Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-دومین نمایشگاه نخ و نگاره با عنوان «هیما» و با حضور رئیس موسسه اکو در فرهنگسرای نیاوران تهران آغاز بکار کرد.

 دومین نمایشگاه نخ و نگاره هیما با همراهی جمعی از هنرمندان فعال در زمینه دوخت‌های سنتی و طراحی لباس به همت گروه هنرهای سنتی و صناعی هیما و با همکاری مؤسسه فرهنگی اکو از ۱۹ تا ۳۰ شهریورماه در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نمایشگاه آثاری در زمینه‌های پته‌دوزی، بخارادوزی، سکمه‌دوزی، شیرازه‌دوزی و ابریشم‌دوزی از هنرمندانی در کشوررهای عضو اکو به نمایش درآمد. در دومین دوره نمایشگاه نخ و نگاره ۴۵۰ اثر از ۲۲۰ هنرمند در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.

سرور بختی رییس موسسه فرهنگی اکو با اشاره به آثار رسیده به این نمایشگاه که از جغرافیای متنوع اما با نقوش و وجوه مشترک هستند، گفت: زمینه تمدنی مشترک میان آثار و پیام صلح و دوستی از جمله، مشترکات آثار رسیده به این دوره از نمایشگاه است.

وی با اشاره به طرح بته جقه در بسیاری از آثار بیان کرد: این طرح در آثار کشورهایی ماننند افغانستان، ایران، تاجیکستان و کشورهای شبه قاره دیده می‌شود که نشان از تقدس در آیین زرتشتی و آزادگی دارد.

بختی با بیان این که پوشاک بدون شک یکی از مولفه‌های حیات فرهنگی ملت‌ها است، اظهار داشت: آگاهی از پوشش مردم یک کشور می‌تواند ما را به شناخت از فرهنگ مردم آن کمک کند.

براین اساس، این نمایشگاه با هدف شناسایی و معرفی هنرمندان و پیشکسوتان کشورهای عضو اکو در حوزه دوخت‌های سنتی به منظور بالابردن سطح دانش و مهارت‌های این رشته کهن و تعاملات بین هنرمندان برگزار خواهد شد لذا تعاملات فرهنگی بین این کشورها تاثیرات موثرآن بر جامعه هنری به خصوص دوخت‌های سنتی و هنرمندان آن را گوشزد می‌کند.

از جمله اهداف دیگر دومین نمایشگاه نخ و نگاره هیما که در ۲ بخش دوخت‌های سنتی و طراحی لباس برگزار می‌شود، می‌توان به تعامل بین هنرمندان دوخت‌های سنتی با طراحان لباس و شناسایی هنرمندان و پیشکسوتان هنرهای سنتی به منظور حفظ و ارتقا و اشاعه دانش، فنون و مهارت‌های سنتی و روش‌های شفاهی و انتقال آن به نسل‌های آینده اشاره کرد.

احیای هنرهای فراموش شده و شناسایی وجوه مشترک و متناقض بین کشورهای عضو اکو به منظور بالا بردن سطح دانش و مهارت‌ها و انتقال آن به یکدیگر در حوزه هنرهای سنتی در سطح بین المللی از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه است.

بر اساس این گزارش، ایجاد تعامل بین هنرمندان دوخت‌های سنتی با سایر رشته‌های هنری (طراحی لباس، زیورآلات سنتی و...) و صنایع وابسته (بسته بندی، فروش و...) و تشکیل بانک اطلاعات هنرمندان دوخت‌های سنتی هیما اهداف دیگری است که برگزارکنندگان این نمایشگاه به دنبال آن هستند.

پذیرش و داوری آثار از اول مرداد ماه و به صورت مجازی برگزار شده و هنرمندان متقاضی فرصت داشتند آثار خود را تا ۱۵ مرداد ماه به دبیرخانه این نمایشگاه ارسال کنند. همچنین داوری آثار در سه مرحله و از ۱۶ مرداد ماه ۱۴۰۰ انجام شد.

سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو (ECO)، یک سازمان منطقه‌ای است که در سال ۱۹۸۵ توسط دولت‌های ایران، پاکستان و ترکیه برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، فنی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد. در سال ۱۹۹۲ سازمان اکو گسترش یافت و هفت عضو جدید از جمله جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری آذربایجان، جمهوری قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، جمهوری تاجیکستان، ترکمنستان و جمهوری ازبکستان به آن اضافه شدند.
پس از تبدیل شدن سازمان RCD به سازمان ECO و افزایش تعداد کشورهای عضو به ۱۰ کشور، این سازمان به عنوان یک سازمان منطقه‌ای نقش ویژه‌ای پیدا کرد. کشورهایی که دارای فرهنگ و تاریخ مشترک هستند و در یکی از راهبردی‌ترین مناطق جهان واقع شده‌اند. با این پیش زمینه، نیاز به احیای بخش فرهنگی احساس شد.
موافقت رسمی با تاسیس موسسه فرهنگی اکو تحت عنوان فعلی خود، با امضای اساسنامه آن در سومین اجلاس سالانه اکو که در مارس ۱۹۹۵ در اسلام آباد پاکستان برگزار شد با رویکرد «تحکیم قرابت‌های فرهنگی، پیوندهای معنوی و روابط دوستانه میان ملت‌های کشورهای عضو از طریق روش‌های اجتماعی و فرهنگی بصورت تئوری و عملی» محقق شد.

ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دومین نمایشگاه نخ و نگاره دوخت های سنتی کشورهای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۳۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴ تهران)، با معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری «اقتصاد زیارت» و «گوهرسنگ‌ها» شرکت کرده است.   مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: این نمایشگاه با حضور تمامی صنایع کشور از جمله ساختمان، پتروشیمی، داروسازی، کشاورزی، گردشگری و نیز فعالان اقتصادی کشور از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت در محل نمایشگاه دائمی تهران در حال برگزاری است.   سید جواد موسوی ادامه داد: این اداره کل در نمایشگاه تهران به معرفی قابلیت‌ها و طرفیت‌های گردشگری و تدوین سند زنجیره ارزش گردشگری و اقتصاد زیارت پرداخته است.   وی تصریح کرد: معرفی زنجیره‌های ارزش بخش‌های مختلف اقتصادی کشور با همت وزارت کشور و در سالن ۴۱ برگزار شده است.   وزیر کشور، استاندار خراسان رضوی و معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از غرفه خراسان رضوی در اکسپو ۲۰۲۴ تهران، بازدید کردند و مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در این بازدیدها، ظرفیت‌های زنجیره‌های ارزش گردشگری و گوهر سنگ‌ها را برای بازدیدکنندگان تشریح کرد.

دیگر خبرها

  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه دومین جایزه ملی جوانی جمعیت
  • تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه دومین جایزه ملی جوانی
  • انتشار دومین فراخوان حمایت از تولید فیلم ۱۰۰
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود