Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» سلمان اسحاقی، نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در رابطه با وضعیت تربیت و آموزش نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان و کمبود نیروی متخصص در این حوزه بیان کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا یعنی دو سال گذشته تاکنون متاسفانه بخش زیادی از توجهات به بحث درمان و پیشگیری از این بیماری معطوف شده و بخش آموزش در حوزه بهداشت و درمان آنطور که شایسته است موردتوجه واقع نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضررها و خطرات بی‌توجهی به بحث آموزش در این حوزه در سال‌های آینده بیشتر آشکار خواهد شد و اگر ما امروز به دنبال ترمیم بحث آموزش در حوزه بهداشت، درمان و سلامت نباشیم، متاسفانه در آینده با کمبود شدید پزشک و متخصص مواجه خواهیم بود. 

وی در ادامه گفت: در حال حاضر متاسفانه ارائه امکانات درمان و سلامت و حضور پزشکان متخصص به پایتخت و یا مراکز استان‌ها محدود شده و یکی از مشکلات اساسی ما در شهرستان‌ها و مناطق محروم کشور عدم وجود متخصص به تعداد کافی است. به همین دلیل در زمینه ایجاد انگیزه برای حضور متخصصین در شهرستان‌های دورافتاده، باید تصمیمات جدی اتخاذ شود. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی: ضررها و خطرات بی‌توجهی به بحث آموزش در طی سال‌های اخیر در سال‌های آینده بیشتر آشکار خواهد شد. وزارت بهداشت باید برای تربیت و تعالی پزشک عمومی و متخصص توجه ویژه‌ای داشته باشد و دولت سیزدهم نیز به این موضوع توجه ویژه‌ای کند؛ اعتبارات مالی و زیرساخت‌های آموزشی را آماده کند و مجلس هم در موضوع تنظیم و تنقیق قوانین به آن بپردازد.

اسحاقی همچنین تشریح کرد: امروز پزشکان عمومی خواستار اصلاح قوانین در حوزه تعهداتشان و تسهیل شرایط جهت گذراندن دوره تخصص هستند. در واقع وزارت بهداشت با چالشی روبرو است که اگر تعهدات پزشکان عمومی را نادیده بگیرد و اجازه بدهد به دنبال اخذ تخصص بروند کشور با بحران کمبود پزشک عمومی مواجه می‌شود و اگر اصرار بر عملی‌کردن تعهدات داشته باشد با بحران کمبود پزشک متخصص مواجه خواهید بود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: نگرانی وزارت بهداشت از افزایش ظرفیت جذب متخصص به این علت است که در زمینه جایگزینی پزشک عمومی در شهرستان‌های دورافتاده با مشکل مواجه شده و نیروی جایگزینی ندارد که بتواند افراد را برای گذراندن دوره‌های تکمیلی اعزام کند. مقاومت وزارت بهداشت در این حوزه نیازمند اصلاح قانون است. در همین راستا بنده در حوزه برقراری عدالت آموزشی برای پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و دوره‌های تخصصی طرحی را به مجلس ارائه دادم. اصلاح قوانین و ایجاد بستر مناسب برای فراخوان و جذب دانشجویان و پزشکان دو مسئله مهم در حوزه بهداشت و درمان است که باید به آن پرداخته شود.

وی همچنین در حوزه توسعه صنعت توریسم‌ درمانی در کشور گفت: توریسم درمانی اگر متمرکز بر پایتخت و مراکز استان‌های بزرگ مانند شیراز و اصفهان باشد ،باز هم تمام منافع حاصل از آن متوجه شهرهای خاص خواهد بود. اما باید توجه داشت که ما در مرز شرق و جنوب‌شرق سه کشور افغانستان، پاکستان و هندوستان را داریم که نزدیک به بیش از ۲میلیارد جمعیت را در برمی‌گیرد و می‌تواند جامعه هدف صنعت توریسم ‌درمانی کشور در این منطقه باشد.

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در پایان در رابطه با لزوم توسعه صنعت توریسم‌درمانی و رفع مشکلات این حوزه در راستای کمک به اقتصاد افزود: راه‌اندازی صنعت توریسم سلامت در بخش شرق کشور از درخواست‌های دیرینه دولت و مردم افغانستان بوده که به دلیل عدم وجود نیروی متخصص کافی در این منطقه به آن پرداخته نشده است. حمایت دولت از راه‌اندازی صنعت توریسم درمانی در شهرستان مرزی زیرکوه از توابع استان خراسان جنوبی که همسایه دومین ولایت پرجمعیت کشور افغانستان یعنی هرات است، در وهله اول به بهبود وضعیت اقتصاد و توسعه و آبادانی در این استان کمک می‌کند، همچنین خواسته دیرینه مردم افغانستان را محقق خواهد کرد. 

منبع: نماینده

کلیدواژه: توریسم درمانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان حوزه بهداشت بهداشت و درمان توریسم درمانی وزارت بهداشت صنعت توریسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۳۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه جمعیت و فرزندآوری در کشور و استان قم گفت: علاوه بر تلاش برای افزایش جمعیت، باید از اتفاقاتی همچون سوانح رانندگی و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر که باعث کاهش جمعیت می‌شود نیز جلوگیری کرد. - اخبار استانها -

مهدی مصری به خبرنگار تسنیم در قم گفت: با توجه به اهمیتی که موضوع جوانی جمعیت در کشور دارد باید ابتدا فرهنگ‌سازی و نگرش همکاری در ما نهادینه شود.

وی با تاکید بر اصلاح رویکرد بازدارنده گذشته از نگاه دولت و وزارت بهداشت در زمینه‌ جوانی جمعیت افزود: جمعیتی که به سمت پیری می‌رود، پیشرفت و توانمندی خاصی نخواهد داشت؛ در سطح  جوانی جمعیت باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد و تاکنون مجلس توانسته قانون را اصلاح کند، قانون جوانی جمعیت را نهادینه کرده و نگاه دولت و وزارت بهداشت و مردم را به عواقب پیری جمعیت که شامل عدم پیشرفت کشور، مشکلات معیشتی، فرهنگی و... خواهد بود، جلب کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره  به آمار بالای حوادث تصادفات جاده‌ای و نقش آن در کاهش جمعیت گفت: آمار بالای تصادفات، نشان دهنده لزوم اهمیت فرهنگ‌سازی انسانی و پیگیری دستگاه‌های نظارتی‌ است، ما باید علاوه بر فرهنگ سازی، بتوانیم زیرساخت ها و تسهیلات لازم در حوزه بیمارستانی، بهداشت و درمان را اصلاح کنیم و در بحث جاده سازی، فرهنگ ترافیک، خودروسازی و ... کارهایی در جهت رفع این مشکلات انجام دهیم.

وی عنوان کرد: پیشگیری قاعده‌مند از بیماری‌های غیرواگیر و اصلاح سبک زندگی، جمعیت موجود را حفظ و مانع از بین رفتن جمعیت جوان کشور می‌شود.

وی با اشاره به کارهای خوب دولت در حوزه حمایت از زوج‌های نابارور تصریح کرد: دولت با ایجاد صندوق صعب‌العلاج، درمان ناباروری را در دستور کار بیمه‌ها قرار داده است، ضمن اینکه خدمات سطح یک و دو و سه با فراهم آوردن نیروی انسانی و ملزومات در حال اجراست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تجهیز زیرساخت‌های استان در زمینه درمان مستقل را نیز مهم دانست و گفت: جذب نیروهای جدید انسانی و برگزاری دوره های تخصصی هیئت علمی، استقلال درمانی استان را بالا می‌برد.

وی با اشاره به افزایش فرزندآوری در قم با برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های انجام شده توسط تیم‌های بهداشت و درمان و سلامت افزود: تعداد ولادت نوزادان در سال گذشته این استان در مقایسه با سال 1401، نیم درصد افزایش نشان می‌دهد.

مصری با بیان اینکه برای موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در استان باید برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام داد، عنوان کرد: در راستای فرزندآوری اقداماتی توسط تیم‌های بهداشت و درمان در استان قم انجام‌ شده که می توان به برپایی میز خدمت ارائه مشاوره فرزندآوری در هر هفته در محل برگزاری نماز جمعه قم اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: کارشناسان مامایی و مراقبین سلامت در مناسبت‌ها و جشن های عمومی به مردم مشاوره فرزندآوری و باروری سالم ارائه می دهند.

به گزارش تسنیم، استان قم از نظر جمعیتی، رتبه بیستم کشور را به خود اختصاص داده است و از نظر توزیع سالمندان بالای 60 سال براساس سرشماری سال 1395 مرکز آمار در رتبه 26 قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحویل ۹۰۰۰ تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت
  • خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند
  • توجه به توریسم درمانی در ساخت بیمارستان کلاهدوز قوچان مؤثر است
  • توریسم درمانی در سیستان و بلوچستان باید توسعه یابد
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار