Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایالات متحده در حالی در ۱۱سپتامبر ۲۰۰۱ وارد نبرد علیه تروریسم شد که در دفاع از ارزش‌ها و شیوه زندگی‌اش متحد بود. بیست سال بعد، این جنگ به جنگی علیه خود تبدیل شده است؛ دموکراسی آمریکایی از درون و به شیوه‌ای که اسامه بن‌لادن هرگز تصورش را نمی‌کرد در معرض تهدید قرار گرفته است.

به گزارش «انرژی امروز» از دنیای اقتصاد، «استفن کولینسون» در گزارش ۱۱ سپتامبر برای سی‌ان‌ان نوشت، در آن زمان، حملات ۱۱ سپتامبر در یک صبح شفاف و آفتابی و آبی رخ داد و اندکی بعد وحشتی مرگبار همه جا را فراگرفت و نشان داد که اقیانوس‌های بزرگ هم دیگر نمی‌تواند مدافع آمریکا در برابر وحشت و رعب دنیای خارج باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما لااقل برای چند هفته، همه (اعم از لیبرال، محافظه کار و صرف‌نظر از نژاد یا آیین و باور) برای عزاداری آن ۳ هزار کشته یکی شده بودند؛ اما همچنان از حملات بیشتر در وحشت بودند.

با این حال، این حملات نشان‌دهنده آغاز دوره آشوب و آسیب‌های سیاسی بود که آن دوره کوتاهی را که آمریکا پس از جنگ سرد به عنوان تنها ابرقدرت ظهور کرد، از میان برد. تاریخ به رویدادها شفافیتی می‌دهد که در زمان واقعی فاقد آن بوده‌اند؛ اما نمی‌تواند وحشت و هراس و سراسیمگی دلهره آور روزهای پس از ۱۱ سپتامبر را که بر تصمیمات رهبران سیاسی اثرگذاشت، ثبت کند. اکنون و با توجه به هزاران قهرمانی که در جنگ‌های پس از ۱۱ سپتامبر کشته شدند، واکنش‌های بیش از اندازه سیاسی آمریکا همان نگرانی‌ای را ایجاد کرده که حملات ۱۱ سپتامبر ایجاد کرده بود (البته اگر نگوییم بیشتر). ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نمی‌تواند همه چیز را توضیح بدهد؛ اما جنگ علیه ترور آمریکا را وارد مسیری سیاسی کرد که از آن هیچ راه بازگشتی وجود نداشت.

یک جنگ شدید و موفق در افغانستان به باتلاقی ۲۰ ساله تبدیل شد که همین ماه گذشته از آن باتلاق خارج شدیم. جنگ دیگر در عراق بود که بر اساس بهانه‌های دروغین انجام گرفت و نسخه‌ای از یک «دروغ بزرگ» بود. در آمریکا، یک دولت امنیتی برای خنثی‌سازی حملات بعدی طراحی شد و اعتماد به واشنگتن با برنامه‌های گسترده نظارتی خدشه‌دار شد. نام آمریکا با شکنجه خدشه‌دار شد و جنگ قضایی علیه ترور باعث پیچیدگی قانون اساسی شد.

جورج بوش از قهرمانی در زیر آوار برج‌های دوقلو به رهبری تبدیل شد که زیر آوار جنگ‌های خودش نابود شد. جانشین او، باراک اوباما، دو دوره را صرف تلاش برای آوردن جنگ علیه ترور زیر لوای قانون و اخلاق بین‌المللی کرد؛ اما استفاده او از پهپادها برای انجام حملات هدفمند و از بین بردن اهداف تروریستی باعث تلفات غیرنظامیان شد که محکومیت مدافعان حقوق بشر را به دنبال داشت.

در تمام این مدت هزاران کشته و زخمی در جنگ‌های خارجی به وجود آمد، تریلیون‌ها دلار بی‌فرجام صرف ساخت ملت‌سازی شد، نسبت به نخبگان واشنگتن عصبانیت پدید آمد. در کنار تمام اینها دونالد ترامپ آمد و به خود می‌بالید که از تمام ژنرال‌ها باهوش‌تر است. زخم‌های سیاسی بار دیگر زمانی آشکار شد که بایدن خروج نهایی و آشفته‌وار را از افغانستان رقم زد و بار دیگر تاریخ را تکرار کرد: طالبان بنیادگرا بار دیگر به اریکه قدرت بازگشتند.

بن‌لادن -که هواپیماربایان انتحاری را به سوی نماد قدرت سیاسی و نظامی آمریکا اعزام کرده بود- باور داشت که آمریکا فاسد، ضعیف و غیراخلاقی است؛ اما حتی او هم از مشاهده اختلافات شدید داخلی که شاید او علت اصلی آن بود، شگفت‌زده خواهد شد.

«مارک لاندر» هم در گزارش ۱۰ سپتامبر در نیویورک‌تایمز نوشت، وقتی پرزیدنت بایدن در ۳۱ آگوست اعلام کرد که آخرین هواپیمای C-۱۷ از کابل خارج شد و به دو دهه ماجراجویی نظامی آمریکا در افغانستان خاتمه داد، از این خروج سراسیمه‌وار با این بیانیه ساده دفاع کرد: «من نمی‌خواستم این جنگ همیشگی باشد.» با این حال، بیست سال پس از حملات ۱۱ سپتامبر، به نظر می رسد جنگ علیه ترور هیچ نشانه‌ای از فروکش کردن ندارد. جمع کردن این جنگ دشوار است؛ زیرا از بلای دوقلوی افغانستان و عراق جدا نشدنی است.

در آن کشورها، ایالات متحده فراتر از تاکتیک‌های مبارزه با تروریسم به دنبال پروژه بلندپروازانه‌تر و بدسرنوشت‌تری برای بازسازی جوامع قبیله‌ای از هم گسسته رفت تا آنها را به دموکراسی آمریکایی تبدیل یا نزدیک کند. این ناکامی‌ها در تصاویر شرم‌آور زندانیان ابوغریب در عراق یا سقوط افغان های مستاصلی حک و نمایان شده که از هواپیماهای آمریکایی که در حال خروج بودند، آویزان شده بودند. این ناکامی‌ها در کشته شدن بیش از ۷هزار نظامی و غیرنظامی آمریکایی، صدها هزار غیرنظامی دیگر و تریلیون‌ها دلارِ هزینه هدر رفته مستند شده است.

برچسب هاافغانستان ایالات متحده آمریکا تروریسم حملات یازده سپتامبر 2001

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: افغانستان ایالات متحده آمریکا تروریسم حملات یازده سپتامبر 2001 آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو ۱۱ سپتامبر علیه ترور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۴۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پهپادهای اوکراین صنعت فولاد روسیه را هدف گرفتند

به گزارش قدس آنلاین، رویترز چهارشنبه شب به نقل از یک منبع اطلاعاتی اوکراین نوشت که در این حمله بخشی از «ایستگاه اکسیژن» کارخانه متالورژی «نوولیپتسک» آسیب دیده است که این خسارت تاثیر طولانی‌مدت بر فعالیت این کارخانه خواهد داد.

شرکت NLMK که مالکیت این کارخانه را در اختیار دارد ادعای اوکراین را رد کرد. یک منبع صنعتی در روسیه نیز گفت که این کارخانه طبق معمول به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

پیشتر فرماندار لیپتسک گفته بود که یک پهپاد اوکراینی به یک منطقه صنعتی حمله کرده است اما درباره اینکه آیا این اقدام خسارتی داشته است یا خیر، اطلاعاتی منتشر نکرد.

اوکراین در ماه‌های اخیر حملات پهپادی خود را علیه تاسیسات صنعتی و نفتی روسیه افزایش داده است. کی‌یف انجام حملات پهپادی علیه این تاسیسات را بطور رسمی تایید یا تکذیب نمی‌کند اما هشدار داده است، تاسیساتی که از جنگ علیه اوکراین حمایت می‌کنند، اهداف مشروع نظامی قلمداد می‌شوند.

اما شرکت NLMK گفته که با صنایع دفاعی روسیه همکاری ندارد و محصولات آن صرفا کاربرد غیرنظامی دارد. این شرکت در اکتبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که قادر به تولید فولاد سخت برای مصارف نظامی نیست و برای ارتش این کشور محصولی تولید نمی‌کند.

حمله پهپادی کی‌یف علیه کارخانه فولاد لیپتسک توسط آژانس اطلاعات نظامی اوکراین GUR انجام شد. این آژانس همچنین به ۲ مخزن نفت شرکت روس‌نفت در منطقه «اسمولنسک» روسیه حمله کرد.

این در حالی است که روسیه نیز در هفته‌های اخیر حملات هوایی خود را علیه سیستم انرژی اوکراین افزایش داده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • یمن سرنگونی پهپاد آمریکایی و حمله به کشتی انگلیسی را تأیید کرد
  • سنتکام: کشتی انگلیسی در حمله موشکی یمنی‌ها آسیب دید
  • انگیزه عجیب مردی که به زنان جوان حمله می‌کرد
  • نفرت از زنان انگیزه مردی که به زنان جوان حمله می‌کرد
  • رسمی؛ پدرو روچا رئیس جدید فدراسیون فوتبال اسپانیا
  • محکومیت حمله رژیم صهیونیستی در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • محکومیت حمله رژیم رژیم صهیونیستی در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه
  • حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح
  • پهپادهای اوکراین صنعت فولاد روسیه را هدف گرفتند