Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون بهداشت اعلام کرد که وزارت بهداشت در ماجرای آتش سوزی کلینیک «سینا اطهر» مقصر است.

در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه ۱۷ شهریور مجلس شورای اسلامی زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت گزارش این کمیسیون درباره بررسی حادثه آتش سوزی در کلینیک سینای اطهر را به شرح زیر قرائت کرد:

در حین بررسی این گزارش ۱۲ مرکز بهداشتی و کلینیک جراحی‌های محدود مورد بررسی قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش موجود حاصل بررسی‌های کارشناسی و جلسات با دستگاه‌های ارشد شامل قوه قضائیه، سازمان بازرسی، وزارت بهداشت، وزارت کار و رئیس شورای شهر تهران است.

تاریخ وقوع حادثه سال ۹۹ و تعداد افراد فوت شده ۱۹ نفر بوده است. حادثه از حیاط کلینیک آغاز می‌شود و بعد به ساختمان سرایت می‌کند. به دلیل بسته بودن محیط آتش تا بالاترین طبقه کلینیک تسری می‌یابد که تعدادی از بیماران فوت کرده و تعدادی دچار سوختگی می‌گردند. موارد عدم انطباق با ایمنی در کلینیک سینا به شرح زیر است:

پلکان فاقد دوربندی، درب‌های ساختمان از جنس شیشه، ارزیابی عملکرد دستگاه‌های ذیربط، وزارت بهداشت هیچ بازدیدی در زمینه ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نداشته است. عدم وجود گزارشاتی از مسئول فنی سینامهر در خصوص رفع مشکلات ایمنی این کلینیک از نقاط مبهم است. عدم رعایت موازین ایمنی، جابجایی فضای فیزیکی از عوامل این حادثه بوده است. استانداردهای اعتباربخشی مراکز جراحی محدود ابلاغ نشده بود که همه این موضوعات به وزارت بهداشت باز می‌گردد.

وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قبل از حادثه عملکرد بسیار ضعیفی در حوزه بازدید و ارائه راهکار داشته است. هیچ بازدیدی قبل از این تاریخ انجام نشده است. در سال ۹۸ نامه‌ای به منظور ارتقای ایمنی محیط کار به وزرای دولت ارسال شده که مورد توجه قرار نگرفته است.

سازمان آتش نشانی سال ۹۴ بازدیدی از این کلینیک داشته و دستورالعمل ایمنی را به این کلینیک ارسال کرده است. ۴ بار پیگیری نموده و در زمان کمتر از ۵ دقیقه به محل حادثه ورود کردند.

نیروهای آتش نشانی آموزش می‌بینند که در زمان قبل و حین حریق در جهت نجات جان و مال شهروندان اقدام کنند. باید تحول اساسی در ساز و کار سازمان آتش نشانی صورت پذیرد در غیر این صورت با توجه به رشد تکنولوژی و افزایش مستمر خطرات، سازمان آتش نشانی در زمان بروز بحران ناموفق خواهد بود. اگر در تهران بحرانی در سطح زلزله اتفاق بیفتد، با توجه به تعداد و توزیع ایستگاه‌های آتش نشانی تعداد زیادی از شهروندان جان خود را از دست خواهند داد.

ضعف سیستمی در برآورد و مدیریت خطر و همچنین تأمین تجهیز سازمان آتش نشانی در برابر بحران‌ها وجود دارد.

پیشنهادات اجرایی برای سازمان‌های درگیر:

- بررسی آئین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها

- استفاده از مدیران تخصصی ایمنی

- اجرای مستمر مفاد ماده ۸۷ قانون کار

- تقویت تعاملات با قوه قضائیه و وزارت دادگستری

- تدوین آئین نامه ویژه مراکز درمانی

- به روز رسانی دستورالعمل‌ها و آئین نامه‌های اجرایی

- شهرداری موظف به ارائه پایان کار ساختمان در صورت تأییدیه های ایمنی را داشته باشد

- قبل از پایان کار ساختمان‌ها نباید اجازه واگذاری داشته باشند

- انجام بازرسی‌های منظم از ساختمان‌های درمانی و اداری به صورت منظم از سوی شهرداری

- سازمان آتش نشانی باید از مناطق حساس بازدید کرده و میزان ایمنی آنها را مورد بررسی قرار دهد

- کمک به شهرداری‌ها برای درجه بندی ساختمان‌ها از نظر ایمنی

- آموزش حرفه‌ای پرسنل آتش نشان

- آسیب شناسی حوادث گذشته مثل پلاسکو

- خرید تجهیزات و به روز رسانی بر اساس نوع مناطق درگیر

- قوه قضائیه باید دادسرای ویژه‌ای را برای جرایم ایمنی تشکیل دهد

- پیگیری سریع جرایم

- عدم اجازه تغییر رویه کمیسیون ماده ۱۰۰ به جرایم نقدی

- پیگیری قضایی از بیمه‌هایی که ساختمان‌های ناایمن را ایمن کردند

- مجلس شورای اسلامی باید در راستای اصلاح و بازنگری قانون‌های گذشته در حوزه ایمنی اقدام کند تا خلاءها و تداخل وظایف دستگاه‌ها از بین برود.

- تصویب اعتبارات لازم و مورد نیاز حوزه ایمنی از طریق پیش بینی منابع در بودجه سالانه

- درخواست ارائه لایحه سند جامع ایمنی راهبردی کشور

- مشخص کردن متولیان امر ایمنی در کشور

- بررسی کمی و کیفی عملکرد سازمان‌های مختلف در حوادث و معضلات ایمنی

در ادامه جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در تذکری گفت: حدود ۴۷۰ روز از این حادثه می‌گذرد، ۱۹ نفر در این حادثه جان باختند. به نظر می‌رسد ارائه این گزارش دیرهنگام است.

وی افزود: هیئت رئیسه باید سریع‌تر این گزارش را در دستور کار صحن علنی مجلس قرار می‌داد. وزارت بهداشت در نظارت بر روی این ساختمان‌ها، ترک فعل داشته است.

در ادامه میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت در واکنش به این تذکر گفت: این گزارش مربوط به یک ماه پیش است. متأسفانه گزارش‌هایی که در صحن علنی مجلس قرائت می‌شود، مورد دقت قرار نمی‌گیرد. کلینیک جراحی محدود سینای اطهر منفجر شد و ۱۹ نفر از هموطنانمان جان باختند.

وی افزود: بخش قابل توجهی از بیمارستان‌ها، مراکز جراحی محدود پتانسیل تکرار چنین وقایعی را دارند. وزارتخانه‌ها باید پاسخگوی ترک فعل‌های صورت گرفته باشند و در راستای ایمنی ساختمان‌ها اقدام کنند. سازمان برنامه و بودجه نیز باید اعتبارات مورد نیاز را در اختیار وزارتخانه‌های مربوطه قرار دهند.

در ادامه علی نیکزاد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: کمیسیون بهداشت در صورت لزوم می‌تواند در قالب ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی از عملکرد وزارت بهداشت وقت در خصوص این حادثه به قوه قضائیه شکایت کند.

/مهر 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان آتش نشانی کمیسیون بهداشت وزارت بهداشت قوه قضائیه ساختمان ها آئین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۱۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها

مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» با هشدار نسبت به افزایش استعمال قلیان دخانی در زنان و مردان و عوارض ناشی از آن، در عین حال از طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن با نظارت وزارت بهداشت و با هدف کاهش مصرف قلیان دخانی خبر داد و گفت: دستگاه قلیان اکسیژن هنوز «تایید نهایی» را نگرفته و نتایج تحقیقات ملاکی تصمیم‌گیری در این باره خواهد بود.

به گزارش ایسنا، اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان تحت عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که ظاهرا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسوولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و نهایتا هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند.

دکتر غلامرضا حیدری - مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به اخبار  و فضای ایجاد شده درباره این طرح مطالعاتی، با تاکید بر اینکه «قلیان اکسیژن»، استانداردهای وزارت بهداشت را دارد، اظهار کرد: مقدار گازهای اکسیژن و نیتروژن موجود در «قلیان اکسیژن» تنظیم شده و استاندارد است و حدود ۱۰ سال از زمان ثبت اختراع رسمی این دستگاه در کشور می‌گذرد.

ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی درباره قلیان اکسیژن خاطرنشان کرد: ادعای استفاده از «گاز خنده» در قلیان اکسیژن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در پاسخ به ادعاهای مطرح شده باید گفت، استفاده از گاز خنده در قلیان اکسیژن صحت ندارد.  

وی درباره ترکیب گازهای قلیان اکسیژن گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود.

مجری طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاک‌دم ادامه داد: «اکسید نیتروژن» که با «گاز خنده» شناخته می‌شود در قلیان اکسیژن وجود ندارد. «انتونوکس» که یک گاز بی‌ضرر  به حساب می‌آید که در قلیان اکسیژن استفاده می‌شود. پژوهش‌های متعددی درباره «انتونوکس» در سطح جهان انجام شده، یافته‌های این مطالعات از بی‌ضرر بودن این گاز حکایت می‌کند.

حیدری درباره اعتیادآور بودن انتونوکس به ایسنا اظهار کرد: انتونوکس از  مسائلی مانند «ایجاد وابستگی»، «اعتیادآوری» و «گازهای خنده‌آور» تهی است. با توجه به ویژگی‌های انتونوکس باید گفت ادعاهایی که در ارتباط با قلیان اکسیژن مطرح شده یک بازی رسانه‌ای است.

وی درباره طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاکدم  اظهار کرد: بررسی دستگاه پاکدم که توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام می‌شود یک طرح مطالعاتی به حساب می‌آید. این طرح مطالعاتی مورد تایید وزارت بهداشت واقع شده و «کد اخلاق» دارد.  

نتایج تحقیقات؛ ملاکی تصمیم‌گیری درباره قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در این طرح مطالعاتی افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند مورد نظرسنجی قرار می‌گیرند، افزود: هدف از اجرای نظرسنجی این است که مصرف‌کنندگان قلیان‌ اکسیژن را ارزیابی کنیم. این ارزیابی‌ها به منظور بررسی مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از مصرف قلیان اکسیژن است. با توجه به مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از استعمال قلیان اکسیژن برای آینده این دستگاه تصمیم می‌گیریم.  

وی گفت: در حال حاضر، قلیان اکسیژن در برخی استان‌ها مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. پاسخ به پرسش‌های «آیا قلیان اکسیژن عوارض دارد؟» و «آیا قلیان اکسیژن می‌تواند به عنوان یک دستگاه بی‌ضرر معرفی شود؟» به عنوان پرسش‌های این طرح مطالعاتی طرح شده‌اند. پاسخ به این پرسش‌ها به گذر زمان نیاز دارد؛ این پروژه تحقیقاتی باید به مدت یک یا دو سال انجام شود که بتوان به پرسش‌های مطرح شده پاسخ داد.  

اجرای طرح مطالعاتی در ۱۰ استان کشور اظهارنظر درباره قلیان اکسیژن منوط به بررسی‌های کامل‌تر

حیدری افزود: طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن در شهر تهران انجام شده و مصرف‌کنندگان این دستگاه با «تست تنفسی» مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. نتایج تست تنفسی مصرف‌کنندگان قلیان اکسیژن نشان می‌دهد وضعیت تنفسی آنها نسبت به افراد عادی، کاملا بالاتر است. نتایج به دست آمده می‌تواند ما را به مسیری هدایت کند که قلیان اکسیژن، مشکلات سلامتی ندارد. البته تاکید می‌کنم که به طور قطع، اظهارنظر نهایی درباره قلیان اکسیژن به بررسی‌های کامل‌تر نیاز دارد. در نظر داریم افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند در ۱۰ استان کشور مورد ارزیابی قرار دهیم. بازهم تاکید می‌کنم اخبار مربوط به عوارض و اعتیادآوری قلیان اکسیژن، یک بازی رسانه‌ای و کذب محض است.  

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی درباره جزئیات اجرای طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن به ایسنا اظهار کرد: مراکزی که قلیان‌های دخانی ارائه می‌دهند به صورت داوطلبانه در طرح تحقیقاتی شرکت می‌کنند. بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، درصد گازهای اکسیژن و نیتروژن قلیان اکسیژن تنظیم می‌شود. طرح تحقیقاتی در ۳ استان تهران، البرز و آذربایجان شرقی آغاز شده، همچنین امور مربوط به این طرح تحقیقاتی در استان بوشهر و شهر جیرفت در استان فارس در حال انجام است.

وی ادامه داد: استان‌های مازندران، زنجان، هرمزگان نیز به طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن اضافه می‌شوند.

حیدری درباره جامعه آماری طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن نیز به ایسنا گفت: تعداد مراکز عرضه قلیان‌های دخانی که در طرح مطالعاتی لیان اکسیژن شرکت کرده‌اند باید به «حجم نمونه» که در طرح علمی برآورد شده، برسند. میزان جامعه آماری باید به نحوی باشد که آمار و ارقام خروجی طرح تحقیقاتی از منظر آماری، «معنی‌دار» و «قابل تایید» باشد. این طرح تحقیقاتی به یک یا دو سال زمان نیاز دارد که میزان داده‌های مورد نظر جمع‌آوری شود. پس از جمع‌آوری داده‌ها، آنالیزهای مورد نیاز انجام می‌شود.  

چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن

وی درباره چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن گفت: سال‌ها است علیه دخانیات مبارزه می‌کنیم و با اقداماتی در نظر داریم میزان مصرف دخانیات را کنترل و محدود کنیم. برنامه‌هایی با هدف کنترل دخانیات طی سال‌های گذشته  مطرح شده اما شکست‌ خورده‌اند. همچنین ممنوعیت‌های استعمال دخانیات اثربخش نبوده‌اند و جرائم مربوط به تخلفات دخانیاتی به خوبی اجرا نشده‌اند.

افزایش مصرف قلیان در جامعه

حیدری با بیان اینکه متاسفانه قلیان در کشور به ویژه در میان جوانان به وفور استعمال می‌شود، افزود: مصرف قلیان در جمعیت نوجوان در حال افزایش است. بررسی‌ها بیانگر این است تفاوتی در ارتباط با میزان مصرف قلیان در میان زنان و مردان وجود ندارد؛ این در حالیست که میزان مصرف سیگار در میان مردان نسبت به زنان ۱۰ برابر بیشتر است. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال، چه مرد و چه زن قلیان استعمال می‌کنند.  

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه قلیان در میان جامعه ایرانی ورود کرده، افزود: قلیان در میان خانواده‌ها، اماکن تفریحی و جمعیت جوان کشور ورود کرده است. میزان دود هر وعده استعمال قلیان معادل استفاده از ۱۰۰ نخ سیگار است.  

حیدری درباره تنباکوهای مورد استفاده در قلیان‌ها گفت: تنباکوها غیراستاندارد به حساب می‌آیند و عمدتاً با آلودگی‌های محیطی، میکروبی و قارچی همراه هستند. زغال‌هایی هم که در قلیان استفاده می‌شوند زمینه‌ساز مسمومیت با مونوکسیدکربن هستند.  

افزایش بیماری‌های تنفسی و قلبی در پی افزایش مصرف قلیان

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی افزود: متاسفانه در ارتباط با کنترل مصرف قلیان هیچ برنامه‌ریزی کاملی وجود ندارد. با توجه به افزایش استعمال قلیان در میان جوانان و نوجوانان شاید بتوان گفت باید به انتظار افزایش بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی در سنین جوانی بنشینیم. در حالی که بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی معمولا در دهه‌های پنجم یا ششم زندگی بروز می‌کنند. شرایط به واسطه استفاده از قلیان به نحوی است که افراد ۲۰ و ۳۰ ساله دچار برونشیت مزمن و بیماری‌های قلبی هستند.

شاید قلیان اکسیژن جایگزینی برای قلیان‌های دخانی باشد

حیدری با بیان اینکه عوارض مصرف قلیان باید در کانون توجه قرار گیرد، افزود: بهره‌ گرفتن از راهکارها و روش‌های علمی در جهت کنترل مصرف دخانیات باید در کانون توجه قرار گیرد. به نظر می‌رسد قلیان اکسیژن شاید بتواند جایگزین قلیان‌های دخانی شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر، دستگاه قلیان اکسیژن «تایید نهایی» را نگرفته است. اگر نتایج تحقیقات و شرایط طوری باشد که این دستگاه جایگزین قلیان‌های دخانی شود، یک گام موثر در جهت حفظ سلامتی جامعه به حساب خواهد آمد. اما در مجموع اظهارنظر درباره قلیان اکسیژن منوط به بررسی‌های کامل‌تر بوده و نتایج تحقیقات؛ ملاکی تصمیم‌گیری در این باره خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولیعصر
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)
  • آتش سوزی گسترده در کارخانه مبل سازی مهار شد
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • مهار آتش سوزی فروشگاه دخانیات در شهرکرد
  • ادعای کارفرمایان به رعایت نکات ایمنی با نصب کپسول آتش نشانی
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • توضیحات آتش‌نشانی قزوین درباره شهادت یک آتش‌نشان
  • توضیحات آتش‌نشانی قزوین درباره حادثه‌ شهادت یک آتش‌نشان