Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا شالبافان، در خصوص آسیب های روانی ناشی از بیماری کرونا و قرنطینه های طولانی مدت، اظهار داشت: مدت ها است که علم روانشناسی، راهکارهایی برای زندگی بهتر و مدیریت استرس به مردم ارائه داده است، از جمله حضور در اجتماعات و فعالیت های گروهی، ورزشی و هنری، شرکت در جمع دوستان و اقوام و سفر اما متاسفانه در شرایط فعلی و ظهور پاندمی کرونا دیگر این راهکارها کارساز نبوده و انجام هرکدام از این موارد می تواند منجر به ایجاد استرس بیشتر ناشی از انتقال ویروس و درگیری اعضای خانواده شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: به هرحال روزی کرونا تمام می شود و زندگی به حالت طبیعی برخواهد گشت اما نگرانی ما روانشناسان و روانپزشکان آسیب ها و مشکلاتی است که به واسطه ی این بیماری در افراد ایجاد می شود.

شالبافان گفت: هر روز شاهد از دست دادن عزیزی در خانواده ای هستیم، با توجه به اینکه برگزاری مراسم و جمع شدن آشنایان و دوستان در کنار هم باعث می شود فرد داغدیده راحت تر بحران فقدان عزیزانش را تحمل کند اما نمی توانیم مانند گذشته با شرکت در مراسم و در آغوش کشیدن و ابراز همدری که در گذشته با شرکت در مراسم تشییع به افراد داغدیده داشتیم با آشنایان و اقوام خود همدردی کنیم و آنها را تسلی دهیم.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص سفر که قبل از پاندمی کرونا یکی از توصیه های متخصصان برای تمدد ذهن وروان بود، توضیح داد: امروز سفر با توجه به خطراتی که در پی خواهد داشت به عنوان دشمن سلامت بدن به دلیل انتقال و جابجایی ویروس و همچنین آسیب زننده روان بدلیل استرس های ناشی از اینکه مبادا خانواده را در معرض بیماری قرار داده باشیم، شناخته شده و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

وی با اشاره به اینکه اهمیت و اولویت ما درخانواده باید حفظ سلامت سالمندان باشد، تصریح کرد: شرکت در تجمعات خانوادگی و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی اگر خدای ناکرده منجر به بیماری و از دست دادن این عزیزان شود، آسیب های روانی جبران ناپذیری در ما به وجود خواهد آورد که تاثیرات آن تا مدتهای طولانی ادامه خواهد داشت.

شالبافان در خصوص ذهنیت ایجاد شده در مقابل واکسن که امروز در سطح وسیعی شاهد آن هستیم، گفت: همواره در شرایط بحران افکار منفی و مزاحم به ذهن ما خطور می کند که شناسایی و خنثی کردن این افکار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به عنوان مثال در خصوص واکسن کرونا، همانطور که سال های پیش در خصوص واکسن های سه گانه و...، هم مواردی مطرح می شد که واکسن خوب نیست و بهتر است نزنیم، امروز هم این قبیل موارد در خصوص واکسن کرونا گاهاً مطرح می شود اما امروز در شرایط ویژه ای که در آن هستیم و خطر مرگ عزیزانمان به هیچ عنوان این صحبت ها قابل قبول نیست. خصوصا از افراد تحصیلکرده و به ویژه کادر درمان. به نظر من این مقاومت ها ناشی از استرس های کرونا است که قدرت تجزیه و تحلیل را از ما می گیرد و باعث می شود نتوانیم تصمیم گیری درستی در این خصوص داشته باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، برقراری ارتباط در فضای مجازی را یکی از راه های برون رفت از بسته بودن ارتباطات دانست و تصریح کرد: به هر حال استفاده از تماس های تصویری و اینترنتی بهتر از نبودن ارتباط است و یا دیدن نزدیکان در فضای باز با استفاده از ماسک و رعایت پروتکل ها با اینکه کیفیت ارتباط گذشته را در خود ندارند اما به مراتب بسیار بهتر از نبود این ارتباطات است.

شالبافان خاطر نشان کرد: در شرایط عادی بدن ما ساعت خواب و بیدار مشخصی داشت و همچنین ساعت کار مشخص که با وجود ایجاد چارچوب های محکم، اما استرس ما کمتر بود، زیرا سال ها بر اساس آن شرایط کار می کردیم و به لحاظ روانی استرس ما را کم می کرد. اما با وجود قرنطینه ها و شرایط دورکاری نظم در امور روزمره ما مختل شده هر هفته ساعت کاری تغییر می کند شرایط دورکاری هر هفته تغییر می کند و این به هم ریختگی باعث به هم ریختگی زمان خواب و بیداری و وعده های غذایی ما می شود و در پس این آشفتگی استرس ما تا حد قابل توجهی افزایش پیدا می کند که باید با استفاده از مهارت های مدیریت زندگی روزمره (نباتی) استرس را در خود و خانواده کاهش دهیم .

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان اظهار کرد: با تمام مشکلات ایجاد شده توسط بیماری کرونا، فرصتی پیش آمده تا از زمان آزاد خود استفاده کنیم و توصیه می کنم زمانی را به شرکت در کارگاه های مدیریت استرس و مهارت های زندگی که توسط نهاد ها و یا دانشگاه برگزار می شود، اختصاص دهیم و یا به فعالیت هایی که تا امروز فرصت انجام شان را نداشتیم، بپردازیم.

وی ابراز امیدواری کرد تا با شناخت و پیشگیری از عوامل تاثیرگذار روانی ناشی از بیماری کرونا و قرنطینه های طولانی مدت و همچنین با جدی گرفتن این بیماری و رعایت پروتکل های بهداشتی بتوانیم خود را در زمینه مقابله با استرس های ناشی از این بیماری و قرنطینه ها توانمند سازیم و دوران پسا کرونا هرچه کمتر شاهد آسیب های روانی ناشی از آن باشیم.

کد خبر 5302536

منبع: مهر

کلیدواژه: روانپزشکی ویروس کرونا افسردگی ویروس کرونا واکسن کرونا واکسیناسیون هلال احمر جمهوری اسلامی ایران آمار کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شیوع کرونا کووید 19 سازمان غذا و دارو واکسن بهرام عین اللهی قارچ سیاه علیرضا رئیسی علیرضا زالی دانشگاه علوم پزشکی ایران آسیب های روانی قرنطینه ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۳۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • آونروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت