنابراین هیچ سازمانی اجازه بهره‌برداری اقتصادی از این لغت‌نامه را ندارد و حتی درآمد اندکی که از فروش کتاب و یا عرضه برنامه‌های مختلف از طرف مؤسسه دهخدا می‌شود باز صرف توسعه همین لغت‌نامه و گسترش زبان فارسی می‌شود. دوم اطلاعاتی که سایت‌ها و برنامه‌های مختلف استفاده می‌کنند به دلیل اینکه از هک غیرقانونی لوح فشرده لغت‌نامه دهخدا است، امکان هر گونه اشتباه در تبدیل آن وجود دارد که بارها نیز به ما گزارش شده است و در نهایت در پاسخ به آنهایی که می‌گویند از فوت علامه دهخدا سی سال گذشته و الان باید در اختیار همه باشد عرض کنم که خیر چنین نیست در تألیف لغت‌نامه دهخدا، علاوه بر علامه دهخدا حدود پنجاه مؤلف دیگر مشارکت داشته‌اند که هنوز هم تعدادی از این استادان در قید حیات هستند، بنابراین از نظر قانونی این استدلال پذیرفته نیست و تاکید می‌کنم مالکیت لغت‌نامه دهخدا طبق مصوبه مجلس شورای ملی و وصیت علامه به مؤسسه دهخدا واگذار شده است.
رئیس شورای تألیف مؤسسه دهخدا گفت: ما پذیرای همه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های فناور در این زمینه هستیم و قطعاً بزرگترین کتاب لغت فارسی نیازمند عزم ملی برای استفاده صحیح از آن است.
علاقه‌مندان می‌توانند برای دانلود رایگان اپلیکیشین فرهنگ متوسط دهخدا از وبگاه مؤسسه لغت‌نامه دهخدا اقدام کنند.

برچسب‌ها تلفن همراه علی اکبر دهخدا طراحی اپلیکیشن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تلفن همراه علی اکبر دهخدا طراحی اپلیکیشن تلفن همراه علی اکبر دهخدا طراحی اپلیکیشن لغت نامه دهخدا مؤسسه دهخدا علامه دهخدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۵۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از گمرک، در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۹۵ دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده است. ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارد شده به کشور در مدت یاد شده ۱۲۲ میلیون و ۸۵۹ هزار دلار بود.

این گزارش در خصوص واردات گوشی تلفن همراه به تفکیک تجاری و مسافری می‌افزاید: در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶۶ هزار و ۱۹۳ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار به شیوه تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۰۱ هزار دلار به شیوه مسافری وارد گردید.

بر اساس این گزارش، آمار واردات گوشی تلفن همراه در این مدت شامل ردیف تعرفه ۸۵۱۷۱۳۹۰ به شرح گوشی‌های تلفن همراه هوشمند و کد شماره ۸۵۱۷۱۴۲۰ به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیر لمسی می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟
  • ویدیو/ جریمه ۲۰۰ میلیون دلاری اپراتورهای تلفن همراه متخلف در آمریکا
  • فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط‌های رند
  • همراه پرخرج
  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • پلیس علت اکثرتصادف‌های رانندگان ایرانی را فاش کرد
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته