Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی دشتکی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به فرارسیدن شب شهادت دردانه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) حضرت رقیه (س) و ماه صفر اظهار کرد: به همین مناسبت برنامه‌های متنوعی در بقاع متبرکه البرز برگزار می‌شود.

وی با اشاره به مراسم اقامه عزای حضرت رقیه (س) در آستان مقدس امامزادگان استان البرز، بیان کرد: در این ایام در ۳۰ بقعه متبرکه استان البرز مراسم عزاداری ویژه‌ای با حضور ذاکران و مداحان و سخنرانان کشوری دعوت برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز تصریح کرد: این مراسم‌ها در بقاع متبرکه استان البرز به خصوص بقاع متبرکه شاخص شهر کرج با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و همچنین مشارکت هیئات مذهبی در حال برگزاری است.

وی با اشاره به مراسم‌های ویژه ایام ماه صفر، خاطرنشان کرد: سفره حضرت رقیه (س) که نمادی از مظلومیت خاندان اباعبدالله الحسین (ع) و اسارتی که بسیار سخت بر اهل بیت (ع) به ویژه بر کودکان گذشت، پهن می‌شود.

دشتکی گفت: جلوه اصلی برپایی این سفره‌ها حضور دختران بین ۳ تا ۷ سال است که در این مراسم‌ها حضور پیدا می‌کنند.

برگزاری سنت سفره حضرت رقیه (س) در روضه‌های خانگی

وی با بیان اینکه سنت سفره حضرت رقیه (س) سالیان سال است که در منازل به صورت روضه خانگی برگزار می‌شد، اظهار کرد: امسال هم در بقاع متبرکه این فرصت را فراهم کردیم که در خدمت عاشقان و دل‌سوختگان اباعبدالله الحسین (ع) باشیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز بیان کرد: هم‌زمان با برگزاری مراسم شهادت حضرت رقیه (س)، تکریم مقام شامخ شهدا به ویژه شهدای مدافع حرمی که در سوریه به شهادت رسیدن با حضور دختران کوچک تعدادی از خانواده شهدا برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اجتماع بانوان استان البرز، تصریح کرد: این اجتماع ویژه بانوان است و به عنوان نمونه در آستان مقدس امامزاده حسن (ع) کرج برگزار می‌شود.

دشتکی خاطرنشان کرد: مراسم چهارپایه خوانی سنتی به مناسبت شهادت حضرت رقیه (س) و به روایتی امام حسن مجتبی (ع)، یکشنبه و دوشنبه ۲۱ و ۲۲ شهریور از ساعت ۶ عصر در آستان مقدس امامزاده حسن (ع) کرج برگزار می‌شود.

وی با اشاره به مراسم وداع با پیکر شهید مدافع حرم تازه تفحص شده محمد اینانلو شنبه بعد از نماز مغرب و عشا در بیت شهید، متذکر شد: همچنین یکشنبه ساعت ۹ صبح مراسم تشییع و تدفین این شهید والامقام از میدان سپاه آغاز و در آستان مقدس امامزاده طاهر (ع) مهرشهر کرج به خاک سپرده می‌شود.

کد خبر 5301973

منبع: مهر

کلیدواژه: علی دشتکی اوقاف البرز چهارپایه خوانی ویروس کرونا واکسن کرونا بوشهر آمار کرونا شیوع کرونا کرمانشاه تعاونی خطبه های نماز جمعه واکسیناسیون کرونا گرگان اردبیل ایلام واکسیناسیون عکس استانها برگزار می شود آستان مقدس بقاع متبرکه استان البرز حضرت رقیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۵۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، نشست خبری حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز با اصحاب رسانه امروز، ۱۱ اردیبهشت‌ماه در آستانه برگزاری آئین شصت‌ودومین سال جایزه البرز در بخش نخبگانی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، ارشدی طی سخنانی بیان کرد: جایزه البرز به عنوان قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است که بیش از ۶۰ سال پیش از سوی زنده‌یاد حسینعلی البرز پایه‌گذاری شد و در طول شش دهه از عمر این بنیاد بیش از شش هزار نفر از نخبگان علمی کشور را انتخاب کرده و نقش امید‌آفرینی را برای ایشان داشته است.

وی افزود: اعتلای فرهنگ کشور از دغدغه‌های مهم مرحوم حسینعلی البرز بود. نتیجه علمی برندگان جایزه البرز باید در سه محور کاهش آلام بشری، اعتلای زندگی انسانی و اعتلای حیثیت ایرانی در جامعه جهانی باشد. اهم ویژگی‌های اختصاصی جایزه البرز نیز بدین صورت است که این جایزه باسابقه‌ترین جایزه علمی کشور به عنوان نوبل ایرانی، تنها جایزه علمی کشور بر مبنای سنت حسنه وقف، جایزه غیر دولتی، مستقل و مردمی و قابلیت معرفی به عنوان نوبل ایرانی را دارد.

ارشدی تصریح کرد: از سال ۱۳۴۲ تا به امروز بیش از سه هزار دانشجو از طریق وام تحصیلی و وام اشتغال مورد حمایت قرار گرفته و چهار هزار و ۶۵۰ نفر نیز جایزه البرز را دریافت کرده‌اند. از سال ۱۳۹۰ تاکنون تعداد ۱۳ همایش ملی در تهران و هشت همایش استانی در سطوح مخترعان، دانشمندان، دانش‌آموزان و طلاب برگزار شده است. مرحوم حسینعلی البرز به عنوان یکی از ۵۰ کنشگر اقتصادی ۱۵۰ سال اخیر ایران انتخاب شده‌اند و با این وجود تمامی ثروت خود را در راه اعتلای علم و دانش کشور وقف کرد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز ادامه داد: بنیاد فرهنگی البرز از سال ۱۳۴۲ با وقف تمامی اموال مرحوم حسینعلی البرز آغاز به کار کرد. ایشان حتی پیکر خود را وقف دانشکده علوم پزشکی تهران کرده بود. شیوه اجرای نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز در قالب برگزاری دو مراسم ملی در طول سال اجرا می‌شود.

وی گفت: در سال جاری که متقارن با شصت و دومین سال تاسیس بنیاد فرهنگی البرز است و با هدف تکریم از دانشگاهیان و عالمان کشور مراسم اعطای شصت و دومین جایزه البرز در بخش نخبگانی طی روز ۱۷ اردیبهشت‌ماه در محل سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.

ارشدی با بیان اینکه فراخوان جایزه ملی البرز طی سال گذشته منتشر شد، اظهار کرد: مهلت ثبت‌نام برای شرکت در این دوره از جایزه البرز آذرماه سال ۱۴۰۲ به پایان رسید و سپس، فرایند راستی‌آزمایی مدارک ثبت‌نام‌کنندگان انجام شد و در نهایت نیز طی اسفندماه سال گذشته آئین داوری جایزه البرز انجام و اسامی نفرات برتر مشخص شد. 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تصریح کرد: در مراسم امسال از ۶۲ نفر از دانشمندان، فناوران، دانشجویان و طلاب تقدیر خواهد شد. این مراسم با حضور ریاست سازمان اوقاف، معاون علمی، فناوری ریاست جمهوری، وزیر علوم، وزیر بهداشت و رئیس بنیاد ملی نخبگان نیز برپا خواهند شد.

وی افزود: سال گذشته و با همکاری وزارت امور خارجه، برای اولین بار فراخوان جایزه البرز در تمامی سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در دنیا منتشر شد و تعدادی از دانشمندان ایرانی خارج از کشور در این فراخوان شرکت کردند. البته در مراسم پیش رو از ایرانیان خارج کشور نفرات برنده نخواهیم داشت و امیدواریم در آینده زمینه انتخاب ایرانیان خارج از کشور نیز در جایزه البرز فراهم شود.

ارشدی تصریح کرد: رقم جایزه امسال نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است و نزدیک به ۹ میلیارد تومان جایزه در این مراسم اعطا خواهد شد. در سال جاری در بخش دانشگاهیان و حوزویان به هر نفر ۱۰۰ میلیون تومان، در بخش فناوران و مخترعان نیز به هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان، در بخش دانشمندان به هر یک از برندگان مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان و در بخش دانشمندان نیز به هر نفر مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان اعطا خواهد شد. طبق نیت واقف تمامی جوایز ملی البرز از موقوفات بنیاد تأمین می‌شود.

در ادامه امیرعلی حمیدیه، بنیانگذار اولین بانک سلول‌های بنیادین ایران و برنده جایزه ملی البرز نیز در سخنانی بیان کرد: علت اینکه جایزه البرز روز به روز توسعه پیدا می‌کند، این است که به دنبال رفع آلام بشری است. امروز نیازمند بازتعریف واژه نخبه هستیم. نخبه کسی است که به رفع آلام بشری کمک می‌کند و از ضریب شرافت بالایی برخوردار است.

وی گفت: باید بدانیم که پول و تحصیلات الزاما انسان را عالم و وارسته نمی‌کند؛ لذا طبق تعاریف بنیاد البرز ضریب شرافت به ضریب علمی افزوده شده است. بنیاد البرز در سال ۱۴۰۰ با اعطای جایزه به بنده به عنوان مسئول گروه تحقیقاتی سلول‌های بنیادین، کمک بزرگی به گروه و راه دشوار ما را تسهیل کرد.

حمیدیه با بیان اینکه تاثیر بنیاد البرز فقط بر روی افراد نیست و جامعه را متاثر می‌کند، اظهار کرد: تعاریف والای جایزه البرز در حوزه انسانی، به تعالی جامعه علمی کشور کمک می‌کند.

یادآور می‌شود، در پایان برگزاری این مراسم و با حضور مسئولان حاضر، از پوستر شصت و دومین دوره جایزه ملی البرز در بخش دانش‌آموزی رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است
  • مراسم هفته عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود
  • گردهمایی بزرگ دختران دانشجو در قم برگزار می شود
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز
  • جشن روز کارگر در بوشهر برگزار شد
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است