Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- چشم و هم چشمی به قبرستانی‌های نیز رفته و در واقع فرهنگ‌های غلط دارد سنت‌های زیبا و اسلامی جامعه عشایری کهگیلویه و بویراحمد را می‌بلعد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، در سال‌های اخیر مسائل فرهنگی مربوط به مراسمات ترحیم در تعدادی از استان‌های کشور با آسیب‌های جدی همراه بوده که شاید بطور کلی بتوان گفت در کلان شهرها آسیب‌های این موضوع حتی کمتر است و البته از تجمل گرایی ثروتمندان در این زمینه نمی‌توان گذشت ولی متأسفانه در بسیاری از مناطق و شهرستان‌های استانهای کمتربرخوردار کشور مسائلی مشاهده می‌شوند که جای بحث و بررسی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سنگ‌های گران قیمت تا پوسترهای مسأله دار، از پوشیدن لباس‌های خاص تا هزینه‌های سرسام آور، از در معرض نمایش قرار دادن تصاویر زنان فوت شده تا نمایش تصاویر لاتی از جوانان فوت شده، از مراسمات چند روزه تا هزینه‌های گزاف برای سخنران و... از مشکلاتی بوده که باید مورد توجه نهادهای فرهنگی قرار بگیرد.

متاسفانه گاهی مشاهده می‌شود که تصاویری از افراد فوت شده پخش می‌شود که سخنیتی با مراسم ترحیم و عزا ندارد و حتی با توجه به روایات ممکن است که باعث اذیت و آزار روح فرد فوت شده هم گردد.

در استان کهگیلویه و بویراحمد استفاده از مزارهای لاکچری و لوکس مد شده است و با سرکشی از بسیاری از آرامستان‌های خصوصی و خانوادگی می‌توان به تخلیه رقابت‌های فامیلی با انتهاب مزارهای لوکس پی برد.

این مسائل که شاید در نگاه اول برای متولیان امر موضوع خاصی نیستند، پس از گذشت مدت زمانی دیگر (و حتی هم اکنون نیز) باعث تغییر چهره و هویت شهری خواهند شد و قطعاً یک معضل فرهنگی بزرگی را به ارمغان خواهند آورد.

در این بین بنظر می‌رسد اجرای برنامه‌های تبلیغاتی فرهنگی توسط سازمان‌هایی چون فرهنگ و ارشاد و سازمان تبلیغات باهمکاری نهادهای مذهبی چون مساجد و دفاتر امامان جمعه جهت آگاه سازی جامعه و اثربخشی در تصمیمات در حین و پس از مراسمات ترحیم و تشییع می‌تواند باعث کاهش این مشکلات و معضلات فرهنگی باشد که ورود جدی این سازمان‌ها و نهادها را می‌طلبد.

خواب غفلت دستگاه‌های فرهنگی ادامه دارد

رئیس حوزه علمیه برادران علی ابن موسی الرضا (ع) شهر یاسوج در این زمینه به تسنیم گفت: در زندگی معاصر ما در رابطه با کسانی که از دنیا می‌روند، مراسمات، برنامه‌ها، پوسترها، سنگ قبرها و خیلی چیزهای دیگری به وقوع می پیوندد که هیچ گونه سنخیتی با تعالیم اسلام ندارد و باید این مساله آسیب شناسی شود تا جلوی این مسائل که بعضا خرافاتی بیش نیستند، گرفته شود.

امام جمعه زنجان: مشکلات فرهنگی کشور نیازمند بازسازی انقلابی استمشکلات فرهنگی همزمان با مشکلات اقتصادی به صورت جدی پیگیری شودوزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقویت زیرساخت‌های فرهنگی خود را به تراز انقلاب اسلامی برساند

حجت‌الاسلام ابراهیم بهشت جهل و دوری از ارزش‌های دینی را از علل این مسائل دانست و افزود: متاسفانه به خاطر عدم آشنایی با معارف دینی و اسلامی بسیاری از مردم به چنین مراسماتی روی می‌آورند که از دیدگاه خودشان کاری پسندیده بوده در حالی که هیچ گونه سود اُخروی برای میّت ندارد و فقط هزینه کردن بی مورد است.

وی همچنین  رقابت با دیگران از از دیگر دلایل عنوان کرد و ادامه داد: از جمله علل و عوامل برگزاری این آیین‌ها رقابت با سایر مراسمات بوده و در واقع برخی از مردم دنبال این هستند که یک سنت غلط جدید و غیر مانوس با این را جلوه دهند تا بدینوسیله گوی سبقت را از سایر مراسمات بربایند و زبانزد عام و خاص شوند.

وی خاطرنشان کرد: نیاز به آرامش  روحی روانی، احساس دَین به میّت و گاهی ثروت زیاد نیز از دیگر دلایل این وضعیت است که با مطالعه آیات و روایات می توانیم به جای این همه برنامه‌های خرافی و بی مورد، به کارهایی بپردازیم که به حال میت سودمند باشد.

حجت‌الاسلام سید صادق نجابت از کارشناسان مذهبی نیز می‌گوید: این موضوع مصداق همان «الهاکم التکاثر» در قران است که متاسفانه چشم هم چشمی و هزینه‌های نجومی حتی طرف شده رفته پول نزولی می‌کند که کم نیاورد که نه تنها ث وابی و آرامشی به میت نمیدهدبلکه بدعتی است که موجب وهن دین و تنگناهای زندگی برزخی می‌شود.

مشاور امور ایثاراگران سازمان اقتصادی کوثر بیان کرد: اگر در حیات به فردی القابی بطور مثال حیوان بدهند ببینید چه واکنش نشان میدهد؟ که سنگ قبرش با تمثال شیر، ببر و پلنگ برجسته می‌کنند.

نجابت در پاسخ به این سوال که ضعف از کیست؟، ابراز کرد: بیزاری مردم از فرهنگ  اصیل و بی توجهی و مماشات متولیان فرهنگی و نبود سندبالادستی در خصوص این مسائل به ظاهرکم اهمیت که درحقیقت خشت بخش عظیمی از فرهنگ و رسومات بوده از علل این آسیب فرهنگی است که تشکیل کار گروهی صاحب اندیشه برای آسیب شناسی و فرهنگ سازی و خوراک دهی موضوعی جایگزین را می‌طلبد.

انتهای پیام/541/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمیسیون فرهنگی وزارت ارشاد کمیسیون فرهنگی وزارت ارشاد فوت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۱۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهگیلویه و بویراحمد نیازمند آمبولانس آفرود است

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر میعاد فر ظهر شنبه در حاشیه کلنگ زنی پایگاه‌های اورژانس کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج افزود: یک دستگاه آمبولانس آفرود در سال گذشته به کهگیلویه و بویراحمد تخصیص داده شد اما با توجه به کوهستانی بودن منطقه، کافی نیست.

وی بیان داشت: روند تکمیل طرح احداث ساختمان مرکزی اورژانس کهگیلویه و بویراحمد، طبق گزارش‌های دریافت شده، پیشرفت خوبی دارد.

میعاد فر تصریح کرد: سهم استان‌ها در حوزه تأمین آمبولانس بر اساس شاخص‌ها در نظر گرفته می‌شود و تلاش می‌شود که در بین پایگاه‌های اورژانس استان‌ها توزیع مناسبی انجام شود.

کد خبر 6090112

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • کهگیلویه و بویراحمد نیازمند آمبولانس آفرود است
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • آغاز ساخت پایگاه اورژانس در بویراحمد