Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: اگر چه افتتاح ۱۰ کیلومتر از قطعه دوم محور کاشمر به شادمهر تا هفته دولت امسال جزء مصوبات سفر استاندار بود اما با روندی که اکنون فاز دوم محور دارد برای سه تا چهار سال آینده هم نباید نسبت به سرانجام رسیدن آن خوش‌بین بود.

عبدالمجید نژادصفوی امروز شنبه در بازدید از وضعیت پیشرفت قطعه دوم محور کاشمر به شادمهر اظهار کرد: از مدیر پروژه قطعه دوم کیلومتر ۱۳ تا ۳۳ محور کاشمر به شادمهر گله‌مند هستیم، اگر چه باید طی مدت ۲۰ روز سنگ‌شکن راه‌اندازی می‎شد اما چون زمان‌بر شد اکنون با مشکل برق مواجه شدند و هر روز که به تأخیر بیفتد با موضوعات جدیدتری مواجه خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امسال پروژه، اعتبار قابل قبولی دارد و فقط باید برای جذب آن تلاش شود، افزود: هر چند بر اساس مصوبات سفر استاندار به کاشمر مقرر بود ۱۰ کیلومتر مسیر در هفته دولت امسال به بهره‌برداری برسد اما تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی عنوان کرد: با این روندی که اکنون پروژه دارد برای سه تا چهار سال آینده هم نباید خوش‌بین بود و توقعی داشت که پروژه به بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: بارها در جلسات مختلف مدیر پروژه قول دادند کار را شروع می‌کنند. ما ضعف‌های خود را کتمان و از عملکرد بدمان دفاع نمی‌کنیم ولی این نوع کارگاه‌ها را چون تحرکی ندارند از دستور کار خارج کردند.

نژادصفوی ادامه داد: اگر چه دولت و مجلس شورای اسلامی به موضوع مسکن نگاه ویژه‌ای دارند اما اگر قرار باشد ساختمان با این قیمت‌های فعلی که سیمان و آرماتور دارد احداث شود کسی توان خرید نخواهد داشت و موضوع مسکن ملی کلاً منتفی خواهد شد.

وی بیان کرد: در دیدار با وزیر راه و شهرسازی اعلام نمودم با این قوانین برای ساخت اقدام ملی مسکن اتفاقی نخواهد افتاد، قوانین فعلی با این مسائل سازگار نیست.

مسئولی که نمی‌تواند کار انجام دهد باید عزل شود

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی هم در این بازدید گفت: باوجود اینکه در سفر استاندار خراسان رضوی به منطقه که هفتم بهمن‌ماه سال گذشته بود مقرر شد در هفته دولت امسال ۱۰ کیلومتر فاز دو پروژه افتتاح شود اما از آن زمان تا کنون هیچ اتفاقی نیفتاده و عملاً کارگاه تعطیل است.

حجت‌الاسلام جواد نیک‌بین افزود: افکار عمومی و مردم به این کار ندارند که پیمانکار با چه مشکلاتی مواجه بوده بلکه می‌گویند حاکمیت و حکومت به قول‌هایی که می‌دهد عمل نمی‌کند.

وی مطرح کرد: مطالبه مردم در خصوص محور کاشمر به شادمهر که به جاده مرگ شهرت یافته و در بسیاری روزها شاهد از دست دادن جان عزیزانمان هستیم جدی است، باید در این خصوص زمان‌بندی صورت گیرد و طبق آن پروژه پیش برود، انتظار بود حداقل ۳۰ درصد آنچه قول داده بودیم را به نتیجه می‌رساندیم.

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مسئولی که نمی‌تواند کار انجام دهد باید عزل شود چون کاری انجام ندادیم توان پاسخگویی به مطالبات مردم را نداریم. نحوه کار کردن در این پروژه فقط اتلاف وقت است مردم می‌گویند دارند خاک‌بازی می‌کنند که راست هم است چون حتی نیم کیلومتر هم نتوانستیم افتتاح کنیم.

نیک‌بین افزود: با وضعیت فعلی اگر چهار تا پنج نماینده دیگر هم بیایند باز هم نخواهند توانست قول بدهند که پروژه چه زمانی به اتمام می‌رسد به نظر می‌رسد با وضعیت فعلی ۲۰ سال دیگر زمان نیاز باشد.

اگر بنا نیست کاری انجام شود، اعلام کنند

در ادامه فرماندار کاشمر نیز گفت: ششم اردیبهشت‌ماه سال جاری که برای پیگیری مصوبات سفر استاندار به منطقه مرتبط با حوزه راه مدیرکل راه و شهرسازی به شهرستان سفر داشتند مصوباتی داشتیم که مقرر شد تخصیص قطعه دوم به ۱۰۰ درصد برسد و برای قطعه سوم هم کارهای اولیه انجام شود ولی عملاً کاری انجام نشد و این موضوع را بارها به استان اعلام نمودیم.

مسلم ساقی اظهار کرد: اینکه مدیر پروژه اکنون اعلام می‌کند مشکل میلگرد داریم در آن زمان که این مشکلات نبوده چون پروژه زمان‌دار شده شاهد بروز این مشکلات هستیم و هر روز هم مشکلات بیشتر می‌شود.

وی مطرح کرد: واقعاً اگر کاری نمی‌خواهد انجام شود بگویند تا به مردم اعلام کنیم یک سال دیگر هم قرار نیست اقدامی در این پروژه صورت گیرد و همه تکلیف خود را بدانند نه اینکه زمان اعلام کنیم بعد چند ماه باز اعلام شود به دلیل مشکلات کاری اقدامی صورت نگرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها کاشمر خبرهای شهرستان کاشمر محور کاشمر به شادمهر راه و شهرسازی سفر استاندار خراسان رضوی قطعه دوم دوم محور اگر چه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۰۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی در خصوص استفاده از کمک‌های بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های آب و خاک افزود: موضوع عملیات آب و خاک، ارتقای راندمان آبیاری و همین‌طور ارتقای حاصلخیزی خاک است که برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی با بیان این که در بحث بهره‌وری آب، پروژه‌های متعددی در کشور در دست اجرا است، اظهار داشت: سامانه‌های آبیاری تحت فشار و سامانه‌های آبیاری نوین یکی از این پروژه‌ها است. همچنین مرمت قنوات، اجرای شبکه‌های آبیاری بخصوص شبکه سه و چهار، تجهیز و نوسازی اراضی، تسطیح اراضی، احداث و ترمیم آب‌بندان‌ها، پوششی کردن کانال‌های خاکی با بتن یا انتقال آب با لوله و اجرای سیستم‌های کم فشار در باغات سنتی مجموعه اقداماتی است که در حوزه زیرساخت اجرا می‌کنیم.

با اعتبارات دولتی اجرای پروژه‌ها ۲۰۰ سال طول می‌کشد

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کارهای خوبی تاکنون انجام شده و کارهایی نیز باقی مانده است، منابع تخصیص یافته توسط دولت هم در بودجه تعریف شده و مشخص است، سالانه سه تا چهار هزار میلیارد تومان به این بخش از سوی دولت اختصاص می‌یابد در صورتی که نیاز این بخش خیلی زیاد است.

نیازی یادآور شد: بر اساس برآوردهای انجام شده برای تکمیل پروژه‌های آب و خاک و اجرای زیرساخت‌ها، حدود هزار همت پول نیاز داریم که با تخصیص چهار تا پنج همت در سال، اجرای پروژه‌های ما ۲۰۰ سال طول می‌کشد.

وی ادامه داد: منابع آبی ما اجازه نمی‌دهند که این میزان صبر کنیم، بنابراین تصمیم گرفتیم که از سرمایه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کنیم. مجموعه‌ای به اسم سرمایه‌گذار وارد سیستم زیرساخت کردیم. این سرمایه‌گذاران طی تعاملات یا قراردادی با صاحب زمین، اراضی کشاورزی را اجاره می‌کنند و به میزان اجاره، در آن زمین سرمایه‌گذاری می‌کنند و یا خود بهره‌برداران منابع می‌آورند تا پروژه‌ها اجرا شوند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان اعتبارات جذب شده از مسیر سرمایه‌گذاران در سال گذشته افزود: ما میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۲ را حساب نکرده‌ایم زیرا منابع جذب نشده و تازه تخصیص داده شده است.

وی اظهار داشت: اما برای سال ۱۴۰۱ در آذربایجان شرقی در بحث آبیاری و زهکشی دو تا سه پروژه داشتیم که در ۲۱۰۰ هکتار اجرا شد و ۶۴ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شد؛ در ایلام دو ایستگاه اجرا کردیم و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری شد؛ در چهارمحال و بختیاری هشت ایستگاه پمپاژ با وسعت اراضی زیر کشت ۱۶۶۰ هکتار با سرمایه‌گذاری ۵۳ میلیارد تومان اجرایی شد؛ در کردستان در حوزه تأمین و انتقال آب ۲۱ پروژه با ۹ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، اجرا شد و در جاده بین مزارع این استان هم ۱.۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شد.

۱۲۷ میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۱

نیازی کل حجم سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی در ۱۴۰۱ را ۱۲۷ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه شبکه، ایستگاه پمپاژ و تأمین و انتقال آب اجرایی شد.

وی اضافه کرد: در سامانه آبیاری تحت فشار که استقبال خوبی توسط بهره‌بردار انجام می‌شود، ۴۳۸ پروژه اجرا کردیم. ۲۱ هزار و ۲۶۴ هکتار به کمک خودیاری مردم بوده است و یکهزار و ۱۸ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط مردم (علاوه بر خودیاری که برای اعتبارات دولتی باید بدهند) انجام شده است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری گفت: تلاش داریم در بخش آب و خاک از مشارکت مردم استفاده کنیم، از آنجایی که ۹۸ درصد بخش کشاورزی در اختیار مردم است، در حوزه آب و خاک هدف‌گذاری کردیم که بتوانیم پروژه‌های بیشتری را با کمک مردم اجرایی کرده و حداقل دو هزار میلیارد تومان سرمایه توسط بخش خصوصی تأمین کنیم.

به گفته وی، سرمایه بخش خصوصی توسط مردم یا بعضاً بنیادهایی مثل برکت تأمین خواهد شد، در سال گذشته در حوزه قنوات از بنیاد برکت ۵۰ میلیارد تومان کمک گرفتیم و امسال هم با آنها برای تأمین اعتبار تفاهم‌نامه داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: نظر ما تأمین ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط بنیاد برکت بود اما آنها ۵۰ میلیارد تومان را پذیرفتند و قرار شد اگر بخواهند کل اعتبار مد نظر ما را تأمین کنند، جلسات کارشناسی با آنها برگزار کنیم.

وی کمک‌های بنیاد برکت را بلاعوض اعلام کرد و افزود: بنیاد برکت پرداخت بخشی از هزینه پروژه مثلاً ۲۰ درصد آن را تقبل می‌کند، بخش دیگری از آن توسط دولت تأمین می‌شود و بقیه را کشاورز پرداخت می‌کند.

نیازی گفت: بعضی از استان‌ها به‌ویژه استان‌های شرقی خیّر قنات پیدا کرده‌اند، خیّرهایی هستند که یک عددی را کمک می‌کنند تا قناتی برای روستا آباد شود. این مجموعه اقداماتی است که برای پروژه‌های خرد داخل مزرعه اجرایی می‌کنیم. در پروژه‌های خرد راحت‌تر بخش خصوصی جذب می‌شود.

وی درباره میزان کمک نهادها اضافه کرد: برای پروژه‌های خرد، نهادها پول‌های درشتی کمک نمی‌کنند اما امیدواریم از بنیاد برکت بتوانیم پولی بگیریم. بنیاد مستضعفان و جانبازان هم به مناطق محروم کمک می‌کند، ما با این دو مجموعه جلساتی داشتیم تا بتوانند به حوزه زیرساختی کشور کمک کنند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: آورده‌های مردمی در پروژه‌های آب و خاک قابل توجه‌تر است و حتماً دو هزار میلیارد تومانی که به‌عنوان آورده مردمی در برنامه‌های ما پیش‌بینی شده است، امسال محقق خواهد شد.

استفاده از فاینانس چین در پروژه‌های کلان

نیازی درباره نحوه تأمین اعتبار پروژه‌های کلان حوزه آب و خاک گفت: ما در بخش آب و خاک دو پروژه کلان داریم، یکی بحث فاز دوم طرح خوزستان و ایلام که از ۵۵۰ هزار هکتار، حدود ۳۰۰ هزار هکتار آن اجرا شده است.

وی افزود: برای تأمین آب پروژه که در حوزه وزارت نیرو است و شبکه‌های سه و چهار که حوزه ما قرار دارد، ۱۸۰ میلیارد تومان پول نیاز داریم، این رقم، مبلغ سنگینی است و بودجه عمومی کشور تکافوی اجرای آن را نخواهد داد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که برای تکمیل این پروژه، دو مسیر را پیگیری می‌کنیم، اضافه کرد: یکی از این مسیرها که در قالب بودجه ۱۴۰۲ هم پیش‌بینی شده بود، فروش سهم دولت در نیشکر و صنایع جانبی آن است تا درآمد حاصل را در این پروژه هزینه کنیم.

وی ادامه داد: برای پروژه ۵۵۰ هکتاری و پروژه تکمیل زیرساخت استان‌های شمالی در بخش کشاورزی حدود ۷۶ همت پول نیاز داریم.

نیازی تصریح کرد: پروژه تکمیل زیرساخت سه استان شمالی شامل تجهیز و نوسازی، بازچرخانی، آب‌بندان، بتنی کردن کانال‌ها و … در قالب یک بسته کامل است، هدف این پروژه تأمین یک میلیارد متر مکعب آب و انجام دو تا سه کشت در برخی از اراضی است.

وی اظهار داشت: در سفر سال گذشته رئیس‌جمهور به چین، پروژه‌های متعددی برای فاینانس مطرح شد و چین دو پروژه ما را برای فاینانس قبول کرد که قرار است برای پروژه خوزستان یک میلیارد دلار و برای پروژه زیرساخت شمال ۲۲۰ میلیون دلار از منابع مالی چین اختصاص یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که تفاهم اولیه انجام شده است و خود کشور چین استقبال کرد و پذیرفت که این دو پروژه را فاینانس کند، گفت: اکنون بحث اقدامات بانک مرکزی مطرح است که نحوه انتقال این پول و تبدیل یوان چین به ریال چگونه باشد، زیرا پروژه‌های ما ارزبری ندارند و ریال‌بر هستند. برای اجرای پروژه‌های خود نیازی به واردات ماشین‌آلات نداریم.

وی افزود: در حال حاضر به شدت پیگیریم که بتوانیم از موضوع فاینانس که متأسفانه زمان‌بر هم شده است، برای اجرای این دو پروژه استفاده کنیم و موضوع فاینانس را در ۱۴۰۳ نهایی کنیم.

کد خبر 6094425 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ورزشگاه ماهفروجک قبل از شهریور باید تکمیل شود
  • لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • تمرکز ویژه استان اصفهان بر تکمیل زنجیره ارزشی صادرات‌ محور
  • آیا با هواپیما می‌توان سفری ارزان به مشهد داشت؟
  • تکمیل ۴۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در یزد/ خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع
  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • امداد رسانی به مصدومان واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر به شادمهر
  • حرکت به سمت قله و پیشرفت/ کشور وقت آزمون و خطا ندارد
  • حرکت به سمت قله و پیشرفت/ کشور وقت آزمون خطا ندارد