Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@09:33:53 GMT

بار دیگر، «نوروز» ما فرا رسید

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۲۱۹۸

خبرگزاری آریا - 93 سال پیش در چنین روزی، نظام اقتصادی کشورمان واقعه بزرگی را تجربه کرد. رهایی پول ایران از بند برخی کشورها و تسلط گام به گام متخصصان ایرانی بر فعالیت های بانکی، دستاورد عظیمی بود که اهمیت آن شاید آن روزها چندان درک نمی شد، اما امروز نمی توان حتی لحظه ای از آن چشم پوشی کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، تاسیس بانک ملی ایران در بیستم شهریور سال 1307 که بعدها به مبدا تحولات بزرگتر در کشور از جمله ملی شدن صنعت نفت تبدیل شد،‌ نه تنها روند تازه ای را در امور کشور شکل داد، بلکه نظام اداری را نیز متحول کرد، به طوری که بسیاری از اقدامات توسعه ای، زیربنایی و بنیادی کشور با محور این بانک شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چه بسیار نهادها و سازمان ها که با الگو گرفتن از بانک ملی ایران ایجاد شدند و چه بسیار طرح ها و پروژه ها که بدون حضور بانک ملی ایران،‌ اساسا امکان اجرا و ادامه حیات نداشتند.
همان طور که مردم نسل میانی قرن جاری از مزایای قلک های پس انداز بانک ملی ایران بهره ها برده اند، مردم نسل های کنونی و آینده نیز از پروژه انتقال آب به کویر مرکزی که بخش عمده آن توسط این بانک تامین مالی شده است بهره خواهند برد.
همان گونه که پیشینیان از شبکه گسترده شعب بانک ملی ایران در دور و نزدیک ترین نقاط کشور خدمت می گرفتند، امروزیان و آیندگان از خدمات بانکداری دیجیتال و غیرحضوری این بانک بهره مند می شوند.
به همان شکلی که ایرانیان داخل کشور از بستر بانک ملی ایران برای تبادلات مالی خود استفاده می کرده و می کنند،‌ مردم کشورهای توسعه یافته و همسایه نیز می توانند از خدمات شعب خارجی این بانک برای مبادلات تجاری استفاده کنند.
بانک ملی ایران که اکنون بیش از 9 دهه از حیاتش می گذرد،‌ دیگر فقط یک بانک نیست، بلکه یک نهاد تصمیم ساز، موثر در مراودات مالی و تجاری و فعال در حوزه های فرهنگی و اجتماعی است.
برخورداری از نیروی انسانی توانمند، هوشمندی در استفاده از تکنولوژی روز و نیز ارائه خدمات بی منت به مشتریان، بانک ملی ایران را به نهادی سرآمد در کشور تبدیل کرده است.
اکنون که در آستانه «نوروز» بانک ملی ایران قرار داریم،‌ با ابراز احترام به کسانی که در راه تاسیس این بانک خون دادند، کسانی که در طول دوره حضور در این بانک خالصانه برای خدمت به خلق خدا تلاش کردند و همه همکارانی که در دوره شیوع بیماری منحوس کرونا جان خود را از دست دادند، از خدای متعال درخواست می کنم این درخت تنومند را از همه آفات حفظ کند تا در آینده،‌ بیش از پیش شاهد آثار مثبت آن در کشور عزیزمان باشیم.
از همه مدیران جمهوری اسلامی ایران، ذینفعان، کارکنان و مشتریان محترم که با هر قدم خود به اعتلای بانک ملی ایران کمک می کنند نیز متشکرم و برای همه آنها آرزوی توفیق روز افزون دارم.
محمد رضا حسین زاده، مدیرعامل بانک ملی ایران 
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بانک ملی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۲۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ درباره فصل جدید «پایتخت»
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا