Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فرجام سمیعی معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: زمان دقیق پایان بیماری کرونا مشخص نیست، بنابراین تا زمانی که این بیماری در کشور مهار نشود نمی‌توان برای بحث گردشگری در کشور و استان برنامه‌ریزی انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در ایام شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مراکز گردشگری، بسیاری از تاسیسات این حوزه دچار آسیب و فعالان گردشگری نیز دچار ورشکستگی شدند؛ چالش‌های گردشگری در ایام کرونا دو چندان شده و می‌توان گفت از گردشگری چیز زیادی باقی نمانده است.

بیشتر بخوانید

خسارت میلیاردی کرونا به صنعت گردشگری در چهارمحال و بختیاری

سمیعی اضافه کرد: برای خروج از رکود در حوزه گردشگری باید در ابتدا مردم در برابر بیماری کرونا واکسینه شوند که تاکنون سرعت واکسیناسیون در کشور کند بوده است؛ امیدواریم با تسریع سرعت واکسیناسیون و مهار بیماری کرونا شاهد رونق در بخش گردشگری باشیم.

او اظهار داشت: طبق اخبار منتشر شده مقرر شد که افراد بتوانند با کارت هوشمند واکسن به سفر بروند، اما تاکنون این موضوع به ادارات در استان‌ها ابلاغ نشده است، طبق مصوبات ستاد کرونا و بر اساس رنگ‌بندی سفر به شهر‌های قرمز ممنوع بوده و افراد نمی‌توانند به این شهر‌ها سفر کنند.

سمیعی تصریح کرد: باید برنامه‌ریزی لازم برای برگزاری جشنواره‌های ورزشی، رویداد‌های فرهنگی وهنری و نمایشگاه‌های مختلف در تمامی استان‌ها انجام شود تا شاهد جذب گردشگر با عناوین مختلف باشیم و تاسیسات گردشگری از حالت رکود خارج شوند.

او گفت: افرادی که تسهیلات کرونایی دریافت کرده‌اند، اکنون توان بازپرداخت این تسهیلات را ندارند و باید تسهیلات با تنفس چند ساله، بازپرداخت بلندمدت و کم بهره باشد همچنین به فعالان این حوزه در صورت امکان پس از مهار کرونا تسهیلات بلاعوض پرداخت شود.

سمیعی بیان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به تاسیسات گردشگری استان حدود ۳۷ هزار میلیارد ریال خسارت تا پایان سال ۹۹ وارد شده است، در حال حاضر تمامی مراکز تفریحی و توریستی، بوم‌گردی‌ها، دفاتر خدمات گردشگری، هتل‌ها و مراکز بوم‌گردی در استان غیرفعال هستند.

او افزود: تبدیل شدن استان به قطب گردشگری با وعده و وعید امکانپذیر نیست و نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است، این استان از نظر زیرساخت‌هایی مانند راه، راه‌آهن، فرودگاه و... دچار ضعف‌های فراوان است.

سمیعی اضافه کرد: برای رونق گردشگری در وهله اول باید شرایط رفت و آمد گردشگران از طریق هوایی، ریلی و زمینی تسهیل شود، اگر این زیرساخت‌ها در استان فراهم شود، قطعا سرمایه‌گذاران نیز به این حوزه ورود پیدا خواهند کرد؛ در حال حاضر فرودگاه شهرکرد پرواز به اقصی نقاط کشور ندارد و استان به شبکه ریلی متصل نیست همچنین چهارمحال و بختیاری از داشتن آزادراه‌های بزرگ بی‌بهره است.

او ادامه داد: باید مشکلات امنیتی، اجتماعی و فرهنگی موجود در این حوزه رفع و برای رونق برخی ورزش‌های توریستی مانند رفتینگ در استان فرهنگ‌سازی شود.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری بیماری کرونا قطب گردشگری تخصیص اعتبارات بیماری کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۹۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: در نشست هم‌اندیشی و هم افزایی با اهالی حوزه فرهنگ و هنر بخش کدکن تربت‌حیدریه افزود: "گردشگری ادبی" که برخاسته از جاذبه‌های وابسته به حوزه زبان و ادبیات است، یکی از حلقه‌های مفقوده در صنعت گردشگری این استان و به خصوص شهرستان تربت‌حیدریه است.

حسن گیاهی افزود:  گردشگری ادبی نقش مهمی در حفظ و حراست از میراث زبانی دارد و با توجه به تامل و تفکر در ریشه‌های فرهنگی می‌توان آن را فرهنگی‌ترین نوع گردشگری نامید.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: این شاخه از گردشگری با توجه به ادبیات، به ویژه ادبیات سنتی و محلی که برانگیزاننده حس نوستالژیک است علاقه مندان و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده‌ است.

گیاهی افزود: کدکن در کنار کوچه باغ‌های عبیرآمیز و مُشک‌سار و کوه‌های سر به فلک کشیده خود، بهتران و مهترانِ عرفان و ادب ایران زمین همچون "فریدالدین ابوحامد عطار نیشابوری"، استاد دکتر "محمدرضا شفیعی کدکنی"، "ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار)" و بسیاری از دیگر از مفاخر را پرورانده است.

وی اظهار کرد: از این روی اگر بگوییم از این منطقه عِطر و طعم فرهنگ و ادب و عشق و عرفان و شعر و شور به مشام جان عاشقان می‌رسد، سخن به گزافه نگفته‌ایم.

او ضافه کرد: این شهر (بخش) که در دامنه رشته کوه کوهسرخ (ملکوه) و تقریبا درست در میانه نیشابور و تربت‌حیدریه قرار دارد، هرچند اکنون یکی از چهار بخش شهرستان تربت‌حیدریه به شمار می‌رود، اما در گذشته از مضافات ابرشهر نیشابور کهن (بخشی از جغرافیای نیشابور کهن) بوده و لهجه مردم آن نیز به گویش نیشابوری نزدیکتر است.

این کارشناس میراث فرهنگی گفت: امروز مقبره شیخ ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار نیشابوری) که در فضایی باز بین مزارع سرسبز باران خورده قرار دارد، محل توقف بسیاری از ادیبان و پژوهشگرانی است که در سفر به جنوب خراسان رضوی، اندکی در این مکان بیتوته می‌کنند.

گیاهی افزود: مجموعه معماری تاریخی شیخ حیدر (باغ مزار)، موزه باستان‌شناسی و نیز مسجد جامع تاریخی و زیبای حاج حسن کدکنی از دیگر ظرفیت‌های موجود برای تبدیل این منطقه به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه است.

بخش کدکن به مرکزیت کدکن با مساحت ۸۷۶ کیلومترمربع دارای ۱۷ روستا، ۲ دهستان و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت کنونی آن حدود ۱۴ هزار نفر در ۶۵ کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان تربت‌حیدریه واقع است. از این میزان جمعیت، افزون بر سه هزار نفر ساکن شهر و بقیه ساکن روستاها هستند و این جمعیت از ۲ قومیت فارس و ترک تشکیل شده‌ است.

مرکز شهرستان ۲۲۴ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • رفع نقاط حادثه خیز در زنجان نیازمند تأمین اعتبارات است
  • تخصیص ۱۰۳ میلیارد تومانی به محور گردشگری وفاق دیر
  • ۱۲۸ کلاس درس در شهرستان تنگستان ساخته می‌شود