Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@23:25:10 GMT

۱۰ علامتی که نشان می‌ دهند بیماری کلیوی دارید

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۶۰۷۲۶

۱۰ علامتی که نشان می‌ دهند بیماری کلیوی دارید

به گزارش اقتصادآنلاین ؛ همچنین، کسانی که بیماری کلیوی دارند تمایل ندارند تا مراحل پایانی، هنگامی که کلیه‌ها از کار می‌افتند یا مقدار زیادی پروتئین در ادرارشان وجود دارد، علائم را باور کنند و بپذیرند. این یکی از دلایلی است که تنها ۱۰ درصد از افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه می‌دانند که به آن مبتلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر جوزف واسالوتی، مدیر ارشد پزشکی در بنیاد ملی کلیه می‌گوید: 

درحالی‌که تنها راهی که می‌توان با اطمینان از بیماری کلیوی مطمئن بود، آزمایش است، اما من ۱۰ نشانه احتمالی ابتلا به بیماری کلیوی را بیان می‌کنم. اگر به دلیل فشارخون بالا، دیابت، سابقه خانوادگی نارسایی کلیوی یا اگر بالای ۶۰ سال سن دارید، در معرض بیماری کلیوی هستید، لازم است که سالانه از نظر بیماری کلیوی آزمایش شوید بنابراین باید حتماً هرگونه علائمی را که تجربه می‌کنید به پزشک خود ذکر کنید. 

علائم بیماری کلیوی

۱-خستگی بیش از حد: در این زمان شما احتمالاً انرژی کمتری دارید یا در تمرکز کردن مشکل دارید. کاهش شدید عملکرد کلیه می‌تواند منجر به تجمع سموم و ناخالصی‌ها در خون شود. این می‌تواند باعث احساس خستگی، ضعف و کاهش تمرکز شود. یکی دیگر از عوارض بیماری کلیوی کم‌خونی است که می‌تواند باعث ضعف و خستگی شود. 

۲-مشکل در خوابیدن: وقتی کلیه‌ها به‌درستی فیلتر نشوند، سموم به‌جای خروج از بدن از طریق ادرار در خون باقی می‌مانند که همین امر می‌تواند خوابیدن را دشوار کند. همچنین بین چاقی و بیماری مزمن کلیه هم ارتباط وجود دارد و آپنه خواب در مقایسه با جمعیت عمومی در افرادی که بیماری مزمن کلیوی دارند شایع‌تر است. 

۳-پوست خشک و خارش‌دار: کلیه‌های سالم بسیاری از کار‌های مهم را انجام می‌دهند. آن‌ها مواد زائد و مایعات اضافی را از بدن شما خارج می‌کنند، به ساخت گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند، به استحکام استخوان‌ها کمک می‌کنند و برای حفظ مقدار مناسب مواد معدنی در خون شما تلاش می‌کنند.

 خشکی و خارش پوست می‌تواند نشانه بیماری معدنی و استخوانی باشد که اغلب با بیماری پیشرفته کلیه همراه است، و این زمانی است که کلیه‌ها دیگر قادر به حفظ تعادل مناسب مواد معدنی و مواد مغذی در خون شما نیستند. 

۴- احساس تکرر ادرار: اگر احساس می‌کنید به‌دفعات بیشتر ادرار می‌کنید، به‌ویژه در شب، این می‌تواند نشانه بیماری کلیوی باشد. هنگامی که فیلتر‌های کلیه آسیب می‌بینند، می‌تواند باعث افزایش میل به ادرار شوند. گاهی اوقات نیز این علائم می‌توانند نشانه عفونت ادراری یا بزرگ شدن پروستات در مردان باشند. 

۵- مشاهده خون در ادرار: کلیه‌های سالم معمولاً هنگام فیلترکردن ضایعات از خون برای ایجاد ادرار، سلول‌های خونی را در بدن نگه می‌دارند، اما وقتی فیلتر‌های کلیه آسیب‌دیده باشند، این سلول‌های خونی می‌توانند شروع به "نشت" به داخل ادرار کنند. این نشانه خون در ادرار علاوه بر علامت بیماری کلیوی، می‌تواند نشان‌دهنده تومور، سنگ کلیه یا عفونت نیز باشد. 

۶-کف کردن ادرار: وجود حباب بیش از حد در ادرار (به‌ویژه کسانی که نیاز به چندین بار شستشو خود قبل از رفتن دارند) نشان‌دهنده پروتئین در ادرار است. این فوم ممکن است شبیه کفی باشد که هنگام هم زدن تخم‌مرغ مشاهده می‌کنید، زیرا پروتئین معمولی موجود در ادرار، آلبومین، همان پروتئینی است که در تخم‌مرغ وجود دارد. 

۷-داشتن پف مداوم در اطراف چشم‌ها: پروتئین موجود در ادرار نشانه اولیه آسیب‌دیدن فیلتر‌های کلیه است که باعث می‌شود پروتئین به ادرار نشت کند. این پف اطراف چشم می‌تواند به این دلیل باشد که کلیه‌های شما به‌جای اینکه پروتئین را در بدن نگه دارند، مقدار زیادی از آن را در ادرار نشت می‌کنند. 

۸-تورم در پا‌ها و مچ پا‌ها: کاهش عملکرد کلیه می‌تواند منجر به احتباس سدیم شود که باعث تورم در پا‌ها و مچ پا‌ها می‌شود. تورم در اندام تحتانی همچنین می‌تواند نشانه بیماری قلبی، بیماری کبدی و مشکلات مزمن ورید پا نیز باشد. 

۹- ضعف در اشتها: این ضعف به طور معمول یک علامت بسیار کلی است، اما تجمع سموم ناشی از کاهش عملکرد کلیه می‌تواند یکی از دلایل آن باشد. 

۱۰- اسپاسم و گرفتگی ماهیچه‌ها: عدم تعادل الکترولیت می‌تواند ناشی از اختلال در عملکرد کلیه باشد. به‌عنوان‌مثال، سطوح پایین کلسیم و فسفر کنترل نشده ممکن است در گرفتگی عضلانی مؤثر باشند. 

پربیننده ترین آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۱۶) ۵ ماده غذایی مضر برای ریه اگر شب‌ ها راحت خوابتان نمی‌ برد، بخوانید ۹ روغن ضروری برای مو ورود دومین محموله داروی درمان قارچ سیاه به کشور

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیماری کلیوی بیماری کلیوی عملکرد کلیه کلیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۰۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی

ایسنا/هرمزگان رئیس بیمارستان کودکان بندرعباس از جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان؛ امروز (هشتم اردیبهشت ماه) رئیس بیمارستان کودکان بندرعباس گفت: عمل جراحی خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲/۵ ساله در بیمارستان کودکان بندرعباس با موفقیت انجام شد.

این عمل از بزرگ‌ترین عمل های جراحی کودکان است که پیش از این هم در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده و تمامی موارد موفقیت‌آمیز بوده است.

دختر بچه ۲/۵ ساله، ۲ هفته پیش متوجه برآمدگی در شکم شده بود که بررسی‌ها نشان داد، توموری حدود ۱۴ سانتی‌متری در کلیه چپ این کودک وجود دارد.

این تومور از نوع بدخیم بود که باید به طور کامل برداشته می‌شد. عمل جراحی بیمار به‌خوبی انجام شده و حال عمومی کودک مساعد است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • جذب دانشجویان توسط صاحبان صنایع از طریق سامانه سیب
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید