Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ترکی الفیصل» رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی روز پنجشنبه گفت، آمریکا نباید سامانه‌های موشکی پاتریوت را از کشورش خارج کند.

مجری شبکه آمریکایی «سی‌اِن‌بی‌سی» در مصاحبه با این شاهزاده سعودی پرسید، خواست عربستان سعودی از آمریکا با توجه به تحولات افغانستان چیست؟

الفیصل پاسخ مدعی شد: «معتقدم که باید درخصوص تعهد آمریکا تضمینی مجدد دریافت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال در برهه‌ای که عربستان سعودی قربانی حملات موشکی و پهپادی نه فقط از سوی یمن، بلکه از سوی ایران است، موشک‌های پاتریوت را از عربستان سعودی خارج نکند».

او در ادامه گفت خارج کردن این موشک‌ها «نشان‌گر نیت اعلام شده از سوی آمریکا درخصوص کمک به عربستان سعودی در دفاع از خود علیه دشمنان خارجی» نخواهد بود.

الفیصل در ادامه ابراز امیدواری کرد که آمریکا درخصوص تعهداتی که در قبال عربستان سعودی دارد تضمین داده و برای کمک به این کشور «هر چیزی که لازم است مستقر کند».

وی متذکر شد، سعودی‌ها ترجیح می‌دهند از سوی آمریکایی‌ها کمک دریافت کنند اما «پشتیبانی‌های دیگری» را نیز دنبال کرده تا بتواند دفاع هوایی خود را در برابر آنچه حملات یمن و ایران خواند، تقویت کند.

این مقام سابق سعودی گفت، به ویژه با توجه خروج بی‌نظم و سراسیمه آمریکایی‌ها از افغانستان و بحران کنونی در کابل، آمریکا باید به‌طور جدی نشان دادن حمایت خود از کشورهای منطقه را نشان دهد.

او در ادامه گفت، به غیر از عربستان سعودی، دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز «به‌طور برابری آسیب‌پذیر» هستند و آمریکا باید درخصوص قابل اتکا بودنش تضمین بدهد اما «نمی‌دانم آیا دولت [جو] بایدن از پس آن بر می‌آید یا خیر».

درپی سرعت گرفتن تصرفات طالبان در افغانستان ظرف چند هفته گذشته، آمریکا و متحدانش برنامه خروج از این کشور را تسریع کردند. با تصرف کابل به دست طالبان، این برنامه به شکلی بی‌نظم و لجام گسیخته دنبال شد و «اشرف غنی» رئیس دولت تحت حمایت آمریکا در افغانستان، این کشور را ترک کرد.

تحولات افغانستان موجب شده شمار زیادی از متحدان آمریکا در نقاط مختلف جهان نسبت به تعهد آمریکایی‌ها نسبت به آن‌ها تشکیک کنند. «کامالا هریس» در بحبوحه این فرار مفتضحانه از افغانستان به ویتنام و سنگاپور سفر کرد تا از نگرانی آن‌ها بکاهد.

با این حال کشورهای اروپایی و مقامات اتحادیه اروپا تأکید کرده‌اند با توجه به تحولات افغانستان، ایجاد ارتشی اروپایی و مستقل از آمریکا امری ضروری است.

ترکی الفیصل چندی پیش نیز در مصاحبه با «سی‌بی‌اِس» گفته بود که رقبای منطقه‌ای عربستان سعودی یعنی ایران، پاکستان و قدرتهای خارجی مانند چین و روسیه در رقابت راهبردی با آمریکا تاثیر قابل توجهی در افغانستان و در میان گروه‌هایی که پس از خروج آمریکا از این کشور به هم می‌پیوندند، خواهند داشت.

وی در زمینه کاهش اعتماد جهانی به رهبری آمریکا با توجه به حوادث افغانستان گفت: «این مسئله لزوماً به معنای پایان برتری آمریکا در سطح جهانی نیست. من فکر می‌کنم قضاوت در مورد این مسئله که آمریکا در وضعیت حساسی قرار گرفته هنوز زود است».

عربستان سعودی از سال ۲۰۱۵ با تشکیل ائتلافی نظامی به مداخله در اختلافات داخلی یمن پرداخته و در طول این سال‌ها ضربات سنگینی از شبه‌نظامیان یمنی خورده است.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا ترکی الفیصل ایران عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۸۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند

یک عضو ارشد مجلس سنای آمریکا مدعی شد که این مجلس توافق امنیتی میان عربستان و آمریکا را بدون عادی‌سازی رابطه میان ریاض و تل‌آویو تصویب نخواهد کرد.

به گزارش فارس؛ لیندسی گراهام که از حامیان سرسخت رژیم اسرائیل است در گفتگو با پایگاه «جوئیش‌اینسایدر» گفت که سعودی‌ها هیچ رفتاری که حاکی از تمایل آن‌ها برای توافق با آمریکا بدون سازش با اسرائیل باشد نشان نداده‌اند. 

دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» از مدت‌ها پیش به دنبال عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل به عنوان ادامه توافقاتی است که در دولت دونالد ترامپ به «توافقات ابراهیم» معروف شد. 

عربستان سعودی به عنوان بخشی از این توافق خواستار امضای یک قرارداد دفاعی-امنیتی با آمریکا است. ریاض علاوه بر این، برای عادی‌سازی رابطه با اسرائیل خواستار متعهد شدن اسرائیل به مسیری برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند