Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@00:18:19 GMT

آیا واقعا همه می توانند واکسن کرونا بزنند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۴۶۱۳

آیا واقعا همه می توانند واکسن کرونا بزنند؟

یک فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: هیچ منعی برای زدن واکسن برای هیچ گروهی وجود ندارد مگر افرادی که به واکسن حساسیت دارند.

به گزارش برنا؛ دکتر علی پوروالی بیان کرد: برای هیچ فردی ممنوعیت مطلق واکسن وجود ندارد مگر اینکه در دُز اول واکسن، واکنشی چون شوک آنافیلاکسی رخ دهد و یا فرد دچار بیمار زمینه ای باشد و پس از مشورت با پزشک مربوطه، از زدن واکسن منع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آلرژی به نوع واکسیناسیون ربطی ندارد، اما برخی واکسن ها با یکدیگر تفاوت هایی دارند که بدن برخی افراد پس از دریافت دُز اول واکسن، واکنش نشان می دهد.

وی تاکید کرد: اگر پس از دریافت واکسن تنها خارش بدن وجود داشته باشد، ربطی به واکسن نداشته و در دریافت دُز دوم منعی وجود ندارد، اما اگر همراه با کهیر و علایم دیگری چون آبریزش بینی، تنگی نفس و استفراغ باشد باید در دست بررسی قرار گیرد.

دکتر پوروالی در ادامه خاطرنشان کرد: در درگیری ریه چندین عامل تاثیر می گذارند و مهمترین آن ها واکسیناسیون است و سن و بیماری های زمینه ای از دیگر عوامل اثرگذار در درگیری ریه هستند، اما تنها عاملی که می توان به وسیله آن از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد، واکسیناسیون است.

این فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی همچنین یادآور شد: اگر چه درگیری ریه در کسانی که دُز دوم واکسن خود را دریافت کرده اند، بسیار کم بوده است اما نوع دلتا فراتر و هوشمندتر از سویه های قبلی است و افراد عادی و بدون هیچ گونه بیماری زمینه ای و با هر سنی را ممکن است درگیر کند.

وی تصریح کرد: ایجاد بیماری ریوی نیاز به زمان دارد و حداقل پنج روز باید از شروع بیماری بگذرد تا فعل و انفعالات و واکنش‌های ایمنی رخ می‌دهد و تظاهرات ریوی بروز کند از این رو در واریانت دلتا درگیری ریه معمولاً در هفته دوم رخ می‌دهد و در هفته اول عملاً درگیری‌ ریه را نداریم در حالی که در ویروس ووهان انتظار داشتیم که تقریباً ۹۰ تا ۹۵ درصد موارد اوضاع مناسب و مطلوب باشد و ریه را درگیر نکند، اما در ویروس دلتا مقداری شرایط عکس شده و درگیری ریه در این نوع جهش متاسفانه سیر سریعتر و با شیوع بیشتری همراه است.

دکتر پوروالی گفت: درگیری ریه در مراحل اولیه بیماری، می تواند بدون هیچ گونه علایمی باشد، اما در مراحل پایانی به صورت درد قفسه سینه، سرفه، تنگی نفس و افت اکسیژن می تواند رخ دهد.

وی افزود: در موارد خفیف هیچ گونه افت اکسیژنی وجود ندارد و زمانی که اکسیژن خون افت پیدا می کند تقریباً ریه خیلی باید درگیر شده باشد که در سطح اکسیژن خون تاثیر گذاشته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در ویروس اولیه ووهان، در موارد ابتلای خفیف، هیچگونه عارضه پایداری در ریه‌ها نبود و عارضه پایدار تنها برای مواردی مشاهده می شد که درگیری ریه شدیدی وجود داشت و فرد بیمار دچار فیبروز ریوی، بیماری محدود کننده ریه و افزایش فشار ریوی می شد که در مطالعات انجام شده این موارد نیز به تدریج بهبود می‌یابد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پزشک آلرژی واکسیناسیون ویروس واکسن کرونا وجود ندارد درگیری ریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۴۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت

عباس جمالی٬ مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ بر اساس ویروس‌های آنفولانزای فوق حاد پرندگان در گردش ایران و منطقه خاورمیانه ۲.۳.۴.۴ Clade که مهمترین سویه آن در حال حاضر H۵N۸ بوده ساخته شده است و حداکثر شباهت آنتی ژنی با ویروس‌های بیماری زای حال حاضر کشور را دارا است.

او افزود: از این رو جهت پیشگیری از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ویژه سویه H۵N۸ در گله‌های مرغ اجداد مادر تخم گذار و بوقلمون مورد مصرف قرار می‌گیرد. واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ حاوی ویروس غیر فعال (کشته) شده آنفولانزای (H۵N۳) به میزان حداقل HAU ۱۰۲۴ است که در ترکیب با ادجوانت روغنی به عنوان یک القا کننده قوی آنتی بادی ساخته شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این واکسن به دلیل دارا بودن مقدار بهینه آنتی ژن قادر به القا آنتی بادی ضد ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان (H۵N۳) حداقل معادل ۶۴ سه هفته پس از واکسیناسیون بوده که بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) منطبق با حفاظت کامل از گله طیور در برابر این ویروس بیماری زا است.

جمالی با اشاره به طریقه مصرف این واکسن بیان کرد: تزریق ۵۰ میلی لیتر یک دوز زیر پوست گردن یا تزریق عضلانی در سینه پرنده سالم در سه هفتگی و بالاتر، تزریق یادآور ۳ الی ۴ هفته پس از تزریق اول توصیه می‌شود. در صورت نیاز تزریق دوز یادآور ۶ ماه پس از تزریق دوز دوم انجام شود. برنامه واکسیناسیون باید چهار هفته قبل از شروع تخم گذاری کامل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال