Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@16:03:57 GMT

چه کسی بر صندلی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد می‌نشیند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۵۹۴۷

چه کسی بر صندلی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد می‌نشیند؟

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سکاندار امور فرهنگی کشور نقش مهمی در ساماندهی وضعیت فرهنگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و همسو کردن آن با آرمان‌های انقلاب سال ۵۷ دارد. معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه نیز در ساختار فرهنگی کشور از نقش خاصی برخوردار است و می‌توان آن را ستون خیمه‌ای نامید که به زعم رهبر معظم انقلاب باید در حوزه بازسازی انقلابی حوزه فرهنگ هم در ساحت اندیشه و هم در ساحت عمل به ایفای نقش بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این معاونت متولی امور جریان چاپ و نشر در کشور است، بنابراین اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست.

پس از رای اعتماد نمایندگان ملت به محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم، گزینه‌های مختلفی در رسانه‌ها و میان اهالی فرهنگ به عنوان گزینه‌های احتمالی معاونت فرهنگی مطرح شدند. نام‌هایی که هرکدام از سوابق مهمی در حوزه‌های مختلف فرهنگی از جمله صنعت چاپ و نشر داشتند، اما گمانه‌زنی‌ها حاکی است که اکنون از میان آن چهره‌ها و شخصیت‌ها دو نام به کرسی معاونت فرهنگی این وزارتخانه نزدیکتر شده‌اند: مهدی رمضانی و یاسر احمدوند.

مدرک دکتری عرفان و تصوف اسلامی از دانشگاه ادیان و مذاهب قم دارد و هم‌اکنون به عنوان معاون نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر مشغول به خدمت است. او سوابق مهمی در عرصه نشر دارد. از مدیریت انتشارات موسسه همشهری گرفته تا معاونت اجرایی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، مدیرعامل شرکت پخش محصولات فرهنگی ترنج، مدیرعامل فروشگاه‌های ترنجستان، مدیریت مرکز آموزش‌های کاربردی نشر، مدیریت روابط عمومی بنیاد دایرةالمعارف و عضویت در هیات مدیره مجتمع چاپ واژه‌پرداز اندیشه.

دبیر جشنواره کتاب کودکان دفتر تبلیغات اسلامی، سردبیری هفته‌نامه صداوسیما و فصلنامه دیدار، سردبیری هفته‌نامه همشری محله، سردبیری ماهنامه مهر و ماه، مدیر مسئولی نشریه شیرازه کتاب و سردبیری سایت کانون اندیشه جوان از دیگر سوابق فرهنگی احمدوند است.

مهدی رمضانی نیز هم‌اکنون معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است. در کارنامه کاری او معاونت مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چشم می‌خورد. او همچنین مدتی را نیز در سمت مشاور مرحوم حجت‌الاسلام روح الله حسینیان، رییس فقید مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران به ایفای مسئولیت پرداخت.

سوابق این دو چهره فرهنگی در حوزه چاپ و نشر امیدها را به بهبود معضلات مهم و ریشه‌ای صنعت نشر ایران از جمله اعمال سلیقه بررس‌های کتاب‌ها در زمینه صدور مجوز و همچین سیستم توزیع کتاب زنده می‌کند. سال‌هاست که اهالی قلم نسبت به اعمال سلیقه در زمینه صدور مجوز انتشار کتاب‌ها گلایه و اعتراض دارند و این میان حتی برخی اتفاقات مضحک نیز رخ داده است که از جمله آنها می‌توان به دو ترجمه‌های دو مترجم از یک کتاب اشاره کرد که توسط ناشران خود برای اخذ مجوز به وزارت ارشاد ارسال شدند. یکی از این دو ترجمه موفق به اخذ مجوز بدون هیچ حذفیاتی می‌شود و مجوز انتشار ترجمه دیگر مشروط به حذف یک فصل از کتاب می‌شود.

مشکل دیگر مسئله توزیع کتاب است. ساختارهای فعلی به‌گونه‌ای است که کتاب‌ها پس از انتشار صرفاً تا مدتی در کتابفروشی‌های تهران عرضه می‌شوند و زمان زیادی باید صرف شود تا کتاب به کتابفروشی‌ها شهرستان‌ها برسد. تعطیلی مداوم کتابفروشی‌های محلی بویژه در شهرستان‌ها نیز معضل دیگری است. پس از انقلاب حل مشکل سیستم توزیع را در راهکارهایی چون نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاه‌های استانی کتاب دیده‌اند.

این راهکارها هرچند به عنوان مسکنی برای ناشران عمل می‌کنند، اما مشکلات بیشتری را موجب شده‌اند که از جمله آنها می‌توان به نابودی کتابفروشی‌های محلی اشاره کرد. نمایشگاه‌های کتاب در اصل فروشگاه‌های بزرگ کتاب هستند و چون از طرف دولت حمایت می‌شوند، رقیب عمده کتابفروشی‌های خصوصی به شمار می‌آیند. البته در این سال‌ها سعی شده که با پیگیری برنامه‌هایی از جمله طرح‌های فروش فصلی به کتابفروشی‌ها نیز توجه شود، اما این نیز راه حلی ریشه‌ای نیست. حمایت از ناشران و اهالی قلم آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا نیز باید یکی از برنامه‌های اصلی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد. به طرح‌های حمایتی در دوره قبل ایراداتی از جمله دیده نشدن ناشران فعال در استان‌های مختلف کشور، وارد بود. گویا صرفاً طیف محدودی از ناشران شهرستانی زیر چتر حمایتی وزارت ارشاد قرار گرفته بودند.

کد خبر 5302038

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صنعت نشر کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب ترجمه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انتشارات سروش تازه های نشر اربعین حسینی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی سازمان سمت معرفی نشریات پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات مراسم عزاداری حیدر رحیم پور ازغدی کاغذ کتابفروشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۵۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) با حضور مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و رشید جعفرپور قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم از مسئولان و معاونت های فرهنگی و دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح شد.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه ها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره تقدیر می‌شود.

نشریات روایتگر جنبش‌ دانشگاه‌های غربی در حمایت از غزه باشند

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در این مراسم به نکاتی در مورد نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: نشریات دانشجویی انعکاس دهنده دستاوردهای دانشگاه ها و پیشرفت های آموزش عالی کشور هستند که برای عامه مردم جذاب است.

رشید جعفرپور افزود: نشریات دانشجویی می توانند و باید تقویت کننده فضای گفت و گو و تبادل نظر در دانشگاه باشند، زیرا ما باید در دانشگاه منطق گفت و گو را داشته باشیم. نشریات دانشجویی می توانند هم فضای گفت و گو و عقلانیت را تقویت و هم فضای قطبی را در دانشگاه تعدیل کنند.

وی تاکید کرد: نشریات دانشجویی می توانند بازگو کننده مشکلات دانشجویی باشند. همچنین سواد رسانه ای را در دانشجویان بهبود بخشند به خصوص که اکنون در فضای رسانه ای ضعف داریم.

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در ادامه به انتظارات از نشریات دانشجویی پرداخت و گفت: باید در نقد منصفانه رفتار کنیم، نقد باید مبتنی بر اخلاقیات باشد و به این شکل هم به ارتقای وضعیت کشور و هم رفع مشکلات بخش خاص کمک کنند.

جعفرپور تاکید کرد: علاوه بر طرح مسائل کشور باید راه حل های احتمالی مساله و مسائل را هم بیان کرد و این وظیفه نشریات دانشجویی است. همچنین باید روحیه امید را زنده نگه داشت و اگر خروجی هر کاری باعث افزایش امید نباشد، فایده ندارد. این موضوع در بیانات مقام معظم رهبری هم بارها تاکید شده است.

انتشار ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های وزارت علوم

وی در ادامه به انتظارات رهبر معظم انقلاب از دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایشان تولید علم، تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم را وظیفه دانشگاه دانستند، البته تولید علم روند خوبی طی کرده است ولی در بخش های دیگر باید کار کنیم، نشریات دانشجویی باید در جهت دهی به علم و عالم کمک کنند.

قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم یادآور شد: نشریات دانشجویی باید روایتگر صادق جنبش های دانشجویی دانشگاه های غربی از وضعیت غزه باشند و این حرکت را بازگو و تقویت کنند.

جعفرپور همچنین گفت: فضای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را در دستور کار داریم و از این نشریات حمایت می کنیم. امروز ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه های متعلق به وزارت علوم و تعداد زیادی هم در وزارت بهداشت داریم‌ البته نشریات برخط در فضای مجازی هنوز به اندازه کافی قاعده مند نیستند و باید این مشکل را رفع کرد.

وی تصریح کرد: سامانه نشریات که در معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم راه اندازی شد به انتخابات مدیران مسئول بسیار کمک کرده است و باید با نظارت این روند را تقویت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • وعده مهدی تاج؛ از فصل آینده هر تماشاگر با کد ملی روی صندلی خودش می نشیند!
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم
  • حضور وزیر فرهنگ در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • بُن‌ پاشی در نمایشگاه کتاب؟ +توضیحات رئیس نمایشگاه کتاب
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران