Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@16:39:09 GMT

گیاهانی که مثل یک قرص خواب عمل می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۲۷۷۴

گیاهانی که مثل یک قرص خواب عمل می‌کنند

به گزارش جام جم آنلاین، اختلال در خواب شبانه می‌تواند حسابی برای ما دردسر ساز شود و آرامش مان را در طول روز از بین ببرد.

بسیاری از تصادفات مرگ باری که در سطح جاده‌ها اتفاق می‌افتد، به دلیل خواب ناکافی است. هر فرد با توجه به نیاز بدنش باید خواب کافی در شب داشته باشد که در این خصوص بسیاری از پزشکان خواب کافی را هشت ساعت می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفع اختلالات خواب با کمک گیاهان دارویی

بدن در صورت نداشتن خواب کافی شبانه با مشکلات زیادی مواجه و عملکرد مناسب مغز دچار مشکل می‌شود. افرادی که معمولا در شب به اندازه کافی نمی‌خوابند یا با اختلال خواب مواجه هستند، بیش از سایرین پرخاشگر خواهند شد و توانایی انجام کار‌های روزانه خود را ندارند. ولی واقعا برای بی خوابی‌های شبانه چه کاری می‌توان انجام داد؟ «دکتر سعید صانعی» پزشک و مشاور درمان‌های گیاهی و طب سنتی، روش‌ها و درمان‌های گیاهی را به شما معرفی می‌کند تا بدون هیچ دغدغه‌ای بخوابید.

چرا نمی‌ خوابی؟

دلیل بی خوابی از دیدگاه طب سنتی به خشکی مغز باز می‌گردد؛ وقتی مغز به اندازه کافی رطوبت نداشته باشد، بی خوابی ایجاد می‌شود. خشکی مغز می‌تواند همراه با گرمی یا همراه با سردی باشد. بی خوابی که به دلیل خشکی و گرمی ایجاد می‌شود، به این شکل است که فرد در ابتدا نمی‌تواند به راحتی به خواب برود و نزدیک سحر احساس خواب برای فرد ایجاد می‌شود.

این دسته از افراد معمولا تا ساعت ۲-۳ بامداد برای خوابیدن با مشکل مواجه هستند و صبح‌ها نمی‌توانند از خواب بیدار شوند و به جای خواب شبانه، تا ظهر می‌خوابند. افرادی که به دلیل خشکی و گرمی نمی‌خوابند، شب‌ها در کنار تخت خواب خود آب می‌گذارند تا مدام از آن بنوشند. این دسته از افراد در هوای سرد و مرطوب به راحتی می‌خوابند.

گروه دوم در اثر خشکی و سردی دچار بی خوابی می‌شوند به این شکل که حدود ۲-۳ ساعت می‌خوابند، سپس بیدار می‌شوند و دیگر امکان خوابیدن برای شان وجود ندارد. این دسته از افراد معمولا کابوس‌های وحشتناک می‌بینند. خوردن قهوه و چای می‌تواند مشکلات این دسته از افراد را تشدید کند. افرادی که مشکلات خواب دارند، خسته هستند، ولی به دلیل وجود صفرا و سودا در بدن شان نمی‌توانند به راحتی بخوابند.

گیاهی که شما را بی هوش می‌کند!

افرادی که به خشکی مغز مبتلا هستند، باید دمای اتاقی را که می‌خواهد در آن بخوابند متعادل کنند، چون گرما و سرمای زیاد باعث بی خوابی در این دسته از افراد می‌شود. افراد سوداوی مزاج در زمستان و سرما بیشتر با مشکل بی خوابی مواجه می‌شوند در حالی که بی خوابی در تابستان و هوای گرم مختص افراد صفراوی مزاج است.

پرخوری و یائسگی می‌تواند بی خوابی این دسته از افراد را تشدید کند. برای رفع بی خوابی می‌توان یک نوع سوپ درست کرد؛ برای درست کردن این سوپ باید از جو، لپه و برنج استفاده کرد. هم چنین می‌توان در این سوپ، کدو حلوایی و یکی، دو برگ کاهو ریخت و به محتوایت سوپ باید گشنیز، هویج و شیر نیز اضافه کرد. خوردن این سوپ که روش پخت آن مانند سایر سوپ هاست، می‌تواند به درمان بی خوابی کمک کند.

استفاده از سبزی ترخون در درمان بی خوابی افرادی سوداوی مزاج موثر است. این دسته از افراد می‌توانند ترخون را خشک کنند و روی غذا‌های خود بریزند و بخورند.

سنبل الطیب یکی از گیاهانی است که در درمان بی خوابی می‌توان از آن کمک گرفت. این گیاه تاثیر فوق العاده‌ای در درمان بی خوابی می‌تواند داشته باشد، به شرط آن که از نوع تازه گیاه استفاده شود. برای این منظور باید تکه‌های ریشه سنبل الطیب را در قوری، به همراه ۲ لیوان آّب جوش ریخت و پس از ۲-۳ دقیقه جوشیدن آن را دم کرد. جوشیدن یک جرعه از این دم نوش خواب عمیقی را برای فرد ایجاد می‌کند.

اکثر ریشه‌های سنبل الطیب که در عطاری‌ها به فروش می‌رسند، تازه نیستند و به همین دلیل تاثیر چندانی در درمان بی خوابی ندارند. برای بهره گیری از خاصیت خواب آلور این گیاه، باید آن را به صورت مستقیم و تازه مصرف کرد. سنبل الطیب برای افراد سوداوی که با مشکل بی خوابی مواجه هستند، گزینه بسیار خوبی محسوب می‌شود.

درمانی گیاهی می‌توانند جایگزین بهتری برای دارو‌های شیمیایی باشند، چون بیشتر دارو‌های شیمیای که برای خواب استفاده می‌شود، می‌تواند باعث وابستگی فرد شود، ضمن این که مشکلاتی، چون اختلالات حافظه، عدم تمرکز و گیجی در طول روز را ایجاد می‌کند. البته ممکن است روند درمان با گیاهان دارویی در افراد سوداوی مزاج، کمی طولانی‌تر باشد به همین دلیل افراد سوداوی مزاج باید برای درمان صبور باشند.

برای رفع مشکلات خواب می‌توان از چای بابونه استفاده کرد که عارضه‌ای ندارد. این گیاه برای خانم‌های بادار و مادران شیرده که به این مشکل مبتلا هستند نیز مناسب است. این گیاه مناسب افراد سوداوی و صفراوی مزاج می‌تواند باشد. ۵ گرم از گیاه را باید در یک لیوان آب جوش ریخت و به مدت ۱۵ دقیقه دم کرد، سپس آن را صاف کرد و نوشید. مصرف چای بابونه برای همه گروه‌های سنی می‌تواند مفید باشد.

گل گاوزبان آرام بخش است و می‌تواند به درمان بی خوابی به ویژه در افرادی که صفراوی مزاج هستند، کمک کند افرادی که فشار خون آن‌ها بالاست نباید از گل گاوزبان استفاده کنند، چون مصرف این گیاه فشار خون را بالا می‌برد.

گل گاوزبان باید حتما با لیمو عمانی مصرف شود، چون گل گاوزبان گرم و مرطوب است و باید با استفاده از لیمو عمانی از خاصیت گرم بودن آن کم کرد. ۱۵ گرم از این گیاه را به همراه یک لیمو عمانی سوراخ شده باید در یک قوری استیل به همراه آب ریخت تا بجوشد و سپس به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد.

گل بنفشه خواص بسیار زیاید دارد و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها می‌توان از آن کمک گرفت. برای مشکل بی خوابی هم می‌توان از گل بنفشه استفاده کرد. برای این منظور باید جوشانده این گل را درست کرد و آن را به صورت و شقیقه مالید.

این گیاه برای افراد صفراوی مزاج مناسب است. علاوه بر جوشانده این گیاه می‌توان از روغن گل بنفشه که در عطاری‌ها موجود است هم استفاده کرد و روغن را روی سر و صورت مالید و به آرامی ماساژ داد.

کدو حلوایی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و بسیاری از افراد در غذا‌ها از آن استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از دارو‌هایی که برای درمان بی خوابی می‌توان از آن کمک گرفت، تخم کدو حلوایی است. تخم کدو حلوایی برای افرادی که صفراوی مزاج هستند و بی خوابی‌های شبانه دارند، مفید است. برای استفاده از تخم کدو حلوایی باید آن را کوبید و توی توری ریخت، سپس توری را داخل آب در حال جوش گذاشت و بعد از گذشت چند دقیقه آن را بیرون آورد. بعد از آن باید توری را فشرد تا شیره تخم کدو حلوایی بیرون بیاید، شیره تخم کدو حلوایی را باید داخل شیر و عسل ریخت و نوشید.

خیلی افراد با خاصیت آرام بخش و خواب آور بهار نارنج آشنایی دارند و از آن برای رفع مشکل بی خوابی استفاده می‌کنند. بهار نارنج را می‌توان به شکل دم نوش، شربت یا عرق استفاده کرد.

بهار نارنج گیاهی است که می‌تواند برای افرادی که به مشکل بی خوابی و افسردگی به صورت هم زمان مبتلا هستند، مناسب باشد. درواقع این گیاه بیشتر مناسب سوداوی مزاج هاست. برای درست کردن دم نوش بهار نارنج، کافی است ۱۵ گرم از آن را داخل قوری ریخت و ۱۰ تا ۳۰ دقیقه دم کرد و پس از صاف کردن نوشید.

یکی از نکاتی که افراد باید به آن توجه کافی داشته باشند، نداشتن استرس و تنش‌های عصبی هنگام خواب است.

اگر افراد دچار تنش و استرس باشند دچار اختلال خواب می‌شوند و این مسئله در افرادی که دچار خشکی مغز هستند با شدت بیشتری اتفاق می‌افتد.

هم چنین در ورزش کردن باید اعتدال را رعایت کرد، چون ورزش شدید می‌تواند با وجود خستگی زیاد، برای افراد ایجاد بی خوابی کند، درواقع ورزش شدید و استرس باعث از بین رفتن بلغم و رطوبت می‌شود که همین مسئله می‌تواند باعث ایجاد بی خوابی شود. افرادی که با مشکل بی خوابی مواجه هستند باید طی روز زیاد آب بنوشند تا رطوبت در بدن شان بالا برود.

غذا‌هایی که می‌توانند رطوبت بدن را بالا ببرند باید در برنامه غذایی این دسته از افراد قرار بگیرند. البته نوشیدن آب یا مایعات نباید در ساعت‌های پایانی شب باشد، چون باعث ابتلا به تکرر ادرار و در نهایت بی خوابی می‌شود. کاهو، گشنیز، کدو حلوایی و گل گاوزبان می‌توانند رطوبت بدن را تامین کنند. به همین دلیل افراد باید به اندازه کافی از این گیاهان استفاده کنند.

بالابردن رطوبت مغز برای رفع اختلال خواب نباید خیلی زیاد باشد. به این دلیل که فرد دچار خواب آلودگی و کسالت خواهد شد. استفاده از غذا‌های تند که حاوی ادویه‌های مختلف به ویژه فلفل هستند، می‌توانند منجر به بی خوابی شوند، چون گرمی و خشکی را در بدن افزایش می‌دهند.

منبع:سلامت نیوز

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خواب کافی خواب شبانه خواب ناکافی درمان بی خوابی دسته از افراد بی خوابی می توان تخم کدو حلوایی مشکل بی خوابی افراد سوداوی سوداوی مزاج صفراوی مزاج مواجه هستند بهار نارنج برای افراد گل گاوزبان سنبل الطیب برای رفع خشکی مغز غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۲۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟

تب و لرز نوعی واکنش دفاعی بدن بوده و به درگیری سیستم ایمنی با بیماری و عفونت اشاره می‌کند اما گاهی لرز با تب همراه نیست و زمانی ایجاد می شود که فرد هیچ نشانه ای از تب ندارد. لرز و بدن درد بدون تب دلایل مختلفی چون عفونت، التهاب، آلرژی و یا مشکلات سیستم ایمنی و... دارند، اگر شما هم به این علائم دچار هستید و لرز بدون تب دارید، این بخش را مطالعه نمایید.

هوای سرد

به گزارش نمناک، قرار گرفتن درمعرض هوای سرد یا مکرراً با مواد و وسایل سرد کار کردن سبب لرز می شود.در صورتیکه شب در اتاق سرد بخوابید و یا بر روی تن خود به اندازه‌ی کافی پتو و پوشش نیندازید، همچنین اگر لباس گرم کافی نپوشید، ممکن است احساس سرما و لرزش بدن پیدا کنید.

استرس یا اضطراب

استرس یا اضطراب و ترشح آدرنالین ناشی از آن موجب لرز در بدن می شود. آدرنالین پایانه‎های عصبی شما را تحریک می‏کند، جریان خون را به ماهیچه‏ های بازوها و پاهای شما افزایش می‏دهد. همه این عوامل باعث می‏ شوند که شما به‏ صورت غیرارادی دچار لرزش شوید.

عفونتهای باکتریایی

عفونت‌های باکتریایی مانند گلودرد استرپتوکوکی و پنومونی سبب بدن‌درد و لرز با تب یا بدون تب می‌شود. لرز زمانی روی می‌دهد که بدن سعی می‌کند دمایش را بالا ببرد و باکتری‌ها را نابود کند.

کمبود خواب

کمبود خواب و التهاب و اختلالات ناشی از آن موجب لرز در بدن می شود، کمبود خواب با علائم فیزیکی چون خستگی، ضعف، تنش عضلانی، عدم تعادل هورمونی و... همراه بوده و منجر به التهاب در بدن یا تشدید واکنش‌های التهابی می شود.

کم آب شدن بدن

بدن برای بیشتر عملکردهایش به آب نیاز دارد و آب یک مؤلفه بسیار مهم و حیاتی برای بافت عضله است. کم آب شدن بدن به دلیل مصرف ناکافی مایعات یا دفع زیاد آن به دلیل اسهال و استفراغ و... می‌تواند علائم ناخوشایندی چون لرز و بدن درد ایجاد کند زیرا در شرایط بی آبی تنظیم دمای بدن سخت می‌شود.

عفونت های ویروسی

عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا همراه با تب و لرز و گاهی تنها لرز است. بدن شما در اتین شرایط ممکن است در تلاش برای نابودکردن ویروس‌ها، دمایش را بالا ببرد. گاهی این شرایط منجر به لرز، تب و یا هر دو می‌شود.

آلرژی های فصلی

آلرژی های فصلی و فعال شدن واکنشهای التهابی ناشی از آن ممکن است موجب بدن‌درد و لرز شوند زیرا سیستم ایمنی، آلرژن‌ها را تهدید می‌بیند و واکنش‌های التهابی بدن را فعال می‌کند.

گرفتگی های قاعدگی

تغییرات هورمونی و ترشح پروستاگلاندینها در زمان قاعدگی باعث التهاب شده و نحوه تنظیم دمای بدن را تغییر می دهد. افت استروژن سبب تعریق‌های شبانه، گرگرفتگی و بدن‌درد می شود، در زمان تعریق، بدن سعی می کند دمای خود را کاهش داده و به همین خاطر احساس لرز خواهیم کرد.

برخی داروها

برخی داروها چون آنتی بیوتیکها، استاتین ها، نارکوتیک ها، برخی ضد افسردگی ها مدرها و شیمی درمانی و... می‌توانند موجب لرز یا بدن‌درد شوند.

بیماری مزمن

بیماری های مزمن مانند فیبرومیالژیا، دیابت، التهاب لوزالمعده، بیماری کبد و کلیوی، کم کاری تیروئید، سندرم خستگی مزمن،اختلالات خود ایمنی، ام اس و اندومتریوز و... نیز ممکن است با علائمی چون لرز و بدن درد همراه باشند.

راهکارهای خانگی برای تسکین لرزو بدن درد (بسته به علت ایجاد آن)  برای تسکین لرزو بدن درد از روش گرمادرمانی مانند حمام گرم یا کمپرس گرم استفاده نمایید. ورزش سبک چون تمرینات کششی و پیاده روی برای تسکین لرزو بدن درد مفید است. برای تسکین لرزو بدن درد استرس را با تکینیک هایی مانند تنفس عمیق،یوگا و...کاهش دهید. مکمل منیزیم به صورت خوراکی یا موضعی برای درمان لرز و بدن درد مفید است به خصوص برای افراد دچار کمبود خواب و بیماری‌های مزمنی مانند فیبرومیالژیا یا سندرم پای بی‌قرار. آب رسانی به بدن با نوشیدن مایعات، شربت آبلیموی گرم و دم نوش ها اگر دهیدراته شدن بدنتان علت بدن‌درد و لرزتان باشد، مفید است. داروهای غیر تجویزی مانند مسکن هایی چون استامینوفن یا ایبوپروفن و ضد آلرژی ها به درمان بدن درد و لرز کمک می کنند. درمان پزشکی بسته به علت اصلی مثلا مصرف آنتی بیوتیک برای عفونتهای باکتریایی و...به درمان بدن درد و لرز کمک می کند پس بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • علت خواب رفتن و گزگز پا‌ها (فیلم)
  • ببینید | علت خواب رفتن پا‌ چیست؟
  • چگونه در قطار خوابی آسوده داشته باشیم؟
  • علت خواب رفتن و گزگز پا‌ها + فیلم
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟