Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پروفسور برجسته آلمانی در مقاله‌ای در نشریه فوکوس تصمیمات سیاسی غلط و ارزیابی‌های اشتباه را عامل بدتر شدن شرایط آمریکا ۲۰ سال بعد از حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه "فوکوس" آلمان در مقاله‌ای به مناسبت بیستمین سالگرد حملات تروریستی 11 سپتامبر به قلم پروفسور "توماس یاگر"، صاحب کرسی سیاست بین‌الملل و سیاست خارجی دانشگاه کلن آلمان و عضو هیئت علمی مؤسسه سیاست اروپایی در این کشور نوشت: شرایط امروز آمریکا بدتر از 20 سال پیش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل تصمیمات غلط سیاسی، ایالات متحده آمریکا نقش برجسته خود به عنوان ابرقدرت و در مبارزه با افراط‌گرایی را از دست داده است.

وی افزود: اروپائیان در شرف ارتکاب خطاهای مشابه هستند و افغانستان باید برای آن ها یک زنگ خطر باشد.

در بخش دیگری از این مقاله آمده است: تاریخچه روابط بین‌الملل نشان می دهد که آن هایی که برای تصمیم گیری ها در ابعاد گسترده مسئول هستند بعدها هوشمندانه تر عمل نکرده و دوباره خطاها را تکرار کرده‌اند. اوضاع بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر که نه تنها آمریکا بلکه بسیاری مردم دنیا را شوکه کرد هم این گونه بود.

این پروفسور آلمانی در ادامه واکنش آمریکا به این حوادث تروریسی را بیش از آنکه فایده داشته باشد مضر دانسته و نوشت: بنابراین جای تعجب نیست که نیمی از شهروندان آمریکایی اکنون می گویند که وضعیت بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر بدتر شده است. قرار نبود اوضاع این گونه پیش برود و این ارزیابی های نادرست سیاسی و تصمیمات اشتباه آمریکا بود که منجر به این وضعیت شد.

امروز اوضاع به گونه‌ای شده که اگر آمریکا بخواهد اقدام نظامی انجام دهد باید منافع چین و روسیه را شدیدا مدنظر قرار داده و این دو قدرت را در نظر بگیرد. سابق این گونه نبود. ایالات متحده ابر قدرت جهانی بود و هیچ چیز و هیچ کس نمی توانست آن را از انجام آنچه صلاح می داند منع کند. این آزادی عمل بین‌المللی هنگفت دولت آمریکا مهمترین دلیل ساختاری برای نوع و روش واکنش های آن بود به گونه‌ای که آمریکا برای آغاز جنگ ها در افغانستان و عراق نیازی نمی دید به دیگران توجه کند.

فوکوس در بخش دیگری از این مطلب نوشت: بنابراین سالگرد حملات تروریستی 11 سپتامبر نه تنها یک روز به یاد ماندنی در آمریکا است بلکه باید زنگ خطری برای اروپا باشد. در خاورمیانه و شمال آفریقا تهدیدهای جدید از طرف افراطی‌ها در حال ظهور است و شبکه های آن در جوامع اروپایی در حال گسترش است.

تحلیلی بر حادثۀ 11 سپتامبر؛ آمریکای قبل و بعد از حملات 11 سپتامبر11 سپتامبر چگونه آمریکا را وارد جنگ‌های ابدی کرد؟نخست وزیر انگلیس: حملات 11 سپتامبر نتوانست موجب تفرقه ما شود

اوتو شیلی، وزیر امور خارجه اسبق آلمان هم آمریکا را بیست سال بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر به شکست استراتژیک در افغانستان متهم کرده است.

وی در گفتگویی با روزنامه زوددویچه سایتونگ اعلام کرد که بعد از حمله نظامی آمریکا به افغانستان بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر هیچ برنامه و درک ذهنی برای آن وجود نداشت. رهبری جنگ آمریکایی تا حدی وحشی گری باورنکردنی بود. وی افزود: شما می توانید با بمباران منطقه‌ای یک یا دو تروریست را هدف قرار دهید، اما خسارت های جانبی که ما امروز برای عملیات جنگی در افغانستان می بینیم همیشه دشمنان جدیدی را ایجاد می کند.

"شیلی" با اشاره به پایان عملیات نظامی آمریکا در افغانستان شکست ایالات متحده را به این مسئله منوط دانست که افغان ها ارتش افغانستان با یونیفرم های آمریکایی را به عنوان اشغالگر و طالبان را به عنوان افغان های اصیل می نگریستند.

وزیر امور خارجه سابق آلمان همچنین بر این باور است: تروریسم را نمی توان تنها با پلیس و ارتش شکست داد و این مبارزه‌ای برای به دست آوردن ذهن و روح مردم است که اگر نتوان به آن دست پیدا کرد همه چیز بدتر می شود.

یوشکا فیشراز دیگر وزرای امور خارجه سابق آلمان هم با نگرانی به اوضاع در افغانستان نگریسته و از اشتباه بسیار بزرگ آمریکا در این عملیات سخن گفت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار آمریکا بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۷۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار شهدای امروز حمله های رژیم صهیونیستی به غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، منابع خبری از شهادت ۳۴ فلسطینی در حمله های امروز اشغالگران به نوار غزه خبر دادند.

این منابع اعلام کردند که در حمله های امروز ارتش اشغالگر صهیونیستی به نوار غزه تا این لحظه ۳۴ نفر به شهادت رسیدند.

تنها در حملات به شهر رفح در جنوب نوار غزه ۲۶ فلسطینی شهید شدند.

ده‌ها نفر هم در این حملات مجروح شدند.

این در حالی است که ساعاتی قبل، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد: ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته ۳ کشتار و جنایت دیگر را در حق فلسطینیان در این باریکه مرتکب شده است.

این وزارتخانه افزود که در این حملات ۳۴ فلسطینی به شهادت رسیده و ۶۸ نفر دیگر زخمی شدند. هنوز بیش از ۸۰۰۰ نفر هم مفقود و زیر آوار هستند.

شمار شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر گذشته تاکنون به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر و شمار مجروحان نیز به ۷۷ هزار و ۶۴۳ نفر رسیده است. ۷۲ درصد از شهدا و مجروحان نیز زن و کودک هستند.

کد خبر 6092462

دیگر خبرها

  • سفارت ایران در کابل حمله تروریستی هرات را محکوم کرد
  • حمله مسلحانه به نمازگزاران شیعه در هرات
  • آمار شهدای امروز حمله های رژیم صهیونیستی به غزه
  • تازه داماد ۲۰ ساله‌ای که بعد از تیرخلاص جیش‌الظلم زنده ماند
  • وضعیت میدان جنگ در اوکراین بدتر می‌شود
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • فرمانده نیروهای مسلح اوکراین: وضعیت میدان نبرد بدتر می‌شود
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • جهاد اسلامی: نسخه آمریکایی آتش‌بس غزه بدتر و گمراه‌کننده‌تر است
  • یمن سرنگونی پهپاد آمریکایی و حمله به کشتی انگلیسی را تأیید کرد