Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: متأسفانه در ایران مالیات به صورت پله‌ای افزایش نمی‌یابد و مالیات ثابت از شرکت‌ها در سال دریافت می‌شود و خیلی از شرکت‌ها باتوجه به تخلف‌های حسابرسی و یا تخلف مأموران مالیاتی از پرداخت مالیات اجتناب می‌کنند. سعید کرداری در خصوص صحبت‌های وزیر اقتصاد در خصوص هوشمند سازی مالیات و اصلاح نظام مالیاتی گفت: وزیر اقتصاد اخیرا موارد خوبی را مطرح کردند که اگر اجرایی شود گام روبه جلویی برای اصلاح ساختار نظام مالیاتی کشور به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان کرد: قرار است در لایحه‌های مختلف این موارد ارائه شود که در کل کلیات خوبی در صحبت‌ها مطرح شده و لازم است جزئیات طرح‌ها اعلام و نحوه اجرا بررسی شود، اما متأسفانه همیشه در فرایند اجرا فساد و کم‌کاری رخ می‌دهد و باعث می‌شود که موضوع مورد نظر به درستی اجرا نشود.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در خصوص سیستم مالیاتی خیلی راحت می‌توان از تجربه کشور‌های پیشرفته استفاده کرد و نباید به دنبال «اختراع چرخ برای رفتن و راندن» بود.

کرداری تأکید کرد: در بیشتر کشور‌های توسعه یافته نظام مالیاتی پله‌ای است و کشور‌های بدون اقتصاد باز نیز نظام‌های مالیاتی را طراحی کردند که کمبود‌ها را پوشش می‌دهد.

وی افزود: در این بین موضوعی که مطرح است و در کنترل تورم جواب داده این است که در کشور‌هایی همچون انگلیس و کانادا ساختار مالیات به گونه‌ای است که به اندازه میزان درآمد باید به صورت پله‌ای مالیات بر عایدی شرکت‌ها پرداخت شود و شرکت‌ها باید مالیات را هر سال اعلام کنند.

کارشناسی مسائل اقتصادی تصریح کرد: در این کشور‌ها حسابرس‌های قوی در زمینه مالیات وجود دارند که مشاوره‌های حسابرسی و حسابداری برای مالیات را ارائه می‌دهند و زمانی که این شرکت‌ها مالیات را تأیید می‌کنند دولت‌ها نیز اطمینان دارند که قوانین به درستی اجرا می‌شود.

وی گفت: ماهیانه که درآمد‌ها بالا می‌رود مالیات نیز در روش پله‌ای بیشتر می‌شود به دلیل آنکه افزایش نقدینگی که با درآمد‌ها ایجاد می‌شود باعث تورم می‌شود و اگر با مالیات کنترل نشود تورم نیز رشد می‌کند.

کرداری گفت: متأسفانه در ایران مالیات به صورت پله‌ای افزایش نمی‌یابد و مالیات ثابت از شرکت‌ها در سال دریافت می‌شود و خیلی از شرکت‌ها باتوجه به تخلف‌های حسابرسی و یا تخلف مأموران مالیاتی از پرداخت مالیات اجتناب می‌کنند و باعث می‌شود افزایش ثروت و نقدینگی درست هدایت نشود و به سمت دارایی‌هایی همچون ملک، خودرو، ارز و سکه پیش رود و تورم را افزایش دهد.

کارشناسی مسائل اقتصادی تأکید کرد: هوشمندسازی مالیات بر درآمد شرکت‌ها بسیار مهم است در زمینه اقتصاد برای جلوگیری از فساد و اجرای درست قوانین خیلی از قوانین نیاز به اصلاح ساختار دارد که مهم‌ترین آن اصلاح ساختار نظام مالیاتی است. در زمینه فساد باید روی موضوع حسابرس‌ها و ادارات مالیاتی به شدت کار شود.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر معاملات در خرده‌فروشی‌ها حجم بالایی دارد و مالیات به درستی از این خرده‌فروشی‌ها اخذ نمی‌شود که باید این موضوع سر و سامان پیدا کند.

کرداری افزود: متأسفانه شرکت‌های خصولتی فارغ از فعالیت و حجم بزرگ آن‌ها در اقتصاد از پرداخت مالیات مستثنی شده‌اند و حجم بالایی فروش و صادرات دارند که مالیات آن را پرداخت نمی‌کنند و دولت دچار کسری بودجه می‌شود.

کارشناسی مسائل اقتصادی معتقد است در ابتدا باید فروش شرکت‌ها با ورود تجهیزات پیشرفته به حد مطلوب برسد و درآمد ارزی شرکت‌ها افزایش یابد و پس از آن مالیات آن‌ها به صورت پله‌ای با افزایش درآمد دریافت شود.

وی در خصوص کسری بودجه و اینکه اصلاح نظام مالیاتی می‌تواند به آن کمک کند یا خیر، گفت: لزوماً اصلاح نظام مالیاتی به این معنی نیست که کسری بودجه دولت جبران می‌شود چرا که اگر دولت خرج بالایی داشته باشد حتی با مالیات هم نمی‌توان آن را پاسخ داد و اینکه مصارف و مخارج چقدر و با چه رشدی همراه است و اینکه بودجه انبساطی یا انقباضی است نیاز به بررسی کارشناسی دارد.

کرداری گفت: در این بین برخی از کشور‌های توسعه یافته همچون آمریکا چند سالی است که بیش از مصرف بودجه خرج می‌کنند، اما به واسطه بالا بردن نرخ بهره آن را کنترل می‌کنند تا با تورم روبرو نشوند از طرفی مخارج آن‌ها نیز پایه‌ای و زیربنایی است که باعث می‌شود مشاغل بیشتر ایجاد شود که به تبع آن مالیات بیشتری نیز دریافت می‌شود.

وی افزود: هم اینکه در بحث عملیاتی زیرسازی، زیرسازی جاده‌ها، نیروگاه‌ها و شرکت‌ها بیشتر کار می‌کنند، اما در کشور ما برخی شرکت‌ها که درآمدی ندارند بودجه به آن‌ها تعلق می‌گیرد اگر بودجه ما صرفاً مصرف‌گرایی باشد که یک سری ارگان که در ساختار بودجه هیچ تولید و بازدهی ندارند بودجه بگیرند باعث می‌شود جبران کسری بودجه سخت شود.

نظام مالیاتی بدون شک از مهمترین زیرمجموعه‌های هر نظام اقتصادی به شمار می‌رود و نظام مالیاتی کشورمان از این قائده مستثنی نیست.

باتوجه به این که اقتصاد ایران شاهد تحول روابط و ساختار‌های خُرد و کلان است اصلاح نظام مالیاتی ازاهمیت خاصی برخوردار است که احسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم نیز در تازه‌ترین صحبت‌های خود بر آن تاکید کرد.

/میزان برچسب ها: فرار مالیاتی ، تخلف مأموران مالیاتی ، تخلف‌های حسابرسی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000P4b

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: فرار مالیاتی تخلف مأموران مالیاتی تخلف های حسابرسی تخلف مأموران مالیاتی اصلاح نظام مالیاتی تخلف های حسابرسی صورت پله ای مسائل اقتصادی باعث می شود کسری بودجه شرکت ها شرکت ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۳۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، ایرادات شورای نگهبان در چند ماده از طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و تصویب کردند.

ماده (۱۹) به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۱۹- ماده (۷۶) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۷۶- عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که مشمول ماده (۷۷) این قانون شود، مشمول مالیات نمی‌باشد. این معافیت در خصوص اشخاصی که به حکم تبصره‌های (۲) و (۴) ماده (۷۷) مشمول آن ماده نشده‌اند، نیز جاری است.

ماده (۲۰) و تبصره‌های آن به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۲۰- عنوان تبصره ماده (۹۳) به تبصره (۱) اصلاح و هشت تبصره به عنوان تبصره‌های (۲) تا (۹) به ماده (۹۳) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره ۲- درآمدهایی که مشمول مالیات موضوع این ماده می‌شوند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه موضوع فصل اول باب سوم و مالیات بر درآمد اتفاقی موضوع فصل ششم باب سوم این قانون نمی‌شوند.

تبصره ۳- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل و مرتبط با فعالیت شغلی آنها، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۴- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، مرتبط با فعالیت شغلی صاحبان مشاغل موضوع این فصل نباشند، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع فصل اول باب سوم این قانون می‌شود.

تبصره ۵- ارزش روز حق واگذاری محل که فاقد صورتحساب الکترونیکی خرید است به موجب آئین‌نامه‌ای تعیین می‌شود که حداکثر ظرف یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد. تعیین ارزش روز حق واگذاری محل در آئین‌نامه مذکور بر اساس مواردی از قبیل اظهار مؤدی، تغییرات شاخص قیمت مصرف‌کننده در طول دوره تملک و ارزش روز دارایی موضوع ماده (۶۴) این قانون است. حکم این تبصره در خصوص تعیین ارزش روز حق واگذاری محل که به صورت بلاعوض یا به صورت ارث تملک شده نیز جاری است.

تبصره ۶- از مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که دوره تملک آن بیش از ۲ سال باشد، پس از کسر عایدی ناشی از تورم موضوع تبصره (۱۰) ماده (۱۰۵) این قانون، تا آستانه ده برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون کسر می‌شود و مازاد آن با رعایت مقررات این ماده مشمول مالیات می‌شود. اشخاص موضوع این فصل صرفاً در یک سال از هر پنج سال، می‌توانند از این معافیت استفاده کنند.

تبصره ۷- حکم تبصره‌های (۹) تا (۱۲) ماده (۱۰۵) این قانون، با رعایت مقررات این فصل، در خصوص صاحبان مشاغل موضوع این فصل جاری است.

تبصره ۸- مجموع درآمد اشخاص غیرتجاری، حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ماده (۴۶) این قانون که مطابق مفاد فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم محاسبه شده است، در هر پنج سال تا سقف ۵ برابر معافیت موضوع ماده (۱۰۱) این قانون مشمول مالیات نخواهد بود و مازاد بر آستانه فوق، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود.

تبصره ۹- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۱- در تبصره (۱) ماده (۱۰۵) قانون مالیات‌های مستقیم عبارت «غیرتجاری» حذف و ۷ تبصره به‌عنوان تبصره‌های (۸) تا (۱۴) به ماده مذکور به شرح زیر الحاق می‌شود:

«تبصره ۸- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مشمول استثنای صدر این ماده نمی‌شود و عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۹- در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل که بر اساس اسناد رسمی، تاریخ تملک آن‌ها پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، «تاریخ تملک» دارایی، تاریخ درج شده در سند مذکور است و در صورتی که از طریق اسناد عادی معامله باشد، تاریخ تملک، تاریخ استقرار بستر اجرایی است. همچنین حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) ماده (۴۸) این قانون در زمان استقرار بستر اجرایی، قیمت خرید دارایی‌های مذکور محسوب می‌شود.‌

تبصره ۱۰- در محاسبه عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، عایدی ناشی از تورم از کل عایدی سرمایه کسر می‌شود. عایدی ناشی از تورم عبارت است از مازاد «قیمت خرید تعدیل شده» از «قیمت خرید». در خصوص دارایی‌های موضوع این تبصره، در صورتی که قیمت خرید تعدیل شده بیشتر از قیمت فروش باشد، زیان حاصل از انتقال دارایی مذکور قابل استهلاک نخواهد بود.

تبصره ۱۱- در صورتی که دوره تملک دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل، ۲ سال یا کمتر از ۲ سال باشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود. شرط دوره تملک بیش از ۲ سال مذکور در این تبصره، می‌تواند در هر پنج سال صرفاً برای یک دارایی رعایت نشود.

تبصره ۱۲- در خصوص اشخاص موضوع این ماده که بدون لحاظ عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های‎ موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، زیان‌ده هستند، در صورتی که دوره تملک دارایی‌های مذکور دو سال یا بیشتر باشد، عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و در غیر این صورت اگر دوره تملک دارایی‌های مذکور کمتر از دو سال باشد، صرفاً یک‌سوم از عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و مابقی عایدی حسب مورد با نرخ‌های مربوط مشمول مالیات می‌باشد.

تبصره ۱۳- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مرتبط با فعالیت اشخاص موضوع این فصل نباشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود.

تبصره ۱۴- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۲- در ماده (۱۱۹) قانون مالیات‌های مستقیم، عبارت «در هر سال، مجموع» به ابتدای این ماده الحاق و عبارت «به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱)» به عبارت «برای اشخاص غیرتجاری، با لحاظ مفاد مواد (۱۲۴) و (۱۲۶) به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون و برای اشخاص تجاری، به ترتیب در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) و (۱۰۵)» اصلاح می‌شود. همچنین یک تبصره به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره -سازمان موظف است مجموع درآمدهای موضوع این فصل متعلق به هر شخص غیرتجاری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال نماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان