Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، روز دوشنبه گروه طالبان اعلام کرد که ولایت پنجشیر را به صورت کامل تصرف کرده است. اما بلافاصله اخبار متفاوتی از سوی گروه‌های مقاومت افغانستان منتشر شد. بر اساس اخبار میدانی، با وجود گذشت چند روز درگیری در این ولایت همچنان ادامه دارد. این درحالی است که موج نارضایتی عمومی و مخالفت با طالبان حتی فراتر رفته و تظاهرات‌هایی در شهرهای مختلف از جمله کابل شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی معتقدند که سقوط پنجشیر نقطه پایان مبارزه علیه طالبان نیست، بلکه می‌توان گفت نقطه عطفی برای خیزش‌های مردمی برای مقابله عمومی با طالبان است.

در همین خصوص، مصاحبه‌ای با دکتر «ذاکر حسین ارشاد» -از اساتید برجسته افغان در حوزه روابط بین‌الملل و عضو هیئت علمی و معاون آموزش دانشگاه ابن سینا شهر کابل- انجام شد. به گفته این استاد دانشگاه افغانستانی، وضعیت عمومی در این کشور با یک یاس و ناامیدی همراه است و به نظر می‌رسد رفتار طالبان نیز با مردم در راستای ایجاد رعب و وحشت باشد. وی افزود، برخی چهره‌های برجسته طالبان که مسئولیت برقراری نظم جمعی و شهری را عهده‌دار شده‌اند، دارای دیدگاه‌های خشن و متاثر از بربریت است که با شرایط دنیای مدرن تناسبی ندارد. ایشان معتقد است که زندگی تحت حاکمیت طالبان غیرقابل تحمل خواهد بود.

این استاد افغان در خصوص سقوط پنجشیر نیز اعتقاد دارد که سقوط این ولایت به منزله پایان مبارزه با طالبان نیست و بر عکس جرقه‌ای برای شروع مجدد شکل‌گیری حلقه‌های مبارزاتی در ولایت‌های مختلف افغانستان علیه طالبان است. دکتر ذاکر حسن ارشاد، بیان می‌کند که مطمئنا این وضعیت در افغانستان پایدار نخواهد ماند؛ زیرا ماهیت طالبان و ویژگی‌های کنشگران آن چیزی نیست که بتواند پاسخگوی اقتضاعات و وضعیت مدنی افغانستان باشد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش پاکستان در سقوط پنجشیر می‌گوید: پاکستان در سقوط پنجشیر و به طور کلی بازگشت طالبان نقش اساسی ایفا کرد و می‌توان گفت که پاکستان برای سرکوب مقاومت پنجشیر از هیچ ابزاری دریغ نکرد. علت آن نیز از نظر دکتر ذاکر حسین ارشاد این است که پاکستان سال‌ها برای چنین روزی و فرقه‌ای کردن افغانستان بر روی طالبان سرمایه‌گذاری کرد. لذا می‌توان گفت همانطور که پاکستان در شکل‌گیری طالبان نقش اساسی داشته، در تحکیم حکومت آنها در افغانستان نیز ایفای نقش خواهد کرد.

اما در بخش پایانی مصاحبه در مورد زمان و نحوه شکل‌گیری رسمی دولت طالبان صحبت شد. از نظر این استاد روابط بین‌الملل، این امر احتمالا به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. زیرا از یک طرف طالبان با قوه قهریه افغانستان را تصرف کرده است و از طرف دیگر این گروه ناگزیر است به منظور کسب مشروعیت بین‌المللی، حکومتی شکل گرفته از جریانات سیاسی مختلف شکل دهد. تضاد دیگری که مانع تشکیل حکومت شده است، اختلافات شدید داخلی درون طالبان است. به گفته دکتر حسین ارشاد، حلقه استخبارات طالبان که با محوریت شبکه حقانی است، با حلقه‌های نزدیک به ملابرادر درگیری‌های جدی دارند. از این جهت، به نظر نمی‌رسد طالبان بتواند در آینده‌ای نزدیک تشکیل دولت دهد.

انتهای پیام/

مجید فرخی کد خبر: 1110156 برچسب‌ها طالبان افغانستان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طالبان افغانستان سقوط پنجشیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۰۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود

مسئول روابط اقتصادی وزارت خارجه حکومت طالبان با اشاره به ترافیک شدید هیئت‌های خارجی در کابل گفت جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «شفیع اعظم» مسئول روابط اقتصادی وزارت خارجه حکومت طالبان در «ایکس» نوشت: افغانستان اکنون در موقعیتی قرار دارد که هر قدرتمند زمان و تاریخ، تهاجم به آن را امتحان کرده اما در پنجه، شکست و زخم و فرار گرفتار شده است.

وی با اشاره به مخالفان و نظامیان غربی افزود: در حال حاضر، بسیاری از فراریان تلاش می‌کنند تا تهاجم دیگری را به‌وجود آورند، اما جواب رد می‌شنوند.

این مقام ارشد وزارت خارجه حکومت طالبان تصریح کرد: همه درک کرده‌اند که این کشور را کسی جز افغان‌ها نمی‌تواند اداره کند. دنیا به سمت تعامل پیش می‌رود.

جامعه اطلاعاتی آمریکا پیش از این در ارزیابی سالانه خود از تهدیدات علیه این کشور طی گزارشی اذعان کرد قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است.

در این گزارش آمده است: طالبان قدرت خود را در افغانستان تقویت کرده است همچنین تعامل بین‌المللی را تقویت کرده و به اجرای احکام دینی اولویت داده است.

شورای امنیت قطعنامه سازوکار تعامل با طالبان را تصویب کردرئیس کمیته دفاعی پارلمان انگلیس خواستار تعامل با طالبان شدچین، روسیه و پاکستان کشورهای دیگر را به تعامل با طالبان دعوت کردند

«امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان نیز بارها تاکید کرده است نیت خوبی نسبت به همسایگان افغانستان داریم و از کشورهای دیگر نیز خواستار همین انتظار هستیم.

وی تاکید کرده بود حکومت افغانستان با همه همسایگان و کشورهای جهان خواستار تعامل و روابط مثبت است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل