Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@14:56:46 GMT

ظرفیت‌های گردشگری دریایی در ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۹۴۳۱

ظرفیت‌های گردشگری دریایی در ایران چیست؟

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری ایسکانیوز طی چند سال اخیر هرگاه صحبت از صنعت گردشگری، سیر و سیاحت و جهانگردی به میان می آید از سوی صاحب نظران و مخاطبان این گونه عنوان می شود که ایران جز ده کشور برتر دنیا از نظر جاذبه های گردشگری بوده، سابقه طولانی درگردشگری و سفر دارد، کشور چهارفصل است و بسیاری از موارد دیگر که علاوه بر همه اینها در اسلام هم نسبت به سفر و گردش در زمین توصیه های فراوانی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران در صدر مهمترین جاذبه های گردشگری جهان

اما همین که بحث به سمت سهم ما از این بازار رو به رشد و پویا سوق پیدا می کند حرفی برای گفتن وجود ندارد چرا که درآمد ایران از صنعت گردشگری بسیار ناچیز است، که با وجود شیوع ویروس کرونا این سهم به مقدار کمتری تقلیل پیا کرده است لذا وجود این تناقض علل مختلفی دارد که بارها در محافل مختلف دولتی و خصوصی بیان شده و حتی در دوره های مختلف راهکارهایی برای پیشبرد اهداف و چشم اندازهای پیش بینی شده مطرح بوده است. اما تاکنون هیچ کدام از این موارد اثر بخش نبوده تا آنجا که حتی سهم پیش بینی شده در چشم انداز ۲۰ساله کشور دست نیافتنی به نظر می رسد. اما اگر بخواهیم با طرح این مساله و کالبد شکافی آن علل ضعف را در این صنعت بیان کنیم می بایست ساختار کشورهای موفق در این صنعت را الگو قرار داده و از تجربیات آن ها استفاده نماییم.

 کشور ما از نظر زیرساخت های طبیعی و منابع جذب توریست و جاذبه های گردشگری از غنای بالایی برخوردار است. دلیل براین ادعا می تواند تعلق گرفتن عنوان دارنده بهترین جاذبه های گردشگری جهان به ایران از سوی روزنامه های انگلیسی فایننشال تایمز، گاردین و تلگراف می باشد که هریک در گزارش‌هایی مستقل ایران در صدر مهمترین دارنده جاذبه های گردشگری جهان در سال ۲۰۱۴معرفی وسفر به ایران خاطره ای ماندگار از کشوری تاریخی و دارای فرهنگی غنی همچنین دارای چشم انداز و مناظری زیبا و برخوردار از استقبال گرم مردم ومسئولین توصیف کرده اند. اما واقعیت این است که ابراز وجود در این صنعت تنها با داشتن جاذبه های گردشگری امکان پذیر نیست و نیاز به مطالعه و تحقیقات گسترده تر در این زمینه می باشد.

مهمترین دغدغه ضرغامی در میراث فرهنگی؛ بهره‌برداری از گردشگری دریایی

و اما در این رابطه عزت الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم در آغاز به کار خود با نمایندگان سه استان شمالی کشور که بیشترین آمار گردشگر را دارند جلسه ای ترتیب داد تا با بیان نقظه نظرات و ارائه پیشنهادات این نمایندگان به ریشه یابی مشکلات و معضلات این مناطق و همچنین رونق گردشگری در استان‌های شمالی در ایام پساکرونا بپردازد و با اشاره به اهمیت گردشگری دریایی کشور گفت: ۴۰۰ کیلومتر ساحل در شمال و ۱۱۰۰ کیلومتر در جنوب داریم که با جزایر آن به ۲۴۰۰ کیلومتر می‌رسد، با وجود این ظرفیت‌ها گردشگری، دریایی ما صفر است.

ضرغامی در جلسه با جمعی از نمایندگان سه استان شمالی کشور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این مطلب که هدف از تشکیل دبیرخانه گردشگری در شمال جهت رفع موانع و مشکلات مردم است تشریح کرد:  ازجمله موضوع حریم‌های بافت‌های تاریخی و فرسوده سه استان شمالی برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های نهایی را انجام می‌دهد تا برای مصوبه نهایی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارسال شود.

 وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: یکی دیگر از اهدافی که دنبال می‌کنیم این است که از ظرفیت‌های بخش خصوصی دارای اهلیت استفاده کنیم. بر اساس قانون اساسی باید از بخش خصوصی و افراد دارای اهلیت استفاده کنیم اما در برخی از پروژه‌ها متأسفانه شاهد این هستیم که برخی افراد دارای این اهلیت نیستند. بخش خصوصی که من می‌گویم نباید این‌گونه باشد.

او در ادامه گفت: شما باید کمک کنید که بخش خصوصی که دارای اهلیت باشد انتخاب شود. ما افراد زیادی داریم که قصد سرمایه‌گذاری دارند اما چون در سیاست اداری دارای اشکال هستیم و زیر میز رانت‌های دولتی نزدیم، کاسب‌ها جولان می‌دهند. بنابراین شما نمایندگان مجلس می‌توانید در این خصوص به ما کمک کنید

ضرغامی افزود: در کشور سرمایه‌گذار و بخش خصوصی داریم، باید کسانی را که اصیل و کاربلد هستند شناسایی و شرایط مناسب را برای آن‌ها فراهم کنیم که نقدینگی‌هایشان را به حوزه گردشگری بیاورند

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این خصوص تصریح کرد: برای ساحل‌سازی، ساخت اسکله‌ها و بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها برنامه جدی دارم. در حال شناسایی ظرفیت‌های وزارتخانه هستم و همچنین این موضوع را با صنوف پیگیرم که بخش خصوصی به این عرصه ورود جدی کند. برای خرید کشتی‌های گردشگری از کشورهای منطقه و بهره‌برداری از ظرفیت تفریحی آن‌ها به‌صورت جدی ورود خواهم کرد.

انتهای پیام/

سیده سمیه حسینی کد خبر: 1110146 برچسب‌ها ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ایران گردشگری و صنایع دستی جاذبه های گردشگری میراث فرهنگی بخش خصوصی ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۹۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل در این جشنواره گفت: ایجاد شور و نشاط اجتماعی با استفاده از ظرفیت‌های هر منطقه از اهداف برگزاری جشنواره‌ها در سراسر استان است که جشنواره غذاهای سنتی در همین راستا در روستای مهره شهرستان گرمی برگزار می‌شود.
حسن محمدی ادیب افزود: از دیگر اهداف برگزاری جشنواره‌ها معرفی ظرفیت‌های گردشگری بومی هرمنطقه است و با توجه به طبیعت بکر این منطقه از شهرستان گرمی برگزاری جشنواره غذاهای سنتی در روستای مهره می‌تواند گام مهمی در معرفی گردشگری منطقه باشد.
او تاکید کرد: اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با همکاری فرمانداری‌ها و سایر نهادها جشنواره‌ها و رویدادهای متعددی را برای طول سال در تمامی شهرستان‌ها و متناسب با ظرفیت آنها در نظر گرفته است.
در انتهای این جشنواره از افراد برتر در تهیه غذاهای سنتی و بازی‌های بومی و محلی با اهدای جوایزی قدردانی شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی

 

دیگر خبرها

  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • شش پیشنهاد ایران به سران کشور‌های اسلامی در خصوصی رژیم صهیونیستی
  • تاکید وزیر خارجه مصر بر تقویت روابط مردمی و گردشگری با ایران