Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم جلیلی رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، با بیان اینکه شهر ملایر یکی از ۱۶۸ شهر کشور است که محدوده بافت تاریخی دارد، اظهارداشت: این بافت تاریخی در تاریخ ۲۷ مهر ماه سال۹۴ به تصویب رسیده و از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ابلاغ شده است و این مصوبه باید در محدوده‌های مذکور به هنگام تهیه طرح تفضیلی به تأیید نهایی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه متأسفانه شهرداری ملایر ضوابط اعلامی از سوی میراث فرهنگی را رعایت نکرده یا ناقص اجرا می‌کند، اظهار داشت: متأسفانه شهرداری حتی در برخی موارد به هیچ‌وجه ضوابط را رعایت نمی‌کند البته برابر ابلاغ معاون شهرسازی و معماری نظارت بر اجرای طرح‌های شهری از جمله وظایف ادارات راه‌و شهرسازی است که می‌تواند در حفظ این موارد به این اداره کمک کند.

جلیلی تأکید کرد: با این وضعیت در آینده اثری از بافت تاریخی، محلات قدیمی وحریم باقی نخواهد ماند و انتظار می‌رود دستگاه‌های نظارتی دیگر از جمله شورای شهر به این موضوع ورود و برای حفظ بافت، مساعدت‌های لازم را به عمل آورند.

او با بیان اینکه حفظ بافت قدیم شهر‌ها خصوصا در شهر‌های استان همدان که اغلب دارای بافت‌های تاریخی هستند به عنوان سرمایه اصلی جذب گردشگران شهری محسوب می‌شود، بیان کرد: مالکین بنا‌های واقع در بافت قدیمی شهرملایر برای ایجاد تغییر و یا اقدام به تعمیر بنای تحت مالکیت خود ابتدا باید استعلام و مجوز‌های لازم را از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دریافت نمایند و طبق مقرارت اقدام کنند.

او ادامه داد: شهرداری نباید در مناطق که بافت‌های قدیمی وجود دارد مجوز بیش از دو طبقه را بدهد و مالکین که ساخت و ساز خود را در محله‌های قدیمی که دارای بافت تاریخی و قدیمی وجود دارد باید طبق ضوابط و مقررات میراث فرهنگی نما‌ها و طرح ساختمان را طوری انجام دهند که بافت سنتی حفظ شود.
انتهای پیام/ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی بافت تاریخی میراث فرهنگی بافت تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۰۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، سپهر زارعی با اعلام این مطلب افزود: این اشیا به‌صورت اتفاقی توسط یکی از دوستداران میراث‌فرهنگی در شهرستان حاجی‌آباد به‌دست‌آمده است.

وی اظهار کرد: این آثار شامل سکه، انگشتر و مهر است که قدمت آن‌ها به دوران ساسانی، صفوی و قاجاریه برمی‌گردد.

زارعی بیان کرد: اشیا پس از بررسی نهایی به مورد مردم‌شناسی خلیج‌فارس بندرعباس تحویل داده می‌شود.

وی ضمن قدردانی از دوستداران میراث‌فرهنگی در حفاظت و مراقبت از آثار تاریخی تأکید کرد: جامعه محلی شهرستان حاجی‌آباد نسبت به اهمیت حفظ هویت تاریخی خود و شناسه‌های فرهنگی و تاریخی آگاهی دارد و همین مسئله موجب شده درزمینهٔ حفظ آثار تاریخی حساسیت داشته باشند و منطقه هم تحت رصد یگان حفاظت میراث‌فرهنگی قرار دارد.

کد خبر 6092272

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟