Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، افغانستان این روزها آبستن تغییرات مهم و سریع می باشد. در این گزارش کوشش گردیده تا مهم ترین تحولات افغانستان تقدیم مخاطبان تحریریه افغانستان باشگاه خبرنگاران شود.

اعلام کابینه دولت طالبان

از نخست وزیر تا معینیت های وزارت خانه ها توسط طالبان اعلام شد. موردی که مردم چشم انتظارش را داشت و چندی امیدی به آن دوخته بود اما لیست اعلامی طالبان جای تامل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم افغانستان انتظار حضور همه اقوام و همه جنسیت ها را طبق قول داده شده در کابینه داشتند، اما این امر ناکام ماند.

طالبان اعلام کرده است که در ۱۱ سپتامبر مراسم تحلیف را بر گزار میکند. ملا برادر نیز رهسپار قطر شده تا نمایندگان شماری از کشورها را در این مراسم دعوت کند. با این حال هنوز هم کشور های خارجی نسبت به طالبان و عملکرد این گروه در تعامل به یک کشور مستقل در حال رای زنی هستند.

وحالا چندی است مردم در سرک ها یا خیابان ها مکرر صدای اعترازات شان بلند است و از سوی دیگر طبق قول طالبان به جامعه بین الملل مقرر بود همه اقوام در دولت آینده مشارکت کنند که در لیست اعلامی چنین نشد است ضمن آنکه شخص پیشنهادی برای وزارت داخله این کشور هم خود در لیست سیاه اف بی آی آمریکا قرار دارد.

با اعلام کابینه دولت توسط طالبان احمد مسعود رهبر خیزش های مردمی در پنجشیر از مردم خواست که به اعتراضات شان بر ضد پاکستان و دولت کنونی اعلام شده توسط طالبان ادامه دهند این درحالیست که به گزارش روزنامه هندی "اندپندید تودی" درحمله هوایی طالبان بر مواضع نیروهای خیزش مردمی در پنجشیر که باعث کشته شدن سخنگوی این گروه و چند عضو کلیدی دیگر خیزش مردمی دراین ولایت شد مداخله پاکستان را تاید میکند. احمد مسعود طی یک نامه ای ازجامعه ملل خواست که در به رسمیت شناختن این گروه در راس دولت مستقل تجدید نظر کنند

مردم در چندین جای مختلف افغانستان دست به مظاهرات ضد پاکستانی زدند، که در اثر فیرهای گروه طالبان چندین تن کشته و زخمی شده اند. این درحالیست که سازمان عفو بین الملل خطاب به طالبان گفته است تجمع مسالمت آمیز یک حق بشری است و طالبان باید به آن احترام بگذارند و به مردم اجازه استفاده از حقوق شان باید داده شود اما طالبان میگویند که دست های خارجی پشت این تجمعات مردمی است و اجازه نخواهیم داد تا بی نظمی در سطح شهرها ایجاد شود. گزارش ها میرساند که این گردهمایی ها که از دیروز شروع شده بود تا امروز هم در کابل و جاهای دیگر کشور ادامه دارد.

افغانستان محور بحث کشور های خارجی

در دیدار و گفتگو وزیران امور خارجه و دفاع آمریکا با امیر قطر درباره تحولات افغانستان، وزیر خارجه آمریکا از قطر قدردانی کرد. کارشناسان حقوق بین المللی میگویند که آمریکا در خروجش از افغانستان تحولاتی را رقم زد که گفته میشود حالا مردم افغانستان را بسوی یک جنگ قومی و مردمی هدایت میکند و به تنش سخت بین اقوام تبدیل شده است .

این در حالیست که امام علی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان در بیانیه ای گفته است که بی‌ثباتی افغانستان حاصل مداخله کشور های خارجی در این کشور بود است.

وزارت خارجه چین میگوید: ما آماده برقراری ارتباط با دولت تازه تشکیل طالبان هستیم

ازسوی دیگر حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان از ایران خواسته است تا برای تسهیل گفتگو ها بین بزرگان افغانستان و طالبان با این کشور همکاری کند. ایران میگوید ما برای آینده افغانستان در صورتی نیک بین هستیم که حکومت تشکیل شده مورد پذیرش مردم باشد و مردم از برخورد حکومت راضی باشند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افغانستان تحولات افغانستان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۰۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد

صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابرها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی  ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به صدور هشدار قرمز برای بارش‌های سیل آسا در جنوب و جنوب شرق کشور اظهار کرد: ما سه روز قبل از بارش اقدام به انجام این کار کردیم که ریسک بزرگی بود. به غیر از ایران فقط کشور قطر از بین کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام به انجام این کار کرد.

 وی اضافه کرد: احتمال داشت برخی از پیش‌بینی‌ها به وقوع نپیوندد اما چون اولویت اول سازمان هواشناسی نجات جان انسان‌هاست، ما اقدام به صدور این هشدار کردیم. استان سیستان و بلوچستان ۲۷۰ میلیمتر فارس ۹۱.۵ میلیمتر هرمزگان ۱۲۳ میلی‌متر کرمان ۷۹ میلی‌متر و بوشهر۵۶ میلیمتر بارش دریافت کردند. در کل بارش‌های دریافت شده عدد درشتی بوده است.

ضیاییان تاکید کرد: لازم است طراحی‌های بومی مناطق را رها نکنیم این در حالیست که در جنوب کشور آب انبارها بسته شده است. با توجه به تبخیر بالا در این مناطق ممکن است سدها پاسخگو نباشند ولی نوع معماری می‌تواند موجب کاهش تبخیر و انباشت آب شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟