Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@05:36:50 GMT

مردم دین را از عمل علما فرا می‌گیرند

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۲۸۷۷

مردم دین را از عمل علما فرا می‌گیرند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مردم باید بتوانند با تمام وجود زندگی و شخصیت علمای دین را ببینند چرا که مردم دین را از عمل علما فرا می‌گیرند.

به گزارش قدس آنلاین، آیت‌الله رضا استادی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله سید محمدسعید حکیم که از سوی دفتر مقام معظم رهبری در مدرسه فیضیه برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این مراسم پیام مهمی دارد که ارتباط نظام با حوزه علمیه نجف، حوزه علمیه قم با حوزه علمیه نجف و مراجع قم با مراجع معظم نجف، بسیار نزدیک و تنگاتنگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد حوزه علمیه قم افزود: بعد از غیب کبری فقها و مجتهدین بودند که از اسلام نگهداری کردند و این از وظایف مهم فقهای بزرگ شیعه است و ده‌ها هزار روایت از معصومین که در کتاب‌ها موجود است بعد از غیبت امام زمان(عج) در اختیار فقها قرار گرفت تا این میراث عظیم و ارزشمند را امروز به دست ما برسانند.

آیت‌الله استادی ادامه داد: گسترش مرزهای تشیع رسالت دیگر علمای شیعه است که از آغاز غیبت کبری حضرت بر دوش علمای شیعه قرار گرفته و تا امروز ادامه داشته است. شیخ کلینی ۲۰ سال وقت صرف کرد تا کافی را تدوین کند و خود در این مسیر مهذب گردید. برای بقای مکتب تشیع در طول بیش از هزار سال بسیار کوشش شده است و در عصر حاضر میلیون‌ها شیعه با همین تلاش‌ها در جهان وجود دارد.

وی گفت: شیخ کلینی‌ها، شیخ مفیدها، صدوق‌ها و ... در راستای گسترش این فقه و ابقاء مکتب، تلاش‌ها کردند و کتب اربعه را به ما رساندند و در این راه شهیدان زیادی داده‌ایم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: در هر زمانی به اقتضای شرایط، برای اعتقادات مردم و گرایش به این مکتب گام‌های بلندی از سوی علما برداشته شد و آثار گرانمایه‌ای به نسل امروز رسید، البته کتاب در عین لازم بودن، به تنهایی کافی نیست؛ بلکه باید علمایی باشند که مردم بتوانند با تمام وجود این علما را حس کرده و باور کنند.

آیت‌الله استادی با تاکید بر اینکه مردم دین را از عمل علما فرا می‌گیرند، افزود: مردم باید بتوانند با تمام وجود زندگی و شخصیت علمای دین را ببینند چرا که مردم دین را از عمل علما فرا می‌گیرند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه علم همراه با عمل نیاز امروز طلاب علوم دینی است بیان کرد: باید به جای تبلیغ با زبان، با عمل خود مردم را به دین تشویق کرد. دیانت تشیع وامدار سلسله فقهاست، حفظ احکام، جلوگیری از انحراف و تجلی مبانی دینی در زندگی عالمان برجسته موجب حفظ، استمرار و دیانت مردم در طول قرن‌های گذشته بوده است.

وی با اشاره به شخصیت علمی و اخلاقی آیت‌الله سیدمحمدسعید حکیم گفت: دستاوردهای علمی حوزه‌های علمیه از زمان تاسیس تاکنون همواره رو به رشد بوده، ولی آنچه امروز اهمیت دارد، تبیین ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری علمای بزرگ و الگوگیری از سبک زندگی این عالمان برجسته است.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه عمل علما و فقهای گذشته به گونه‌ای بوده است که مردم با نگاه به زندگی آن‌ها متدین شده‌اند، افزود: زندگی، سبک رفتاری و شخصیتی مرحوم آیت‌الله حکیم برای طلاب امروز درس‌آموز است.

آیت‌الله استادی گفت: تألیف بیش از ۶۰ عنوان کتاب فقهی، اصولی و در دیگر موضوعات از توفیقات ارزشمند این عالم ربانی بوده است که تا سالیان متمادی می‌تواند منبعی علمی برای طلاب علوم دینی باشد، همانطور که رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت خودشان به آثار علمی ایشان در فقه و اصول تأکید داشتند، نشان از زحمات دیرینه این عالم بزرگوار شیعه است.

وی با بیان اینکه خداترسی نه در زبان بلکه باید در عمل باشد، افزود: بی‌توجهی به مظاهر دنیا ازجمله ویژگی‌های مشترک تمام علمای بزرگ حوزه علمیه بوده است که باید این موضوع، الگویی برای تمام طلاب باشد.

آیت‌الله استادی، دوری از مادیات را لازمه طلاب علوم دینی دانست و اظهار کرد: علمای بزرگ شیعه در طول تاریخ برای گسترش اسلام و مکتب اهل‌بیت(ع)، سختی‌های فراوان را به جان خریده و در این دوران شکنجه‌ها را تحمل کرده و تعدادی از آن‌ها نیز به شهادت رسیده‌اند همانطور که آیت‌الله حکیم بسیاری از آثار علمی خود را در دوران زندان به ثمر رسانید.

لازم به ذکر است، در این مراسم رئیس دفتر مقام معظم رهبری، اعضای شورای عالی حوزه علمیه، جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری، فقهای شورای نگهبان، اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، فرمانده سپاه قدس و نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید حضور داشتند.

منبع: ایکنا

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آیت الله استادی دین علما جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آیت الله استادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۲۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی عصر دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیر مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) گناوه با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات این مدرسه با تسلیت پیشاپیش ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: همه باید تلاش کنیم تا در راستای مکتب امام صادق (ع) گام برداریم و وظیفه سنگینی که در این مقطع حساس تاریخی بر عهده ما به عنوان مشعل داران هدایت جامعه قرار دارد به نحو شایسته انجام دهیم.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه امروز وظیفه همه ما به عنوان طلاب و حوزویان معرفی بیشتر امام صادق (ع) به جامعه است، افزود: دین اسلام مدیون زحمات و تلاش های علمی امام صادق (ع) و حوزه علمیه آن امام همام است که هزاران شاگرد و راوی پرورش داد و یک دانشگاه فرهنگی را ایجاد کردند.

امام جمعه گناوه افزود: امروز در تاریخ انقلاب اسلامی روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است و شهدای بسیاری از جمله شهید مهدوی و شهدای والامقامی در راه حفظ این آب و خاک جان خود را فدا کردند که امروز عزت و اقتدار و امنیت ما مدیون ایثرگری ها، فداکاری ها و ازخودگذشتگی های این شهیدان است.

وی با اشاره به هفته گرامیداشت مقام معلم و شهادت استاد شهید مرتضی مطهری افزود: استاد شهید مرتضی مطهری عالم و فیلسوف که از زمان خود جلوتر بود و سرانجام در اثر جهل مردم و گروه فرقان در سال ۵۸ به درجه رفیع شهادت نائل شد.

امام جعه گناوه یادآور شد: استاد شهید مطهری اسلام شناس، جریات شناس، زمان شناس و دشمن شناس بود و آثار این شهید والامقام برای نسل جوان راهگشا است.

حجت الاسلام رکنی حسینی با بیان اینکه امام خمینی (ره) به مطالعه آثار ارزشمند شهید مطهری توصیه فرموده و بر آنها صحه گذاشته اند، گفت: شهید مطهری از زمان خود قرن ها جلوتر بوده است و کتاب هایی نوشته که امروز پاسخ بسیاری از سوالات جوانان در این کتاب ها وجود دارد.

وی گفت: نسل جوانان باید با آثار و کتب شهید مطهری آشنا شود و این آثار بیشتر در جامعه و برای جوانان معرفی شود.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه هدف انبیا و کتب الهی هدایت و راهنمایی بشر بوده است، بیان کرد: ما هم باید سعی کنیم بر حسب وظیفه ای که بر عهده داریم در این زمینه گام های موثری برداریم.

وی با تقدیر از زحمات و تلاش های بی شائبه مدیریت پیشین حوزه علمیه الزهرا (س) و آرزوی توفیق برای مدیریت جدید این حوزه، افزود: مدرسه علمیه دارای خیرات و برکات فراوان است و نمونه بارز آن را در دوران شیوع کرونا شاهد بودیم و امروز نیز این حوزه در برنامه های مهم از جمله طرح مهم نور در کنار نیروی انتظامی ایفا نقش می کند.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه امروز حضور طلاب در همه عرصه ها، بسیار ارزشمند، پررنگ و پرمعنا است، گفت: وظیفه امرور ما حوزویان در امر فرهنگی بسیار سنگین است و اگر ما منفعلانه حرکت کنیم دشمن از این فرصت سوء استفاده خواهد کرد.

وی گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بوده و اقتصاد و سیاست ذیل فرهنگ است لذا وظیفه ما در عرصه فرهنگ جامعه بسیار مهم و حساس است.

حجت الاسلام رکنی حسینی بیان کرد: بیش از هزار سال از عمر حوزه های علمیه تشیع می گذرد و این حوزه ها منشا خیرات و برکات زیادی در جامعه بوده اند.

وی با بیان اینکه باید معنویات را در بین خود بیشتر کنیم، گفت: اگر بتوانیم دو بال علم و عمل را در بین خود برجسته تر کنیم قطعاً با توفیق الهی وظیفه سنگین خود را به نحو احسن انجام خواهیم داد.

کد خبر 6092550

دیگر خبرها

  • آیت الله مطهری مسایل مربوط به حجاب را عالمانه بیان می کرد
  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • تجلیل از استادان حوزه‌های علمیه استان همدان
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!