Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@08:22:26 GMT

نظام‌نامه صلاحیت‌ مربیان مهد کودک‌ تدوین می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۲۳۵۸

نظام‌نامه صلاحیت‌ مربیان مهد کودک‌ تدوین می‌شود

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اشاره به نحوه تعیین شهریه مهدهای کودک، گفت: در حال تدوین نظام‌نامه شایستگی و صلاحیت برای مربیان مهدهای کودک هستیم.

به گزارش مشرق، علیرضا حاجیان‌زاده رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، در خصوص برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این سازمان، اظهار کرد: فعالیت‌هایمان را در چند عرصه پیش‌بینی کردیم؛ یک عرصه، خانواده‌ است که شاید مهم‌ترین عرصه ما باشد زیرا از آمار ۸ میلیونی کودکان، بیش از ۶ میلیون به مهد کودک نمی‌روند و ما هم اصراری نداریم به مهد بروند و خانواده بهترین مکان تربیت کودکان است و ما توانمندسازی خانواده‌ها را مدنظر داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: برنامه‌ آموزش و پرورش برای ۸ میلیون کودک زیر ۶ سال

وی با بیان اینکه عرصه دیگر مربیان هستند که قطعاً باید روی گزینش آنها دقت شود، افزود: در زمینه جذب و تربیت مربیان به دنبال آن هستیم که رشته‌های مربی کودک را در دانشگاه‌ها و حوزه سفارش دهیم و در حال طراحی آن هستیم؛ چراکه یک کار اساسی است که در درازمدت برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم. در اساسنامه هم پیش‌بینی شده است که حوزه و دانشگاه باید به کمک این سازمان بیایند.

*تدوین نظام‌نامه شایستگی و صلاحیت مربیان مهدهای کودک

 حاجیان‌زاده با اشاره به دوره‌های آموزشی ضمن خدمت برای مربیان، اضافه کرد: در حال تدوین نظام‌نامه شایستگی و صلاحیت برای مربیان هستیم یعنی باید مربی شایستگی‌های لازم را از جهت تربیتی و از نظر کار حرفه‌ای با کودک داشته باشد و باید این صلاحیت‌ها احراز شود.

وی تصریح کرد: در آینده هر فرد جدیدی که به عنوان مربی جذب می‌شود باید صلاحیتش احراز شود و دوره‌هایی را بگذراند و افرادی که اکنون مشغول هستند به تدریج در این پایش قرار می‌گیرند. 

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه عرصه سوم، استانداردهای مهدهای کودک‌ است، گفت: استاندارد مهدهای کودک از لحاظ ظاهری، ایمنی و استحکام ساختمان و فضای لازم است.

* قبلاً تصور این بود که مهدکودک‌ها، مکان‌هایی برای نگهداری بچه‌ها هستند

حاجیان‌زاده تصریح کرد: فرقی که اکنون سازمان جدید با شرایط قبل خواهد کرد، این است که قبلاً تصور این بود که مهدکودک‌ها، مکان‌هایی برای نگهداری بچه‌ها هستند؛ در حالی که نیت نباید فقط نگهداری باشد و باید رویکردهای تربیتی و فرهنگی را رقم بزنیم.

وی افزود: این فرصت خوبی است که تربیت را از بدو تولد و حتی قبل از تولد شروع کنیم و منوط به یکی دو سال قبل از دبستان نشود؛ امید است آرزوی همیشگی نظام تعلیم و تربیت یعنی اینکه کار تربیت از اوان کودکی شروع شود را رقم بزنیم.

* هنوز استانداردهای آموزش تولید نشده است

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک درباره کلاس‌های مختلفی که هم‌اکنون در مهدهای کودک برگزار می‌شود مثل کلاس آواز و ...، اظهار کرد: فعلا سازمان استانداردهای لازم را تولید نکرده است اما وقتی استانداردها تولید شود، حد و مرز مسائل تربیتی تعیین می‌شوند.

وی اضافه کرد: شرایط ایجاد نشاط و جذابیت‌های مختلف برای بچه ها باید در چارچوب نظام معیار دینی باشد که باید در کمیته‌های اندیشه‌ورز بررسی و ارائه شود و بعد از آن سیستم نظارتی بر حسن اجرای استانداردها و دستورالعمل‌ها نظارت می‌کند.

* نحوه تعیین شهریه مهدهای کودک

حاجیان‌زاده درباره نرخ شهریه مهدهای کودک نیز گفت: درباره شهریه‌ها فعلا امسال اعلام کرده‌ایم بر اساس رشد نرخ تورم و با تأیید سازمان حمایت از مصرف کنندگان در استان‌ها تعیین شود تا فعلا کار متوقف نشود ولی برای سال های بعد باید معیار مشخصی برای تعیین شهریه بگذاریم که هم بخش غیردولتی توان اداره کار را داشته باشد و هم امکان ثبت‌نام برای مردم باشد یعنی باید نرخ متعادلی تعیین شود.

وی درباره مهدهای کودک در مناطق محروم با بیان اینکه در این مناطق نمی‌توان مهدها را کاملاً غیردولتی اداره کرد، افزود: معتقدیم همه مردم باید امکان دسترسی به فعالیت‌های تربیتی اوان کودکی را داشته باشند و قطعا پیش‌بینی کرده‌ایم که در قانون بودجه لحاظ کنیم.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان آموزش و پرورش اداره کار سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک قانون بودجه تعلیم و تربیت مهدهای کودک حاجیان زاده تربیت کودک نظام نامه پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۲۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از کلی بحث و جدل بر سر اجرایی شدن طرح عرضه اینترنتی دارو؛ سرانجام آیین نامه این طرح از سوی وزیر بهداشت ابلاغ شد.

در همین حال، ابلاغ آیین نامه عرضه اینترنتی دارو یا همان پلتفرم‌ها، همچنان جای سئوال است که آیا قرار است مسوولیت توزیع دارو به صورت کامل در اختیار پلتفرم‌ها قرار بگیرد.

در همین ارتباط، سیدرضا مظهری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، توضیحاتی داده است تا ابهامات این آیین نامه برای همگان روشن شود.

وی گفت: امکان ارتباط صوتی و تصویری با مسئول فنی داروخانه و انتخاب نزدیک‌ترین داروخانه به محل اقامت بیمار از مهم‌ترین ویژگی آئین نامه ابلاغی است.

مظهری در توضیح بیشتر افزود: بیمار بدون مراجعه به داروخانه با ورود کد رهگیری خود، محل اقامت و محدوده جستجوی خود را تعیین می‌کند و واکشی اطلاعات نسخه از هر یک از بیمه‌های پایه صورت می‌گیرد و زمان تقریبی که دارو احتمال دارد به بیمار برسد، مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر بیمار چند داروخانه را انتخاب کرده باشد، داروخانه‌هایی که اقلام نسخه را داشته باشند در قالب پیام‌های ارسالی به بیمار اطلاع رسانی می‌کنند، ادامه داد: بیمار هریک از داروخانه‌هایی که بخواهد را انتخاب خواهد کرد و بر اساس تعرفه‌ای که شرکت حمل تعیین می‌کند، قیمت را بیمار انتخاب می‌کند.

مظهری افزود: به محض انتخاب بیمار ارتباط با مسئول فنی داروخانه برقرار می‌شود اگر نیاز به ارتباط صوتی و تصویری با مسئول فنی داروخانه داشت، از طریق سکو امکان این ارتباط برای بیماران فراهم می‌شود و این دسترسی موجب سهولت دسترسی بیمار به دارو می‌شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: دارو به صورت پلمپ و بسته بندی به سکو سپرده می‌شود تا در زمان مشخصی به دست بیمار برسد.

در همین حال، آیین نامه توزیع اینترنتی دارو، به مدت ۶ ماه در یکی از استان‌ها اجرا شود و بعد از آن، شکل سراسری به خود بگیرد.

سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، ددر توضیح محتوای آیین نامه توزیع اینترنتی دارو، گفت: آنچه اعلام شده است «آئین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

وی افزود: هرگونه خرید، فروش و انبارش دارو توسط سکوهای اینترنتی غیرمجاز و غیرقانونی است و تنها در مورد حمل دارو و تحویل آن به نشانی بیمار به صورت غیرحضوری است. همچنین عرضه داروهای خاص، سهمیه‌ای، تحت کنترل و دارای شرایط خاص حمل، توسط پلتفرم‌ها صورت نخواهد گرفت.

در همین حال، در آیین نامه ابلاغی آمده است: مجوز فعالیت سکوهای اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل دارو در یک کارگروه مشترک توسط سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر می‌شود، تمامی متقاضیان فعالیت در این حوزه باید ضوابط فنی سازمان غذا و دارو را داشته و حائز شرایط باشند، دوره‌های آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای سکوهای متقاضی برگزار خواهد شد، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را دارند و سکوها مکلف به رعایت این ضوابط هستند، درج هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآورده‌های دارویی و خرید، فروش و انبارش در این آئین‌نامه برای سکوها غیرمجاز اعلام و کاملاً منع شده است.

البته یک نکته در مورد همکاری داروخانه ها با آیین نامه ابلاغی وجود دارد، به طوری که تنها داروخانه‌های مورد تأیید سازمان غذا و دارو مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود و در صورت ثبت شکایت از سکو یا داروخانه، سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.

کد خبر 6092231 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • آتش‌نشانان بوشهری کودک گرفتار در بالابر را نجات دادند
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • ◄ تعیین حق توقف کامیون ها وظیفه سازمان راهداری است/ محکومیت شورای عالی هماهنگی ترابری