Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با برگزاری چهل و پنجمین نشست سراسری اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی میزگرد «رویکرد عدالتخواهانه به دولت رئیسی» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همزمان با برگزاری چهل و پنجمین نشست سراسری اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی یادبود مرحوم علامه محمدرضا حکیمی، میزگرد «رویکرد عدالتخواهانه به دولت رئیسی» با حضور میلاد گودرزی فعال عدالتخواه، مسعود براتی کارشناس تحریم و روح‌الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود براتی دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی در این نشست گفت: در مواجهه با دولت آقای رئیسی نگاه صفر و یکی به ما کمکی نمی‌کند؛ بنابراین باید مبنی بر واقع‌گرایی کار کرد و ناظر به مسائل کلان ببینیم یک حرکت درست بوده یا نه.

وی با بیان اینکه دولت آقای رئیسی را نمی‌توانیم دولتی اصولگرا بنامیم یا دولتی انقلابی، افزود: از کابینه دولت گرفته تا شخص آقای رئیسی، نه همگی انقلابی هستند، نه کاملا اصولگرا؛ اما در لایه‌های گفتمانی ایراد خاصی نمی‌توان به دولت گرفت.

براتی بیان کرد: عدالت، مبارزه با رانت و فساد و چیزهای دیگر، همگی در گفتمان دولت وجود دارند، اما در انتصاباتی که رخ داده، بعضا چنین گفتمانی دنبال نشده‌ مثلا در انتصاب وزیر بهداشت که مسئله تعارض منافع رعایت نشده است.

این کارشناس تحریم با تاکید بر اینکه نباید در دام انتقادهای ریز و جزئی بیفتیم، گفت: همواره باید دیدمان کلان باشد. در این دولت که به هر روی دولت حزب‌اللهی حساب می‌شود، این خطر وجود دارد که ما دچار تقلیل‌گرای شویم و به مسائل جزئی و بعضا فاقد اهمیت انتقاد کنیم.

براتی اضافه کرد: باید مبانی خودمان را بیش از پیش قوی کنیم. با این تسلط می‌توانیم نگرش دقیق‌تری به مسائل دولت داشته‌باشیم و همچنین کنش‌مان صحیح‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه بنده شخصیت آقای رئیسی را به واقع دغدغه‌مند و پرکار می‌دانم اظهار کرد: براورد بنده نسبت به دولت، دولتی مرکب از تهدیدهای بسیار و فرصت‌های بسیار است. با این وجود در این نقطه‌ای که هستیم نیاز به مطالبه‌های دلسوزانه داریم.

تشکل‌های دانشجویی به مطالبه راه حل‌ها بپردازند

گودرزی فعال عدالتخواه نیز گفت: من ابتدا نکته‌ای در مورد تشکل دانشجویی عرض می‌کنم. ما باید ببینیم کجای جهان سیاست ایستاده‌ایم. ما به عنوان یک نهاد اجتماعی همواره باید حواسمان باشد که بیرون از نهادهای قدرت نظیر دولت و مجلس هستیم؛ البته ممکن است که این دیدگاه در این دولت خدشه‌دار شود.

وی افزود: دوگانه‌ای از شکل نقش‌آفرینی وجود دارد که مانند یک طیف است. من یک سر این طیف را، کارهای کارشناسی و فن‌سالارانه و سر دیگر طیف را تولید قدرت و نزاع‌های سیاسی می‌دانم. طی این سال‌هایی که گذشته، امروز باید تصمیم درستی راجع به این مسئله بگیریم که قرار است کجای این طیف بایستیم؟ باید نقطه تعادل خودمان را مشخص کنیم.

این فعال عدالتخواه گفت: نظر من این است که خروجی رادیکال هر کدام از این دو طیف، نامطلوب است. ما در مورد مسائل بسیاری مشکل ندانستن یا نداشتن راه‌حل را نداریم، مثل مسئله مالیات. این دید به این علت اشتباه است که دید سیاسی درستی ندارد، چون به تعارضات منافع نگاه نمی‌کند. نمی‌داند تا وقتی که شما قدرت و رانتی نداشته باشید، نمی‌توانید تغییر مطلوبی را ایجاد کنید. از آن طرف طیف هم، شما به یک فرد غوغاسالار و بدون حرف درست و ایجابی تبدیل می‌شوید.

گودرزی بیان کرد: آسیب‌شناسی من این است که ما بیشتر از اینکه به راه‌حل‌ها نیاز داشته‌باشیم، نیاز به مطالبه راه‌حال‌ها داریم. همچنین به علت اینکه ما تشکل دانشجویی هستیم و اندیشکده نیستیم، تاثیر بیشتر بر این مسئله می‌گذارد.

روح‌الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ما گعده‌هایی با برخی از رفقای عدالتخواه داریم با موضع اینکه ادامه جریان عدالتخواهی چگونه باید باشد؟ این به معنای نفی گذشته نیست، بلکه به علت طی شدن زمان و تغییراتی است که بوجود آمده و نیاز به بروزرسانی راهکارهاست.

وی افزود: وقتی دولت و مجلس لااقل حرف از عدالت می‌‌زنند ایجاب می‌کند که ما از مطالبه‌گری صرف خارج شویم و راه را هم مشخص کنیم. همچنین انقلابی بودن باید از یک موضوع شعاری و موهوم خارج شود و پوسته‌هایش برداشته شود و خود را از یک کار پوپولیستی و شعاری‌گونه متمایز کند.

ایزدخواه بیان کرد: ما نیازمند پیوستگی بین حلقه‌های عدالتخواه‌ و کارهای مطالبه‌گرانه تا بحث‌های پژوهشی و البته افرادی که مشخصا وارد سیاست شده‌اند، هستیم. این نشانه از رشد جریان عدالتخواه است اما به نظر می‌رسد این حلقه‌ها پیوستگی لازم وجود ندارد. اگر این حلقه‌ها به درستی با هم متصل بشوند، دیگر اشتباهات مصداقی افراد عدالتخواه باعث تخطئه تمامی عدالتخواهان و جریان عدالتخواهی نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جنبش عدالتخواه دانشجویی دولت رئیسی روح الله ایزدخواه میلاد گودرزی آقای رئیسی راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۶۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، مهرداد محمدی ادوار حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در گفتگو با ایسکانیوز، با اشاره به نقش فعالیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی در دانشگاه‌ها، گفت: این تشکل‌ها بستر بسیار خوب و مناسبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری دانشگاه در حوزه فعالیت‌های فرهنگی است و می‌تواند دانشجو را از انفعال در فعالیت دانشجویی و فرهنگی خارج سازد و آن را مهیای حرکت در جهت پیشرفت کشور نماید.

وی در ادامه به موضوع لزوم رقابت بین سایر تشکل‌ها و جریانات فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و تصریح کرد: وجود رقابت کاری در کنار حفظ دوستی‌ها و همکاری های مشترک باعث افزایش بهره‌وری و سطح کیفی برنامه‌های اجرایی خواهد شد چراکه همه این مجموعه‌ها دارای هدفی واحد و آن‌هم رشد و پیشرفت نظام آموزش عالی و به طبع آن کشور هستند و این امر بایستی مورد توجه این دست‌اندرکاران قرار گیرد که این رقابتِ درست منجر به پیشرفت در این حوزه‌ها خواهد شد.

مسئول اسبق حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه با بیان اینکه دانشجو نباید نسبت به اتفاقات اطراف خود منفعل و بی‌تفاوت باشد، گفت: تشکل‌های دانشجویی در مسیر فعالیت خود نباید تحت تاثیر جریان‌ها و فعالیت‌های سیاسی قرار گیرند و از گرفتار امر سیاسی‌کاری شدن پرهیز کنند که این موضوع آفتی بزرگ و تاثیرگذار بر فعالیت‌های دانشجویی است.

ادوار بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد: در نظام اسلامی، دانشگاه تنها محل ارائه و کسب آموزش‌های علمی نیست، بلکه محلی برای هویت‌سازی و آماده‌سازی فرد برای مراحل بعدی زندگی و دوران پسا تحصیل وی هست و این موضوع می‌طلبد که مسئولین نیز اهمیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی را بیش‌از پیش درک کنند.

مهرداد محمدی با بیان اینکه دشمن همواره دانشگاه‌ها و قشر دانشجو را مورد هدف قرار داده و برای دست‌یابی به اهداف شوم خود همواره برای سوءاستفاده از محیط دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی کرده است، بیان کرد: دشمنان همواره در تلاش هستند رشد علمی و حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی را متوقف کنند اما حضور جوانان مومن، معتقد و انقلابی در این مسیر، بیش از پیش دشمنان را مأیوس کرده است و این موضوع در جامعه و محیط اطراف نیز اثرات مطلوبی را برجای خواهد گذاشت.

وی در ادامه با اشاره به انتقاد مقام معظم رهبری در دیدار رمضانی امسال خود با دانشجویان مبنی بر کمرنگ بودن پیشرفت‌های کشور در ذهن و مواضع دانشجویان، گفت: همانطور که معظم له بارها تاکید نمودند بایستی در کنار نگاه انتقادی منصفانه و همراه با راهکار به مسائل و مشکلات کشور، نگاه مفتخرانه به دستاوردها و پیشرفت‌های چشمگیر و پرشمار کشور در حوزه‌های مختلف را نیز داشت و علاوه بر این نگاه به تبیین آن‌ها نیز برای سایر قشر دانشجو در چارچوب تشکیلات و مجموعه‌های موجود پرداخت.

مسئول اسبق حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در ارتباط با محدودیت‌ها و چالش‌های تجربه شده در دوران مسئولیت در این دانشگاه ضمن قدردانی از همراهی مسئولین به نکاتی از جمله اجازه ندادن متولیان، وجود برخی ملاحظات خاص و محدودیت‌زا مبنی بر انجام فعالیت‌ها و صرف بودجه‌ها صرفا در محدوده دانشگاه اشاره کرد و افزود: وجود این دست از قوانین علاوه بر اینکه باعث جلوگیری از ارتباط بیشتر محیط دانشگاه‌ با محیط برون دانشگاهی می‌شود در نهایت مانعی نیز بر انجام برخی فعالیت‌های بیشتر بوده و ایجاد محدودیت کرده است.

محمدی در پایان در خصوص فعالیت‌های حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در زمان مسئولیت خودت با بیان اینکه در شرایط ویژه شیوع ویروس کرونا و همراه با محدودیت‌هایی مواجه بوده‌اند از فعالیت‌هایی نظیر برپایی مرکز واکسیناسیون کرونا در دانشگاه جهت دانشجویان و عموم مردم، ضدعفونی اماکن عمومی و دانشگاهی به‌منظور جلوگیری از شیوع این ویروس، برگزاری اردوی راهیان نور بصورت مجازی، کاروان‌های نیکوکاری و اروهای جهادی، برگزاری مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و بسیای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در آن زمان یاد کرد.

خبرنگار: نرگس نوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1226830

دیگر خبرها

  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • تشکل‌های دانشجویی غزه دوشادوش جنبش دانشگاهی تاریخ ساز در آمریکاست
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم