Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری رویترز در گزارشی با بیان آنکه سازمان‌های دولتی در آمریکا تا امروز (پنج‌شنبه) مهلت ارائه اسناد در ارتباط با حملات هواداران «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا به ساختمان کنگره را دارند، به این مسئله پرداخت که آیا قدرت اجرایی ترامپ می‌تواند مقابل چنین اسنادی بایستد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، سازمان‌های دولتی در آمریکا موظف شدند در راستای پرونده‌های حمله هواداران ترامپ به کنگره آمریکا، ارتباطات افراد نزدیک به او از جمله مشاوران و خانواده او را نیز با این حملات ارائه دهند.

اکنون برخی منابع می‌گویند ترامپ در نظر دارد از قدرت اجرایی خود برای جلوگیری از ارائه برخی از این اسناد بهره‌گیرد، البته این تصمیم ترامپ را باید جانشین دموکرات او یعنی «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی آمریکا، انجام دهد.

بنابر اعلام رویترز کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا برای بررسی حملات کنگره در تاریخ ۶ ژانویه (دی ماه ۱۳۹۹) سوابق کاخ سفید را درخواست کردند که در اداره بایگانی و اسناد ملی آمریکا نگهداری می‌شود. آن‌ها همچنین خواستار ارائه اسنادی از پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) و وزارت امنیت داخلی، دادگستری، اف‌بی‌آی، مرکز تحقیقات مبارزه با تروریسم و دفتر مدیر اطلاعات ملی شدند.

امتیاز اجرایی که ترامپ خواهان استفاده از آن است، یک اصل حقوقیست که توسط دیوان عالی آمریکا به رسمیت شناخته شده و از ارائه اسنادی مانند احضاریه‌ها جلوگیری می‌کند.

این اصل بر پایه این مسئله بنا نهاده شده است که برای عملکرد بهتر کاخ سفید، باید برخی از اسناد محرمانه بماند و مشاوران رئیس جمهور حریم خصوصی داشته باشند. پیش از این در مواردی نادر این اتفاق در آمریکا گزارش شده که رئیس جمهور فعلی اسناد و سوابق دولت پیشین خود را محرمانه نگه دارد.

ترامپ برای آنکه دولت فعلی را مجبور به انجام چنین کاری کند، مثالی از سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) آورد که دولت او حدود ۱۰۰ هزار صفحه مربوط به نامزد دولت «جورج بوش» برای دیوان عالی را ارائه نکرد. او همچنین از این امتیاز اجرایی در قبال گزارش «رابرت مولر» دادستان ویژه سابق آمریکا نیز استفاده کرده است. رئیس جمهور پیشین آمریکا همچنین اعلام کرد از این امتیاز در مقابل «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق خود زمانیکه بخواهد در دادگاه علیه او شهادت دهد نیز استفاده خواهد کرد.

اکنون بنابر اعلام رویترز، اگر دولت بایدن تصمیم بر ممانعت از ارائه این مدارک بگیرد، اقدامات برای کمیته منتخبِ مجلس نمایندگان آمریکا دشوار خواهد شد.

البته انتظار می‌رود بایدن با رویکرد این کمیته برای بررسی پرونده حملات کنگره هم‌سو باشد و مدارک را ارائه کند، زیرا چند ماه گذشته نیز کاخ سفید اعلام کرده بود به وکلای سابق دادگستری آمریکا اجازه می‌دهد تا در مقابل کمیته سنا در ارتباط با تلاش‌های ترامپ برای لغو نتایج انتخاباتی شهادت دهند.

اگر دولت بایدن به تصمیم ترامپ درباره استفاده از قدرت اجرایی عمل نکند، رئیس جمهور سابق می‌تواند شکایتی در این باره تنظیم و به دادگاه فدرال آمریکا ارائه دهد، و حتی اگر شکایت او از سوی دادگاه نیز رد شود، او می‌تواند سرعت رسیدگی به پرونده را کاهش دهد.

پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، عده‌ای از طرفداران «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، در اعتراض به نتایج اعلامی به خیابان‌ها ریختند. بعد از شدت گرفتن این تظاهرات گروهی که گفته می‌شود با هدایت مستقیم دونالد ترامپ مدیریت می‌شدند، به ساختمان اصلی کنگره حمله ور شدند که در پی آن، وضعیت امنیتی فوق العاده و حالت جنگی در پایتخت آمریکا اعلام شد.

پس از گذشت حدود ۶ ماه از این اتفاق حصارکشی‌های بتونی اطراف ساختمان کنگره به دستور مقامات امنیتی واشنگتن برداشته شد. چندی پیش، اولین جلسه رسیدگی به پرونده حمله به کنگره آمریکا پس از انتخابات سال گذشته در این کشور از سوی کمیته منتخب برگزار شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا کنگره آمریکا رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۳۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تبدیل به پادگان نظامی شد؛ ترامپ خوشحال شد
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • تمجید دونالد ترامپ از دستگیری دانشجویان معترض 
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها