Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@09:51:33 GMT

ابتلای ۵۰۰ نفر به بیماری قارچ سیاه

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۸۴۰۳

ابتلای ۵۰۰ نفر به بیماری قارچ سیاه

نماینده مجلس یازدهم با اعلام این خبر که هنوز دُز دوم واکسن اسپوتنیک در ایران تولید نشده است گفت: تا زمانیکه دُز دوم این واکسن تولید نشود مجوز استفاده از آن در کشور صادر نخواهد شد.

به گزارش مشرق، همایون سامه یح نجف آبادی، نماینده مجلس در برنامه تهران ما سلامت درباره حواشی تولید واکسن اسپوتنیک روسیه در ایران توسط شرکت اکتور گفت: اظهارات متناقضی در چند روز اخیر توسط شرکت اکتور ایران در راستای تولید واکسن اسپوتنیک ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا و برای پاسخگویی مسئولان وزارت بهداشت، جلسه ای روز یکشنبه ۱۴ شهریورماه  در مجلس برگزار شد.

سامه یح نجف آبادی درباره نتیجه جلسه ۱۴ شهریور مجلس با موضوع تولید واکسن اسپوتنیک توسط شرکت اکتور و صادرات آن گفت: این جلسه با حضور دکتر شانه ساز معاون دارویی وزیر بهداشت و دکتر حیدر محمدی مدیر کل داروی ایران برگزار شد.آن چیزی که گفته شده تا به امروز صادراتی نداشته ایم.

بیشتر بخوانید: جزئیات بررسی وضعیت دارویی کشور در مجلس

وی تاکید کرد: دُزهای واکسن اسپوتنیک متفاوت است و هریک از این دُزها آنتی ژن های خاص خود را دارند. شرکت اکتور تا کنون دُز یک این واکسن را تولید کرده است؛ به همین دلیل تا زمانیکه دُز دوم آن تولید نشود مجوز استفاده از آن صادر نخواهد شد.

نماینده مجلس یازدهم یادآور شد: وزارت بهداشت تلاش می کند دُز دوم واکسن اسپوتنیک را برای افرادی که دُز یک این واکسن را تزریق کرده اند؛ فراهم کند. اگرچه این افراد می‌توانند برای دُز دوم از نوع دیگری از واکسن کرونا استفاده کنند. اما آنچه محرز است تاکنون صادراتی از دُز یک این واکسن توسط شرکت اکتور انجام نشده است.

سامه یح تاکید کرد تا زمانیکه مطمئن نشویم دُز دوم این واکسن در ایران تولید می شود به تزریق دُز یک برای هموطنان اقدام نخواهیم کرد. فعلا منتظر تولید دُز دوم این واکسن در ایران هستیم.

وی افزود: واردات واکسن برای رئیس جمهور و کابینه وی اهمیت زیادی دارد و در همین راستا طبق گفته معاونت وزارت بهداشت تا پایان شهریورماه حدود ۴۰ میلیون دز و تا پایان مهرماه ۳۵ میلیون دُز دیگر واکسن وارد کشور می شود. ۱۵ میلیون دُز از واکسنهای شهریورماه وارد شده و ۲۵ میلیون دُز آن باقی مانده است. در حال حاضر سینوفارم به کشور وارد می شود ولی در مهرماه واکسن‌های دیگری همچون فایزر و جانسون & جانسون از کشورهای اروپایی به کشور وارد خواهد شد. ضمن اینکه تولیدات داخلی هم ادامه خواهد داشت و شرکت های داخلی درصدد تولید انبوه هستند. اگر شرایط به خوبی پیش برود خیلی زودتر از زمان تعیین شده تمامی مردم ما واکسینه خواهند شد و مردم وضعیت بهتری پیدا خواهند کرد.

وی در پاسخ به اینکه چرا داروی قارچ سیاه موجود نیست؟ گفت: بیماری قارچ سیاه به کرونا مربوط است و بواسطه کاهش ایمنی بدن در ادامه مصرف زیاد کورتون و در پی مشکلات تنفسی بسیار شدید ایجاد می شود. مصرف آمفوتریسین‌بی که دارویی ضد قارچ است به دلیل شیوع کرونا و استفاده زیاد از کورتون در ایران افزایش یافت و در حال حاضر ۵۰۰ نفر در ایران به این بیماری مبتلا شده‌اند. در حال حاضر این دارو به کشور وارد شده و در بیمارستان‌ها و داروخانه های منتخب دولتی موجود است و بیماران می توانند آن را دریافت کنند. اما آنچه مسلم است واردات این دارو باید ادامه پیدا کند.

نماینده مجلس یازدهم در پاسخ به اینکه برنامه وزارت بهداشت دولت سیزدهم برای واردات داروهای خاص چیست ؟ گفت: تصمیم گیری برای این موضوع فقط در اختیار وزارت بهداشت نیست بلکه تامین بودجه آن و شرایط تحریمی کشور از مسائلی است که باید در نظر گرفته شود. اما یکی از وظایف مهم وزارت بهداشت تامین داروی مردم است امیدواریم دکتر عین اللهی وزیر بهداشت بتواند به مسدولیت خود به خوبی عمل کند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان تهران وزارت بهداشت اسپوتنیک مجلس یازدهم مجلس واکسن اسپوتنیک وزارت بهداشت نماینده مجلس میلیون د د ز دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۸۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم غریب آبادی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به پایان یافتن معاینات پیش از اعزام تمامی حجاج گفت: واکسیناسیون حجاج از روزهای گذشته آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشت به مدت یک‌ماه ادامه دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گلستان گفت: واکسیناسیون در راستای ایمن سازی زائران اعزامی نسبت به بیماری مننژیت انجام می‌شود، به دلیل اینکه بیماری مننژیت در مناطق پرتراکم احتمال شیوع بیشتری دارد تزریق آن در سفرهای زیارتی توصیه می‌شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: تزریق این واکسن علاوه بر جلوگیری از بیمار شدن حجاج، از انتقال بیماری به اعضای خانواده و اطرافیان حتی پس از بازگشت نیز جلوگیری کرده و تا پنج سال در بدن فرد ایمنی ایجاد می‌کند.

غریب آبادی با اشاره به اینکه مهلت تزریق این واکسن تا ۱۵ روز قبل از اعزام بوده، اظهار کرد: این واکسن عموماً بدون عوارض بوده و به احتمال بسیار نادر ممکن است زائران درد، قرمزی، سوزش در محل تزریق و خستگی و تب خفیف را تا دو روز پس از تزریق تجربه کنند.

وی افزود: برنامه ریزی استان، واکسیناسیون ۵ هزار و ۱۱۵ زائر است، به منظور دسترسی آسان حجاج، واکسیناسیون در ۱۰ شهرستان استان و در محل کاروان‌های گرگان، علی آباد کتول، گنبدکاووس، بندرگز، آق قلا، بندرترکمن، گمیشان، سیمین شهر، کلاله و مراوه‌تپه صورت می‌پذیرد.

کد خبر 6088714

دیگر خبرها

  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان