Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@16:24:35 GMT

استاد شهریار شاعری بین‌المللی است

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۳۳۵۷

استاد شهریار شاعری بین‌المللی است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان ‌شرقی گفت: استاد شهریار تنها متعلق به تبریز، آذربایجان و ایران نیست؛ بلکه یک شاعر بین‌المللی است و محدود کردن او به جغرافیایی خاص، ظلم در حق این شاعر بزرگ است.

 محمدرضا پورمحمدی در جلسه ستاد بزرگداشت روز ملی شعر و ادب فارسی، با قدردانی از ابتکار دکتر شعردوست در تعیین روز درگذشت استاد شهریار به عنوان روز ملی شعر و ادب فارسی، افزود: متاسفانه در سال‌های گذشته اهتمامی که باید در سطح ملی برای برگزاری این مناسبت اتفاق می‌افتاد، وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: با وجود محدودیت‌های کرونایی، مراسم امسال باید در خور شأن استاد شهریار و روز ملی شعر و ادب فارسی برگزار شده و کاستی‌های سال‌های گذشته برطرف شود.

وی با اشاره به برگزاری جایزه‌ی ادبی شهریار توسط دانشگاه تبریز  گفت: از طریق این مراسم شهریارپژوهان منطقه از ترکیه و جمهوری آذربایجان و گرجستان شناسایی شده‌اند.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: باید اهتمام جدی بین دستگاه‌های فرهنگی و مرتبط برای برگزاری مراسم روز ملی شعر و ادب فارسی وجود داشته باشد و اگر کمیت برنامه‌ها را هم کاهش دهیم بر کیفیت برنامه‌ها افزوده شود.

وی ادامه داد: یکی از اهداف برگزاری مراسم روز ملی شعر و ادب فارسی، بزرگداشت استاد شهریار و هدف دیگر آن مطرح کردن توانمندی‌های خود در گسترده ادب فارسی است که باید در حوزه جغرافیای قفقاز مطرح شود.

استاندار آذربایجان‌شرقی همچنین با اشاره به اینکه پرونده تبریز برای ثبت جهانی به عنوان شهر خلاق ادبیات در یونسکو مورد پذیرش قرار گرفته و در حال بررسی است، گفت: در اثبات قدمت ادبیات این شهر، اشاره به این نکته که در مجموعه تاریخی «مقبرة‌الشعرا» بیش از ۴۰۰ شاعر و عارف بزرگ آرمیده‌اند، کفایت می‌کند.

پرونده شهر خلاق ادبیات در آبان ماه بررسی خواهد شد 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز ضمن ابراز امیدواری نسبت به کسب عنوان «شهر خلاق ادبیات» توسط تبریز، گفت: این موضوع آبان ماه امسال در مجمع عمومی یونسکو مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سیدقاسم ناظمی افزود: یونسکو به شکل متمرکز و مستمر شهرهای خلاق را رصد می کند که تا چه اندازه در آن حوزه فعال هستند.

وی ادامه داد: بحث شهرهای خلاق ایده ارزشمندی است چرا که بین شهرهای جهان رقابت های فرهنگی را دامن می زند و طبیعی است در دنیا شهرهای مختلف تلاش کنند از این فرصت برای نمایش ظرفیت هایشان استفاده کنند.  

وی اظهار کرد: از این رو بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی بسیار مهم و پراهمیت است که اگر بتوانیم آن را به خوبی و آبرومندانه برگزار کنیم خواهیم توانست عنوان شهر خلاق ادبیات جهانی را برای تبریز کسب کنیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، ناظمی خاطرنشان کرد: کسب این عنوان برای تبریز و تبریزی ها مایه افتخار است، اما صیانت از آن، نیازمند مشارکت عمومی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری روز ملی شعر و ادب فارسی شهر خلاق ادبیات آذربایجان شرقی استاد شهریار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۳۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سهم صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها از سبد ایجاد کسب‌وکار‌ها و عدالت شغلی در همه دنیا و ایران به لحاظ گردش مالی و ایجاد و توسعه کسب‌وکار جزو بالاترین سهم محسوب می‌شود.

پیشرفت‌های شگرف علوم و فناوری سخت به شکوفایی اقتصادی جوامع منجرشد و البته همان‌طور که علوم و فناوری‌های سخت به شکل‌گیری و توسعه‌ی خانواده بزرگ صنایع سخت یا کارخانه‌ای منتهی می‌شوند، علوم و فناوری‌های نرم نیز صنایع نرم را شکل می‌بخشند؛ صنایعی که محصولات و خدمات حاصل از آن، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطه‌ی با محیط پیرامون کمک می‌کنند.

ارتباط صنایع سخت و صنایع نرم در ایجاد بسترشکوفایی در اقتصاد جوامع کمک می‌کند و این دو موضوع را می‌توان مکملی برای ارتقای دانش و فناوری به همراه توسعه کیفیت زندگی مردم دانست.

اثرگذاری نرم و اقتصاد اجتماعی

در همین زمینه مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ستاد فناوری‌های نرم و فرهنگی مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایجاد هماهنگی و پیگیری بین دستگاه‌هایی است که در حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در حال فعالیت هستند، وظیفه دارد.

وی ادامه داد: این ستاد در حال همکاری با بیش از ۲ هزار شرکت خلاق است که در حوزه دانش بنیان‌ها قرار می‌گیرند و همچنین ۴۰۰ شرکت دانش بنیان خلاق که در حال فعالیت هستند.

حسنلو تاکید کرد: در حوزه اثر گذاری نرم و اقتصاد اجتماعی اصولا تنها این شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق قادر به نقش آفرینی و اثرگذاری هستند. در حوزه بین الملل نیز ما مسئله‌ای که در حوزه ارائه تصویر اقتصادی و اجتماعی از کشور و دیپلماسی عمومی داریم با ابزار صنایع خلاق قابل حل است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم تصریح کرد: اگر بخواهیم تکنولوژی و صنعتی را همراه با بسط فرهنگی به خارج از کشور ارایه و توسعه دهیم، بهترین و سریع‌ترین راه حل بهره گیری از توان همین شرکت‌های خلاق و دانش بنیان است.

دانش بنیان‌ها قابلیت ارائه تکنولوژی پیچیده و نوین را دارند

از سوی دیگر و در همین رابطه، آهنگربیگ معاون ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم نیز در تشریح فعالیت‌های دانش بنیان‌ها در توسعه فناوری نرم فرهنگی به خبرنگار آنا گفت: دانش بنیان‌ها با شیوه‌های مخصوص به خود در حال فعالیت و ارزیابی هستند و بیش از ۸ هزار دانش بنیان وارد توسعه فناوری‌های نرم شده اند.

وی ادامه داد: تا اسفند ماه سال گذشته بیش از ۲ هزار شرکت خلاق نیز به این صنعت پیوسته اند. شرکت‌های خلاق واحد‌هایی هستند که فناور و نوآور و فرهنگی هستند، اما شرکت‌های دانش بنیان با ایجاد فناوری‌های پیچیده و تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته در حال کار هستند و از بسط فرهنگی کمتری برخوردارند.

آهنگر بیگ تصریح کرد: سطح فناوری و پیچیدگی محصولات دانش بنیان‌ها به شدت بالا بوده و از این حیث دارای برتری خاصی برای فعالیت در صنعت فناوری نرم فرهنگی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در کرمانشاه
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • حضور فارسی‌ها در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ ایران