Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرورزشی – تیم ملی فوتبال ایران در فیفادی پیش‌رو دو دیدار مهم مقابل امارات و کره جنوبی خواهد داشت. طبق برنامه دیدار نخست با امارات ۱۵ مهرماه و بیرون از خانه برگزار می‌شود و ایران در روز ۲۰ مهرماه در ورزشگاه آزادی میزبان کره جنوبی خواهد بود.

یکی از تاکیدهای فیفا و AFC برای مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ استفاده از کمک داور ویدئویی (VAR) بود که با توجه به شرایط موجود، فوتبال ایران هنوز نتوانسته از این تکنولوژی در داخل کشور بهره ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال همین مسئله می‌تواند میزبانی ایران را از بازی‌های خانگی‌اش تحت تاثیر قرار دهد، همانطور که فدراسیون فوتبال سوریه نیز برای انجام دیدار ۱۱ شهریور با ایران در ورزشگاه آزادی به این مسئله معترض شده بود.

با توجه به اینکه کنفدراسیون فوتبال آسیا همچون مرحله قبل دنبال بهانه‌هایی برای سلب میزبانی از ایران بوده و هست، اما تاکنون تاکید فیفا اجازه نداده AFC به این هدف خود برسد. فدراسیون بین المللی فوتبال تاکید داشته تا حد ممکن تمام تیم‌های حاضر در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ برخلاف مرحله قبلی میزبانی دیدارهای خود را انجام دهند و این بار اجازه میزبانی متمرکز به کشورهای خاص را نداد. با این حال همچنان این مسئله مطرح است که AFC برای سلب میزبانی از ایران تلاش‌هایی را انجام دهد و از همین‌رو شاید موضوع VAR یکی از همین بهانه‌ها باشد، اما فدراسیون در تلاش است تا دیدار با کره جنوبی این تجهیزات را وارد کشور کند.

در تمامی مسابقاتی که تحت نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار می‌شود برای کمک داور ویدئویی از تجهیزات شرکت بریتانیایی Hawk Eye استفاده می‌شود، اما این شرکت با توجه به تحریم‌ها اعلام کرده نمی‌تواند به ایران بیاید. بنابراین فدراسیون فوتبال تلاش می‌کند تجهیزاتی که مورد تایید فیفاست را خریداری کند تا این مشکل برطرف شود.

پیش از دیدار با سوریه جانمایی برای نصب تجهیزات VAR در ورزشگاه آزادی صورت گرفته و اتاق سابق پزشکی که زیر تونل شرقی ورزشگاه قرار دارد، قرار است اتاق داوران ویدئویی باشد. همچنین سیستم‌های VAR با ۱۶ و ۱۲, ۸, ۴ دوربین است که استفاده از ۸ دوربین نیز در فیفا مورد تایید قرار می‌گیرد. از آنجایی که سیستم‌های دارای ۱۶ و ۱۲ دوربین پروسه سنگین‌تری دارد و پشتیبانی اینترنتی قوی‌تری می‌خواهد، فدراسیون رایزنی‌های خود را برای استفاده از تجهیزات VAR با ۸ دوربین انجام داده است.

طبق برآوردهای صورت گرفته تا پایان شهریورماه رایزنی‌ها و اقدامات لازم برای خرید این تجهیزات صورت می‌گیرد و پیش از دیدار با کره جنوبی تجهیزات VAR در ورزشگاه آزادی نصب خواهد شد تا کمک داوران ویدئویی نیز بتوانند در این بازی حضور داشته باشند.

این خبری خوشحال کننده برای فوتبال ایران خواهد بود که بالاخره پای تجهیزات VAR هم به ایران باز می‌شود، اما همچنان امکان استفاده از این تکنولوژی در دیدارهای لیگ وجود ندارد چرا که برای استفاده از تکنولوژی VAR در مسابقات لیگ مراحلی باید طی شود، داوران آموزش‌های لازم را ببینند و مجوزهای لازم را دریافت کنند و البته تمام استادیوم‌ها به این سیستم مجهز شوند تا در نهایت در لیگ برتر هم از این تکنولوژی استفاده شود. این مسئله نیاز به زمان دارد که ممکن است چند ماه به طول بینجامد. با این حال آنچه تا این لحظه فدراسیون فوتبال در حال نهایی کردن آن بوده، وارد کردن تجهیزات VAR به ایران پیش از بازی با کره جنوبی است تا همه چیز برای میزبانی آماده باشد.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: کمک داور ویدیویی VAR ورزشگاه آزادی فدراسیون فوتبال تجهیزات VAR کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۷۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟

برخی اظهارنظر‌های مدیران سابق ورزشگاه آزادی حاکی از آن بود که اگر در این برهه ورزشگاه آزادی بازسازی نشود، فقط مدت دو سال قابل استفاده خواهد بود و عملیات عمرانی برای بازسازی آغاز شد، اما وعده‌هایی که داده شد در حد حرف باقی ماند و پروژه بازسازی طبق حرف‌ها پیش نرفت.

مجموعه آزادی دچار فرسودگی محض است

به گزارش ایسنا، احمد مددی مدیر پیشین ورزشگاه آزادی زمانی که در سال ۱۴۰۱ مسوولیت مجموعه را برعهده گرفت در همان زمان اعلام کرد که با یک مجموعه فرسوده، پیر و کاملاً سالخورده مواجه هستیم.

وی بر این باور بود که این مجموعه ورزشی با بنا‌ها و تأسیساتش دچار فرسودگی محض است و معتقد بود که در آن برهه چندین نامه از وضعیت بغرنج مجموعه به‌ویژه تأسیسات و سیستم برق به عاصم یوسفی مدیر وقت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی نوشته است.

مددی در آن برهه تاکید کرده بود که در ورزشگاه آزادی با پدیده‌ای به‌نام شکست و ریزش سکو‌ها مواجه هستیم به دلیل اینکه ورزشگاه نیم قرن سن دارد. در آن زمان در جلسه‌ای که به منظور استحکام و ایمنی ورزشگاه در محل مجموعه آزادی با حضور مسوولانی از استانداری، فرمانداری، دادستانی، مرکز تحقیقات مسکن، شهرداری و… برگزار شد، عاصم یوسفی لب به انتقاد و گلایه از نمایندگان برخی سازمان‌های حاضر در جلسه گشود و ناایمن بودن ورزشگاه را رد و این موضوع را شیطنت برخی اعلام کرد، این در حالی است که نهاد‌های متعددی نسبت به ایمنی ورزشگاه به‌ویژه در سکو‌ها هشدار داده بودند.

مددی در آن زمان در مصاحبه‌ای با انتقاد از وضعیت تامین بودجه بازسازی آزادی اعلام کرد: یک سال فریاد زدم که به دادِ مجموعه و ورزشگاه برسند همین فریاد‌ها سبب شد تا به بدترین آدم نزد این آقایان تبدیل شوم، عاصم یوسفی یک‌بار با من تماس گرفت و گفت که «چرا این‌قدر به من نامه می‌زنی؟ چرا توپ را در زمین من می‌اندازی؟» من هم در پاسخ گفتم بودجه مجموعه آزادی دست من نیست و تمام حساب‌های مجموعه متعلق به شرکت توسعه است، شما باید تخصیص اعتبار و منابع کنید، وظیفه من هشدار دادن است و باید این کار را انجام بدهم.

وعده‌های بازسازی که به سرانجام نرسید

همچنین ۱۸ مرداد سال ۱۴۰۲ مهیار عسگریان، رییس بعدی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی بر این باور بود که اگر بودجه برسد، در آذر ماه ۱۴۰۲ سکو‌ها به طور کامل آماده می‌شود و هزینه بازسازی را ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد برآورد کرد تا ورزشگاه به شرایط ایده‌آل برسد.

مهیار عسگریان که ۲۶ آذر ۱۴۰۱ مسوولیت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی را برعهده گرفت معتقد بود: از بهمن ۱۴۰۱ طرح مرمت و مقاوم‌سازی استادیوم آزادی کلید خورد و از همان زمان که مسئولیت شرکت را برعهده گرفتم صحبت از ریزش سکو‌های آزادی مطرح بود که با کمک راه و شهرسازی کار را شروع کردیم و تحقیقات لازم را روی سکو‌هایی که به لحاظ مقاومت و ایمنی مشکل داشت آغاز کردیم.

وی معتقد بود که ماهانه چیزی حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان هزینه نگهداری آزادی است، اگر بخواهیم چمن استادیوم را بازسازی کنیم چیزی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز است، اگر بخواهیم استادیوم را به روزرسانی کنیم ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد بودجه نیاز است که البته با این رقم‌ها استادیوم آزادی جمع نمی‌شود و نیاز به حمایت دولتمردان، نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه دارد تا با تخصیص اعتبار مناسب کار بازسازی استادیوم آزادی زودتر تسریع و اجرایی شود.

وی در آن برهه بر این باور بود که اگر آزادی را به ما تحویل بدهند و اعتبار لازم را داشته باشیم بازسازی کامل ۱۸ تا ۲۰ ماه زمان می‌برد، در غیر این صورت همزمان با برگزاری بازی‌ها ۳ روز در هفته را از دست می‌دهیم و تنها ۴ روز زمان برای بازسازی باقی می‌ماند و در این صورت پروژه طی ۳ سال انجام می‌شود.

در هر متر مربع ۱۸۰ کیلوگرم سبک‌سازی انجام شد

اواخر اسفند ۱۴۰۱ سکو‌های غربی ورزشگاه آزادی تخریب شد تا سکو‌های سبک سازی شده جدید مجدد نصب شوند. به گفته مشاور پروژه آزادی در هر متر مربع، ۱۸۰ کیلوگرم سبک‌سازی انجام شده است.

سال گذشته مشاور پروژه ورزشگاه آزادی طی گفت‌وگویی با ایسنا تاکید داشت از سال ۱۳۵۰ که ورزشگاه آزادی به بهره برداری رسیده، در طی این سال‌ها بیشتر از آن چه که از آن نگهداری کنند، بهره برداری شده است. چنین سازه بزرگی نیاز به مراقبت داشته، اما متاسفانه از لحاظ شرایط ساخت و نوع نگهداری دچار آسیب‌های جدی شده و در اثر گرما و سرما عایق‌های این سازه آسیب دیده است. مشاور پروژه بر این باور بود که اگر ورزشگاه آزادی بازسازی نشود، فقط ۲ سال دیگر قابل استفاده خواهد بود.

فرصت طلایی بازسازی که از دست رفت

جام ملت‌های آسیا و تعطیلی یکماهه مسابقات لیگ برتر فرصت بسیار خوبی برای تسریع در بازسازی ورزشگاه آزادی بود و این امکان وجود داشت که سکو‌های ورزشگاه آزادی کامل شود، اما شرکت توسعه این فرصت طلایی برای بازسازی را از دست داد.

در شرایطی که طبق وعده قبلی مسئولان، قرار بود سکو‌های ورزشگاه آزادی تا آذرماه ۱۴۰۲ بازسازی شود، اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه از فرصت جام ملت‌های آسیا که با تعطیلی لیگ‌برتر فوتبال ایران همراه بود نیز هیچ استفاده‌ای نشد.

دیگر خبرها

  • ویدئویی که یمنی ها از نیروهای زیر زمینی خود منتشر کرده اند
  • اعلام برنامه مسابقات چهار هفته پایانی لیگ یک فوتبال ایران
  • در دیدار فرمانده تیپ ویژه تهران با رییس کل حراست وزارت ورزش مطرح شد؛ نصب دوربین های هوشمند پلیس در ورزشگاه ها
  • بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟
  • نصب دوربین‌های هوشمند پلیس در ورزشگاه‌ها برای تامین امنیت
  • وی‌ای‌آر چینی در لیگ برتر ایران!
  • تجهیزات VAR از چین وارد می‌شود | مشکلی در قرارداد شمسایی نیست
  • استقلالی‌ها منتظر کمک مدیر سابق‌شان
  • برقراری و تامین امنیت ورزشگاه‌ها با استفاده از دوربین‌های هوشمند پلیس
  • مکان بازی پیکان - استقلال تغییر می‌کند!