Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@03:01:01 GMT

کمبود ویتامین D ، زنگ خطر ابتلا به سرطان

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۹۹۰۹

کمبود ویتامین D ، زنگ خطر ابتلا به سرطان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، با وجود پیشرفت‌های پزشکی، درمان سرطان هنوز محدود و سخت است. با این حال، مطالعات نشان داده اند که کمبود یک ویتامین می‌تواند سرنخ‌هایی برای پیشرفت بیماری ایجاد کند.

به گزارش روسیا الیوم، تعدادی از عوامل سبک زندگی در ایجاد سرطان نقش دارند؛ در حالی که رژیم غذایی نامناسب یکی از مقصران اصلی است، شواهد نشان می‌دهد که کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی حیاتی نیز می‌تواند باعث آسیب DNA شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه بیشتر ویتامین‌ها از طریق رژیم غذایی جذب می‌شوند، اما برخی از آن‌ها به ویژه ویتامین D از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید به دست می‌آیند. مطالعات نشان داده است که ویتامین D می‌تواند در برابر سرطان به دلیل تأثیر آن بر چرخه زندگی سلول‌ها محافظت کند.

موریلو رناتو ماتوس ماچادو پزشک گروه زنان و زایمان در کالج پزشکی بوتوکاتو در دانشگاه ایالت سائوپائولو، داده‌های ۲۰۹ زن یائسه با سرطان پستان تازه تشخیص داده شده را تجزیه و تحلیل کرد.

سطح ویتامین D در همه زنان مبتلا به سرطان پس از تشخیص اندازه گیری شد. سطح سرمی حداقل ۳۰ نانوگرم در میلی لیتر به اندازه کافی تعیین شد. هیچ یک از افراد شرکت کننده در ابتدای مطالعه از مکمل‌های ویتامین D استفاده نکرد. محققان میزان بالای کمبود و ویتامین D را در زنان مبتلا به سرطان سینه ذکر کردند.

نتایج نشان داد که ۵۵.۶ درصد از بیماران مبتلا به سرطان پستان از کمبود ویتامین D رنج می‌برند، در حالی که ۴۹.۳ درصد از گروه کنترل و ۲۶.۲ درصد از بیماران سرطانی از کمبود ویتامین D در مقایسه با گروه کنترل سالم رنج می‌برند.

محققان تصریح کردند که غلظت ناکافی یا کمبود ویتامین D در ۸۱.۸ درصد از زنان مبتلا به سرطان و ۶۹.۶ درصد از زنان بدون سرطان تشخیص داده شد. این یافته‌ها با مطالعات قبلی که میزان بیشتری از کمبود ویتامین D را در زنان مبتلا به سرطان سینه نشان می‌دهد، مطابقت دارد.

شکل فعال ویتامین D و مشتقات آن ممکن است از طریق تنظیم منفی سیگنالینگ فاکتور رشد، علاوه بر اثرات آن بر تکثیر، تمایز و رگ زایی، اثرات ضد توموری داشته باشد.

ماچادو افزود: اثرات متابولیت ویتامین D فعال بر سینه با گیرنده‌های ویتامین D انجام می‌شود، که ژن‌های تنظیم کننده تکثیر و تمایز سلولی را کنترل می‌کند. این ویتامین ممکن است با جلوگیری از تکثیر سلولی و ایجاد تمایز، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد و مانع از رگ زایی در هر دو سینه سالم و مبتلا به تومور بدخیم شود. چندین مطالعه کنترل نشده میزان بیشتری از کمبود ویتامین D را در زنان مبتلا به سرطان سینه نشان داده است. 

این مطالعه به تحقیقات فزاینده‌ای اضافه می‌شود که ارتباط معکوس بین کمبود ویتامین D و بروز بسیاری از انواع سرطان، از جمله سرطان روده بزرگ، کلیه، ریه و پانکراس را نشان می‌دهد.

مطالعات قبلی نشان داده بود که مکمل ویتامین D می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را تا ۳۸ درصد کاهش دهد. پیش از این اعتقاد بر این بود که این ویتامین تنها می‌تواند خطر مرگ ناشی از سرطان را کاهش دهد. کمبود ویتامین D یک میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد که علائم آن شامل افسردگی، درد استخوان و کمر و خستگی است.

پربیننده ترین نکات جالب در مورد واکسن سینوفارم با تزریق آسترازنکا به سندروم گیلن‌ باره دچار می شوید! پاکسازی کبد با یک رژیم ۵روزه جهش کرونا به سمت کودکان +عکس بواسیر خارجی را چگونه درمان می‌ کنند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرطان ویتامین D زنان مبتلا به سرطان کمبود ویتامین D نشان داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۹۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان

به گزارش جام جم آنلاین،حمیدرضا بدیعی گفت: علاقمندان می‌توانند چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت از ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه تا ۱۳ با مراجعه به مرکز آموزشی درمانی آنکولوژی امیر به نشانی فرهنگ شهر، روبروی استخر کوثر، در طرح «اهدای خون؛ اهدای زندگی» که با همکاری سازمان انتقال خون اجرا می‌شود، مشارکت کنند.

او خطر خونریزی مغزی، خونریزی از بینی، دهان و لثه را از جمله مشکلاتی برشمرد که بیماران مبتلا به سرطان را در صورت دریافت نکردن پلاکت خون تهدید می‌کند.

مدیر بیمارستان آنکولوژی امیر، اضافه کرد: پلاکت‌ها در کنترل خونریزی و انعقاد طبیعی خون نقش حیاتی و اساسی دارند و در بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی و پیوند مغز استخوان قرار می‌گیرند، بسیار ضروری است.

دیگر خبرها

  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • (ویدئو) مهاجر مبتلا به سرطان برنده جایزه بخت آزمایی یک میلیارد دلاری شد
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان